AnasayfaBlogİki Şeyi Karşılaştırırken Kullanılacak İngilizce İfadeler
Yabancı Dil Eğitimi

İki Şeyi Karşılaştırırken Kullanılacak İngilizce İfadeler

12 Şubat 2023
Kıyaslamalarınızı güçlendirmek için İngilizce deyimleri kullanmak, düşüncelerinizi daha açık ve anlaşılır hale getirecek.
İngilizce DeyimlerDeyimi Kullanma DurumuÖrnek Cümle
particularlyBir özelliği diğerlerinden ayırmak içinI am particularly fond of chocolate cake.
especiallyBir özelliği vurgulamak içinShe loves flowers, especially roses.
in the same wayBenzer özellikleri ifade etmek içinHe treats all his employees in the same way.
likewiseBir eylemi ya da durumu onaylamak, benzerlik önemsemek içinShe's a good listener, and likewise he too.
similarlyBenzer bir eylemi ya da durumu anlatmak içinSimilarly, the cost of cars has increased too.
in like mannerBir duruş ya da davranışı tanımlamak içinShe takes care of their children in like manner.
in the same mannerAynı şekilde olduğunu belirtmek içinIn the same manner, we must also improve our diet.
asKıyaslamalar yaparken kullanılırHe is as tall as his brother.
thanÜstünlük ya da aşağılık ifade etmek içinShe is smarter than her sister.
lessEksikliği ya da düşüklüğü anlatmak içinThe number of people infected is much less than expected.

Kıyaslamalar, iki şeyi veya iki kişiyi karşılaştırmanın en önemli yollarından birisidir. Bu nedenle, kıyaslamalarınızın daha güçlü ve etkili olmasını sağlamak için, kullanabileceğiniz çeşitli İngilizce deyimleri bilmek faydalı olacaktır.

Kıyaslamalarınızı Güçlendirmek İçin İngilizce Deyimler

İki şeyi karşılaştırıken veya herhangi bir kıyaslama yaparken, ifadelerinizi güçlendirmek için İngilizce deyimleri kullanmak, düşüncelerinizi daha açık ve anlaşılır hale getirir. Aşağıdaki İngilizce deyimler, kıyaslamalarınızın daha güçlü ve etkili olmasını sağlayacaktır:

Bir Şeyin Özelliğini Diğerinden Ayırt Etmek İçin İngilizce Deyimler

Bir şeyin diğerinden farklı olduğunu göstermek için;

  • particularly

  • especially

ifadeleri kullanılabilir.

İki Şey Arasındaki Benzerlikleri Vurgulamak İçin İngilizce Deyimler

İki şeyin benzerliklerini vurgulamak için şu ifadeler kullanılabilir:

  • in the same way

  • likewise

  • similarly

  • in like manner

  • in the same manner

  • in the same way

Sonuç olarak, kıyaslamalarınızı daha güçlü ve etkili hale getirmek için, çeşitli İngilizce deyimleri kullanabilirsiniz. Bu ifadeler, kıyaslamalarınızın daha açık ve anlaşılır olmasını sağlayacaktır.

Kıyaslama yapmak, konuşmacıların güçlü etkili ifadeler ile iletişimlerini sözlü olarak kaliteli hale getirme veya yazılı olarak güçlü ve kabul görmüş metinler oluşturma süreçlerini destekler. İngilizce konuşmada ve yazmada, akıcı cümleler oluşturmak için, kıyaslamalarınızın daha güçlü ve etkili olmasını sağlayacak çok sayıda İngilizce ifadeleri öğrenmenizi tavsiye ederiz.

İngilizcenizi daha da ilerletebilmeniz için Enstitü'de Sıfırdan İngilizce (tüm seviyeler) kursuna katılabilirsiniz. Akademik ve iş yazımında profesyonel düzeyde İngilizce öğrenerek, konuşma ve yazmada etkili kıyaslama teknikleri öğrenebilirsiniz. Unutmayın, sadece güçlü cümleler, güçlü iletişimler için yeterlidir. Gelin bu ifadeleri biraz daha detaylandıralım:

Sistemli bir şekilde İngilizce öğrenmek için telegram kanalımıza katılın
Her gün İngilizce kelime öğrenin, İngilizce becerilerinizi eğlenceli ve interaktif bir şekilde geliştirin. Zor kelime ve ifadeleri öğrenmek için ihtiyacınız olan tüm yardımı alın.
particularly, Bir özelliği diğerlerinden ayırmak için, I am particularly fond of chocolate cake, especially, Bir özelliği vurgulamak için, She loves flowers, especially roses, in the same way, Benzer özellikleri ifade etmek için, He treats all his employees in the same way, likewise, Bir eylemi ya da durumu onaylamak, benzerlik önemsemek için, She's a good listener, and likewise he too, similarly, Benzer bir eylemi ya da durumu anlatmak için, Similarly, the cost of cars has increased too, in like manner, Bir duruş ya da davranışı tanımlamak için, She takes care of their children in like manner, in the same manner, Aynı şekilde olduğunu belirtmek için, In the same manner, we must also improve our diet, as, Kıyaslamalar yaparken kullanılır, He is as tall as his brother, than, Üstünlük ya da aşağılık ifade etmek için, She is smarter than her sister, less, Eksikliği ya da düşüklüğü anlatmak için, The number of people infected is much less than expected
Kıyaslamalar İngilizce Deyimler Güçlendirmek Bir Şeyin Özelliğini Ayırt Etmek Benzerlikleri Vurgulamak kıyaslama yapmak kıyaslama iki şeyi kıyaslamak için kullanılan ingilizce ifadeler kıyaslama yapmak için ingilizce ifadeler
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.