AnasayfaBlogGüçlü Enerji Merkezi: Çakra
Nedir?

Güçlü Enerji Merkezi: Çakra

28 Şubat 2020
Genç bir kadın loş bir odada, gül yapraklarıyla çevrili bir şekilde yerde oturmaktadır. Düşünceli bir pozda ellerini göğsünde birleştirmiş ve önünde tek bir mum yanıyor. Arka planda bir bitkinin bulanık görüntüsü, mor bir püskülün ve bir mumun yakın çekimi görülüyor. Yan tarafta yakın çekim bir vazo ve onun önünde de bir çanta içinde bir bitki görülüyor. Görüntüdeki tüm renkler sessiz ve atmosfer durgun ve sakin.
ÇakraKonumu ve İlişkili Elementİşlev ve Etki Alanı
Kök ÇakrasıBacak arasındaki ana enerji merkezi, toprak elementine bağlıHayatta kalma isteğini oluşturur, koklama duygusuyla ilintilidir, korku duygusu tehdit eder
Göbek Deliği ÇakrasıGöbek deliğinin bir karış altında bulunur, su elementine bağlıZevk alma gücü sağlar, suçluluk duygusu tehdit eder
Göbek Üstü ÇakrasıGöbek deliğinin dört parmak üstünde, ateş elementine bağlıGörme duygusuyla alakalı, utanç duygusu tehdit eder
Kalp ÇakrasıKalpte bulunan enerji merkezi, hava elementine bağlıSevgi enerjisi verir, dokunma duygusuyla alakalı, keder ve üzüntü tehdit eder
Boğaz ÇakrasıBoğaz bölgesindeki enerji merkeziİletişim ve ifade becerilerini güçlendirir, işitme duygusuyla alakalı
3. Göz Çakrasıİki kaş arasında, hipofiz bezinin olduğu alanda bulunurAlgılama yeteneklerini güçlendirir, mutluluk ve rahatlama hissi verir
Taç ÇakrasıBaşın tam üstünde bulunur, evrensel enerji ile bağlantılıdırRuh ve evren arasında bağlantı kurar, bilinç ve aydınlanma ile ilişkilidir
Kulak ÇakrasıKulaklarla ilişkilidirİşitme duygusuyla alakalıdır, algıları güçlendirir
Gırtlak ÇakrasıGırtlakta bulunan enerji merkeziİfadeler ve kommunikasyon gücünü artırır
Solar Pleksis ÇakrasıGöbek üstünde, güneş elementine bağlıKişisel güç ve kendine güveni ifade eder, güç dengesini kontrol eder

İnsanların tüm vücudunu saran elektromanyetik alana “Aura” ismi veriliyor. Aura evrendeki enerjiden beslenir aynı zamanda evrensel enerji ile etkileşim halindedir. 7 adet güçlü enerji merkezi bulunmaktadır. Bu güçlü enerji merkezlerine çakra ismi verilmektedir. Hayatımızda bulunan tüm etkenler gibi çakralarda ses, ışık, taş ve renklerle alakalıdır.

Çakralar edindiği yaşam enerjisini tüm vücuda yayar ve bedenin yaşamını sürdürmesini sağlar. Kendimiz ve içinde bulunduğumuz evren ile olan uyumumuzun çakraların çalışma sistemi ile doğrudan ilişkisi bulunmaktadır. Bir çakrada meydana gelen herhangi bir sorun, ilk olarak çakra ile ilintili organı sonrasında bütün vücudu olumsuz yönde etkilemektedir. Çakra sağlıklı olarak çalışıyorsa, bedensel ve ruhsal aynı zamanda zihinsel sağlık bütününü koruduğu görülmektedir. Çakraların bedene canlılık kattığı ve insanın fiziksel, zihinsel taraflarının iletişim oluşturmasında başlangıç noktası olduğu söylenmektedir. 

Çakra Nedir?

Çakra kelimesi, Sankrit dilinden yerleşmiştir. Çakralar sürekli hareket halinde ve dönmeleri sebebiyle tekerlek anlamına gelmektedir. Çakra vücudumuzun enerji merkezi olarak adlandırılır. Ana çakra denen çakralar, konumları sebebi ile organ gruplarında bulunur. Çakralar omurga boyunca sıralanmışlardır. Enerji, omurga boyunca bulunan kanallardan yan kanalları kullanarak, içe ve dışa spiral çizerek yol alır. Çakra, üst frekanstaki enerji ipliklerinden meydana gelir. Spiritüel aurayı görenler bu iplikleri ışık olarak ifade ederler. Çakralar yaşam boyu karşılaşabilecekleri uyuşmazlık, kaza, kayıp gibi duygusal karmaşadan hasar alabilir hatta tamamen kapanabilirler. Ön çakralar duygusal fonksiyonları, arka çakralar irade fonksiyonu ve üst çakralar kavrama fonksiyonu ile ilişkilidir. Çakralardan akan enerji derecesi fonksiyonların ne kadar iyi çalıştığı ile ilgilidir.

Çakraların Yerleri ve Görevleri Nelerdir?

Tüm omurga boyunca 7 adet ana enerji merkezi bulunmaktadır. Evrensel enerji ana enerji merkezlerinden bedenimize ulaşır. Çakra adeta bir huni şeklinde enerjiyi emerek bedenimize çeker. Enerji vücudumuzda sürekliliğini devam ettiren bir akış şeklindedir. Enerji bölgelerinden bir tanesinin bile tıkalı olması dengeyi bozar ve hastalık, yaşlılık belirtileri gelişir.

  • Çakra: Kök çakrası; bacak arasından toprağa doğru uzanan, rengi kırmızı olan enerji giriş ana merkezidir. Hayatta kalma isteğini oluşturur. Ve en büyük tehdidi korkudur. Koklama duygusu hissiyatını oluşturur.  Toprak elementinden etkilenir. Kokusu karanfil ve sedir ağacından oluşur. İç dengenin sağlıklı olması için kök çakra ve tepe çakrası uyum içinde çalışmalıdır. Çakranın fazla çalışması sonucu kişiler, egoist ve öfkeli olabilir. Az çalışması durumunda, güveni az, yaşama isteği olmayan hatta intihara meyilli bireyler olabilir. Dengede çalışıyorsa, hayat enerjisi fazla, sevecen ve paylaşımcı bireyler oluşur.

  • Çakra: Göbek deliğinin bir karış altı; zevk alma çakrasıdır. En büyük tehdidi suçluluk duygusudur. Su elementinden etkilenir. Rengi turuncudur. Kokusu sandal ağacı ve ıhlamurdur. Çok fazla çalışması, hırslı ve başkasına saygısı olmayan bireylerin oluşmasına sebep olur. Çok az çalışması durumunda, utangaç ve çekingen, suçluluk duygusu hisseden bireyler olur. Dengede çalışması durumunda ise arkadaş canlısı ve mizah gücü olan bireyleri oluşturur.

  • Çakra: Göbek deliğinin dört parmak üstü; 3. Çakra çok mühimdir. Sahip olduğumuz en önemli enerji 3.çakradan alınır. Güneşten gelen enerjinin karın vasıtası ile bedene ulaşmasını ve sinir ağları yardımı ile tüm bedene ulaşmasını sağlar. Görme ile alakalıdır. Ateş elementinden etkilenir. En büyük tehdidi utançtır. Rengi sarıdır. Kokusu limon ve lavantadır. Çok fazla çalışması durumunda, mükemmeliyetçi ve kompleksli kişiler oluşur. Çok az çalışması durumunda, kıskanç ve güvensiz karakter özellikleri gelişir. Dengede çalışması durumunda, neşeli ve özgüven duygusu yüksek olan insanlar olur.

  • Çakra: Kalp çakrası; sevgi çakrası olarak geçer. Elementi havadır. Dokunma ile alakalıdır. Kokusu güldür. Rengi yeşil ve pembedir. En büyük tehdidi keder ve üzüntüdür. Çok fazla çalışması durumunda, panik ve depresif eğilim gösterir. Az çalışıyorsa, korku ve kendine acıma durumu oluşturur. Dengede çalışması durumunda bireyler, şefkatli, iyimserlik ve olaylara iyi tarafından bakabilen yönlerinin gelişmiş olduğunu görür.

  • Çakra: Boğaz çakrası; kendini ifade etme ve iletişim gücünü taşıyan çakradır. İşitme ile ilgilidir. Rengi mavidir. Kokusu okaliptus ve adaçayıdır. Çok fazla çalışması durumunda, kişiler kendini beğenmiş ve kibirli olur. Az çalışması durumunda, zayıf karakter ve iradesizliğe sahip olur. Dengede çalışması durumunda ise kişi kendini iyi ifade eder ve anda yaşar.

  • Çakra: 3. Göz olarak biline iki kaş arası; mutluluk hormonu salgılayan hipofiz bezinin olduğu alandır. Algılama ile ilgilidir. Kokusu nane ve yasemindir. Rengi laciverttir. Çok fazla çalışması durumunda bireylerin egosu yüksek olur. Çok az çalıştığında da, başkalarının hislerine karşı aşırı bir duyar gelişir. Çakra dengede ise, dünyaya ve maddiyata çok bağımlılık duyulmaz.

  • Çakra: Taç çakrası olarak bilinen baş üstü: hissetme ile ilgilidir. Rengi mordur. Kokusu günlük ve reyhandır. Çok fazla çalışması durumunda, depresyon ve hayal kırıklığı gelişir. Çok az çalışması durumunda, sevinç ve neşe kaybı gelişir. Dengede çalıştığında ise, kendini ve evreni tanımayı seçen karakter meydana gelir.

Çakra Nasıl Açılabilir?

Bioenerji uzmanları, çakraların kapandığını öğrenmemiz durumunda, açmak için öncelikle beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Bol su tüketmek, et ağırlıklı beslenme söz konusu ise sebze ağırlıklı düzenli beslenme yöntemlerine geçmek doğru bir başlangıç olacaktır. Doğa ile iç içe olmak çim alanlarda yürümek etkili yöntemlerden diğerleridir. Bir kabın içine tuz ve sirke koymak ayakları o suyun içinde bir süre bekletmek işe yarayan yöntemlerdendir.

Uzmanlar çakra açmak için öncelikli olarak alfa aşamasına geçilmesi gerektiğini söylüyor. Alfa aşamasına geçmeden önce günde iki kez olmak üzere kırk gün beyin jimnastiği yapılması gerekiyor. Uyandıktan sonra elinizi yüzünüzü yıkayıp, tekrar yatağınıza geçmeniz gerekiyor. Uyku halini alarak, ellerinizi ve bacaklarınızı iki yana uzatıyorsunuz. İlk on gün yapmanız gereken, 100’den 1’e kadar saymak ve derin nefes alıp vermek. Sonraki on gün, 50’den 1’e kadar sayarak derin nefes alıp vermek. Sonraki on gün 25’ten 1’e kadar saymak ve aynı işlemi uygulamak. Son on gün 10’dan 1’e kadar saymak ve derin nefes alıp vermek. Beyin bundan sonraki süreçte alfa aşamasına hazır oluyor. Bu aşamadan sonra çakra rahatlıkla açılabilir.

Kök Çakrası, Bacak arasındaki ana enerji merkezi, toprak elementine bağlı, Hayatta kalma isteğini oluşturur, koklama duygusuyla ilintilidir, korku duygusu tehdit eder, Göbek Deliği Çakrası, Göbek deliğinin bir karış altında bulunur, su elementine bağlı, Zevk alma gücü sağlar, suçluluk duygusu tehdit eder, Göbek Üstü Çakrası, Göbek deliğinin dört parmak üstünde, ateş elementine bağlı, Görme duygusuyla alakalı, utanç duygusu tehdit eder, Kalp Çakrası, Kalpte bulunan enerji merkezi, hava elementine bağlı, Sevgi enerjisi verir, dokunma duygusuyla alakalı, keder ve üzüntü tehdit eder, Boğaz Çakrası, Boğaz bölgesindeki enerji merkezi, İletişim ve ifade becerilerini güçlendirir, işitme duygusuyla alakalı, 3 Göz Çakrası, İki kaş arasında, hipofiz bezinin olduğu alanda bulunur, Algılama yeteneklerini güçlendirir, mutluluk ve rahatlama hissi verir, Taç Çakrası, Başın tam üstünde bulunur, evrensel enerji ile bağlantılıdır, Ruh ve evren arasında bağlantı kurar, bilinç ve aydınlanma ile ilişkilidir, Kulak Çakrası, Kulaklarla ilişkilidir, İşitme duygusuyla alakalıdır, algıları güçlendirir, Gırtlak Çakrası, Gırtlakta bulunan enerji merkezi, İfadeler ve kommunikasyon gücünü artırır, Solar Pleksis Çakrası, Göbek üstünde, güneş elementine bağlı, Kişisel güç ve kendine güveni ifade eder, güç dengesini kontrol eder
güçlü enerji merkezi çakra nedir aura evrensel enerji ana enerji çakraların yerleri ve görevleri
Bu, canlı mavi gömlek giymiş bir kadının görüntüsüdür. Yüzünü çerçeveleyen uzun, koyu renk saçları var. Ten rengi açık ve yüz ifadesi kararlı. Beyaz duvarlı ve aydınlık pencereli bir odada duruyor. Gömleğinin mavisi beyaza karşı öne çıkıyor ve güçlü bir kontrast hissi veriyor. Kadın kollarını vücudunun önünde kavuşturmuş, kendinden emin bir havaya sahip. Gözleri ileriye odaklanmış ve kararlılığını gösteriyor. Önüne ne çıkarsa çıksın üstesinden gelmeye hazır görünüyor.
Esra Girgin

İşletme Eğitimimi tamamladıktan sonra uzun yıllar eğitim sektöründe hizmet verdim. Eğitim alanında çalışmalara devam ederek, her alanda içerik üreterek, kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.