AnasayfaBlogGörüntü Ve Sesleri Tanımlamak İçin İngilizce İfadeler
Yabancı Dil Eğitimi

Görüntü Ve Sesleri Tanımlamak İçin İngilizce İfadeler

22 Şubat 2023
Görüntü ve sesleri tanımlarken kullanabileceğiniz İngilizce ifadeleri sıraladık.
Örnek İfadelerTürkçe KarşılığıAçıklama
In the sky, a sun was setting made up of a mix of red, yellow and blue colorsGökyüzünde, kırmızı, sarı ve mavi renklerin karışımından oluşan bir güneş batıyorduGüneş doğumu ya da batımını anlatmak için kullanılır.
After the setting of the sun, the sounds of birds in the air could be heardGüneşin batışının ardından, havada kuşların çıkardığı sesler duyuluyordu.Doğada kuş seslerini tanımlarken kullanılabilir.
The scent of wild flowers was suspended in the airYabani çiçeklerin kokusu havada asılıydıKoku tanımlaması yaparken kullanılan bir ifade.
In front of my eyes was a new and unfamiliar landscapeGözlerimin önünde yeni ve tanınmamış bir manzara vardıİlk defa görülen bir manzarayı tanımlar.
New and unfamiliar sounds were coming from the depths of the forestYeni ve tanınmaz sesler, ormanın derinliklerinden geliyorduOrmanda duyulan sesleri ifade etmek için kullanılır.
The scent of sweet fruits was spreading between the treesAğaçların arasından, tatlı meyvelerin kokusu yayılıyorduMeyve kokularını tarif etmek için kullanılabilir.
From the depths of the forest, with the arrival of new and unfamiliar flavors, an interesting mix of scents could be feltOrmanın derinliklerinden, yeni ve tanınmaz tatların gelmesiyle, kokuların karışımının oluşturduğu ilginç bir karışım hissediliyorduÇeşitli tat ve kokuların bir araya geldiği durumları tanımlar.
The new and unfamiliar flavors were coming from the depths of the forestYeni ve tanınmaz tatlar, ağaçların arasından yayılan kokularla birlikte, ormanın derinliklerinden geliyorduDoğadaki farklı tatları tarif etmek için kullanılır.
In addition to the chirping of birds between the trees, the sounds of small animals moving could be heardAğaçların arasından, kuşların ötüşünün yanı sıra, küçük hayvanların hareketleriyle oluşan sesler duyuluyorduFarklı hayvan seslerini tarif etmek için kullanılır.
In addition to the chirping of birds between the trees, the sounds of small animals moving could be heardAğaçların arasından, kuşların ötüşünün yanı sıra, küçük hayvanların hareketleriyle oluşan sesler duyuluyorduFarklı hayvan seslerini tanımlamak için kullanılır.

Görüntüleri ve sesleri tanımlamak için kullanılabilecek İngilizce ifadeleri öğrenmek önemlidir. Yeni ve tanınmamış görüntüleri ve sesleri anlatmak ve bunları açıklamak için kullanabileceğiniz birçok İngilizce cümle bulunur. Bu blog yazımızda görüntü ve sesleri açıklamak için kullanacağınız İngilizce ifadeleri listeledik.

Görüntü ve Sesleri Anlatmak İçin İngilizce Cümleler

İlginç Sesler ve Manzaralar Hakkında İngilizce İfadeler

  • Gökyüzünde, kırmızı, sarı ve mavi renklerin karışımından oluşan bir güneş batıyordu. (In the sky, a sun was setting made up of a mix of red, yellow and blue colors).

  • Güneşin batışının ardından, havada kuşların çıkardığı sesler duyuluyordu. (After the setting of the sun, the sounds of birds in the air could be heard).

  • Yabani çiçeklerin kokusu havada asılıydı. (The scent of wild flowers was suspended in the air).

  • Yeni ve tanınmaz sesler, ormanın derinliklerinden geliyordu. (New and unfamiliar sounds were coming from the depths of the forest).

  • Gözlerimin önünde yeni ve tanınmaz bir manzara vardı. (In front of my eyes was a new and unfamiliar landscape).

  • Yeni ve tanınmaz sesler, ormanın derinliklerinden geliyordu. (New and unfamiliar sounds were coming from the depths of the forest.)

  • Ağaçların arasından, kuşların ötüşünün yanı sıra, küçük hayvanların hareketleriyle oluşan sesler duyuluyordu. (In addition to the chirping of birds between the trees, the sounds of small animals moving could be heard.)

İlginç Koku ve Tatlılar Hakkında İngilizce İfadeler

  • Yabani çiçeklerin kokusu havada asılıydı (The scent of wild flowers was suspended in the air).

  • Ağaçların arasından, küçük hayvanların hareketleriyle oluşan sesler duyuluyordu (In addition to the chirping of birds between the trees, the sounds of small animals moving could be heard).

  • Ağaçların arasından, tatlı meyvelerin kokusu yayılıyordu (The scent of sweet fruits was spreading between the trees).

  • Ormanın derinliklerinden, yeni ve tanınmaz tatların gelmesiyle, kokuların karışımının oluşturduğu ilginç bir karışım hissediliyordu. (From the depths of the forest, with the arrival of new and unfamiliar flavors, an interesting mix of scents could be felt.)

  • Yeni ve tanınmaz tatlar, ağaçların arasından yayılan kokularla birlikte, ormanın derinliklerinden geliyordu. (The new and unfamiliar flavors were coming from the depths of the forest, along with the scents spreading between the trees.)

Görüntü ve Sesleri Tanımlamak İçin İngilizce İfadeler Hangileri?

İlk kez karşılaştığınız görüntüleri ve sesleri açıklamak için kullanılabilecek İngilizce ifadeleri ve kelimeleri biraz daha detaylı öğrenmek ister misiniz?

Bu ifadeler geçmeden önce İngilizce öğrenmek, konuşmak ve yazmak, hayatınızın her alanında size çok şey kazandıracaktır. İngilizce öğrenmek, sizi daha fazla fırsata ve daha fazla başarıya götürecektir. İngilizce öğrenmek isteyenlerin, Sıfırdan İngilizce kursumuza katılmalarını öneriyoruz.

İlk kez bir ses duyduğunuzda veya görüntü ile karşılaştığınızda bunu nasıl anlatacağınızla ilgili İngilizce kelime ve ifadeleri sesli örnekleriyle aşağıda ele aldık.

Sistemli bir şekilde İngilizce öğrenmek için telegram kanalımıza katılın
Her gün İngilizce kelime öğrenin, İngilizce becerilerinizi eğlenceli ve interaktif bir şekilde geliştirin. Zor kelime ve ifadeleri öğrenmek için ihtiyacınız olan tüm yardımı alın.
In the sky, a sun was setting made up of a mix of red, yellow and blue colors, Gökyüzünde, kırmızı, sarı ve mavi renklerin karışımından oluşan bir güneş batıyordu, Güneş doğumu ya da batımını anlatmak için kullanılır, After the setting of the sun, the sounds of birds in the air could be heard, Güneşin batışının ardından, havada kuşların çıkardığı sesler duyuluyordu, Doğada kuş seslerini tanımlarken kullanılabilir, The scent of wild flowers was suspended in the air, Yabani çiçeklerin kokusu havada asılıydı, Koku tanımlaması yaparken kullanılan bir ifade, In front of my eyes was a new and unfamiliar landscape, Gözlerimin önünde yeni ve tanınmamış bir manzara vardı, İlk defa görülen bir manzarayı tanımlar, New and unfamiliar sounds were coming from the depths of the forest, Yeni ve tanınmaz sesler, ormanın derinliklerinden geliyordu, Ormanda duyulan sesleri ifade etmek için kullanılır, The scent of sweet fruits was spreading between the trees, Ağaçların arasından, tatlı meyvelerin kokusu yayılıyordu, Meyve kokularını tarif etmek için kullanılabilir, From the depths of the forest, with the arrival of new and unfamiliar flavors, an interesting mix of scents could be felt, Ormanın derinliklerinden, yeni ve tanınmaz tatların gelmesiyle, kokuların karışımının oluşturduğu ilginç bir karışım hissediliyordu, Çeşitli tat ve kokuların bir araya geldiği durumları tanımlar, The new and unfamiliar flavors were coming from the depths of the forest, Yeni ve tanınmaz tatlar, ağaçların arasından yayılan kokularla birlikte, ormanın derinliklerinden geliyordu, Doğadaki farklı tatları tarif etmek için kullanılır, In addition to the chirping of birds between the trees, the sounds of small animals moving could be heard, Ağaçların arasından, kuşların ötüşünün yanı sıra, küçük hayvanların hareketleriyle oluşan sesler duyuluyordu, Farklı hayvan seslerini tarif etmek için kullanılır, In addition to the chirping of birds between the trees, the sounds of small animals moving could be heard, Ağaçların arasından, kuşların ötüşünün yanı sıra, küçük hayvanların hareketleriyle oluşan sesler duyuluyordu, Farklı hayvan seslerini tanımlamak için kullanılır
ingilizce kursu ingilizce kelime ingilizce öğren ingilizce cümleler ingilizce kelimeler sesli ingilizce cümleler sesli ingilizce örnek paragraflar ingilizce öğrenmek ingilizce ifadeler sesli ingilizce ifadeler görüntüleri tanımlamak için İngilizce ifadeler sesleri tanımlamak için ingilizce ifadeler görüntü ve sesleri tanımlamak için ingilizce kelimeler
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.