AnasayfaBlogFikirleri Özetlemek İçin Kullanılacak İngilizce İfadeler
Yabancı Dil Eğitimi

Fikirleri Özetlemek İçin Kullanılacak İngilizce İfadeler

05 Şubat 2023
İngilizce özetleyici fikirler ve sohbetleri bitirmek için kullanılabilecek çok sayıda deyim bulunmaktadır. Özet olarak, son olarak, kısaca, sonuç olarak gibi ifadelerin İngilizce kalıpları ele alındı.
İngilizce İfadeTürkçe KarşılığıÖrnek Kullanım
In summaryÖzet olarakIn summary, the meeting was a success.
FinallySon olarakFinally, the project has been completed.
In shortKısacaIn short, the report covers all the essential points.
In conclusionSonuç olarakIn conclusion, the experiment was a success.
To put it brieflyKısaca söylemek gerekirseTo put it briefly, the company is doing well.
To concludeSonuçtaTo conclude, it was a good decision.
To sum upÖzetleTo sum up, we have covered all the points.
All in allHepsini toplarsakAll in all, it was a good day.
In a nutshellÖzündeIn a nutshell, the project was a failure.
In essenceÖzündeIn essence, it is a concept that has been around for a long time.

İngilizce özetleyici fikirler ve sohbetleri bitirmek için kullanılabilecek çok sayıda deyim bulunmaktadır. Konuşma ve yazılarımızın sonunda kullanılabilecek bu deyimler, anlaşılır ve kapsamlı bir şekilde konuşmamızı veya yazmamızı tamamlamamızı sağlar.

Fikirleri Özetlemek İçin İngilizce Deyimler

İngilizce özetleyici fikirler ve sohbetleri bitirmek için kullanılabilecek bu deyimler, aşağıda belirtilmiştir. Bununla birlikte Enstitü, İngilizce konuşma becerimizi geliştirmek için günlük hayatta kullanabileceğimiz eşsiz İngilizce ifadeleri ilk elden öğretmek için harika eğitimler sunmakta.

İngilizce öğrenmeyi daha kolay hale getirmek için Enstitü'de sunulan Sıfırdan İngilizce Kursu (Tüm Seviyelere) bu dili keyifli öğrenmenize destek olacak. Eğitimlere katılarak kayda değer sonuçlar alacaksınız.

Konuşmanızın veya yazının sonunda kullanılabilecek bu ifadeleri kullanabilirsiniz:

  • Özet olarak (In summary)

  • Son olarak (Finally)

  • Kısaca (In short)

  • Sonuç olarak (In conclusion)

  • Kısaca söylemek gerekirse (To put it briefly)

  • Sonuçta (To conclude)

  • Özetle (To sum up)

İngilizce fikirleri özetleyecek ve sohbetleri bitirmek için kullanılabilecek birçok İngilizce ifade vardır. Aşağıdaki listede kullanabileceğiniz ifadeleri biraz daha detaylandırarak sesli telaffuzlarına ve cümle örneklerine de yer verdik:

Sistemli bir şekilde İngilizce öğrenmek için telegram kanalımıza katılın
Her gün İngilizce kelime öğrenin, İngilizce becerilerinizi eğlenceli ve interaktif bir şekilde geliştirin. Zor kelime ve ifadeleri öğrenmek için ihtiyacınız olan tüm yardımı alın.
In summary, Özet olarak, In summary, the meeting was a success, Finally, Son olarak, Finally, the project has been completed, In short, Kısaca, In short, the report covers all the essential points, In conclusion, Sonuç olarak, In conclusion, the experiment was a success, To put it briefly, Kısaca söylemek gerekirse, To put it briefly, the company is doing well, To conclude, Sonuçta, To conclude, it was a good decision, To sum up, Özetle, To sum up, we have covered all the points, All in all, Hepsini toplarsak, All in all, it was a good day, In a nutshell, Özünde, In a nutshell, the project was a failure, In essence, Özünde, In essence, it is a concept that has been around for a long time
Özet olarak son olarak kısaca sonuç olarak kısaca söylemek gerekirse kısaca konuşmamızın veya yazımızın sonuçlarının özetlenmesini sağlayan toplamak özetlemek özetle konuşmak fikirleri özetlemek için İngilizce ifadeler
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.