AnasayfaBlogÇalışma Saatlerinin Verimlilik Üzerindeki Etkisi
İş Hayatı

Çalışma Saatlerinin Verimlilik Üzerindeki Etkisi

07 Kasım 2018
Bir adam, sol elinde siyah bir cep telefonu tutarken kolunu yumruk yapmış bir şekilde ayakta duruyor. Yüzünde kararlı bir ifade var, gözlüklü ve kısa, koyu renk saç kesimli. Gri uzun kollu bir gömlek giymiş ve gri bir kravat takmıştır. Sağ elinde de içinde kâğıtlar olan bir dosya tutmaktadır. Arka plan odak dışıdır, sadece beyaz bir tahta görünmektedir. Yüzünden yansıyan ışıkla birlikte parlak ışıklı bir odada durmaktadır.
BaşlıkAçıklamaÖnemli Notlar
Samimi bir çevre edininİş arkadaşları ve ekip üyeleri, iş hayatında büyük destek olabilir.İş yerinde pozitif ve samimi bir ortam sağlamak önemli.
Sorumluluğu paylaşınSorumluluğu paylaşmak stres ve iş yükünü azaltabilir.İş yükü, ekiple paylaşılmalıdır.
Mükemmeliyetçilikten vazgeçinHer şeyi kontrol etmekten vazgeçip, ekip üyelerine yeğin verilmesi önemlidir.Mükemmeliyetçi olmak verimliliği düşürebilir.
Yapılacaklar listesi yapınListeler yapmanız gereken işleri takip etmenizi sağlar.Planlamak ve organize olmak, daha verimli çalışmayı sağlar.
Başarıyı yeniden tanımlayınAşırı çalışma yerine, işten keyif almayı ve kendi yaşamınızı kurmayı hedefleyin.Kendine zaman ayıran çalışanlar daha verimlidir.
Amaç ve hedefler belirleyinHedefler belirlemek, kurumun başarısını ölçmek için kritik öneme sahiptir.Hedefler, çalışanların motivasyonunu artırır.
Doğru insanı, doğru işte çalıştırınHer iş için en uygun insanın seçilmesi, iş verimliliğini artıracaktır.İşe uygun insanı seçmek, hem çalışanın hem de kurumun başarısını artırır.
Yeterli eğitim ve motivasyon sağlayınÇalışanların eğitimi ve motivasyonun düşünülmesi, onların verimliliğini artırabilir.Kariyer olanakları ve eğitim, çalışanların verimliliğini artırır.
İyi bir yönetim ve koordinasyon sağlayınYöneticilerin, çalışanların başarıları için çalışması önemlidir.Geri besleme ve yönetim, başarılı bir iş yeri oluşturur.
Liderlikİyi bir liderlik, tüm organizasyonun başarı hissini artırır.Güven uyandıran liderlik, çalışanların aidiyet hissini güçlendirir.

OECD (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü)’nin verilerine göre Türkiye Avrupa ülkeleri arasında çalışma saatinin en uzun olduğu ülkeler arasında birinci sırada yer alıyor. Fransa, Almanya, Belçika ve İtalya gibi Avrupa Birliği ülkelerinde ortalama çalışma saati 35, Danimarka’da 30, Türkiye’de haftalık çalışma süresinin yasal sınırı 45 saat. Uzmanlara göre uzun çalışma saatleri verimliliği düşürüyor. İşkolik olmadan, ruhunuzu satmadan da başarılı olabilirsiniz.

Başarılı Olmak İçin Neler Yapılabilir?

  • Samimi bir çevre edinin: Sırtınızı dayayabileceğiniz çalışanlar, iş arkadaşları ve ekip üyeleriniz olması size büyük yol kat ettirecektir.

  • Sorumluluğu paylaşın: İşin tüm yaşamınızı kapladığını düşünüyorsanız, muhtemelen sorumluluklarınızı paylaşmanın zamanı gelmiştir. Mükemmeliyetçi davranmayı bırakın ve kontrol delisi olmaktan vazgeçin. Ekibinize ufak ufak görevler vermekle başlayın, işin sorunsuz yürüdüğünden emin olduktan sonra daha fazla sorumluluk paylaşın.

  • Yapılacaklar ve yapılmış işler listesi yapın: Listeler yapmanız gereken işleri takip etmenizi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda neleri başardığınızı da gösterir. Böylece aşırı iş yükünüz olduğunda da organize olabilirsiniz.

  • Başarıyı yeniden tanımlayın: Aşırı derecede çalışıyorsanız ve çok yoruluyorsanız, muhtemelen işinizi sevmiyorsunuzdur. İşten zevk aldıkça, işinizde daha iyi olursunuz. Sınırlarınızı belirler, iş dışında da kendinize bir yaşam edinir ve deşarj olmaya vakit ayırırsanız, çok daha üretken başarılı olduğunuzu göreceksiniz.

Verimli İş Hayatı Nasıl Sağlanabilir?

Verimli çalışmak fazla mesai yapmakla karıştırılmamalı. Tam tersi daha az, keyifli ve tatmin edici çalışabilmelisiniz. Verimli olmak ise bir dizi unsurun zincirleme olarak uygulanması ile gerçekleşir:

  • Amaç ve hedefler saptanmalı ve özümsenmeli: Kurumun varmak istediği noktayı ve kısa dönemli hedeflerini net olarak saptamış ve çalışanların da bunları anlamış olması gerekir.

  • Sistem ve prosedürler oturtulmalı: Aşırı kuralcılığa kaçılmamalı. Sistem adil olmalı. Kişilerin yetenek ve becerilerini göstermelerine olanak sağlanmalı. Kariyer olanakları kişilerle birlikte düşünülmeli.

  • Doğru insanlar doğru işlerde çalışmalı: Her işe en uygun insanlar seçilmeli. Birçok insan yanlış işte olduğu için verimlerinin düşük olduğunun farkına dahi varamıyorlar. Katıra derbi koşturamazsınız.

  • Doğru ve yeterli eğitim ve motivasyon sağlanmalı: Bu konuda eksiklerimiz çok. Motivasyon maddi ve manevi düşünülmeli.

  • Yönetim ve koordinasyon iyi olmalı: Yöneticiler çalışanlarının başarıları için çalıştıkları takdirde başarılı olacaklarını anlamalı. Yeterli geri besleme sürekli sağlanmalı, dolayısıyla çalışanlar neyi iyi yaptıklarını ve neyi daha iyi yapabileceklerini pozitif bir feedback sistemi içinde sürekli bilir olmalılar. Doğrular yanlışlardan daha çok görülmelidir.

  • Böyle bir organizasyona iyi bir liderli gerekir: Çalışanlarda güven uyandıran ve aidiyet hissini pekiştiren bir liderlik yukarıda sayılan unsurların yerinde ve zamanında uygulanmasını, hedeflere varılmasını ve tüm organizasyonun başarı hissini tatmasını sağlar.

İlgili eğitim: Liderlik Sertifikası

*Jennifer Winter’ın “How to Succeed in Business Without Being Workaholic” yazısından uyarlanmıştır.

Samimi bir çevre edinin, İş arkadaşları ve ekip üyeleri, iş hayatında büyük destek olabilir, İş yerinde pozitif ve samimi bir ortam sağlamak önemli, Sorumluluğu paylaşın, Sorumluluğu paylaşmak stres ve iş yükünü azaltabilir, İş yükü, ekiple paylaşılmalıdır, Mükemmeliyetçilikten vazgeçin, Her şeyi kontrol etmekten vazgeçip, ekip üyelerine yeğin verilmesi önemlidir, Mükemmeliyetçi olmak verimliliği düşürebilir, Yapılacaklar listesi yapın, Listeler yapmanız gereken işleri takip etmenizi sağlar, Planlamak ve organize olmak, daha verimli çalışmayı sağlar, Başarıyı yeniden tanımlayın, Aşırı çalışma yerine, işten keyif almayı ve kendi yaşamınızı kurmayı hedefleyin, Kendine zaman ayıran çalışanlar daha verimlidir, Amaç ve hedefler belirleyin, Hedefler belirlemek, kurumun başarısını ölçmek için kritik öneme sahiptir, Hedefler, çalışanların motivasyonunu artırır, Doğru insanı, doğru işte çalıştırın, Her iş için en uygun insanın seçilmesi, iş verimliliğini artıracaktır, İşe uygun insanı seçmek, hem çalışanın hem de kurumun başarısını artırır, Yeterli eğitim ve motivasyon sağlayın, Çalışanların eğitimi ve motivasyonun düşünülmesi, onların verimliliğini artırabilir, Kariyer olanakları ve eğitim, çalışanların verimliliğini artırır, İyi bir yönetim ve koordinasyon sağlayın, Yöneticilerin, çalışanların başarıları için çalışması önemlidir, Geri besleme ve yönetim, başarılı bir iş yeri oluşturur, Liderlik, İyi bir liderlik, tüm organizasyonun başarı hissini artırır, Güven uyandıran liderlik, çalışanların aidiyet hissini güçlendirir
Çalışma Saatlerinin Verimlilik Üzerindeki Etkisibaşarıiş hayatıişkolik olmak ofis hayatı verimlilik verimli çalışma çalışma saatleri
Uzun, dalgalı kahverengi saçları sırtından aşağı dökülen genç bir kadın. Düz beyaz bir duvarın önünde duruyor, vücudu hafifçe yana dönmüş. Yüz ifadesi dalgın, gözleri uzaklara bakıyor. Beyaz bir gömlek ve koyu renk bir kot pantolon giymiş, ellerini rahatça kalçalarına dayamış. Saçları ortadan ayrılmış, bukleleri yüzünü yumuşak bir şekilde çerçeveliyor. Kendi teninde rahat ve kendinden emin görünüyor.
Elif Burcu Tapsız
Blog Yazarı

Çukurova Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. İstanbul İşletme Enstitüsü blog bölümünde içerik üretmektedir.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.