AnasayfaBlogBlog Yazarlığı Yaparak Para Kazanılır Mı?
Blog Yazmak

Blog Yazarlığı Yaparak Para Kazanılır Mı?

03 Mayıs 2019
Bir kadın dışarıda bir sandalyede oturmuş, beyaz şapkasıyla dizüstü bilgisayarında bir şeyler yazıyor. Güneş üzerine vurmaktadır ve bir güneş gözlüğü masanın üzerinde durmaktadır. Sağında bir ağacın bulanık görüntüsü ve önünde küçük bir içecek var. Etrafındaki doğanın güzelliğinin farkında olmadan dizüstü bilgisayarına odaklanmıştır. Bulunduğu ortamda rahat ve mutlu, temiz havayı ve ılık güneşi içine çekiyor.
Blog Yazarlığı Aşamalarıİlgili İpucuÖnemli Not
Blog OluşturmaWordpress gibi platformları kullanabilir, teknik bilgiye ihtiyaç duymadan blogunuzu oluşturabilirsiniz.Blogun estetik olarak dikkat çekici olması önemlidir.
Konu BelirlemeHedef kitleyi çekebilecek bir konu üzerine yoğunlaşmak faydalıdır.Blogunuz hakkında bilgi sahibi olduğunuz veya öğrenmek istediğiniz bir konuyu seçin.
İçerik ÜretmeÖzgün ve kaliteli içerikler üretmeye önem verin.İmla, dil, anlatım kuralları ve metin bütünlüğü blog yazımında dikkate alınmalıdır.
SEO ÇalışmalarıArama motorlarında üst sıralarda yer almak için SEO çalışmaları yapmalısınız.SEO Eğitimi alarak bu konuda kendinizi geliştirmeniz faydalı olacaktır.
Sosyal Medya KullanımıBlogunuzu tanıtmak ve daha fazla okuyucu çekmek için sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanın.Facebook, Twitter ve Google+ gibi platformlarda dikkat çekici profiller oluşturmanızda fayda var.
Para Kazanma YöntemleriGoogle Adsense reklamları ve Affiliate Marketing sistemeleri ile para kazanabilirsiniz.Blog içeriği seçilen para kazanma yöntemine uygun olmalıdır.
Etkileşim ArtırmaSosyal medya paylaşımları, yorum bölümü eklemek ve E-posta abone listesi oluşturmak etkileşimi artıracaktır.Etkileşim arttıkça, kazanç da artar.
Adsense ReklamlarıAnahtar kelimeler üzerinden reklam yapar, bu sebeple ürettiğiniz içeriklerle ilgili reklamlar yer alır.Google şirketinin reklam politikalarına dikkat edilmeli ve içerik bu politikalara göre şekillendirilmelidir.
Affiliate MarketingÜrünlerin tanıtımı ve bu ürünlerle ilgili gerekli linkleri paylaşarak, okuyucuyu potansiyel müşteri olarak yönlendirebilirsiniz.Satış ortaklığına uygun bir blog içeriği oluşturmalısınız.
Düzenli İçerik ÜretmeDüzenli olarak özgün ve kaliteli içerik üreterek ve etkileşimi artırmak için çalışmalar yaparak blog üzerinden para kazanabilirsiniz.Düzenli içerik üretimi ve okuyucularla etkileşim blog yazarlığının en önemli unsurlarıdır.

blog yazarlığı ile kişisel deneyimlerimizi, düşüncelerimizi, bilgilerimizi okuyucularla paylaşmak ve bunları yaparken de para kazanmak mümkün müdür? eğer siz de blog yazmak ve blog yazarak para kazanmak istiyorsanız bu içeriği dikkatli okuyun! yeni nesil mesleklerden olan blog yazarlığı hakkında tüm merak edilenleri bir araya getirdik.

Blog Nedir, Nasıl Oluşturulur?

Blog insanların deneyimlerini, düşüncelerini, öğrendiklerini web tabanı üzerinden paylaştıkları kişisel bir bilgi paylaşım ağıdır. Blog kelimesi, weB-LOGin teriminin kısaltılmış şeklidir.

Blog oluşturmak için herhangi bir teknik bilgiye sahip olmanız gerekmez. İnternette bulacağınız çeşitli programlar aracılığıyla, blog sitesini ücretli veya ücretsiz şekilde oluşturabilirsiniz. Bunun için en yaygın olarak kullanılan program ise Wordpress programıdır; internetteki blogların %70’i Wordpress’ten oluşturulmaktadır. İstanbul İşletme Enstitüsünde bulunan ücretsiz online Wordpress Eğitimi ile kendi blogunuzu rahatlıkla oluşturabilir, blog yazarlığı yapmaya başlayabilirsiniz. Oluşturacağınız bloğun estetik olarak da ilgi çekmesi için blog tasarımı konusuna dikkat etmelisiniz.

Blog Yazarlığı

Blog yazarlığı aslında ilgimizi çeken her türlü konu hakkında düşündüklerimizi ve öğrendiklerimizi paylaşmaktır. Ancak blogunuza ziyaretçilerin gelmesini amaçlıyorsanız belirli bir konuya yoğunlaşmanızda fayda var. Oluşturacağınız blog, ilgi duyduğunuz, öğrenmek istediğiniz veya bildiğiniz herhangi bir konu hakkında olabilir. Blog yazarlığı yaparak gezdiği yerleri tanıtanlar, okudukları kitaplar, izledikleri filmler ve diziler ile ilgili bilgi verenler veya belli başlı konularda bilgi birikimlerini paylaşmak isteyenlerin oluşturdukları çeşitli blog sayfaları mevcuttur. Siz de bu blog sayfalarını inceleyerek blog yazarlığı alanına hangi konular ile giriş yapmanız gerektiği ile ilgili bir fikir edinebilirsiniz. Blog yazarlığı yaparken özgün ve kaliteli içerikler üretmelisiniz. Blog yazısı yazmak için dikkat edilmesi gereken belli başlı unsurlar vardır.

  • İmla kuralları

  • Dil ve anlatım kuralları

  • Metinde bütünlük 

Blog yazarlığı yaparken bu başlıklara dikkat ettiğinizde kaliteli bir içerik üretmiş olursunuz. Profesyonel bir şekilde blog yazarlığı yapmayı hedefliyorsanız kaliteli içerikleri nasıl üretebileceğiniz konusunda mutlaka araştırma yapmalı ve eğitim almalısınız. İstanbul İşletme Enstitüsünde bulunan Blog Yazalığı Eğitimi ile ücretsiz canlı derslere katılarak bu konuda kendinizi geliştirebilirsiniz.

Blog Yazarak Para Kazanmak Nasıl Oluyor?

Blog sayfası oluşturduk, tasarladık içerik ürettik peki bunlardan bir kazanç elde etmek mümkün mü? Evet, blog yazarlığı yaparak para kazanabilirsiniz. Blog üzerinden para kazanabilmek için öncelikle SEO çalışmalarına önem vermelisiniz. Enstitü üzerinden alacağınız SEO Eğitimi ile içeriklerinizin arama motorlarında üst sıralara çıkmasını sağlayabilirsiniz. Aldığınız etkileşim ne kadar çok olursa kazancınız da o kadar artacaktır. Aksi takdirde bir blogdan para kazanmak hayalden öteye gidemeyecektir.

Etkileşim Nasıl Artar?

  • Okuyucularla etkileşime geçebilmek amacıyla blog içerisine yorum bölümü eklemeyi unutmayın.

  • Blogunuz için Facebook, Twitter ve Google+ gibi sosyal medya sayfalarında dikkat çekici profiller oluşturun.

  • Yazılarınızın altına ‘’paylaş’’ butonları ekleyin. Sosyal medyada yapılan paylaşımlar ziyaretçi sayınızı artıracaktır.

  • E-posta abone listesi oluşturun.

  • Yazarkafe ve benzeri platformlara üye olun.

  • SEO çalışmalarına özen gösterin, içerikler ne kadar kaliteli olsa da SEO çalışmaları yapılmadan etkileşim sağlanamaz.

Etkileşimden bahsettik şimdi blog üzerinden para kazanmak için neler yapabiliriz bunları inceleyelim. Para kazanmak için yapabileceğimiz bir çok yol var, ancak yazımızın devamında en çok tercih edilen iki yöntemden bahsedeceğiz; bunlar Google Adsense reklamları eklemek veya  Affiliate Marketing sistemine üye olmaktır.

Google Adsense Reklamları

Anahtar kelimeler üzerinden reklam yapar. Bu sebeple oluşturduğumuz içeriklerle ilgili reklamlar yayınlandığından getirdiği kazanç daha yüksek olacaktır. Adsense reklamlarını kullanırken Google şirketinin reklam politikalarına dikkat etmemiz ona göre içeriğimizi oluşturmamız gerekiyor.

Affiliate Marketing

Bu yöntem dilimizde satış ortaklığı olarak geçmektedir. Bu yöntemde blog sitemizde yapılan reklamların satışından komisyon alırız. Bunun için oluşturacağımız blog sitesinin içeriği satış ortaklığına uygun olmalıdır.  Mesela ürünlerin tanıtımını yaparak ve bu ürünlerle ilgili gerekli linkleri paylaşarak, okuyucuyu potansiyel bir müşteri olarak satış sayfasına yönlendirmiş olursunuz.

Blog yazmak hakkında genel olarak bir fikir sahibi olduktan sonra, blog sitenizi oluşturabilirsiniz. Bu yöntem ile para kazanmak için tek yapmanız gereken düzenli olarak özgün ve kaliteli içerik üretmek ve etkileşimi artırmak için çalışmalar yapmaktır.

Yazar: Ayşegül Özcan

Blog Oluşturma, Wordpress gibi platformları kullanabilir, teknik bilgiye ihtiyaç duymadan blogunuzu oluşturabilirsiniz, Blogun estetik olarak dikkat çekici olması önemlidir, Konu Belirleme, Hedef kitleyi çekebilecek bir konu üzerine yoğunlaşmak faydalıdır, Blogunuz hakkında bilgi sahibi olduğunuz veya öğrenmek istediğiniz bir konuyu seçin, İçerik Üretme, Özgün ve kaliteli içerikler üretmeye önem verin, İmla, dil, anlatım kuralları ve metin bütünlüğü blog yazımında dikkate alınmalıdır, SEO Çalışmaları, Arama motorlarında üst sıralarda yer almak için SEO çalışmaları yapmalısınız, SEO Eğitimi alarak bu konuda kendinizi geliştirmeniz faydalı olacaktır, Sosyal Medya Kullanımı, Blogunuzu tanıtmak ve daha fazla okuyucu çekmek için sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanın, Facebook, Twitter ve Google+ gibi platformlarda dikkat çekici profiller oluşturmanızda fayda var, Para Kazanma Yöntemleri, Google Adsense reklamları ve Affiliate Marketing sistemeleri ile para kazanabilirsiniz, Blog içeriği seçilen para kazanma yöntemine uygun olmalıdır, Etkileşim Artırma, Sosyal medya paylaşımları, yorum bölümü eklemek ve E-posta abone listesi oluşturmak etkileşimi artıracaktır, Etkileşim arttıkça, kazanç da artar, Adsense Reklamları, Anahtar kelimeler üzerinden reklam yapar, bu sebeple ürettiğiniz içeriklerle ilgili reklamlar yer alır, Google şirketinin reklam politikalarına dikkat edilmeli ve içerik bu politikalara göre şekillendirilmelidir, Affiliate Marketing, Ürünlerin tanıtımı ve bu ürünlerle ilgili gerekli linkleri paylaşarak, okuyucuyu potansiyel müşteri olarak yönlendirebilirsiniz, Satış ortaklığına uygun bir blog içeriği oluşturmalısınız, Düzenli İçerik Üretme, Düzenli olarak özgün ve kaliteli içerik üreterek ve etkileşimi artırmak için çalışmalar yaparak blog üzerinden para kazanabilirsiniz, Düzenli içerik üretimi ve okuyucularla etkileşim blog yazarlığının en önemli unsurlarıdır
blog yazarlığı blog yazarak para kazanmak wordpress seo google adsense affiliate marketing
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam önünde dizüstü bilgisayarıyla yerde oturuyor. Ekrana dikkatle bakarken kollarını havaya kaldırmış. Arka plan, etrafında yeşil bir kenarlık olan siyah bir ekrandır. Sağ üst köşede renkli bir nesnenin bulanık bir görüntüsü var. Sol üst köşeye yakın bir yerde de kırmızı ve mor bir nesnenin bulanık bir görüntüsü var. Daha aşağıda, ekranın ortasına yakın bir yerde sarı bir nesnenin bulanık görüntüsü var. Sağ alt köşeye doğru renkli bir nesnenin yakın çekimi ve yeşil bir nesneyi tutan bir kişi var. Son olarak, sol alt köşeye doğru bir uçağın bulanık bir görüntüsü var. Adam sanki bir hedefe ulaşmak üzereymiş gibi odaklanmış ve kararlı görünüyor.
Kişisel Gelişim

Para Kazanma Fikirleri ve Yolları

09 Aralık 2019
Bir kişi, üzerinde beyaz harfler ve rakamlar bulunan bir klavyede yazı yazmaktadır. Klavye ahşap bir masanın üzerine yerleştirilmiştir ve yan tarafında sarı çiçekli bir bardak ve bir gazetenin üzerinde bir fincan kahve vardır. Kişinin elleri klavyenin üzerindedir ve bir eli beyaz metinli siyah bir daire tutmaktadır. Diğer elin tırnakları kırmızı boyalıdır. Kişinin önünde, masanın üzerinde bir defter ve kalem bulunmaktadır.
İş Hayatı

Evden Para Kazanma Yolları Nelerdir?

10 Aralık 2019
Uzun, siyah saçlı bir kadın beyaz bir fonun önünde durmakta ve düz beyaz bir gömlek giymektedir. Yüzünde hoş bir ifade var ve doğrudan kameraya bakıyor. Saçları yüzünden geriye doğru toplanmıştır ve narin yüz hatlarına sahiptir. Arka planda, beyaz ibreleri olan siyah bir saat görülüyor. Ön planda bir kişinin ağzı, burnu ve boynunun yakın çekimi ve siyah zemin üzerinde beyaz bir harf görülüyor. Kadın rahat bir pozisyonda duruyor ve kameraya gülümsüyor gibi görünüyor.
Nasıl Yapılır?

Youtube'dan Nasıl Para Kazanılır?

17 Kasım 2021
Ön planda beyaz klavyesi görünen bir dizüstü bilgisayar açık renkli ahşap bir yüzeyin üzerinde durmaktadır. Dizüstü bilgisayarın klavyesinin yakın plan çekimi, tek tek siyah tuşları ve üzerlerindeki beyaz yazıları gösteriyor. Dizüstü bilgisayarın yanında, ekranı yukarıda, bir telefonun ekran görüntüsü görülebilen bir akıllı telefon var. Son olarak, siyah bir arka plan üzerinde üç ayrı beyaz harf görülebiliyor, her harf kendi ayrı alanında. Dizüstü bilgisayar görüntünün ana odağını oluştururken, ahşap yüzey ve beyaz klavye kompozisyonda bir kontrast oluşturuyor.
İçerik Yazarlığı

Blog Yazarları Nasıl Para Kazanır?

22 Ocak 2023
Bu, blog yazmayla ilgili bir çevrimiçi kursun görüntüsüdür. Takım elbiseli bir adam kara tahtanın önünde oturuyor, gözlüklü ve sakallı, bilgi ve otorite izlenimi veriyor. Konuşmacıyı dikkatle dinliyor gibi görünüyor. Tahtanın üzerinde siyah beyaz bir 'B' harfi var, muhtemelen blog yazmaya atıfta bulunuyor. Adamın üzerinde düğmesi yakından çekilmiş bir gömlek ve kolunda bir saat vardır. Gözleri de görülebiliyor, bu da dikkatle dinlediğini gösteriyor. Tüm bu ayrıntılar adamın bir blog kursuna katıldığına işaret ediyor. Bu görüntü sayesinde dijital çağda blog yazmanın önemini görebiliyoruz.
4.5
(87)

Blog Yazarlığı Eğitimi

9 Konu5 Saat
Açık mavi gömlek giyen bir adam başparmağıyla onaylıyor. Yüzünde kocaman bir gülümsemeyle sevinçli bir ifade var. Gözleri kapalı ve sakalları düzgünce kesilmiş. Ağzı hafifçe açık ve beyaz dişleri görünüyor. Sağ elini kaldırmış, başparmağını ve işaret parmağını uzatarak başparmak işareti yapıyor. Sol eli yanında, rahat bir şekilde duruyor. Duruşu rahat ve kendinden emin. Arka planda beyaz bir duvarın olduğu aydınlık bir odada duruyor. Odanın ışığı yüzünden yansıyarak sıcak bir parıltı veriyor.
5
(29)

E-Ticaret Eğitimi

25 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
22771322