AnasayfaBlogBir Düşünceye Katıldığınızda Kullanacağınız İngilizce İfadeler
Yabancı Dil Eğitimi

Bir Düşünceye Katıldığınızda Kullanacağınız İngilizce İfadeler

03 Şubat 2023
Konuşmalarımızda anlaşma, anlama veya onaylama ifadelerini kullanmak, özellikle İngilizce konuşanlar için çok önemlidir.
İngilizce İfadeTürkçe AnlamıKullanım Örneği
I agree with you.Sana katılıyorum.I agree with you. That’s a good point.
That's exactly how I see it.Tamamen aynı görüşteyim.That's exactly how I see it. This plan will benefit everyone.
You're absolutely right.Kesinlikle haklısın.You're absolutely right. We need to take immediate action.
I couldn't agree with you more.Daha fazla katılamazdım.I couldn't agree with you more. This is a major issue.
That's true.Bu doğru.That's true. We must consider all aspects of the problem.
That's a good point.Bu iyi bir nokta.That's a good point. Let's add it to the agenda.
I was just going to say that.Tam olarak bunu diyecektim.I was just going to say that. We need to improve our communication.
I completely/absolutely/totally agree with you.Tamamen/Absolüt/Tamamıyla sana katılıyorum.I completely agree with you. We need a new approach.
You have a point there.Orada bir noktaya değindin.You have a point there. We need to consider this fact.
I have no objection.Bir itirazım yok.I have no objection. This seems like a reasonable plan.

Konuşmalarımızın önemli bir parçası olan anlaşma, anlama veya onaylama ifadelerini kullanmak, özellikle İngilizce konuşanlar için çok önemlidir. Bu yazıda İngilizce bir görüşü onaylamak için kullanabileceğiniz İngilizce ifadeleri ele alıyor olacağız.

Bir Görüşü Onaylamak İçin Kullanılacak İngilizce İfadeler Nelerdir?

Bir görüşü onaylamak ve kabul etmek için kullanılan ifadeler konuşmalarımızda net ve güçlü bir mesaj vermemize yardımcı olurken, aynı zamanda anlaşma, anlama veya onaylama ifadelerini kullanarak karşımızdaki kişinin görüşlerini de onaylamış oluruz. Bu ifadeleri kullanarak, konuşmalarımızda güven ve saygının oluşmasını sağlayabiliriz.

Ayrıca bir görüşü onaylamanın yanı sıra, İngilizce dili bilgilerinizi geliştirmek için İngilizce kurslarımıza katılabilirsiniz. Kendinizi ifade etmek ve görüşlerinizi doğru bir şekilde ifade edebilmek için bilmeniz gerekenleri kısa sürede öğrenebileceğiniz İngilizce kurslarımız var.

İlgili kurslar: İngilizce Kursları

Karşınızdaki kişinin ifadesini anlama onunla aynı konuda anlaşma ve düşüncelerini onaylamak için birçok cümle kalıbı kullanabilirsiniz. Bu ifadeler, konuşma veya yazışmalarımızda güçlü ve net bir mesaj vermemize yardımcı olur. İşte İngilizce dilinde kullanılabilecek anlaşma, anlama veya onaylama ifadeleri:

Sistemli bir şekilde İngilizce öğrenmek için telegram kanalımıza katılın
Her gün İngilizce kelime öğrenin, İngilizce becerilerinizi eğlenceli ve interaktif bir şekilde geliştirin. Zor kelime ve ifadeleri öğrenmek için ihtiyacınız olan tüm yardımı alın.
I agree with you, Sana katılıyorum, I agree with you That’s a good point, That's exactly how I see it, Tamamen aynı görüşteyim, That's exactly how I see it This plan will benefit everyone, You're absolutely right, Kesinlikle haklısın, You're absolutely right We need to take immediate action, I couldn't agree with you more, Daha fazla katılamazdım, I couldn't agree with you more This is a major issue, That's true, Bu doğru, That's true We must consider all aspects of the problem, That's a good point, Bu iyi bir nokta, That's a good point Let's add it to the agenda, I was just going to say that, Tam olarak bunu diyecektim, I was just going to say that We need to improve our communication, I completely/absolutely/totally agree with you, Tamamen/Absolüt/Tamamıyla sana katılıyorum, I completely agree with you We need a new approach, You have a point there, Orada bir noktaya değindin, You have a point there We need to consider this fact, I have no objection, Bir itirazım yok, I have no objection This seems like a reasonable plan
Görüşlerinizi onaylama anlama İngilizce cümleler kullanmak Kabul ediyorum Anladım Doğru Evet Tamam Kesinlikle Tamamen katılıyorum Kesinlikle onaylıyorum Kesinlikle anlıyorum Kabul ediyorum Kesinlikle uygun Kesinlikle öneriyorum Kesinlikle destekliyorum Kesinlikle övgüyü hak ediyor Kesinlikle tavsiye ediyorum bir düşünceyi onaylamak için ingilizce ifadeler bir şeyi kabul etmek için ingilizce ifadeler onaylamak için ingilizce ifadeler
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.