AnasayfaBlogTestDaf Nedir? TestDaf Sınavı Neden Önemli?
Yurt Dışında Eğitim

TestDaf Nedir? TestDaf Sınavı Neden Önemli?

19 Şubat 2021
Bir kişi elinde bir kalem tutuyor ve üzerinde kalem bulunan bir kağıdın tam üzerinde duruyor. Kişi dikkatle kağıda bakıyor, eli yazmak ya da çizmek için hazır bekliyor. Ön plan keskin odakta, arka plan hafifçe odak dışında. El kalemi güçlü bir şekilde tutuyor ve kalem hafifçe aşağıya doğru bakıyor. Kağıt bembeyaz, kalem ise açık pembe renkte. Kâğıdın dokusu görülebiliyor, küçük soluk çizgiler kâğıdı çaprazlama kesiyor.
KonuAçıklamaEk Bilgi
TestDaFAlman üniversitelerine başvuruda istenen önemli bir Almanca yeterlilik sınavıdır.Federal Almanya Cumhuriyetinin Almanca dil yeterliliğini kanıtlamak için sunduğu resmi bir belgedir.
TestDaF'ın ÖnemiAlmanca dil yeterliliğini belgelemek ve Alman üniversitelerine kabul edilmek için gereklidir.Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyen, Almanya’ya göçmenlik başvurusu yapmak isteyen veya orada çalışmak isteyen kişilerin dil yeterlilik belgesi olarak sunulur.
TestDaf Sınavı Zorluk SeviyesiTestDaf, bilinen en eski ve köklü Almanca dil yeterlilik sınavıdır ve zorluğuyla bilinir.Bu nedenle, dil yeterliliklerini belirli bir seviyeye getirdikten sonra öğrenciler genellikle TestDaF hazırlık kurslarına katılırlar.
Almanca Temel EğitimiAlmanca dil yeterliliği düşük öğrencilere genellikle Almanya’da bir dil okulunda kurs alması önerilir.Almanca dil eğitim programına online olarak katılabilmektedirler.
Goethe InstitutBirçok ülkede şubesi olan ve Türkiye'de de bulunan bu kuruluş Almanca eğitim anlamında önemli bir yer tutar.Bu kurum aynı zamanda TestDaF sınav merkeziyle partnerliği olan bir enstitüdür.
TestDaF Sınavı SkoruÜniversite kabulü almak isteyen öğrencilerin akademik bir dil yeterlilik sınavı olan TestDaF sınavından TestDaF-4 skoru alması gerekmektedir.TestDaF-4 skoru, C1 seviyesine tekabül eder.
Diğer Dil Yeterlilik SınavlarıTestDaf dışında Telc, Goethe Institute ve DSH gibi diğer dil yeterlilik sınavları da vardır.Bu sınavların da Alman üniversitelerinde geçerlilikleri vardır.
TestDaF Sınavının İçeriğiTestDaF sınavı, çıkmış olan soruları ve buna karşın nelerin çıkabileceğini öğreten kurslar tarafından ayrıntılı olarak anlatılır.Sınav sistemi de kurslarda detaylıca anlatılır.
TestDaf Sınav MerkezleriSınava girilecek merkezler, başvuru yapacak kişilerin bulundukları ülkenin şehrinde bulunan TestDaf sınav merkezleridir.-
Üniversite Başvurusunda Dil YeterlilikAlmanya’daki üniversitelerin tamamı, başvuranlardan bir dil yeterlilik belgesi talep eder.Almanca bir bölüme başvuracak öğrencilerin Almanca dil yeterlilik seviyesinin minimum C1 olması beklenir.

Alman üniversitelerinin akademik başvurularda istedikleri Almanca dil yeterlilik belgeleri arasında en önemli sınav sistemine sahip olan TestDaf (Test Deutsch als Fremdsprache) Federal Almanya Cumhuriyetine Almanca dil yeterliliğini kanıtlamak isteyen herkesin alabileceği resmi bir belgedir.

Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin, Almanya’ya göçmenlik başvurusu yapmak isteyenlerin ya da orada çalışmak isteyen kişilerin başvururken mutlaka Almanca dil yeterlilik belgesi sunmaları gerekmektedir. Bunun için birçok Almanca yeterlilik sınavı mevcuttur. Ancak en önemlisi olan Testdaf sınavı nedir? Detaylıca inceleyelim.

TestDaf Sınavı Neden Önemli?

Almanya her yıl birçok ülkeden çeşitli başvurular almaktadır. Üniversite başvuruları, göçmenlik başvuruları, seyahat amaçlı başvurular gibi pek çok alanda tercih ediliyor. Son yıllarda öğrencilerin gözdesi haline gelen alman üniversiteleri, bölüm çeşitliliği ve özellikle teknik eğitimler anlamında uluslararası birçok öğrenci tarafından tercih ediliyor.

Almanya’da üniversite eğitimi ve Almanya’da yüksek lisans eğitimi yazılarımda detaylıca alman üniversitelerinin başvuru süreçlerinden bahsetmiştir. Başvuru aşamasında öğrencilerin hazırlaması gereken evrakların içerisinde en önemli olan Almanca dil yeterlilik belgesidir. Almanya’daki üniversitelerin tamamı sizden bir dil yeterlilik belgesi isteyecektir. Almanca bir bölüme başvuru yapacaksanız Almanca dil yeterlilik seviyenizin minimum C1 olması beklenir. Bu durum üniversite hazırlık başvurularında B1-B2 seviye hatta bazı okullarda A1-A2 seviye almanca dil yeterlilik belgesi sunmaya kadar inebilir.

İlgili yazı: Almanya'da Okumak Zor mu? Eğitim ve Yüksek Lisans

Burada bilmeniz gereken, direkt bir üniversite kabulü almak isteyen öğrencilerin akademik bir dil yeterlilik sınavı olan Testdaf sınavından Testdaf-4 skoru (C1 seviyesine tekabül eder) alması gerekmektedir. Testdaf sınavı Federal Almanya Cumhuriyetinin üniversite başvurularında uluslararası başvuru yapacak tüm öğrencilerden istediği resmi bir Almanca dil yeterlilik sınavıdır. Testdaf sınavının yanı sıra başka dil yeterlilik sınavları da vardır. Bunlar;

  • Telc (The European Language Certificates) 

  • Goethe Institute

  • DSH (Deutsche sprachprüfung für den Hochschulzugang)

Bu sınavlar hakkında da detaylı yazılarım olacak. Yukarıda belirttiğim sınavların da Alman üniversitelerinde geçerliliği vardır. Ancak başvuru esnasında mutlaka üniversitelerin dil yeterlilik şartlarını kontrol etmek gerekir. Çünkü özellikle devlet üniversitelerinde Testdaf sınav sonuçları çok daha kıymetli ve geçerlidir.

TestDaf Sınavı Zor mu?

Testdaf sınavı Almanya’nın en eski ve en köklü sınavıdır. Bu sebeple de zorluğu ile bilinir. Buna rağmen her yıl birçok Türk öğrenci Testdaf sınavlarını vererek üniversiteye yerleşmektedir. Testdaf sınavının içeriğinden bahsedeceğim ancak öncesinde öğrencilerin bakış açısından bahsetmek istiyorum.

Testdaf sınavının birçok uluslararası öğrenci için zor olmasının en büyük sebebi sınavın sistemsel ve içerik bakımından zorluğudur. Bu nedenle öğrenciler Almanya’da dil yeterliliklerini C1 veya B2 seviyesine taşıdıktan sonra Testdaf sınav hazırlık kurslarına devam etmektedir. Bu hazırlık kursları Testdaf sınavında çıkmış olan soruları ve buna karşın nelerin çıkabileceğini öğreten kurslardır. Aynı zamanda sınav sistemi de detaylıca anlatılmaktadır. Özellikle Testdaf sınavı hocaları bu anlamda deneyim sahibidir ve öğrencileri iyi yönlendirmektedir.

Almanca Temel Eğitimi Nereden Alınır?

Türk öğrencilerin özellikle Almanca dil yeterliliği düşük ise en az A1-A2 level aldıktan sonra diğer kurları Almanya’da bir dil okulunda almaları önerilir. Bunun nedeni, öğrencilerin pratikle çok daha hızlı öğrenmeleri ve öğrendiklerini unutmamalarıdır. Almanca dil yeterliliğinizi temel seviyeye getirmek istiyorsanız enstitüde bulunan Almanca Eğitim programına online olarak katılabilirsiniz.

İlgili eğitimler: Almanca Kursları

Birçok ülkede şubesi olan ve Türkiye'de de bulunan Almanca eğitim anlamında en iyi olan bir diğer kurum ise Goethe Institut'dır. Kurum aynı zamanda Testdaf sınav merkeziyle de partnerliği olan bir enstitü'dür. Akreditasyonu olan ve sertifikaları bazı alman üniversiteleri tarafından da kabul gören bir okuldur. Goethe Institut sınavları da Testdaf sınavının zorluğunda, akademik düzeyde bir sınav içeriği vardır. Ancak sistemleri Testdaf sınavı ile aynı değildir.

Güncel bir bilgi olarak, son yıllarda Goethe Institut sertifikalarını kabul eden üniversitelerin birçoğu artık Testdaf sınav skorunu istemeye başladılar. Genellikle üniversitelerin hazırlık sınıfı için başvuracak öğrenciler Goethe Institut belgelerini sunabilmektedir. Ancak alman okullarının bazıları için başvurularında kesin ve net bilgiler vermek zordur. Bu sebeple üniversitelerin başvuruda istediği belgelerin güncelliğini her dönem teyit etmenizi öneririm.

Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyen veya Almanya’ya göçmenlik için başvuru yapacak kişilerin bulundukları ülkenin şehrinde olan bir Testdaf sınav merkezinden sınava girebilirler. Bunun için Testdaf’ın resmi internet sayfasından sınav tarihlerini kontrol edip, sınav gününü erkenden almanız gerekmektedir.

TestDaf Sınav İçeriği Nasıl?

Testdaf sınavı, İngilizce sınavlarına girmiş olanlar bilir TOEFL sınavlarına benzetilmektedir. Sistem olarak TOEFL sınavı ile aynıdır. Yaklaşık 100 ülkede 500 aşkın lisanslı Testdaf sınav merkezi bulunmaktadır. Bu merkezler Testdaf’ın kendi resmi internet sayfasında belirtilmektedir. Testdaf sınavı bilgisayar üzerinden online olarak yapılmaktadır. Öğrenciler önceden belirlediği sınav tarihlerine kayıtlarını yaptırır, sonrasında o sınav gününde bulundukları şehirde en yakın Testdaf merkezinde sınavlarını interaktif ortamda gerçekleştirmektedir. Testdaf sınavı 4 bölümden oluşur. Bunlar;

  • Okuduğunu anlama: 3 okuma metni verilir. 30 soru verilir ve bu bölümün toplam 60 dakikalık süresi vardır.

  • Dinlediğini anlama: 3 sesli metin verilir. 25 soru verilir ve toplam 40 dakikalık süresi vardır.

  • Yazılı ifade: 1 yazılı metin sorusu verilir ve 60 dakikalık süresi vardır.

  • Sözlü ifade: 7 konuşma sorusu verilir ve 35 dakikalık süresi vardır.

Öğrenciler bu bölümlerin tamamını bilgisayar ortamında gerçekleştirmektedir. Genellikle karşılaşılan sorunlar arasında, öğrencilerin süreyi doğru kullanamaması yer alıyor. Bu gibi sorunlar internet ortamında maalesef heyecana bağlı olarak yaşanabiliyor. Bir diğer sorun ise sınavın içeriğinden kaynaklı olabiliyor. Yani, Testdaf sınavında çıkan sorular genellikle uzun ve çok detaylı metinlerden oluşuyor. Çok farklı konularda metinler ve bu metinlere ait cevapları da detaylı istenen sorular yer almaktadır. Bilmeniz gereken en önemli şey, sınav yaklaşık 3 saat 10 dakika sürer ve hiç ara vermeden sınavı tamamlamanız gerekmektedir. Sınav esnasında sistemde yapılan yanlış yada eksikliklerin geri dönüşü yoktur. Bu nedenle Testdaf sınavının sistemini çok iyi anlamalı ve hazırlanmalısınız. Bunun için de Testdaf hazırlık kursları bu konuda size yardımcı olacaktır.

TestDaf Sınavının Seviyeleri Nelerdir?

Testdaf sınavının seviyeleri şu şekildedir;

  1. TDN-3: Bu seviyede olan öğrenciler üniversite kabulleri garanti edilemez.

  2. TDN-4: Bu seviyede olan öğrenciler garanti kabul alabilmektedir.

  3. TDN-5: Bu seviyede olan öğrenciler garanti kabul alabilmektedir.

Testdaf sınavında bulunan her bir bölümden alacağınız puanlar yukarıdaki gibi tek tek sıralanmaktadır. Her bir bölümden aldığınız puana göre genel toplam puanınız belirlenir ve üniversiteler için istenen puan Testdaf- 4 skorudur. Sınavda sadece bir yada iki kez bir bölümden TDN-3 alırsanız bu genel puanı etkileyecektir. Sınav sonuçlarına göre TDN-3 altında puan alan öğrencilerin sınavı değerlendirilmemektedir. Öğrencilerin asıl hedefi tüm bölümlerden 4 puan alabilmek olmalıdır.

Türkiye'de TestDaf Sınavı Yapan Kurumlar Hangileri?

Türkiye’de resmi Testdaf sınavı yetkili kurumları şunlardır;

İlSınavı Yapan Kurum
İstanbul – İzmir – AnkaraGoethe Institut
İstanbulMarmara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu
AntalyaSprachschule ARTI
AdanaÇukurova Üniversitesi
BursaUludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

TestDaf Sınavına Kimler Başvurabilir?

Testdaf sınavına, Almanca bilgisini resmi bir kurumla belgelendirmek isteyen kişiler, üniversite başvurusu yapacak öğrenciler, iş başvurusu yapacak kişiler katılabilir. Testdaf sınavı birçok alanda kişinin dil becerilerini ölçen akademik bir sınavdır. Bu sınavdan başarılı olan kişiler başvuru yapacakları kuruma Almanca dil yeterliliğini resmi olarak kanıtlamış olacaktır. Henüz dil seviyesinde A1-A2 level da olan kişilerin Testdaf sınavına katılmaları uygun olmayacaktır. Testdaf’a katılabilme seviyenizi ölçmek için Testdaf’ın kendi web sitesinde bulunan deneme testine katılabilirsiniz.

Üniversiteler Hangi Skorlar Alım Yapmaktadır?

Bazı üniversiteler ve yüksekokullar Testdaf-3 skoru ile öğrenci alımı yapmaktadır. Bazı okullarda belirtilmemesine rağmen okullar hazırlık sınıflarının kontenjan doluluğuna bağlı olarak şartlı kabul ile öğrenci alımı yapabilmektedir. Sınav sonuçları uluslararası düzeyde B2.1 başlar C1.2 ile biten bir sisteme sahiptir.

Not: Testdaf sınav belgesi geçerlilik süresi yoktur. İstediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Ancak akademik başvurularda üniversiteler güncel bir Testdaf belgesi isteyebilir. Bu nedenle başvuru esnasında 1 yılı aşkın bir Testdaf belgeniz varsa, üniversiteye sormanızı tavsiye ederim.

TestDaf Sınav Ücreti Var mı?

Testdaf sınav ücreti ortalama 140€ ile 150€ arasındadır. Sınav sonuçları ise yaklaşık 3-6 hafta arasında açıklanır ve Almanya’da bulunan genel merkezden öğrencilere duyurulur. Öncesinde öğrenciler sınav sonuçlarını Testdaf resmi sitesinde kendi profillerinden öğrenebilirler. Sonrasında merkez, öğrencilere belgelerini kargo yolu ile iletmektedir. Bu belgeler üniversite başvurularında ve diğer resmi kurumların tamamında kullanılabilir.

TestDaF, Alman üniversitelerine başvuruda istenen önemli bir Almanca yeterlilik sınavıdır, Federal Almanya Cumhuriyetinin Almanca dil yeterliliğini kanıtlamak için sunduğu resmi bir belgedir, TestDaF'ın Önemi, Almanca dil yeterliliğini belgelemek ve Alman üniversitelerine kabul edilmek için gereklidir, Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyen, Almanya’ya göçmenlik başvurusu yapmak isteyen veya orada çalışmak isteyen kişilerin dil yeterlilik belgesi olarak sunulur, TestDaf Sınavı Zorluk Seviyesi, TestDaf, bilinen en eski ve köklü Almanca dil yeterlilik sınavıdır ve zorluğuyla bilinir, Bu nedenle, dil yeterliliklerini belirli bir seviyeye getirdikten sonra öğrenciler genellikle TestDaF hazırlık kurslarına katılırlar, Almanca Temel Eğitimi, Almanca dil yeterliliği düşük öğrencilere genellikle Almanya’da bir dil okulunda kurs alması önerilir, Almanca dil eğitim programına online olarak katılabilmektedirler, Goethe Institut, Birçok ülkede şubesi olan ve Türkiye'de de bulunan bu kuruluş Almanca eğitim anlamında önemli bir yer tutar, Bu kurum aynı zamanda TestDaF sınav merkeziyle partnerliği olan bir enstitüdür, TestDaF Sınavı Skoru, Üniversite kabulü almak isteyen öğrencilerin akademik bir dil yeterlilik sınavı olan TestDaF sınavından TestDaF-4 skoru alması gerekmektedir, TestDaF-4 skoru, C1 seviyesine tekabül eder, Diğer Dil Yeterlilik Sınavları, TestDaf dışında Telc, Goethe Institute ve DSH gibi diğer dil yeterlilik sınavları da vardır, Bu sınavların da Alman üniversitelerinde geçerlilikleri vardır, TestDaF Sınavının İçeriği, TestDaF sınavı, çıkmış olan soruları ve buna karşın nelerin çıkabileceğini öğreten kurslar tarafından ayrıntılı olarak anlatılır, Sınav sistemi de kurslarda detaylıca anlatılır, TestDaf Sınav Merkezleri, Sınava girilecek merkezler, başvuru yapacak kişilerin bulundukları ülkenin şehrinde bulunan TestDaf sınav merkezleridir, -, Üniversite Başvurusunda Dil Yeterlilik, Almanya’daki üniversitelerin tamamı, başvuranlardan bir dil yeterlilik belgesi talep eder, Almanca bir bölüme başvuracak öğrencilerin Almanca dil yeterlilik seviyesinin minimum C1 olması beklenir
Alman üniversiteleri TestDaf TestDaf nedir TestDaf sınavı TestDaf sınavı nasıldır Almanca dil yeterliliği
Parlak bir gülümsemeye sahip genç bir kadın doğrudan kameraya bakıyor. Omuz hizasında, koyu kahverengi saçları ve açık bir teni var. Gözleri kapalı, dudakları hafifçe ayrık ve yanakları sevinçten yuvarlak. Beyaz bir tişört ve mavi bir kot pantolon giyiyor ve elleri kalçalarının üzerinde duruyor. Mutluluk ve memnuniyet hissi yayıyor ve ifadesi davetkâr ve davetkâr. Yirmili yaşlarının ortalarında görünüyor ve neşeli, kaygısız bir tavır yayıyor.
Burcu Ayan
Blog Yazarı

Halkla İlişkiler mezunu. Uzun yıllar yurt dışı eğitim sektöründe eğitim danışmanı olarak çalıştı. Özellikle Lisans ve Master öğrencilerinin yurt dışı başvuru süreçleri, dil okulu ve üniversite yerleşimi, vize işlemleri gibi konularla ilgili tecrübe sahibi. Eğitim danışmanlığı dışında içerik üretiyor ve blog yazarlığı yapıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Beyaz bir klavyenin üzerinde, farklı renklerde tuşlarla çevrili renkli bir top oturuyor. Küre şeklindeki topun yüzeyinde kırmızı, sarı ve mavi tonların en belirgin olduğu çeşitli ulusların bayrakları basılı. Topa yakından bakıldığında farklı bayrakların karmaşık detayları görülürken, klavyenin beyaz tuşları topun renkli görüntüsüyle kontrast oluşturuyor. Görüntü, topun canlı renkleri ile tuşların tek renkli tonlarının güzel bir birleşimidir.
Yurt Dışında Eğitim

Telc Nedir? Telc Sınavı Neden Önemli?

22 Mart 2021
Bir adam sınıfta bir grup insanın önünde duruyor ve ellerini kaldırarak onlara hitap ediyor. Bir gömlek ve koyu renk bir pantolon giymiştir. Arkasında, iki beyaz duvarla çevrili beyaz bir projeksiyon perdesi görünür. İzleyiciler uzun bir masada oturmakta ve bazıları adama bakmaktadır. Masanın ön tarafında parlak mavi gömlekli bir kadın oturmaktadır. Daha geride, beyaz gömlekli bir adam bir sandalyede oturmakta ve bir ekrana bakmaktadır. Tavan beyazdır ve odayı aydınlatan ışıklar vardır.
Yurt Dışında Eğitim

Almanya'da Okumak Zor mu? Eğitim ve Yüksek Lisans

01 Mart 2022
Üzerinde bir bayrak ve bir belge bulunan mavi bir masa gösterilmektedir. Bayrak kırmızı, beyaz ve mavi çizgili bir dikdörtgendir ve her köşesinde bir yıldız vardır. Belge, üzerinde metin yazılı beyaz bir kâğıttır. Masanın yanında, üzerinde bir kalem bulunan beyaz bir tahta görülmektedir. Masanın sağ tarafında bir çift gözlük düzgünce yerleştirilmiştir. Bardaklar dikdörtgen şeklinde siyahtır ve masa koyu mavi renktedir.
Yurt Dışında Eğitim

Almanya D Tipi Vizesi Nedir?

15 Nisan 2021
Bu kolajda iki kadın yer almaktadır. İlk kadın kulaklık takıyor ve ışıl ışıl gülümsüyor. Uzun, siyah saçları ve parlak kırmızı ruju var. İkinci kadın da gülümsüyor ve gözlerini kameraya dikmiş. Daha açık renk saçları yüzünden geriye doğru toplanmış. Her iki kadın da pozlarında mutlu ve kendinden emin görünüyor. Kolajın renkleri sıcak ve davetkâr; kırmızılar, turuncular ve sarılardan oluşuyor. Bu resim iki yakın arkadaşın paylaştığı bir sevinç ve kutlama anını yakalıyor.
Yabancı Dil Eğitimi

TOEFL Sınavına Nasıl Hazırlanmalıyım?

23 Haziran 2020
Bu online kurs, IELTS sınavına hazırlanmak isteyenler için idealdir. Öğrencilerin IELTS sınavında başarılı olmak için gerekli bilgi ve becerileri kazanmalarına yardımcı olacak kapsamlı dersler ve materyaller içerir. Kurs, dört dil ve iletişim becerisinin tümünü kapsayan modüllere ayrılmıştır: okuma, yazma, dinleme ve konuşma. Sınav konuları, stratejileri ve ipuçları hakkında ayrıntılı açıklamalar sağlar. Öğrenciler ayrıca çeşitli uygulama etkinlikleri ve alıştırmalarla becerilerini pratik edebilirler. Bu tam kurs, öğrencilerin istedikleri IELTS puanına eğlenceli ve etkileşimli bir şekilde ulaşmalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.
5
(4)

IELTS Kursu

5 Konu20 Saat
Kısa, siyah saçlı ve sıcak bir gülümsemeye sahip güzel bir kadın kameranın önünde duruyor. Üzerinde pembe çiçek desenli beyaz, bol bir gömlek ve bir çift açık renk kot pantolon var. Dudakları yanaklarına kadar uzanan geniş bir gülümsemeye dönüşürken gözleri sevinçle kapalıdır. Kolları dirseklerinden hafifçe bükülmüş ve elleri gevşek bir şekilde kot pantolonunun ceplerine sokulmuş. Güneş yakındaki bir pencereden parlıyor ve yüzünü yumuşak, doğal bir ışıkla aydınlatıyor. Neşenin resmidir, sıcaklık ve memnuniyet yayar.Magdalini Timou
40002117
Bu, insanların TOEFL sınavını öğrenmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış çevrimiçi bir kursun görüntüsüdür. Görselde uzun saçlı, elinde bayrak tutan ve kameraya gülümseyen bir kadın yer almaktadır. Bu, kursun sunduğu motive edici ve destekleyici ortamın harika bir görsel temsilidir. Kapsamlı ve interaktif bir öğrenme deneyimi sunmak üzere tasarlanan kurs, insanların İngilizce dil yeterliliklerini yeni zirvelere taşımalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Kurs, öğrencilere güven kazanmaları ve sınavda başarılı olmaları için ihtiyaç duydukları araçları sağlayacaktır. Uygulama testleri, video dersler ve sesli materyaller gibi kaynakların kullanımı sayesinde öğrenciler TOEFL sınavını geçmek için gereken bilgi ve becerileri kazanabileceklerdir. Ayrıca kurs, öğretmenler, mentorlar ve diğer öğrencilerden oluşan özel bir ağ aracılığıyla rehberlik ve destek de sağlayacaktır. Bu kapsamlı çevrimiçi kurs ile herkes TOEFL sınavında uzman olabilir.
5
(3)

TOEFL Kursu

5 Konu20 Saat
Kısa, siyah saçlı ve sıcak bir gülümsemeye sahip güzel bir kadın kameranın önünde duruyor. Üzerinde pembe çiçek desenli beyaz, bol bir gömlek ve bir çift açık renk kot pantolon var. Dudakları yanaklarına kadar uzanan geniş bir gülümsemeye dönüşürken gözleri sevinçle kapalıdır. Kolları dirseklerinden hafifçe bükülmüş ve elleri gevşek bir şekilde kot pantolonunun ceplerine sokulmuş. Güneş yakındaki bir pencereden parlıyor ve yüzünü yumuşak, doğal bir ışıkla aydınlatıyor. Neşenin resmidir, sıcaklık ve memnuniyet yayar.Magdalini Timou
1102464
Bu, beyaz metinli mor bir kare içeren bir After Effects kursu görüntüsüdür. Metin, mor ve siyahın birleşiminden oluşan, mor bir 'A' ve mor bir 'E' harfi içeren bir logodur. Görselde ayrıca logonun yakın çekiminin yanı sıra mavi ve siyah bir arka plan da yer alıyor. Bu görsel After Effects üzerine odaklanan bir kursun konusunu belirtmek için mükemmeldir. Net, görsel olarak çekici ve göze hitap ediyor. Görsel, profesyonellik hissi yaratmaya yardımcı olur ve insanları kursla daha fazla ilgilenmeye teşvik eder. Bu görsel sayesinde insanlar kursun konusunu kolayca tanıyacak ve After Effects hakkında daha fazla bilgi edinmeye başlayacaktır.
Bu fotoğrafta koyu renk, omuz hizasında saçları olan bir kadın görülüyor. Kameradan uzağa bakıyor ve yüzünde hafif ciddi bir ifade var. Düz beyaz bir gömlek giymiş ve ellerini önünde kavuşturmuş. Arka plan açık gri renktedir ve kadrajda başka hiçbir nesne yoktur. Ayaklarını hafifçe açmış ve kollarını aşağı sarkıtmış bir şekilde nötr bir pozda duruyor. Fotoğrafın genel atmosferi sakin ve huzurlu.Esmanur Bayar
1245464