AnasayfaBlogSıfırdan Instagram Markası Oluşturmak
Sosyal Medya

Sıfırdan Instagram Markası Oluşturmak

03 Mayıs 2019
Genç bir kadın renkli bir pinatanın önünde duruyor, kollarını açmış ve iki eliyle tutuyor. Üzerinde mavi desenli beyaz bir tişört, beyaz bir şort ve sarı sandaletler var. Yüzü neşe ve heyecanla doludur, pinataya beklentiyle bakmaktadır. Uzun kahverengi saçları başının tepesinde dağınık bir topuzla bağlanmış. Pinata flamalar, kağıt çiçekler ve kurdelelerin yanı sıra renkli şekiller ve desenlerle süslenmiştir. Yanındaki zeminde, pinata kırıldığında serbest bırakılmaya hazır birkaç renkli şeker parçası var.
Instagram'da Markalaşma AşamalarıNeden Önemli?Öneriler
Dikkat Çekici Bir İsimİyi bir isim, daha fazla takipçi çeker ve marka bilinirliğini artırır.Güzel, kolay hatırlanabilir ve dikkat çekici bir isim seçmeye özen gösterin.
Instagram BiyografisiHızlı bir şekilde markanız ve değerleriniz hakkında bilgi verir.Biyografinizde markanızın sloganlarını, vaatlerini iyi yansıtın.
Öne ÇıkanlarMarkanın kimlik giydirilmesinde etkili bir role sahiptir.Öne çıkanları hedef kitlenize uygun bilgilerle dikkatlice düzenleyin.
Keşfette ÇıkmakOrganik olarak yorum, beğeni veya takipçi kazandırır ve marka bilinirliğini artırır.Fotoğraflarınıza konum ekleyin, en az üç etiket ekleyin ve filtrelerden yararlanın.
Fenomenlerle ÇalışmakMarkanın bilinirliğini ve güvenilirliğini artırır.Hedef kitlenize uygun fenomenleri seçin ve markanızı tanıtmak için onlarla işbirliği yapın.
İşletme Hesabı Kullanmaİstatistiki bilgilere ulaşmanızı sağlar ve reklamlar vermenizi mümkün kılar.Sayfanızı bir işletme hesabına geçirin ve istatistikler üzerinde düzenli olarak çalışın.
Takipçi ve Beğeni Satın AlmamakHesap askıya alınabilir veya kapatılabilir.Organik bir büyüme stratejisi izlemeye özen gösterin.
Aktif OlmakDaha fazla etkileşim ve yapılan paylaşımların daha fazla görünür olması üzerinde etkilidir.Düzenli olarak paylaşımlar yaparak Instagram'da aktif olun.
Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi AlmakMarkalaşma sürecinde profesyonel desteğin önemi büyüktür.Instagram markalaşma stratejileri ve sosyal medya trendleri hakkında bilgi sahibi olmak için uzmanlardan eğitim alın.
Kobiler DijitalleşiyorKüçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) dijital dönüşümünde önemli bir hedefe işaret eder.KOBİ'lerin dijitalleşme sürecinde dijital stratejiler geliştirmelerini ve sosyal medyayı aktif kullanmalarını sağlamak.

Gelişen ve her an değişen dünyada gerek işletmeler olarak gerekse kişisel olarak dijital dünyada yerimizi almak kaçınılmaz bir olgu olma yolunda ilerliyor. Bu dijital dünyalardan birisi de kullanıcı sayısı 1 milyarı geçen Instagram uygulaması. Instagram uygulamasında var olan işletmenizin marka bilinirliğini arttırma adına çalışmalar yapabilirsiniz veya kişisel markanızı oluşturarak ünlü bir sayfa haline gelip fikir önderi olabilirsiniz.

Instagram’da Marka Oluşturmanın Altın Kuralları Neler?

  • Dikkat Çekici Bir İsim

Instagram’da bir işletme için değil de kişisel bir sayfa açmak istiyorsanız güzel, dikkat çekici, kolay hatırlanabilen bir isimle giriş yapmanız daha avantajlı olur. Çünkü yapılan araştırmalara göre ismi daha çekici olan hesapların takipçi sayısının diğerlerine göre daha yüksek olduğu görülmüştür.

  • Instagram Biyografisi

Burada işletme ve kişisel markamızın bilgilerini, sloganlarını, vaatlerini çok iyi yansıtmamız,  insanları sayfamıza girdiğinde hemen çıkan değil, sayfada kalan takipçi hâline getirmemiz gerekir.

  • Öne Çıkanlar

Instagram sayfamızla markalaşabilmek için öne çıkanları iyi düzenlememiz gerekir. Eğer bir satış sayfası açtıysanız o bölüme hedef kitlenize uygun olanların sayfada kalmasını sağlayacak bilgiler ekleyebilirsiniz. Örneğin ayakkabı firması iseniz ayakkabı kullanımı ile bilgiler ekleyebilirsiniz; ayrıca müşteri memnuniyetleri ve özel ürünleri de bu bölümde yayında tutmak faydalı olacaktır. Öne çıkanların altında iletişim düğmeleri eklemek ve telefon, mail, adres gibi bilgilerinizin görünmesi insanların size olan güvenini artırır.

  • Keşfette Çıkmak

Kurduğumuz hesap yeni olduğundan takipçi edinmekte sıkıntı yaşayabiliriz. Burada Instagram dünyasındaki keşfet sayfalarından yararlanabiliriz. Burada keşfet sayfasına çıkabilmek için fotoğraflarınıza konum eklemeniz, yüklediğiniz fotoğrafla ilgili yorum kısmına en az üç etiket eklemeniz ve fotoğrafınızı paylaşırken daha ilgi çekici hale getirecek filtreleri kullanmanız etkili olacaktır. Bu şekilde organik olarak yorum, beğeni veya takipçi kazanabilir ve sayfanızın etkileşimini artırabilirsiniz. Beğenilerin artması da keşfet bölümüne düşme olasılığınızı artırır. Böylelikle daha fazla kişiye ulaşmış olursunuz. Instagram’da markalaşmak üzereyken yapabileceğiniz en tehlikeli şey ise takipçi ve beğeni satın almaktır. Böyle bir şey yaptığınızda sayfanız kısa sürede askıya alınacak veya kapatılacaktır.

  • Fenomenler

Fenomenler, Instagram dünyasında büyük bir etkiye sahip. Bu yüzden sayfanızın tanıtımı için kendi hedef kitlenize uygun bir fenomenle anlaşabilirsiniz. Onların çalışma şekli genelde ürün karşılığı olmaktadır. Onlara bir ürün gönderirsiniz onlar güzel sunum ve methiyelerle post veya story olarak paylaşım yaparlar. Fenomenler Instagram dünyasında fikir önderleri oldukları için markanıza olan güveni ve bilinirliğinizi artırmış olursunuz. Tavsiye edilirseniz takipçi kazanırsınız, buradaki önemli nokta hedef kitlenize uygun bir fenomen seçmektedir.

  • İşletme Hesabı Ne İşe Yarar?

Sayfanızı bir işletme hesabına geçirdiğinizde postlarınızın, storylerinizin istatistiki bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bu da size neler paylaşmanız gerektiğine dair ipucu olur. Çünkü hedef kitlenizi tanımış olursunuz, nerelerde ne gibi değişiklikler yapmanız gerektiğini belirlersiniz. Ayrıca işletme hesabında reklamlar vererek sayfanızı geliştirebilirsiniz gerek markanızı gerek ürünlerinizi tüm Instagram kullanıcılarına tanıtabilirsiniz.

Günümüzde markalaşmak ve marka bilinirliğinizi artırmak için sosyal medyada aktif bir şekilde yer almanız şart. Markanızın sosyal medyada bilinirliğini arttırmak ile ilgili daha detaylı bilgiler için Kobiler Dijitalleşiyor yazısını okuyun. Sosyal medyada bir marka hesabını profesyonel bir şekilde yönetebilmek için sürekli kendinizi geliştirmeli ve yeniliklerden haberdar olmalısınız. Sosyal medyada marka olmanın bilincine vardığınızda kitlenize doğru şekilde hitap edebilir, hedeflerinizi çok daha kısa sürede gerçekleştirirsiniz. Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi ile Instagram’da ve diğer sosyal medya uygulamalarında markalaşma yöntemlerini uzman eğitmenlerden alacağınız canlı dersler ile daha detaylı öğrenebilirsiniz.

Yazar: Erdem Usakessoy

Dikkat Çekici Bir İsim, İyi bir isim, daha fazla takipçi çeker ve marka bilinirliğini artırır, Güzel, kolay hatırlanabilir ve dikkat çekici bir isim seçmeye özen gösterin, Instagram Biyografisi, Hızlı bir şekilde markanız ve değerleriniz hakkında bilgi verir, Biyografinizde markanızın sloganlarını, vaatlerini iyi yansıtın, Öne Çıkanlar, Markanın kimlik giydirilmesinde etkili bir role sahiptir, Öne çıkanları hedef kitlenize uygun bilgilerle dikkatlice düzenleyin, Keşfette Çıkmak, Organik olarak yorum, beğeni veya takipçi kazandırır ve marka bilinirliğini artırır, Fotoğraflarınıza konum ekleyin, en az üç etiket ekleyin ve filtrelerden yararlanın, Fenomenlerle Çalışmak, Markanın bilinirliğini ve güvenilirliğini artırır, Hedef kitlenize uygun fenomenleri seçin ve markanızı tanıtmak için onlarla işbirliği yapın, İşletme Hesabı Kullanma, İstatistiki bilgilere ulaşmanızı sağlar ve reklamlar vermenizi mümkün kılar, Sayfanızı bir işletme hesabına geçirin ve istatistikler üzerinde düzenli olarak çalışın, Takipçi ve Beğeni Satın Almamak, Hesap askıya alınabilir veya kapatılabilir, Organik bir büyüme stratejisi izlemeye özen gösterin, Aktif Olmak, Daha fazla etkileşim ve yapılan paylaşımların daha fazla görünür olması üzerinde etkilidir, Düzenli olarak paylaşımlar yaparak Instagram'da aktif olun, Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi Almak, Markalaşma sürecinde profesyonel desteğin önemi büyüktür, Instagram markalaşma stratejileri ve sosyal medya trendleri hakkında bilgi sahibi olmak için uzmanlardan eğitim alın, Kobiler Dijitalleşiyor, Küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) dijital dönüşümünde önemli bir hedefe işaret eder, KOBİ'lerin dijitalleşme sürecinde dijital stratejiler geliştirmelerini ve sosyal medyayı aktif kullanmalarını sağlamak
instagramda markalaşmak kişisel markanızı oluşturma instagram sosyal medya işletme hesabı sosyal medya uzmanlığı 03/05/2019
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Genç bir adam bir elinde telefonla selfie çekiyor, cihazdan büyük bir para yığını düşüyor. Başında bir banknot ve yüzünde kocaman bir gülümseme var. Saçları geriye doğru taranmış ve üzerinde beyaz bir gömlek var. Para havada etrafında uçuşuyor, bazıları çeşitli kâğıt banknotlarla yakın çekim. Arka plan net değil, ancak uzakta birkaç para parçası daha görülebiliyor. Görüntünün renkleri canlı ve parlak, mavi-yeşil bir tona sahip. Telefon siyah, para ise yeşil, mavi ve sarının çeşitli tonlarında.
Sosyal Medya

Yeni Özellikleriyle Instagram

17 Mayıs 2019
Büyük, beyaz dikdörtgen bir tabela duvara yapıştırılmıştır. Düz, mat bir yüzeye sahip olan tabelada görünür bir metin veya resim bulunmamaktadır. Tabela duvarın ortasına yerleştirilmiştir ve yukarıdan bir ışık kaynağıyla aydınlatılmaktadır. Duvarın soluk yeşil bir tonu ve hafif dokulu bir yüzeyi vardır. Tabela duvardan hafifçe yükseltilerek üç boyutlu bir görünüm kazandırılmıştır. Kenarları hafifçe yuvarlatılmış ve tabelanın kendisi uzunluğundan biraz daha geniş. Duvara basit ama zarif bir ektir.
İnsan Kaynakları Yönetimi

En Başarılı İşveren Markası Uygulamaları

25 Aralık 2019
Bir kişi sarı bir arka planın önünde durmakta ve elinde siyah metinli bir tabela tutmaktadır. Tabelada Dur yazıyor ve ortası beyaz olan siyah bir daire ile çevrili. Tabelanın altında yeşil zemin üzerinde beyaz bir harf, üstünde ise beyaz zemin üzerinde siyah bir harf bulunmaktadır. Ayrıca tabelanın daha aşağısında siyah bir yüzey üzerinde beyaz bir harf bulunmaktadır. Görüntü, tabelayı tutan kişinin elinin yakın çekimidir. Köşede siyah beyaz bir harf görüntüsü var.
İnsan Kaynakları

İşveren Markası Nedir? Nasıl Oluşturur?

23 Aralık 2019