AnasayfaBlogKişisel İmaj Ve Marka Olma
Kişisel Markalaşma

Kişisel İmaj Ve Marka Olma

11 Temmuz 2019
Bir elinde kalemle titreyen iki elin yakın çekimi ve arka planda turuncu ve siyah bir alışveriş arabası. Ayrıca sarı ve beyaz bir zarf, bir kitap ve mavi gökyüzü ile bir bulut bilişim logosu, bir posta logosu ve beyaz bir çizgi ile beyaz ve gri bir kare vardır. Kişinin bacağının yakın çekimi de görüntünün sağ alt köşesinde görülebilir. Görüntünün arka planı yıldız, kalp ve daire dahil olmak üzere farklı şekil ve boyutlarda çeşitli simgelerle doldurulmuştur.
KonuTanımBilgi
Kişisel İmajAdınız bir toplulukta anıldığında hakkınızda konuşulanlar ve kişisel markanızdır.Bilgi, deneyim ve duruşunuz gibi unsurlar kişisel imajınızı oluşturur.
Kişisel Markalaşma SüreciKişinin kim olduğunu anlatan duruşudur ve stratejik bir plan gerektirir.Kim olduğunuzu ve sizi diğerlerinden ayıran değerli özelliklerinizi anlatacak bir hikaye oluşturun.
Kim Olduğunuzu AnlatınMarkanızdır ve sunduğunuz değeri tartışır.Kişi hakkında en müthiş hikayeyi eylemler anlatır.
Sosyal Medya and TeknolojiKişisel markanızın ve mesajınızın yayılması için önemli bir araçtır.İstikrarlı ve görünür olun, sosyal medyayı ve teknolojiyi kullanarak geniş bir kitlenin erişimini sağlayabilirsiniz.
Dijital ProfilKendi hikayenizi anlatan ve tüm sosyal medya hesaplarınızı birleştiren sanal bir kimlik oluşturmaktır.Bir profil oluşturabilir ve sahip olduğunuz sosyal medya hesaplarını bu profile bağlayabilirsiniz.
Kişisel Markalaşma StratejisiAmaç belirlenmiş ve planlı hedeflere göre geliştirilen bir yol haritasıdır.İtinalı ve özenli olmalı, tüm çalışmalarınızın kişisel itibarınıza katma değer sağlaması için çaba göstermelisiniz.
Dijital KartvizitDijital ortamda kişinin ulaşılabilirliğini sağlayan bir araçtır.Bir QR kod oluşturarak toplantılarda dijital olarak paylaşabilirsiniz.
Sunumİmağınızın nasıl algılandığını belirler.Mesleki İmaj Eğitimi, sunum becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir.
İnternet SayfasıKişisel bilgilerinizi ve hikayenizi yayınladığınız bir platformdur.Bir internet sayfası oluşturmak, kişisel imajınızı güçlendirebilir.
Algı YönetimiBir markanın kalite ve değerinin anlaşılmasını kapsar.Hedef kitleye ne ve nasıl yaptığınızı anlatın ve onlara nasıl fayda sağlayacağını gösterin.

Marka bir duruştur. Nerede görseniz veya duysanız kendisini tanımanızı sağlayacak logo, renk, yazı karakteri ve üslup gibi çeşitli stratejik unsurlar barındıran bir duruş. Bu duruş bir markanın hikayesini anlatır. İçinde bir markalaşma yolculuğu barındırır. Ne çeşit bir ürün, hizmet veya bilgi içerdiğinin haberini verir. 

Markalaşma Süreci

Kişisel imaj sizin olmadığınız bir toplulukta adınız geçtiği zaman sizin hakkınızda ne konuşulduğudur. Ulaşmak istediğiniz toplulukların kapısını açacak olan eşsiz kimliğiniz ve kişisel markanızdır. Yalnızca ürünlerin ve hizmetlerin değil bireylerin de hedef kitleleri için geliştirmesi gereken bir kişisel imaj vardır. 

Bilgi, deneyim ve uzmanlığınızın yanında duruş ve giyim tarzınız da kişisel imajınızı belirler. Benzer şekilde kişisel markalaşma süreci de bir kişinin kim olduğunu anlatan duruşudur. Kişisel markalaşma süreci ve imaj güçlü ve kaliteli olduğunda başarılı marka stratejileri ortaya çıkar.

Kim Olduğunuzu Anlatın

hakkınızda en güçlü hikayeleri ancak yaptıklarınız anlatabilir. o nedenle sizi tanımayan insanlara kim olduğunuzu ve sizi başkalarından ayıran özelliklerinizin ne olduğunu anlatan bir hikayeniz olsun. kendinizi öne çıkarın. sizi siz yapan değerli özellikleriniz ile özgün ve duruşunuzda tutarlı olun. kendiniz olun. olduğunuz kişiyi dışarıya en güzel şekilde anlatın. kişisel markanızın tanıtımı için görünür ve istikrarlı olun. kişisel marka algı yönetimi kapsamında belirlediğiniz hedef kitleye neler yaptığınızı bunları nasıl yaptığınızı ve onlara nasıl fayda sağlayacağınızı anlatın. 

Sosyal Medya Ve Teknolojinin Gücü

Teknoloji patenlerle kayarak ilerliyor. Dünya her geçen gün biraz daha küçülüyor. Hal böyle olunca bundan yararlanmak lazım. Teknolojinin gücünün farkında olmak ve bu güçten en üst düzeyde faydalanmak kişisel marka stratejileri içinde önemli bir yere sahip. Hedef aldığınız kitlelere erişebileceğiniz dijital mecralarda istikrarlı olarak görünür olmanız bugün gerçek hayattaki temaslardan çok daha hızlı ve kolay bir şekilde sesinizi duyurmanızı sağlayacaktır. 

Burada ilk adım ulaşılabilir olmak. Hem aranınca ulaşılabilir olmalısınız hem de kim olduğunuzu dürüst ve şeffaf olarak anlatmalısınız. Kim olduğunuzu anlatmayı başkalarına bırakmayın ve kendiniz anlatın. Amacınıza hizmet eden sosyal mecralarda yer alın. Tüm sosyal platformlarda aktif olmanız ve düzenli olarak özgün içerik paylaşmanız çok önemli. Bu içerikler sizin rakiplerinizin önüne geçmenize yardımcı olacak. Örneğin son yıllarda popüler hale gelen instagram ile markanızı yaratın.

Sosyal medya çok güçlü ve gerekli ancak yeterli değil. Kendi hikayenizi anlatmaya tek sayfalık bir hakkımda sayfası ile başlayabilirsiniz. Bu amaç ile hazırlanmış platformlar üzerinden bir profil oluşturabilir sahip olduğunuz sosyal medya hesaplarınızı bu profile bağlayabilirsiniz. Bu hikayenizin gücüne güç katacaktır. Daha güçlü bir kişisel imaj oluşturmak için bir internet sayfası oluşturabilir ve iletişim bilgilerinizi ekleyebilirsiniz.

Kişisel Markalaşma Stratejisi

Dijital olarak görünür olmak önemli ancak sadece görünür olmak yetmez. Mutlak suretle kişisel markalaşma stratejiniz ile uyumlu olmalısınız. Üslubunuz tüm mecralarda aynı olmalı hatta farklı mecralarda kullandığınız profil fotoğrafınız bile aynı olmalı. Tüm çalışmalarınızın ve paylaşımlarınızın kişisel itibarınıza katma değer sağlayacak düzeyde olduğundan emin olmalısınız. Strateji için bir iş planı, hedef oluşturma, oluşturulan hedefler için takvim belirleme ve hareket planı oluşturmak gerekli. 

Tabii her şey dijital düzlemde gerçekleşmiyor. Bir toplulukta tanıştığınız insanların size daha sonra da kolayca ulaşmalarını sağlamak önemli. Burada devreye kartvizit giriyor. Ancak hem doğayı korumak hem de çarpıcı bir sunum ile akıllarda daha iyi yer etmek için dijital kartvizit kullanmak da mümkün. Kartvizit bastırmak yerine bu sayfanızın adresine giden bir karekod oluşturabilir ve toplantılarda bu karekodu dijital olarak paylaşabilirsiniz. 

Kişisel imaj ve markalaşma sürecinizde ne anlattığınız kadar onu nasıl sunduğunuz da çok önemlidir. İstanbul İşletme Enstitüsü’nün vermiş olduğu ücretsiz online eğitimler kapsamında yer alan Kişisel ve Mesleki İmaj Eğitimi size bu konuda çok fayda sağlar.

Kişisel İmaj, Adınız bir toplulukta anıldığında hakkınızda konuşulanlar ve kişisel markanızdır, Bilgi, deneyim ve duruşunuz gibi unsurlar kişisel imajınızı oluşturur, Kişisel Markalaşma Süreci, Kişinin kim olduğunu anlatan duruşudur ve stratejik bir plan gerektirir, Kim olduğunuzu ve sizi diğerlerinden ayıran değerli özelliklerinizi anlatacak bir hikaye oluşturun, Kim Olduğunuzu Anlatın, Markanızdır ve sunduğunuz değeri tartışır, Kişi hakkında en müthiş hikayeyi eylemler anlatır, Sosyal Medya and Teknoloji, Kişisel markanızın ve mesajınızın yayılması için önemli bir araçtır, İstikrarlı ve görünür olun, sosyal medyayı ve teknolojiyi kullanarak geniş bir kitlenin erişimini sağlayabilirsiniz, Dijital Profil, Kendi hikayenizi anlatan ve tüm sosyal medya hesaplarınızı birleştiren sanal bir kimlik oluşturmaktır, Bir profil oluşturabilir ve sahip olduğunuz sosyal medya hesaplarını bu profile bağlayabilirsiniz, Kişisel Markalaşma Stratejisi, Amaç belirlenmiş ve planlı hedeflere göre geliştirilen bir yol haritasıdır, İtinalı ve özenli olmalı, tüm çalışmalarınızın kişisel itibarınıza katma değer sağlaması için çaba göstermelisiniz, Dijital Kartvizit, Dijital ortamda kişinin ulaşılabilirliğini sağlayan bir araçtır, Bir QR kod oluşturarak toplantılarda dijital olarak paylaşabilirsiniz, Sunum, İmağınızın nasıl algılandığını belirler, Mesleki İmaj Eğitimi, sunum becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir, İnternet Sayfası, Kişisel bilgilerinizi ve hikayenizi yayınladığınız bir platformdur, Bir internet sayfası oluşturmak, kişisel imajınızı güçlendirebilir, Algı Yönetimi, Bir markanın kalite ve değerinin anlaşılmasını kapsar, Hedef kitleye ne ve nasıl yaptığınızı anlatın ve onlara nasıl fayda sağlayacağını gösterin
kişisel imaj kişisel markalaşma markalaşma imaj marka stratejileri teknoloji
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kişi dizüstü bilgisayarın önünde oturmakta ve ekranı işaret etmektedir. Dizüstü bilgisayar açık ve ekranda bir grafik görülüyor. Kişi çizgili kumaştan bir gömlek giymekte ve diğer eliyle bir fincan tutmaktadır. Dizüstü bilgisayarın klavyesinin yakın çekimi ve masanın üzerindeki bir kart görülüyor. Kişi dikkatle odaklanmıştır ve parmakları doğrudan dizüstü bilgisayar ekranını işaret etmektedir. Fincan bir kenarda durmakta ve gömleğin kumaşı ön planda görünmektedir. Dizüstü bilgisayar parlak bir şekilde aydınlatılmışken, diğer öğeler buna kıyasla loş bir şekilde aydınlatılmıştır. Kişi dizüstü bilgisayar ekranında görüntülenen grafiği analiz etme sürecindedir.
Markalaşma

Marka Olma Gücünün İlkeleri

03 Ekim 2019
Yan yana dizilmiş birkaç renkli kalemin yakın plan görüntüsü. Kalemler çoğunlukla mavi, yeşil, sarı ve kırmızı tonlarında. Birkaç tane de düz ahşap kalem var. Hepsi farklı boyutlarda, bazıları kısa ve kalın, diğerleri ise daha uzun ve ince. Ön planda ucu yukarı bakan tek bir kalem var. Siyah bir yüksüğü ve açık renkli bir silgisi var. Arka plan bulanıklaştırılmış gri ve beyaz bir arka plandır. Görüntü, yaratıcılık hissi uyandıran sıcak ve davetkar bir havaya sahip.
Kişisel Markalaşma

Kişisel Marka Yolculuğu Başlıyor

12 Temmuz 2019
Bir grup insan bir masanın etrafında oturmuş bir haritaya bakmaktadır. Ortadaki adam takım elbise giymiş ve bir kağıda bir şeyler yazıyor. Onun solunda bir kadın dizüstü bilgisayarına bakmaktadır. Masanın üzerinde bir fincan kahve ve bir tablet var. Adamın sağında dizüstü bilgisayar kullanan başka bir kişi var. Herkes masanın ortasındaki harita hakkında tartışıyor. Haritayı analiz ederken ve sunduğu farklı olasılıkları tartışırken strateji belirliyor gibi görünüyorlar.
Markalaşma

Markalaşma Planı İçin 10 Yöntem

01 Temmuz 2019