AnasayfaBlogKişisel Gelişim ve İletişim
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim ve İletişim

07 Kasım 2019
Bir kişi beyaz bir arka planın önünde duruyor ve büyük bir düğmeyi işaret ediyor. Düğmenin mavi bir çerçevesi, beyaz bir metni ve ortasında siyah bir dairesi vardır. Gökyüzünde de beyaz bir daire görülebiliyor. Kişi siyah bir gömlek giymekte ve kravat takmaktadır ve elleri görünmektedir. Görüntünün köşesinde siyah beyaz bir zarf, üzerinde dikdörtgen bir nesne bulunan bir işaret ve bir telefon sembolü yer alıyor. Arka planda bir pencerenin küçük, bulanık bir görüntüsü görülebiliyor. Kişi işaret ettiği düğmeye odaklanmıştır ve ifadesi konsantredir.
KonuAçıklamaÖnemi
İletişimKişiler arasında duygu, düşünce ve bilgilerin karşılıklı doğru ve anlaşılır aktarılmasıdır.İnsanların anlama ve anlaşılma ihtiyacını karşılar. Çatışmaları önler, birlik ve beraberliği teşvik eder.
Geçmişte İletişimİnsanoğlu, tarih boyunca tamtam, mağara resimleri, duman, posta güvercinleri gibi çeşitli yöntemlerle iletişim kurmuştur.Farklı zaman ve kültürlerde kullanılan iletişim yöntemleri, iletişimin evrenselliğini ve insanlık tarihi boyunca önemini vurgular.
Modern İletişim AraçlarıTelgraf, daktilo, telefon, fonograf, radyo, televizyon, faks ve bilgisayar gibi araçlar kullanılmıştır.Modern teknolojik gelişmeler, iletişimi daha etkin ve hızlı hale getirir.
Kişisel GelişimÖğrenme, hayat boyu devam eden bir süreçtir. Kişisel gelişimimize eklediğimiz her bir bilgi, iletişimimizi etkiler.Etkili iletişim için kişisel gelişimin önemi büyüktür.
Etkili İletişim İpuçlarıBen dilini kullanmak, empati kurmak, farklılıklara saygı göstermek, etkili dinlemek, gülümsemek, karşı tarafı dikkatli dinlemek, kendimizi doğru ifade etmek, göz teması kurmak, beden dilini kullanmak önemlidir.İyi bir iletişimci olmak, çevremizle daha sağlıklı ilişkiler kurmamızı sağlar.
Beden DiliBeden dili, jest ve mimikler kullanılarak gerçekleştirilen sözsüz iletişimdir.Beden dili, sözcüklerle anlatılamayan duygu ve düşüncelerin ifadesinde önemli rol oynar.
İstanbul İşletme EnstitüsüEnstitü, etkili iletişim stratejileri ve beden dili, halkla ilişkiler ve iletişim, telefonda etkili iletişim, doğru ve etkili konuşmanın temelleri, diksiyon eğitimi gibi dersler sunar.Profesyonel eğitimler yenilikleri takip etmemizi, kendimizi geliştirmemizi ve etkili iletişim becerileri kazanmamızı sağlar.

Ralph Nichols “İnsanların en temel ihtiyacı anlama ve anlaşılma ihtiyacıdır.” der. Bu da ancak kuracağımızı doğru ve etkili iletişimle gerçekleştirilebilir.

İletişim Nedir? 

İletişim dünyanın ve insanlığın var olduğu günden bugüne her alanda ihtiyaç duyulan en önemi değerdir. Öyle bir değerdir ki eksikliği kavgalara ve savaşlara sebep olurken etkinliği ise sevgiyi ve kardeşliği doğurur. Kısaca kişiler arasında duygu, düşünce ve bilgilerin karşılıklı doğru ve anlaşılır aktarılmasıdır.

Dünden Bugüne İletişim

İnsanoğlu tarih sahnesine adım attığı günden itibaren geliştirdikleri çeşitli yöntemlerle aralarında iletişim sağlamıştır. İlk insanların birbirleriyle haberleşme aracı tamtamdı. Henüz konuşmanın olmadığı bu dönemde kabileler birbirleriyle anlaşmayı tamtama vurarak sağlıyorlardı. Yazının bulunmasından kısa bir dönem önce yaşanan taş devrinde ise insanlar, mağara duvarlarına çizdikleri resimlerle birbirleriyle haberleşme sağlamışlardır. 

Yine bu devirde Kızılderili kabileler duman ile iletişim sağlamışlardır. Yazının bulunması ile birlikte bu defa posta güvercinleri kullanılmıştır. Tarih sahnesinde ilerleyen dönemlerde ise; posta ve gazete etkili olmuştur. Günümüze yakın tarihlerde sırasıyla telgraf, daktilo, telefon, fonograf, radyo, televizyon, faks ve bilgisayar etkili olmuştur.

Kişisel Gelişim 

Öğrenme, hayat boyu devam eden bir süreçtir. Kişisel gelişimimize eklediğimiz her bir tuğla insanlarla ve çevremizle kurduğumuz iletişimimizi de etkiler. Kişisel gelişimimize katkı sağlayacak her bilgi doğru iletişim açısından çok önemlidir. Sadece öğrenmekle kalmayıp öğrenilen her bilginin hayatımızın her anında kullanılması farkındalık yaratacaktır. Başarılı olmanın da sırrı işte buradadır.

Düşünün bir trende seyahat ediyorsunuz. Çok güzel çayır çimenin içinde otlayan birçok inek görüyorsunuz ve ilginizi çekiyor. Ancak bir süre sonra bu size sıkıcı gelmeye başlar ve ilginizi çekmez. Ta ki çimenlerin içinde bir mor inek görene dek…İşte gerek yakın çevremizle gerekse toplumlarla kurduğumuz ilişkilerde fark yaratmak, etkili iletişim kurmak için mor inek olmak zorundayız.

İnsan Hayatında İletişimin Önemi

Sosyal bir varlık olan insanın çevresiyle iyi ilişkiler kurabilmesi ancak sağlıklı bir iletişim ile mümkündür. Toplum içinde yaşadığımız sürece farkında olalım ya da olmayalım insanlarla ve çevremizle daima etkileşim halinde oluruz. Yaşadığımız süre boyunca gerek yakın çevremizle gerekse toplumla kurduğumuz ilişkilerimizde iletişimi doğru yapmadığımız takdirde çeşitli sorunlar ortaya çıkar. Çevremizle etkili ve bir iletişim kurabilmek için şu noktalara dikkat edebilirsek hem anlamış hem de anlaşılmış oluruz.

Etkili İletişim İpuçları Neler?

  • Ben Dilini kullanmak

  • Empati Kurmak

  • Farklılıklara Saygı Göstermek

  • Etkili Dinlemek

  • Gülümsemek

  • Karşı Tarafı Dikkatli Dinlemek

  • Kendimizi Doğru İfade Etmek

  • Göz Teması Kurmak

İletişimde Beden Dilini Kullanmak

Toplumsal hayatımızda insanlarla ilişkilerimizin büyük bir bölümünü konuşarak yaparız yani sözlü iletişim gerçekleştiririz. bunun yanı sıra beden dilimizde oldukça önemlidir. çoğu zaman sözcüklerle anlatamadıklarımızı beden dilimiz ele verir. seslerin yerini jest ve mimikler alır. duygularımızı, düşüncelerimizi ya da vermek istediğimiz bir mesajı sözsüz iletişim ile gerçekleştiririz. Yapılan araştırmalara göre; beden dili iletişimde en büyük paydaya sahiptir.

  • Beden Dili %55

  • Konuşma    %7

  • Ses Tonu    %38

İletişim Eğitimleri Nereden Alınır?

İstanbul İşletme Enstitüsünün “İletişim Eğitimleri” bölümünde, Etkili İletişim Stratejileri ve Beden Dili, Halkla İlişkiler ve İletişim, Telefonda Etkili İletişim, Doğru ve Etkili Konuşmanın Temelleri, Diksiyon Eğitimi gibi ilginizi çekebilecek dersler yer alıyor. Bu dersler sonucunda alacağınız sertifika ise size artılar katacak.

İstanbul İşletme Enstitüsü bu anlamda bizlere hayat boyu öğrenme, kendimizi daha da geliştirme ve fark yaratma imkanı sağlıyor. Alanında uzman akademisyenler tarafından ücretsiz olarak verilen online eğitimler ile kendinizi daima geliştirebilirsiniz. Hangi sektörde olursanız olun yaptığınız işin başında iletişim gelir. 

Yazar: Tuna Taman

İletişim, Kişiler arasında duygu, düşünce ve bilgilerin karşılıklı doğru ve anlaşılır aktarılmasıdır, İnsanların anlama ve anlaşılma ihtiyacını karşılar Çatışmaları önler, birlik ve beraberliği teşvik eder, Geçmişte İletişim, İnsanoğlu, tarih boyunca tamtam, mağara resimleri, duman, posta güvercinleri gibi çeşitli yöntemlerle iletişim kurmuştur, Farklı zaman ve kültürlerde kullanılan iletişim yöntemleri, iletişimin evrenselliğini ve insanlık tarihi boyunca önemini vurgular, Modern İletişim Araçları, Telgraf, daktilo, telefon, fonograf, radyo, televizyon, faks ve bilgisayar gibi araçlar kullanılmıştır, Modern teknolojik gelişmeler, iletişimi daha etkin ve hızlı hale getirir, Kişisel Gelişim, Öğrenme, hayat boyu devam eden bir süreçtir Kişisel gelişimimize eklediğimiz her bir bilgi, iletişimimizi etkiler, Etkili iletişim için kişisel gelişimin önemi büyüktür, Etkili İletişim İpuçları, Ben dilini kullanmak, empati kurmak, farklılıklara saygı göstermek, etkili dinlemek, gülümsemek, karşı tarafı dikkatli dinlemek, kendimizi doğru ifade etmek, göz teması kurmak, beden dilini kullanmak önemlidir, İyi bir iletişimci olmak, çevremizle daha sağlıklı ilişkiler kurmamızı sağlar, Beden Dili, Beden dili, jest ve mimikler kullanılarak gerçekleştirilen sözsüz iletişimdir, Beden dili, sözcüklerle anlatılamayan duygu ve düşüncelerin ifadesinde önemli rol oynar, İstanbul İşletme Enstitüsü, Enstitü, etkili iletişim stratejileri ve beden dili, halkla ilişkiler ve iletişim, telefonda etkili iletişim, doğru ve etkili konuşmanın temelleri, diksiyon eğitimi gibi dersler sunar, Profesyonel eğitimler yenilikleri takip etmemizi, kendimizi geliştirmemizi ve etkili iletişim becerileri kazanmamızı sağlar
beden dili diksiyon eğitimietkili iletişimiletişimiletişim eğitimlerionline eğitimler
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntüde bir sınıfın önünde mikrofon tutan bir el, arka planda gözlüklü ve siyah ceketli bir kadın görülüyor. Mikrofonun yakın çekimi, siyah arka plan üzerinde beyaz bir harf ve bir adamın yüzünün bulanık görüntüsü de görülebiliyor. Bu, halkla ilişkiler ve iletişim eğitimine odaklanan çevrimiçi bir kursun görüntüsüdür. Tutulan mikrofon kursun interaktif olduğunu ve sözlü iletişim içerdiğini düşündürürken, arka plandaki kadın eğitmeni temsil ediyor olabilir. Ön plandaki beyaz harf bir logo ya da kurs hakkında daha fazla bilgi içeren bir metin olabilir. Bir erkeğin yüzünün bulanık görüntüsü öğrencileri ya da kurs katılımcılarını temsil ediyor olabilir. Sonuç olarak bu görsel, çevrimiçi kursun interaktif ve ilgi çekici bir deneyim olduğunu ima etmektedir.
5
(90)

Halkla İlişkiler Eğitimi

16 Konu5 Saat
Yirmili yaşlarının ortasında, gözlüklü ve siyah takım elbiseli genç bir kadın görülüyor. Elleri ceplerinde, saçları düzgün bir topuz yapılmış halde duruyor. Bakışları ileriye sabitlenmiş, ifadesi ciddi. Kendinden emin bir havası var, varlığı dikkat çekiyor. Profesyonel ve şık görünüyor. Gözlükleri yuvarlak ve takım elbisesi tam oturmuş. Takım elbisenin koyu rengi açık teni ve açık saç rengiyle güzel bir tezat oluşturuyor. Dengeli ve dünyayı ele geçirmeye hazır görünüyor.Gülşen Yegin
1420588
Bu resim online bir NLP kursunu ve sertifikasını tasvir etmektedir. Resimdeki kadın gülümseyerek kursun eğlenceli ve ödüllendirici olduğunu ima ediyor. Boynunun, saçının ve ağzının yakın çekimi, kursun doğal dil işlemenin tüm yönlerini kapsadığını göstermektedir. Siyah arka plan ve merdiven, kursun kapsamlı ve ilgi çekici olduğunu gösteriyor. Arka plandaki kişinin elleri bulanıklaştırılarak kadına ve kurs materyaline odaklanıldığı vurgulanıyor. Kısacası, bu görsel NLP kursunun ve sertifikasyonunun ilgi çekici, kapsamlı ve ödüllendirici bir deneyim sunduğunu anlatmaktadır.
5
(40)

NLP Eğitimi

26 Konu10 Saat
Buket GüngenBuket Güngen
1350790
Takım elbiseli bir adam kahverengi bir duvarın önünde dururken gülümsüyor. Beyaz bir elbise gömleği, siyah bir kravat ve siyah bir takım elbise ceketi giyiyor. Saçları gri ve kulağında bir küpe var. Dudakları yakın görünmektedir ve güçlü bir çenesi vardır. Arkasındaki duvarda, kahverengi yüzey üzerinde beyaz bir harf var. Sağ alt köşede, açık ve odak dışı bir ampul var.
Bu, şık takım elbiseli, iyi giyimli bir adamın fotoğrafı. Başı hafifçe yana eğik bir şekilde dik duruyor ve elleri ceplerinde. Yüzünde sakin, kendinden emin bir ifade var ve duruşu profesyonel ve gururlu. Takım elbisesi lacivert ve vücuduna göre dikilmiş, beyaz gömlekli ve desenli kravatlı. Kısa kahverengi saçları ve nazik bir yüzü vardır. Gözleri sanki derin düşüncelere dalmış gibi yana bakıyor. Zeki, başarılı ve kendinden emin görünüyor, her türlü zorluğun üstesinden gelmeye hazır.Faruk Ökenli
1102779