AnasayfaBlogGoogle Uygulamaları Nelerdir?
Nedir?

Google Uygulamaları Nelerdir?

28 Ocak 2020
Mavi ekranlı bir cep telefonu tutan bir elin yakın plan görüntüsü. Telefonda renkli bir G harfi görülüyor. Telefon sol elle tutuluyor, sağ elin parmakları ekrana dokunuyor. Cihaz dikdörtgen şeklindedir, mavi ve yeşil bir arka planı vardır. Telefonun üst kısmı alt kısmından biraz daha yüksektir. Cep telefonunun alt ve yan kısımlarında açık mavi bir kenarlık vardır ve hafif eğimlidir. Görüntü hafif yüksek bir açıdan çekilmiştir.
Uygulama AdıAçıklamaÜcret Durumu
GmailDünyanın en popüler e-posta istemcisi, 1,2 milyardan fazla internet kullanıcısı tarafından tercih edilir.Ücretsiz
Google ChromeGelişmiş güvenlik özelliklerine sahip, hızlı ve verimli bir internet tarayıcısıdır.Ücretsiz
Google TakvimEtkinlikleri ve toplantıları planlamak için kullanılan, kullanıcı dostu bir uygulamadır.Ücretsiz
Google DriveDosyalarınızı güvenli bir şekilde depolamanıza ve paylaşmanıza olanak sağlar.Ücretsiz ve Ücretli Planlar
Google HaritalarYol tarifleri sağlar ve GPS verisini kullanarak konumunuzu bulmanıza yardımcı olur.Ücretsiz
Google Dökümanlar ve Google E-TablolarMetin dokümanları ve e-tablolar oluşturmanıza ve düzenlemenize olanak sağlar.Ücretsiz
Google KeepNotları kolaylıkla kaydetmenize ve düzenlemeye yardımcı olacak bir not defteri uygulamasıdır.Ücretsiz
Google FormlarEtkinlik kayıtları veya anketler oluşturmanıza ve sonuçları özetlemeye olanak sağlar.Ücretsiz
G SuiteProfesyonel Google uygulamalarını bir arada sunar, iş hayatında kullanılır.Ücretli
Google FotoğraflarFotoğrafları ve videoları bulut üzerinde depolamanızı ve düzenlemenizi sağlar.Ücretsiz ve Ücretli Planlar

Google uygulamaları Google'ın kendi sunucularında barındırdığı web tabanlı mesajlaşma ve işbirliği uygulamalarının tamamını kapsamaktadır. Google bu uygulamaları indirme ve yükleme işlemini bir yazılım olarak değil bir hizmet olarak sunar. Bu uygulamalara erişmek için internete bağlı bir bilgisayar, tablet veya akıllı telefon kullanmanız yeterlidir.

Google uygulamaları kullanımı için ilk yapılması gereken bir Google hesabı açmaktır. Ücretsiz olarak açılan bu hesap ile istediğiniz uygulamayı rahatlıkla kurabilir, bilgisayarınız, akıllı telefonunuz ve tabletiniz arasında senkronizasyon sağlayabilir ve dilediğiniz özellikleri istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Açık ve basit online öğreticiler sayesinde uygulamaları kurmak, özelliklerini araştırmak ve kullanmak oldukça kolay hale gelmektedir.

En İyi Google Uygulamaları

  • Gmail: Google uygulamaları arasında en çok kullanılan uygulamalardan biri olan Gmail en popüler e-posta istemcisi olarak başı çekiyor. Günümüzde pazar payının yüzde 26'sı Gmail’e sahip. 2004 yılında internet dünyasına adım atan Gmail şu anda 1,2 milyardan fazla internet kullanıcısı tarafından tercih edilmektedir.

  • Google Chrome: 2008 yılından beri kullanılan Google’ın internet tarayıcısı Chrome günümüzde hala popülerliğini sürdürmektedir. Yüzde 50’nin üzerinde pazar payına sahip olan Google Chrome en hızlı tarayıcılardan biri olmasının yanı sıra çoğu internet sayfasına uyumlu ve güvenli olduğundan tercih edilmektedir.

  • Google Takvim: İster iş yaşamı isterseniz eğitim yaşamı içerisinde olun Google Takvim uygulaması günlük hayatınızı planlamanız için size yardımcı olacaktır. Görüşmelerinizi planlamak, sınav, toplantı, önemli proje tarihlerini kaydederek hatırlatıcıları ayarlamak için Google Takvim uygulamasına güvenebilirsiniz. Google Takvim, programınızı düzenli tutmanıza yardımcı olacaktır.

  • Google Drive: Google Drive dosyalarınızı güvenli bir yerde depolamanıza olanak tanır. Tüm dosyalara daha sonra herhangi bir cihazdan kolayca erişebilir ve istediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz. Google Drive'ın en iyi özelliklerinden biri şaşırtıcı arama işlevselliğidir. Bunun nedeni muhtemelen dünyanın en büyük arama motoru olan Google’a sahip olmasıdır. Herhangi bir belgedeki içeriğe göre, dosya adından bağımsız olarak arama yapabilirsiniz. Oldukça kullanışlı olan bu Google uygulaması ne kadar dağınık olursanız olun aradığınızı kolayca bulmanızı sağlar.

  • Google Haritalar: Google Haritalar akıllı telefonunuz veya tabletinizdeki GPS verisini kullanarak konumunuzu bulmanıza yardımcı olur. İki lokasyon arasındaki mesafeyi, gidiş süresini ve rotanızı hesaplayarak yol tarifi yapabilir. Harita, topoğrafya ve uydu görüntüsü gibi farklı görünüm seçenekleri sunar. Ev ve iş adresinizi Google Haritalar’a ekleyerek tek bir tık ile bulunduğunuz yer ile eviniz veya iş yeriniz arasındaki rotayı görebilirsiniz. Ayrıca beğendiğiniz yerleri favorilerinize ekleyebilir, arabanızı park ettiğiniz yeri işaretleyebilir veya gitmek istediğiniz yerleri kaydedebilirsiniz.

Eğitim Ve İş Dünyası İçin Geliştirilmiş Google Uygulamaları

  • Google Dökümanlar ve Google E-Tablolar: Google Dokümanlar ve Google E-Tablolar günlük iş hayatınızsa her gün kullanabileceğiniz araçlardır. Bunlar doğrudan tarayıcınızda metin dokümanları ve e-tablolar oluşturmanıza ve düzenlemenize olanak tanır. Belgelerinizi, Microsoft Word, Excel ve PDF dosyaları dahil olmak üzere anında düzenlenebilir hale getirmek için içe aktarabilirsiniz. Hatta Şubat 2018 itibariyle artık Google'ın biçimine dönüştürmek zorunda kalmadan Microsoft Office dosyaları üzerinde çalışma yapabilirsiniz. Ayrıca ortak üçüncü taraf biçimlerini de dışa aktarabilirsiniz. Bu, ek yazılım yüklemeye veya satın almaya gerek kalmadan diğer kişilerle veya şirketlerle işbirliği yapmayı ve dosyaları ileri geri göndermeyi kolaylaştırır. Google Belgeler ve E-Tablolar'ın en iyi özelliklerinden biri, gerçek zamanlı yorum yapma ve sınırsız sürümlerdir. Önceki sürümler süresiz olarak saklanır ve depolama alanınıza dahil değildir. Bu, bir belgede yapılan değişiklikleri izlemeyi veya bir hatayı geri almayı oldukça kolaylaştırır. Belgeleri iş, okul arkadaşlarınızla veya diğer kişilerle paylaşmak da inanılmaz derecede kolaydır.

  • Google Keep: Google Keep bir not defteri uygulamasıdır. Yapılacaklar listesi, notlar oluşturma ve hatırlatıcı ayarlama gibi özelliklere sahip bu Google uygulamasını tüm cihazlarınız arasında senkronize şekilde kullanabilirsiniz. Böylece önemli olan tüm notlarınıza her zaman erişim sağlayabilirsiniz.

  • Google Formlar: Google uygulamaları arasında size kolaylık sağlayacak Google Formlar uygulamasını kullanarak etkinlik kayıtları veya anketleri mobil veya internet tarayıcı ile oluşturmanız mümkündür. Geri bildirimleri anında alabilir ve sonuçları kolayca özetleyen tablo ve grafikler oluşturabilirsiniz.

Ücretli Google Uygulamaları

Google uygulamaları arasında bazı ücretli uygulamalar da yer almaktadır. G Suite olarak adlandırılan ücretli Google uygulamaları paketi Google tarafından işletmeler, enstitüler ve sivil toplum kuruluşları için geliştirilen, tümüyle bulut tabanlı üretkenlik ve işbirliği araçlarını içerisinde barındırmaktadır. Google uygulamalarının birçoğu ücretsiz olarak kullanılabilmektedir, ancak G Suite kullanmak için mevcut paketlerden birini satın almak gerekmektedir. Bunun nedeni G Suite içerisindeki Google uygulamalarının bir şirkete mükemmel derecede entegre olmasına yardımcı olan birkaç ekstra önemli özellik barındırmasıdır.

Örneğin, G Suite çalışanların çalıştıkları işletmenin özel alan adını içerisinde barındıran kendi e-posta adreslerine sahip olmalarını sağlar. Bir veya iki kullanıcısı olan çok küçük bir işletme, ücretsiz Gmail hesapları ile yetinebilir. Ancak daha fazla çalışanı işe almaya başladığınızda, ayrı olarak yönetilebilen hesaplara ihtiyacınız olduğunu göreceksiniz.

G Suite Basic planlarında Google Drive her çalışan için 30 GB depolama alanı hakkı verir. G Suite'in Business, Enterprise ve Teams sürümleri sınırsız depolama alanı sağlar, böylece dosyalarınız için her zaman yeterli alana sahip olursunuz. Google Takvim'i G Suite yolu ile kullandığınız taktirde şirketinizdeki herkes ya da oluşturacağınız gruplar tarafından erişilebilen birden çok takvim oluşturma yeteneğine sahip olabilirsiniz.

Örneğin, ekip tatilleri ve düzenli toplantılar gibi etkinlikler için bir grup takvimi oluşturabilirsiniz. Tüm çalışanlarınızın aynı kuruluşa bağlı olması, ücretsiz sürüme kıyasla bu gibi görevleri daha da kolaylaştırır.

G Suite Admin, işletme sahiplerinin tek bir yerden her şeyi yönetmesine olanak sağlar. Yeni kullanıcılar ve gruplar eklemek, cihazları yönetmek, çift faktörlü kimlik doğrulama gibi güvenlik ayarlarını yapılandırmak, işletme için Gmail yoluyla kullanılabilecek yeni özel alan adları eklemekle ilgili her türlü işlem bu Google uygulaması ile yapılabilir.

Bir işletmedeki tüm çalışanların iletişimi için geliştirilmiş olan Google Hangouts Chat de bir diğer G Suite paketi uygulamasıdır. Bunun yanı sıra Google Hangouts Meet ile istediğiniz an istediğiniz ekip üyesi ile görüntülü konuşma yapabilirsiniz.

Google uygulamaları arasında iş ve eğitim hayatında ihtiyacınız olacak önemli bir diğer uygulama ise Google Slaytlar’dır. Tasarımı kolay sunumlar hazırlamanıza yardımcı olan bu uygulama ile hazırladığınız sunumları süresiz saklayabilir ve istediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz.

Google Uygulamaları Avantajları

Google uygulamaları üzerinde işlerinizi yürütürken tüm bakım ve yükseltmeler Google ve ikincil hizmet sağlayıcılar tarafından yapılır. Bu sayede uyumluluk konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Senkronize edilme özelliği sayesinde dizüstü bilgisayarınız yanınızda olmasa da tüm işlerinizi akıllı telefonunuzdan veya tabletinizden yürütebilirsiniz.

Google uygulamaları sayesinde dosyaları, videoları, slaytları, metin belgelerini ve e-postaları kafa karıştırmadan kolayca paylaşabilirsiniz. Aynı dosya üzerinde birden fazla kişi aynı anda çalışabilir. Her kullanıcının nerede olduğunu kolayca görebilmeniz için farklı renkli imleçler de kullanabilirsiniz.

Gmail, Dünyanın en popüler e-posta istemcisi, 1,2 milyardan fazla internet kullanıcısı tarafından tercih edilir, Ücretsiz, Google Chrome, Gelişmiş güvenlik özelliklerine sahip, hızlı ve verimli bir internet tarayıcısıdır, Ücretsiz, Google Takvim, Etkinlikleri ve toplantıları planlamak için kullanılan, kullanıcı dostu bir uygulamadır, Ücretsiz, Google Drive, Dosyalarınızı güvenli bir şekilde depolamanıza ve paylaşmanıza olanak sağlar, Ücretsiz ve Ücretli Planlar, Google Haritalar, Yol tarifleri sağlar ve GPS verisini kullanarak konumunuzu bulmanıza yardımcı olur, Ücretsiz, Google Dökümanlar ve Google E-Tablolar, Metin dokümanları ve e-tablolar oluşturmanıza ve düzenlemenize olanak sağlar, Ücretsiz, Google Keep, Notları kolaylıkla kaydetmenize ve düzenlemeye yardımcı olacak bir not defteri uygulamasıdır, Ücretsiz, Google Formlar, Etkinlik kayıtları veya anketler oluşturmanıza ve sonuçları özetlemeye olanak sağlar, Ücretsiz, G Suite, Profesyonel Google uygulamalarını bir arada sunar, iş hayatında kullanılır, Ücretli, Google Fotoğraflar, Fotoğrafları ve videoları bulut üzerinde depolamanızı ve düzenlemenizi sağlar, Ücretsiz ve Ücretli Planlar
google uygulamaları google uygulaması gmail google chrome g suite
Uzun, koyu kahverengi saçları sırtının ortasına kadar uzanan genç bir kadın. Saçları hafif dalgalı ve ortadan ayrılmış. Memnun bir ifadesi var ve beyaz yakalı açık mavi bir bluz giyiyor. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş, parlak, sarı bir duvarın önünde duruyor. Odanın ışığı yumuşak ve yüz hatlarını vurgulayarak ona neredeyse ruhani bir görünüm veriyor. Gözleri koyu kahverengi ve dudakları hafifçe ayrılmış, gülümsüyor.
İrem Elitez
Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.