AnasayfaBlogYurt Dışında Çalışmak İsteyenler İçin Kariyer Önerileri
Kariyer Hedefi

Yurt Dışında Çalışmak İsteyenler İçin Kariyer Önerileri

25 Temmuz 2021
Yurt Dışında Çalışmak İsteyenler İçin Kariyer Önerileri
ÖneriAçıklamaÖnemi
Dil geliştirmeİşte ve iletişimde başarılı olabilmek için minimum A2 seviyesinde dil bilgisi.Yabancı bir ülkede daha rahat iletişim kurabilme ve iş imkanlarına ulaşabilme.
Gönüllülük programlarına katılmaDil gelişimi, kültür tanıma gibi deneyimler sunar.Yurt dışında çalışma olanağı yaratma ve vizyon geliştirme.
Sertifikalar AlmakMesleki bilgi ve tecrübe kanıtı olarak gösterilebilir.CV'nizi zenginleştirme ve diğer adaylardan farkınızo
Yeniliğe ve farklılığa açık olmakYeni bir kültüre ve yaşam tarzına adapte olabilme önemli.Yabancı bir ülkede rahat bir yaşam kurabilme.
Bilgi EdinmeÇalışma izni, vize işlemleri gibi konularda bilgi sahibi olmak.Yurt dışında yaşarken karşılaşabileceğiniz problemleri önleyebilme.
Çeşitli Programlara KatılmaWork and Travel gibi programlar yurt dışında tecrübe edinme şansı sunar.Yurt dışında çalışma kültürünü deneyimleme ve kişisel gelişim.
Networking YapmaFarklı milletlerden insanlarla tanışma ve bağlantılar kurma.Yeni iş fırsatlarına erişim ve uluslararası ilişkiler geliştirme.
Yabancı Kültürleri TanımaYaşayacağınız ülkenin tarihini ve kültürünü öğrenme.Kültür şoku yaşamama ve daha hızlı adapte olabilme.
Özgeçmişi GüncellemeMesleki deneyimlerin ve yeteneklerin yurt dışında anlaşılır ve etkileyici bir şekilde sunulması.İşverenlere kendinizi daha iyi tanıtabilme ve işe alınma şansınızı arttırma.
Gelecek Planı YapmaKariyer hedeflerinin ve sürecinin net bir şekilde belirlenmesi.Yurt dışındaki yaşama ve işe daha hazırlıklı ve odaklı olabilme.

Yurt dışında çalışma hayalleri olan birçok insan ya bunu erteliyor ya da zor olduğunu düşünerek vazgeçiyor. Aslında doğru bir rehberlik ve kariyer planıyla yurt dışında çalışmak o kadar zor değil. Önemli olan kendinizi yeniliğe ne kadar açtığınız ve ayak uydurabildiğiniz. Yeni bir dil öğrenmeye nasıl bakıyorsunuz? Farklı kültürleri tanımak, iyisiyle kötüsüyle ‘ben burada yaşarım’ deme noktasına ne kadar yakınsınız?

Yurt Dışında Çalışmak

Evet yurt dışına çıkmak, gezmek, keşfetmek her zaman güzel gelecektir. Fakat gezilerin bir son kullanma tarihi olur ve sonunda evinize dönersiniz. Yurt dışına yerleşip orada bir hayat kurmaksa daha büyük bir adımdır. Ya kariyerinizi taşınmak istediğiniz ülkeye göre yönlendireceksiniz ya da kariyerinize uygun ülkeler arasında seçim yapacaksınız. İnce eleyip sık dokulacak bir konu diyelim ve yavaştan başlayalım.

Yepyeni bir kültürü tanımak, alışmak ve orada devam etmek isteyenler için bir sonraki başlığımızda önerilerimiz mevcut, okumaya devam edelim.

Yurt Dışında Çalışmak İsteyenler İçin Kariyer Önerileri Nelerdir?

Yurt dışında çalışmak için dil, iletişim, girişimcilik gibi bazı yönlerinizi geliştirmeniz gerekebilir. O halde önerilerimize detaylıca göz atalım.

Dilinizi olabildiğince geliştirin

Yurt dışında bir kariyer planı için olmazsa olmaz diyebilir miyiz? Özellikle İngilizcenizin iyi seviyede olması insanlarla iletişiminizde ve çalıştığınız işte oldukça önemli. Gittiğim yerde nasılsa öğrenirim, diyebilirsiniz ki mutlaka öğrenilir. Fakat gitmeden önce ne kadar iyi bir seviyeye getirirseniz yurt dışında o kadar üstüne koyabilir ve vakit kazanabilirsiniz.

Üstelik ikinci yabancı bir dil daha edinerek kariyerinize önemli basamaklar atlatabilirsiniz. Günümüzde sadece İngilizce bilmek önemli bir olay olmaktan çıktı, biliyorsunuz. Artık CV’lerde bundan fazlası isteniyor. Özellikle gittiğiniz ülkenin dilini en azından A2 seviyesinde bilmeniz oldukça etkili olacaktır.



Gönüllülük işleri gibi çeşitli programlarla başlayabilirsiniz

‘Ben para kazanmak istiyorum gönüllülük işinde ne yapabilirim?’ diyebilirsiniz. Bir sonraki başlıkta birkaç programa yer vedik, göz atmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Olaya kısa süreliden çok uzun vadeli bakmalısınız. Bir gönüllülük işi sizin yurt dışında çalışma yolunuzu açabilir, fırsatlar yaratmanıza imkan verebilir.

Henüz kariyerinin çok başında olanlar için de dilini geliştirme, yeni kültürler tanıma gibi birçok deneyim sunabilir. Yaşamak istediğiniz ülkeyi bu sayede daha iyi tanıyabilirsiniz. Yeni mezunlar için vizyonlarının gelişmesinde oldukça fark yaratacak bir aktivite olduğunu söyleyebiliriz.

Birçok farklı alanda sertifikalar alarak donanımlı hale gelin

Mesleğinizle ilgili alabileceğiniz kadar sertifika alıp özgeçmişinize yazmanızı tavsiye ederiz. Bu sertifikaların yur tdışı geçerliliği olması önemli bir ayrıntı, atlamayalım. Sizin gibi yüzlerce insan aynı iş için başvuruyor olabilir.

Fark yaratmanız gereken noktada bu sertifikalar işinize yarayacaktır. Dijitalleştiğimiz bu yıllarda online olarak birçok sertifikaya sahip olma imkanınız varken değerlendirin deriz. Enstitümüzde de ileri excel eğitimi, yabancı dil eğitimleri gibi oldukça önemli kurslar yer almakta ve uluslararası geçerli sertifikalar sunulmaktadır. 

Yeniliğe ve farklılığa alışın

Uzun süreli bir kariyer planınız varsa yaşayacağınız ülkenin kültürünü bilmeniz, insanlarını tanımanız çok önemli. Gitmeden önce araştırabilir veya önce seyahat amaçlı giderek yerinde bilgileri edinebilirsiniz. Vatandaşlık alma gibi bir düşünceniz varsa da ülkenin tarihini bilmeniz yine çok önemli olacaktır.

Manevi anlamda düşünürsek de yaşayacağınız yere ‘evim’ demeniz için oraya ısınmanız gerekir. Orada rahat hissedebilmeli, yabancılık hissini yavaş yavaş atabilmelisinizdir. İç huzurunuz işinize de yansıyacaktır. Bu yüzden kariyerinizi geliştireceğiniz ülkeyi iyi tanıyın ve kararınızı iyi değerlendirin.

Yurt dışında yaşamak için temel bilgilere sahip olun

Çalışma izni nasıl alınır, vize işlemleri nasıl başlatılır, kimlerle iletişime geçilmeli ve daha birçok soru çıkacak karşınıza. Hepsini çözebilecek seviyeye gelmiş olun. Nereye başvurmanız gerektiğini ve nerelere güvenebileceğinize dair araştırmalar yapın. Kısacası sudan çıkmış balığa dönmeyin diye tüm bilgileri edinin.

Gittiğiniz ülkede almanız gereken izinleri de öğrenmeyi unutmayın. Günlük yaşamla ilgili merak ettiğiniz sorulara orada yaşayan insanlarla iletişime geçerek cevaplar bulabilirsiniz. 

Yurt Dışında Çalışmak İsteyenler İçin Çeşitli Programlar

Yurt dışında kariyer planlaması yapmak isteyenler için işlerini kolaylaştırabilecek veya iyi başlangıç fırsatları sunabilecek bazı programlardan bahsedeceğiz.

Work and Travel

Work and Travel yurt dışında çalışmak isteyenler için iyi bir başlangıç fırsatı sunar. Evet başta uçak bileti, vize ücreti, aracı şirkete ödenen meblağlar gibi dezavantajları olduğu doğru. Fakat gittiğinizde birden fazla işte çalışma şansına aynı zamanda da gezme fırsatına sahip olacaksınız. Dilinizi geliştirmek, oradaki kültürü özümsemek ve kariyerinizi orada devam ettirip ettirmek istemediğinize karar vermek için güzel bir program diyebiliriz.

Greenforce

Çevreci bir ruha sahip olanlar ve doğayı korumak için fırsat arayanlar için oldukça iyi bir program diyebiliriz. Greenforce, birçok yer gezebileceğiniz aynı zamanda gönüllü çalışarak doğaya hizmet edeceğiniz bir fırsat sunuyor. Gönüllülük işleri olduğu gibi uzak yerlere gitme şansınız da oluyor. Masrafları kendiniz karşılasanız da çalıştığınız sürede bu parayı çıkartabiliyorsunuz. Yani bu program uzun süreli bir kariyer ve paradan çok yurt dışını keşfedebileceğiniz, yeni kültürleri tanıyabileceğiniz bir kuruluş.

Workaway

Yurt dışında çalışmak isteyenler için yine ön keşif, hazırlık ve adapte sürecinde yardımcı olabilecek bir program. Workaway, gönüllülük esaslı işleri bünyesinde barındıran bir topluluk. Bu topluluğa başta üye oluyorsunuz daha sonra istediğiniz ülkede istediğiniz işleri sıralıyorsunuz. Size uygun yer ve iş varlığında gerekli işlemler yapılıyor. Orada günlük belli bir saatlik iş karşılığında konaklamanız ve yemeğiniz karşılanıyor. Onun dışında ikinci bir iş yapabilir, gezebilir veya mesleğinizle ilgili orada neler yapabileceğinize karar verebilirsiniz.

Avrupa Gönüllülük Hizmeti

Gençlere yönelik 17-30 yaş aralığını kapsayan bir programdan bahsedeceğiz. İsminden de anlaşılacağı üzere gönüllülük projeleri içeriyor. Fakat yurt dışındaki yeme-içme, konaklama, vize, sigorta gibi tüm ücretleri kurum tarafından karşılanıyor. Bu programımız gençlerin dilini geliştirmeleri, yeni kültürleri tanımaları ve çalışma yeteneklerini geliştirebilmeleri için oldukça uygun. Unutmayalım ki iyi bir kariyer için en önemli şey her zaman gelişime ve yeniliğe açık olmaktır.

Yurt dışında üniversite okumak

Üniversite deneyiminin en heyecan verici kısmı yurt dışında okumaktır. Ancak dünyanın dört bir yanı gidilecek yerler ile doluyken seçeneklerinizi nasıl daraltacaksınız? İdeal üniversite hayatınızda yurt dışında eğitim alırken ne istersiniz? Sanat galerini gezmek, yağmur ormanlarında yürüyüş ya da kumsalda kahvenizi yudumlarken bir fotoğraf karesi…

Yurt dışında Okumak İçin En İyi Yerler Listesi

Floransa, Italya

Floransa tamamen yürüyerek keşfedilecek küçük bir şehirdir. Yolunuzu hızlıca öğrendikten sonra sabah kahvesini günlük rutinlerinize eklemeniz çok zamanınızı almayacaktır.

Bilgi: Sanat tarihi. Rönesans’ın doğum yeri olan Floransa sanat koruma ustasıdır. Derslerinizi slaytlar yerine Uffizi ve Accademia gibi galerilerde orijinal sanat eserleri ile yakından öğrenebilirsiniz.

Keşfet: Terracotta çatıları parlak bir kırmızıyla alev alınca Piazzale Michelangelo’ya yürüyün ve gün doğumunda Floransa siluetine dahil olun.

Seyahat İpucu: Daha otantik bir İtalya deneyimi için mahalleleri keşfetmeyi unutmayın.

Melbourne, Avustralya

Zengin kahve dükkanları ve göz kamaştırıcı sokak sanatı ile Melbourne’da çalışmalarınıza aramı vermek istiyorsunuz? Avustralya’nın en güzel plajlarından birinde bir saatten daha kısa bir sürede sörf dersi alın.

Uluslararası öğrencilerin bulunduğu Melbourne’da dünyanın dört bir yanından gelen, farklı kültürlere sahip birçok arkadaş edineceksiniz.

Bilgi: Biyoloji. Avustralya dünyanın en çeşitli manzara ve ekosistemlerine ev sahipliği yapar. Biyoloji derslerinde Great Barrier Reed ve Gondwana Yağmur Ormanı araştırma ve keşif için sizi sınıftan çıkaracak.

Keşfet: Prince Phillip adasında kanguru, koala, emu ve wombatlarla tanışın ve güneşin batışında penguenlerin nasıl evlerine döndüklerini izleyin.

Seyahat İpucu: Soğuk bir iklimde okula giderseniz stratejik olun ve Avustralya’nın yaz aylarında yurt dışı seyahatlerinizi planlayın.

Londra, Ingiltere

İçinde kırkın üzerinde üniversite bulunduran Londra’yı popüler hale getiren elbette İngilizce’dir. Ücretsiz kültürel etkinlikleri, piknik yapmaya uygun parkları ve mahalle pub kültürü de burayı öğrenci dostu bir şehir haline getirir.

Bilgi: İngiliz Edebiyatı. Dünyanın herhangi bir yerinde kitap okuyabilirsiniz ama Virginia Woolf tarafından betimlenen sokaklarda yürüyemezsiniz. Romeo ve Juliet’in sahnelerini Shakespeare’s Globe Theatre’de incelemek eşsiz bir deneyim olacaktır.

Keşfet: Londra’nın mahalle pazarlarında alışveriş yapın ve lezzetli yemekler yiyin. Bir Pazar günü Columbia Road Çiçek Pazarını ziyaret etmek harika olacaktır.

Seyahat İpucu: Toplu taşımada öğrenci kartı edinin ve çift katlı otobüslerin üst katında ön sıradaki koltukta yerinizi alın.

Şangay, Çin

Tipik üniversite hayatında tempo değişimi isteyen öğrenciler için uygun olan Şangay koşuşturmacanın tanımıdır. Gökdelenler arasına sıkışmış tarihi binaları gördükten sonra Çin’in geri kalanını keşfetmek için iyi bir başlangıç noktasıdır.

Bilgi: işletme. Şangay küresel ekonomiyi incelemek için mükemmel bir yerdir. Yurt dışında bu alanda öğrenim gören öğrenciler sömestr dönemlerinde Şangay’da staj yaparlar.

Keşfet: Dünya’nın en hızlı treni ile saatte 270 mil ile seyahat edecek ve hareket ettiğinizi bile anlamayacaksınız.

Seyahat İpucu: Çince dil becerilerinizden emin değilseniz el yazısını Çince karakterlere çeviren Pleco’yu indirin ve yemek siparişlerini dilediğiniz gibi verin.

Dil geliştirme, İşte ve iletişimde başarılı olabilmek için minimum A2 seviyesinde dil bilgisi, Yabancı bir ülkede daha rahat iletişim kurabilme ve iş imkanlarına ulaşabilme, Gönüllülük programlarına katılma, Dil gelişimi, kültür tanıma gibi deneyimler sunar, Yurt dışında çalışma olanağı yaratma ve vizyon geliştirme, Sertifikalar Almak, Mesleki bilgi ve tecrübe kanıtı olarak gösterilebilir, CV'nizi zenginleştirme ve diğer adaylardan farkınızo, Yeniliğe ve farklılığa açık olmak, Yeni bir kültüre ve yaşam tarzına adapte olabilme önemli, Yabancı bir ülkede rahat bir yaşam kurabilme, Bilgi Edinme, Çalışma izni, vize işlemleri gibi konularda bilgi sahibi olmak, Yurt dışında yaşarken karşılaşabileceğiniz problemleri önleyebilme, Çeşitli Programlara Katılma, Work and Travel gibi programlar yurt dışında tecrübe edinme şansı sunar, Yurt dışında çalışma kültürünü deneyimleme ve kişisel gelişim, Networking Yapma, Farklı milletlerden insanlarla tanışma ve bağlantılar kurma, Yeni iş fırsatlarına erişim ve uluslararası ilişkiler geliştirme, Yabancı Kültürleri Tanıma, Yaşayacağınız ülkenin tarihini ve kültürünü öğrenme, Kültür şoku yaşamama ve daha hızlı adapte olabilme, Özgeçmişi Güncelleme, Mesleki deneyimlerin ve yeteneklerin yurt dışında anlaşılır ve etkileyici bir şekilde sunulması, İşverenlere kendinizi daha iyi tanıtabilme ve işe alınma şansınızı arttırma, Gelecek Planı Yapma, Kariyer hedeflerinin ve sürecinin net bir şekilde belirlenmesi, Yurt dışındaki yaşama ve işe daha hazırlıklı ve odaklı olabilme
Yurt Dışında Çalışmak İsteyenler İçin Kariyer Önerileri yurt dışında kariyer yurt dışında plan yurt dışında yabancı dil öğrenme yurt dışında çalışma
Kadın yeşilliklerle çevrili toprak bir patikada oturuyor. Kollarını dizlerine dayamış, üzerinde beyaz bir tişört ve kot pantolon var. Saçları sarı ve geriye doğru toplanmış. Yüzü kameraya doğru dönük ve hafif bir gülümseme var. Memnun ve huzurlu görünüyor, doğal ortamın tadını çıkarıyor. Arka plandaki ağaçlar esintiyle sallanarak sahneye dinginlik hissi veriyor. Işık parlak ve sıcak, manzaranın güzelliğini vurguluyor. Kadın doğanın bereketiyle çevrelenmiş, huzurlu bir teselli anı yaratıyor.
Hazal Beken
Blog Yazarı

1990 yılında Bakırköy'de doğdu. Lisede Bilgisayar bölümünü bitirdikten sonra sınava 1 ay kala bölüm değişikliği yaptı, üniversitede radyo ve tv programcılığı okudu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne devam ederken iş hayatına girmeye başladı. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali'nde koordinatör olarak yer aldı. Yazarak üretmenin heyecanını yaşıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Geniş kenarlı şapka takan bir kadın kırmızı bir bavul taşıyor. Üzerinde açık mavi bir gömlek ve dizleri yırtık koyu mavi bir kot pantolon var. Beyaz ayakkabıları beyaz kemeriyle uyumludur ve kolunun altına bir kitap sıkıştırmıştır. Bavul parlak kiraz kırmızısı, iki kulplu ve birkaç askılı. Yüzü şapka tarafından kısmen gizlenmiş, ancak ifadesi gideceği yere odaklanmış gibi görünüyor. Geniş bir tarlanın ortasında, aydınlık ve güneşli bir yerde duruyor.
Yurtdışında Eğitim

Work And Travel Nedir?

23 Mayıs 2019
Bir grup insan kutlama için kollarını kaldırmış, açık havada durmaktadır. Görüntünün odağında, yüzü mutlu bir gülümsemeyle parlayan, güneş gözlüklü bir kadın var. Kadının yüzüne yakından bakıldığında gözlerinin sevinçle kapandığı, yanaklarının mutlulukla kalktığı görülüyor. Kadının solunda başka bir kadın, kollarını kaldırmış ve yüzü heyecanın resmidir. Kadının sağında, yüzü kameraya dönük, yüz hatlarında sevinç ifadesi olan bir adam var. Arka planda bir grup insan kollarını kaldırmış, yüzleri bulanık ama yine de neşe dolu. Ayrıca tüyleri bulanıklaşmış ve gözleri memnuniyetle kapanmış bir tavuk da var. Görüntü neşe ve kutlama ile dolu, insanların kolları sevinç ve mutluluk içinde havaya kalkmış.
Kişisel Gelişim

Mutluluğa Açılan Bir Kapı: Gönüllülük

27 Mayıs 2019
Bu görüntü ahşap bir merdivende yürüyen bir kişiyi gösteriyor. Kişi beyaz bir gömlek, koyu renkli bir pantolon ve spor ayakkabı giymektedir. Merdivenler ahşaptan yapılmıştır ve her iki yanında birer korkuluk vardır. Bir tahta parçasını tutan bir elin yakın çekimi var. Arka planda ahşap bir yüzeyin üzerinde oturan bir adam silueti var. Sağda, üzerinde bir kadın vücudu kesiti bulunan beyaz bir yüzeyin yakın çekimi yer almaktadır. Daha sağda, bir masanın ve başka bir beyaz yüzeyin yakın çekimi görülüyor. Görüntünün geneli açık kahverengi, ten rengi ve beyaz renklerle dolu. Parlak ışıklı bir odada, muhtemelen iç mekanda çekilmiş gibi görünüyor.
Kariyer Yönetimi

Kariyer Hayatınız İçin 6 Tavsiye

20 Eylül 2016
Bu, siyah ve yeşil metinli bir bayrağın önünde gülümseyen takım elbiseli bir adamın görüntüsüdür. Bu görsel bir Japon online eğitim kursunun parçasıdır. Resimdeki adam, kursun öğrencileri hazırlayacağı profesyonel tipine bir örnektir. Bu kursun yardımıyla öğrenciler profesyonel dünyaya girmek için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazanabilirler. Arka plandaki bayrak, kursun Japon kültürü ve değerlerine odaklandığını göstermektedir. Siyah ve yeşil metin muhtemelen çevrimiçi kursun logosudur. Kursun güvenilir ve iyi bir üne sahip olduğunu gösterir. Bu kursu almak, öğrencilerin başarılı olmak için gerekli becerileri kazanmalarını sağlayacaktır. Onlara herhangi bir işyeri için bir varlık haline getirecek bilgiyi verecektir.
5
(35)

Japonca Eğitimi

16 Konu5 Saat
Parlak bir gülümsemeye sahip genç bir adam doğrudan kameraya bakıyor. Açık ten rengine sahip ve kahverengi gözleri mutlulukla parlıyor. Koyu renk saçları düzgünce kesilmiş ve yüzü rahat ve memnun. Beyaz arka planla güzel bir tezat oluşturan mavi bir tişört giyiyor. Yüz ifadesi neşeli ve olumlu tavrı bulaşıcı. Gerçekten mutlu ve o andan memnun görünüyor. Bu görüntü bir neşe anını yakalıyor ve öznenin duygusunu aktarıyor.Bahadır Atmaca
1245464
Bu görüntüde elini uzatmış, siyah gömlekli ve kolyeli bir kadın tasvir edilmiştir. Boynunun, kulağının ve elinin yakın çekimi de görülebiliyor. Arka planda, muhtemelen çevrimiçi bir kursun parçası olan siyah harfli yeşil bir dikdörtgen var. Bu, sosyal becerilerden teknik bilgiye kadar çeşitli konularda bir atölye eğitimi olabilir. Görüntüdeki kadın kursun öğretmeni, eğitmeni ya da kolaylaştırıcısı olabilir. Atölye çalışması sayesinde katılımcılar becerilerini nasıl geliştireceklerini, araçları nasıl kullanacaklarını ve nasıl çözüm üreteceklerini öğrenebilirler. Öğrencilerin soru sorabildiği, geri bildirim alabildiği ve başkalarıyla birlikte çalışabildiği interaktif bir deneyim olabilir. Atölye, eğitimden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak için izleyicilerin ihtiyaçlarına göre uyarlanabilir.
Genç bir kadın ışıl ışıl gülümsüyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Kısmen kulaklarının arkasında toplanmış uzun, koyu kahverengi saçları var. Gözleri hayat dolu ve dudakları yumuşak, içten bir gülümseme şeklinde kıvrılmış. Beyaz bir tişört, açık mavi kot pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Yüz ifadesi neşeli ve duruşu rahat. Güven ve neşe saçıyor, bu da onu güzel ve canlandırıcı bir manzara haline getiriyor. Parlak, güneşli bir ortamda duruyor ve sıcak ışıltısı güneş ışınlarıyla vurgulanıyor.Sibel Curciali
1328608
Bu görsel, Stratejik Yönetim üzerine çevrimiçi bir kursa aittir. Resimde takım elbise giymiş, masa başında oturan bir adam görülüyor. İzleyici ön planda metal bir kutunun, bir saatin, bir kişinin gözlerinin, düğmeli bir gömleğin ve bir adamın yüzünün yakın çekimini görebilmektedir. Arka planda da beyaz bir metnin yakın çekimi bulunmaktadır. Stratejik Yönetim dersi, öğrencilere etkili iş stratejileri planlamak ve uygulamak için gerekli bilgi ve araçları sağlayacaktır. Bu ders sayesinde öğrenciler potansiyel iş fırsatlarının nasıl değerlendirileceğini, stratejik planların nasıl geliştirileceğini ve risk ve belirsizliklerin nasıl yönetileceğini öğreneceklerdir. Ayrıca, rekabet ortamını nasıl değerlendireceklerini, şirketlerinin rekabet avantajlarını nasıl belirleyeceklerini ve bir rekabet stratejisi nasıl geliştireceklerini anlayacaklardır. Buna ek olarak, öğrenciler stratejik yönetim ile finans, pazarlama ve operasyonlar gibi diğer işletme fonksiyonları arasındaki ilişkiyi keşfedeceklerdir. Nihayetinde, bu ders öğrencileri başarılı stratejik yöneticiler olmak için gerekli becerilerle donatacaktır.
4.4
(13)

Stratejik Yönetim Eğitimi

9 Konu2 Saat