AnasayfaBlogYouTube Reklam Kapatma Yöntemleri
Sosyal Medya

YouTube Reklam Kapatma Yöntemleri

13 Ocak 2020
Bir web sitesini görüntüleyen parlak ekranlı bir dizüstü bilgisayar görülüyor. Web sitesi beyaz bir arka plana ve bağlantılar ve metin kutuları içeren bir ana sayfaya sahiptir. Dizüstü bilgisayarın klavyesi görülebiliyor ve görüntünün sağ üst köşesinde bulanık bir insan figürü görülebiliyor. Dizüstü bilgisayar ahşap yüzeyli bir masanın üzerinde oturuyor gibi görünüyor. Dizüstü bilgisayarın renkleri siyah ve gümüş, web sitesi ise mavi ve siyah metinlerden oluşuyor. Web sitesindeki metin net ve okunması kolay. Web sitesi modern ve profesyonel bir tasarıma sahiptir.
YouTube Reklam Engelleyici YöntemlerYöntemlerin Çalışma PrensibiHangi İşletim Sistemlerinde Kullanılıyor
Reklamları GeçmeReklamın süresinin yazdığı sol alt köşeye tıklayıp, 'Bu reklamı bir daha gösterme' seçeneğini belirlemekYouTube Tüm İşletim Sistemleri
DNS Charger by BlokadaReklamlardan dolayı oluşan yavaşlamayı gideren ve kullanıcı bilgilerini koruyan bir reklam engelleme uygulamasıAndroid
YouTube VancedYouTube benzeri bir platform olup, arka planda ve ekranın kapalıyken videoları oynatmaya olanak sağlarAndroid
OG YouTube ve New PipeYouTube benzeri platformlar olup reklamları engelleyebilirlerAndroid
AdGuardVPN tabanlı bir uygulamadır ve hem YouTube hem de diğer uygulamalar ve tarayıcıdaki reklamları engellerAndroid (Rootlu ve rootsuz cihazlar)
Safari'den YouTube KullanımıSafari'den YouTube'a girerek videoları izlemekiOS
JailBreakiOS'un işletim sistemini JailBreak ile açık kaynağa çevirerek YouTube da reklamları engellemekiOS 11.4 ve altı sürümler
YouTube ++ UygulamasıJailBreak ile gelen Cyda mağazasından yükleyebileceğiniz uygulama. Videoları indirebilir ve YouTube reklamlarını engelleyebilirsiniz.iOS (JailBreak ile)

YouTube her konuda video içeriklerle bilgi sahibi olabileceğimiz en kapsamlı platformlardan biri. Reklamlar bir şeylerden haberdar olmamızı sağlayan faydalı içerikler olsa da zaman zaman can sıkıcı boyutlara ulaşabiliyor. Özellikle YouTube üzerinde aralarda çıkan reklamlar bazen konudan tamamen uzaklaşmamıza sebep oluyor. Fakat çok sevdiğiniz bir şarkıyı dinlerken şarkının öncesinde ve şarkı arasında giren ya da online eğitim video içeriklerini izlediğinizde tam konsantre olmuşken ansızın önünüze çıkan reklamlar yüzünden bunalabiliyorsunuz ve dikkatiniz dağılabiliyor. Ancak bu durum için farklı çözüm yöntemleri var.

En basiti YouTube üzerinden reklam kapatma için, karşınıza çıkan reklamın süresinin yazdığı sol alt köşeye tıklamanızdır. Kalan reklam süresi yazan bölümün yanında yer alan simgeye tıkladığınızda karşınıza gelen ekranda “Bu reklamı bir daha gösterme” seçeneğine tıklayıp, sebebini de belirttiğiniz takdirde bu reklamı engellemiş olursunuz. Ancak diğer reklamları görmeye devam edersiniz. Bu yöntem anlık uygulayabileceğiniz YouTube üzerinde reklam kapatma yöntemidir. Eğer tüm reklamları kapatmak ve kesintisiz videolar izlemek istiyorsanız, bunun için pek çok farklı seçenek var.

YouTube reklam kapatma yöntemleri ile masaüstü ya da mobil olarak ayrı ayrı basit işlemler, programlar ve eklentilerle bu duruma bir çözüm getirerek videolarınızı izleyebilirsiniz. Android, iOS gibi işletim sistemlerine sahip mobil cihazlarda ve bilgisayarlarda YouTube reklam engelleme nasıl uygulanır?

YouTube Reklam Kapatma Yöntemleri Android’de Nasıldır?

Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarda direkt olarak YouTube reklam engelleme için birçok mobil cihazınıza yükleyebileceğiniz uygulamalar bulunuyor. Reklam engelleyici bu uygulamalara Android’in mağazası olan Google Play Store’dan ulaşabilirsiniz.



DNS Charger by Blokada: Blokada tarafından geliştirilen DNS Charger, güç tasarrufu sağlamasının yanı sıra reklamlardan dolayı oluşan yavaşlamayı gideren ücretsiz ve kullanımı son derece kolay bir uygulamadır. Ayrıca bu uygulama, kişisel bilgilerinizin güvende kalmasına önem verir. Uygulamayı telefonunuza indirerek kurulum adımlarını takip ettikten sonra YouTube reklam engelleme işlemini başarıyla tamamlamış olursunuz.

YouTube Vanced: YouTube’un benzeri olarak geliştirilen bir uygulamadır. YouTube Vanced uygulamasında videoları ya da müzikleri arka planda ve ekranın kapalı konumda olması durumunda rahatlıkla oynatabilirsiniz. Bu uygulamalardan herhangi birini indirmek için öncelikle Android telefonunuzdan Google Play Store’u açıyorsunuz. Ardından Play Store’un arama kısmına “Reklam engelleme” ya da “Ad block” gibi terimler yazdığınız zaman arama sonuçlarına yukarıda yazmış olduğum uygulamalar ve benzerleri geliyor. Tercih ettiğiniz bir uygulamayı telefonunuza indiriyorsunuz ve indirme işleminin tamamlanmasının ardından uygulamaya giriş yapıyorsunuz. Uygulamalarda kalkan veya güç simgesi bulunabilir ancak her uygulamanın arayüzü birbirinden farklılık gösterir. Bu simgelere tıkladığınızda reklam engelleme uygulamaları aktifleşecektir. Uygulamanın aktif olduğu süre zarfında YouTube’a girdiğinizde bütün reklamların engellendiğini göreceksiniz. Aynı sistemle çalışan OG YouTube ve New Pipe uygulamasını da telefonunuza yükleyebilirsiniz.

AdGuard: Rootlu ve rootsuz Android cihazlarda kullanılabilen bir diğer ücretsiz uygulama olan AdGuard, VPN tabanlı olmak üzere YouTube ve diğer uygulamalar haricinde, tarayıcıdaki reklamları da bloklamaya yarayan reklam engelleyici programdır.

Android işletim sistemindeki YouTube reklam engelleme programları bu şekilde. Şimdi de Apple’ın işletim sistemi iOS’ta reklam engelleme nasıl yapılır, bir de ona göz atalım.

iOS’ta YouTube Reklam Kapatma Nasıl Yapılır?

Birincisi Apple’ın internet tarayıcısı Safari’den YouTube’a girerek videoları izleyebilirsiniz. İkinci yöntem olarak da reklam engelleyici uygulamalar indirebilirsiniz. Birinci yöntemde Safari internet tarayıcısında reklamları engellemek için “Ayarlar” a girip “Safari” ye tıkladığınızda “Pop-up engelleme” seçeneğine tıklıyorsunuz. Daha sonra Safari’den rahatlıkla YouTube’a girerek videoları izleyebiliyorsunuz.

iOS işletim sistemine sahip iPhone ve iPad cihazlarında YouTube’daki reklamları engellemek Android sisteme göre biraz daha zor olsa da bunun için de yöntemler var. Androis sistem gibi açık kaynaklı kod yapısı bulunmayan iOS işletim sistemini JailBreak ile açık kaynağa çevirmek uygulanabilecek yöntemlerden birisi. Öncelikle telefonunuza JailBreak indirip kurulumunu yapıyorsunuz. Ardından Jailbreak ile gelen Cyda uygulama mağazasına girip YouTube ++ uygulamasını yüklüyorsunuz.

Bu uygulama sayesinde isterseniz videoları cihazınıza indirebilir isterseniz de reklamları engelleyebilirsiniz. Tabii burada telefonunuzun iOS sürümünün uygun olması gerekir. Çünkü JailBreak İOS 11.4’e kadar yayınlandı. Daha üst bir sürümdeyseniz aşağıdaki uygulamalar da YouTube reklam kapatma için işinize yarayacak yöntemlerdir.

TutuAPP : Bu uygulamayı internet üzerinden telefonunuza yükleyip daha sonra bu uygulama ile YouTube ++ yükleyebilirsiniz.

Cercube 4 for YouTube: YouTube ++ uygulamasına benzer bir uygulama olan Cercube 4 for YouTube’u yüklemek için Cydia Impactor ile işlem yapıyorsunuz. Yönlendirme adımlarını takip ederek cihazınıza kurduğunuz bu uygulama sonucu YouTube reklamlarını kaldırmış oluyorsunuz.

Tarayıcılar Üzerinden YouTube Reklam Engelleme

Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome gibi tarayıcılarda yeni bir sekme açarak sağ üst köşedeki üç çizgiye tıkladığınızda önünüze bir menü gelir. Bu menüden “Eklentiler” i seçerek sağ üst köşedeki arama bölümüne “reklam engelleyici” yazın. Önünüze gelen listeden kurmak istediğiniz eklentiyi seçerek YouTube reklam kaldırma işlemini yapabilirsiniz. Tarayıcılar üzerinden YouTube reklamlarını kaldırmak için hem masaüstü hem mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz en bilindik eklentiler şunlardır:

AdBlock for YouTube: Bu uygulama Chrome ve Mozilla Firefox tarayıcılarında kullanılabilir. Google Chrome üzerinden bu uygulamayı kurmak için öncelikle Chrome Web Mağazası’nı ziyaret etmelisiniz. Daha sonra buradan AdBlock for Youtube’u “Chrome’a ekle” yi tıklayarak Chrome tarayıcınıza kuruyorsunuz. Kurduktan sonra Chrome’un sağ üst köşesinde yer alan simgesine tıkladığınızda uygulamanın size gösterdiği yönergeleri takip ederek uygulamayı tarayıcınız için hazır hale getirebilirsiniz. Aynı kurulum şekli Mozilla Firefox tarayıcısı için de geçerlidir. AdBlock’un iOS işletim sisteminde kullanımı uygulama üzerindendir. Cihazınıza App Store üzerinden indirerek uygulamayı kurabilirsiniz.

AdGuard: AdGuard bir Chrome eklentisidir. Adguard, YouTube reklamlarını engellemenin yanında Chrome üzerinden girdiğiniz her sitedeki reklamı engeller. AdGuard sadece reklam engellemez, aynı zamanda üçüncü taraf izleyici sistemlerini ve zararlı yazılımları engelleyerek bilgisayarınızı korur ve internette rahatlıkla sörf yapmanızı sağlar. iOS işletim sistemine sahip cihazlarınız için de App Store’dan ücretsiz bir şekilde uygulamayı indirebilirsiniz. Daha sonra telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “ Safari “ uygulamasını seçin. “İçerik Engelleyiciler” bölümünden “AdGuard” uygulamasını aktif hale getirin. Bu işlemin sonunda Safari tarayıcınız ile giriş yaptığınızda YouTube üzerinden reklamları kaldırmış olacaksınız.

Ayrıca Opera tarayıcı kullananlar için masaüstünde Native isimli bir reklam engelleyici tarayıcının kendi bünyesinde bulunuyor. Bir açma kapama butonu ile istediğiniz zaman bu özelliği aktif hale getirebiliyorsunuz. Günümüzde hepimizin çeşitli videolar izlediği popüler sosyal medya  platformu olan YouTube, 15 Şubat 2005 yılında PayPal’da çalışan üç kafadar tarafından kurulmuş bir video platformudur. Araştırmalara göre dünyada her gün YouTube’da 1 milyar saatin üzerinde video izlenmektedir. Kurulduğu zamandan 1 yıl 7 ay sonra YouTube’u 2006 yılında Google 1.65 milyar dolara satın almış ve o günden günümüze kadar aylık 1,5 milyar kullanıcı sayısına ulaşmıştır.

google tarafından satın alındıktan sonra çok daha popüler hale gelen bu platform haliyle popüler bir reklam kanalı olarak da kullanılmaya başlanmıştır. reklam yoğunluğunun zaman zaman yayınlanan videonun önüne geçmesi biz kullanıcılar açısından bazen zorlayıcı olduğu için youtube reklam kapatma yöntemleri ile bu duruma çözüm bulabilmek mümkün olmuştur.  aslında yukarıdaki eklentilerin bazıları ile sadece youtube üzerinden değil dijital platformdaki reklamları tamamen kapatmak mümkündür. reklam yoğunluğu sadece ya da okumak istediğimiz bir şeyi kesintiye uğratmanın yanı sıra sayfa yüklenme hızını da yavaşlattığı için bazen problem yaratabiliyor.

Bu durumlar için geliştirilen reklam engelleme yöntemlerine karşılık internet reklamlarında da kullanıcıyı rahatsız etmeyecek native reklam uygulamaları geliştirilmeye başlamıştır. Native reklamcılık ve diğer dijital pazarlama yöntemleri ile ilgili kapsamlı bilgi sahibi olmak için Enstitü ücretsiz online eğitim programlarından Dijital Pazarlama eğitimi alabilirsiniz.

Reklamları Geçme, Reklamın süresinin yazdığı sol alt köşeye tıklayıp, 'Bu reklamı bir daha gösterme' seçeneğini belirlemek, YouTube Tüm İşletim Sistemleri, DNS Charger by Blokada, Reklamlardan dolayı oluşan yavaşlamayı gideren ve kullanıcı bilgilerini koruyan bir reklam engelleme uygulaması, Android, YouTube Vanced, YouTube benzeri bir platform olup, arka planda ve ekranın kapalıyken videoları oynatmaya olanak sağlar, Android, OG YouTube ve New Pipe, YouTube benzeri platformlar olup reklamları engelleyebilirler, Android, AdGuard, VPN tabanlı bir uygulamadır ve hem YouTube hem de diğer uygulamalar ve tarayıcıdaki reklamları engeller, Android (Rootlu ve rootsuz cihazlar), Safari'den YouTube Kullanımı, Safari'den YouTube'a girerek videoları izlemek, iOS, JailBreak, iOS'un işletim sistemini JailBreak ile açık kaynağa çevirerek YouTube da reklamları engellemek, iOS 114 ve altı sürümler, YouTube ++ Uygulaması, JailBreak ile gelen Cyda mağazasından yükleyebileceğiniz uygulama Videoları indirebilir ve YouTube reklamlarını engelleyebilirsiniz, iOS (JailBreak ile)
YouTube reklam kapatma yöntemleri YouTube reklam kapatma YouTube reklam engellemereklam engelleyici YouTube
Omuz hizasında kahverengi saçları olan genç bir kadın, yüzünün önünde tuttuğu beyaz bir akıllı telefonla selfie çekiyor. Parlak, neşeli bir gülümsemesi var ve gözleri tamamen açık. Sağ eli telefonu desteklerken sol eli yüzünün yan tarafında duruyor. Mavi beyaz çizgili bir tişört ve bir çift kot şort giymektedir. Saçları hafifçe dağılmış ve rahat, kaygısız bir pozu var. Gri bir duvarın önünde duruyor ve etrafı parlak, güneşli bir atmosferle çevrili. Bu neşeli an, anı yaşamanın sevincini yakalıyor.
Banu Cantekin
İçerik Editörü

İstanbul İşletme Enstitüsünde içerik editörü olarak görev almaktadır. Kişisel gelişim ve eğitimlerle ilgili içerik hazırlıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Uzun, siyah saçlı bir kadın beyaz bir fonun önünde durmakta ve düz beyaz bir gömlek giymektedir. Yüzünde hoş bir ifade var ve doğrudan kameraya bakıyor. Saçları yüzünden geriye doğru toplanmıştır ve narin yüz hatlarına sahiptir. Arka planda, beyaz ibreleri olan siyah bir saat görülüyor. Ön planda bir kişinin ağzı, burnu ve boynunun yakın çekimi ve siyah zemin üzerinde beyaz bir harf görülüyor. Kadın rahat bir pozisyonda duruyor ve kameraya gülümsüyor gibi görünüyor.
Nasıl Yapılır?

Youtube'dan Nasıl Para Kazanılır?

17 Kasım 2021
Doğrudan kameraya bakan, parlak, dostça gülümseyen bir kadının yakın çekimi. Orta uzunlukta koyu renk saçları vardır ve mavi bir gömlek giymektedir. Başı siyah zemin üzerine beyaz harflerle yazılmış yeşil beyaz bir logoyla çevrilidir. Arka planda yeşil zemin üzerine beyaz harflerle yeşil beyaz bir tabela var. Görüntü, sıcak ve davetkâr ifadesini gösteren ağzının ve dişlerinin yakın çekimidir. Gözleri neşe dolu ve dudakları hafifçe ayrılmış, neşeli tavrına katkıda bulunuyor. Genel etki neşe ve mutluluktan oluşuyor, olumlu ve davetkar bir atmosfer yaratıyor.
Meslekler

YouTuber Nasıl Olunur?

22 Kasım 2019
Görüntüde çeşitli boyut ve renklerden oluşan bir yığın renkli dairesel nesne görülüyor. Ortada daha büyük sarı ve mavi bir daire ile altta daha küçük sarı ve yeşil bir daire var. Sağ üst köşede, renkli bir arka planla çevrili bir Google Chrome uygulamasının logosu görülebiliyor. Dairelerin solunda sarı ve yeşil bir arka plan vardır. Sağ alt köşede renkli bir dairenin yakın çekimi ve sol üst köşede sarı ve yeşil çizgili bir nesnenin yakın çekimi görülebilir. Görüntüdeki tüm nesneler parlak, canlı bir renk paletine sahiptir ve görsel olarak hoş bir görüntü oluşturur.
Bilişim

İnternet Tarayıcı Nedir?

15 Ocak 2020
Bu görüntü kırmızı ve siyah ekose pazen gömlekli bir adamı gösteriyor. Tam sakallı ve saçları yüzünün yanlarından görünüyor. Gömlek yakasına kadar düğmeli ve kırmızı renk gömleğe hakim. Gömleğin kumaşı dokulu ve küçük siyah ve beyaz karelerle dokunmuş. Adam düz beyaz bir arka plan üzerinde durmaktadır. Hafifçe sola bakıyor ve ifadesi nötr. Kolları yanında dik durmaktadır ve elleri görüntüde görünmemektedir.
4.7
(26)

Ads (Adwords) Eğitimi

27 Konu5 Saat
Genç bir adam, parlak kırmızı ve siyah ekose bir gömlek giymiş, düz bir arka planın önünde duruyor. Kısa siyah saçları var ve kollarını kavuşturmuş hafifçe gülümsüyor. Siyah kot pantolon ve siyah ayakkabı giyiyor. Duruşu kendinden emin ve rahat. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında, genç ve sağlıklı bir ten rengine sahip gibi görünüyor. Dörtte üçlük bir pozda duruyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Yüzünde dostça bir ifadeyle anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor.Oğuzhan Yılmaz
1286464
Bu bilgisayar ekranı görüntüsü, devam etmekte olan bir video düzenleme kursunu göstermektedir. Bilgisayar ekranında, video düzenlemenin ne kadar kolay olduğunu gösteren, içinde metin bulunan yeşil bir kare görüntüleniyor. Ayrıca muhtemelen kursun nasıl tamamlanacağına dair talimatlar içeren siyah metinli beyaz bir işaret de var. Görüntünün köşesinde sakallı ve bıyıklı bir adam görülüyor, muhtemelen dersi veren eğitmen. Genel olarak bu görüntü ilgi çekici ve bilgilendirici bir video düzenleme kursunu gösteriyor.
Siyah bir tişört giyen kalın bıyıklı sakallı bir adam beyaz bir arka plan üzerinde duruyor. Yüzündeki saçlar koyu renk ve düzgünce kesilmiş, bakışları uzaklara odaklanmış. Geniş bir alnı, uzun bir burnu ve ince dudakları var. Gözleri koyu kahverengi ve güçlü bir çene hattına sahip. Kalın siyah saçları kısa, düz bir kesimle şekillendirilmiştir. Kollarını önünde kavuşturmuştur ve kendinden emin bir duruşu vardır. Temiz tıraşlıdır ve erkeksi bir duruşu vardır.Ekrem Sözen
831464
Bir kişi açık havada ayakta durmakta ve üzerinde beyaz bir harf bulunan mavi bir trafik levhası tutmaktadır. Tabela parlak elektrik mavisi renginde ve dikdörtgen şeklindedir. Kişi açık renkli bir gömlek ve koyu renkli bir kot pantolon giymekte ve doğrudan tabelaya bakmaktadır. Tabela, üzerinde beyaz 'P' harfi bulunan bir dur levhası gibi görünmektedir. Kişi, arka planda bulut ya da bina görünmeyen masmavi bir gökyüzünün önünde durmaktadır.
Siyah bir tişört giyen kalın bıyıklı sakallı bir adam beyaz bir arka plan üzerinde duruyor. Yüzündeki saçlar koyu renk ve düzgünce kesilmiş, bakışları uzaklara odaklanmış. Geniş bir alnı, uzun bir burnu ve ince dudakları var. Gözleri koyu kahverengi ve güçlü bir çene hattına sahip. Kalın siyah saçları kısa, düz bir kesimle şekillendirilmiştir. Kollarını önünde kavuşturmuştur ve kendinden emin bir duruşu vardır. Temiz tıraşlıdır ve erkeksi bir duruşu vardır.Ekrem Sözen
1139464