AnasayfaBlogYeni Yılda Zam İsteme Dilekçesi
Zam İstemek

Yeni Yılda Zam İsteme Dilekçesi

30 Aralık 2015
Bir kadın, önünde bir yığın para ile masada oturuyor. Elleri banknotları ve madeni paraları dikkatle sayıyor, onları düzenlemek için zaman ayırıyor. Beyaz bir gömlek ve kot pantolon giymiş, koyu renk saçlarını yüzünden geriye doğru toplamış. Masanın üzerinde bir dizüstü bilgisayar, içinde kalemler ve kurşun kalemler bulunan siyah bir kalemlik ve karmaşık desenlere sahip ahşap bir yüzey var. Arka planda bir heykelin ve bir kupanın bulanık görüntüsü görülebiliyor. Kadın odaklanmış ve kararlı görünüyor, yüzünde kararlı bir konsantrasyon ifadesi var. Yığının içinde tam olarak ne kadar para olduğunu takip ettiğinden emin.
KonularÖzetlerÖneriler
Zam İstemeÇalışanların önemli bir zam alabilmesi için genellikle zam isteme dilekçesi gönderilmesi gereklidir.Yeni yılda zam almayı düşünüyorsanız, dilekçenin yanı sıra diğer adımlar da atılmalıdır.
MotivasyonSahip olduğunuz motivasyon, enerji ve güvendir, patronunuz tarafından görülecek ve takdir edilecektir.Zam isteme dilekçesinde çalışma disiplini ve motivasyonunuzu gösterici bilgiler eklemek etkili olabilir.
Çok ÇalışmakZam almayı amaçlayan çalışanların gerçekten çok çalışması ve amacına eşdeğer bir çaba göstermesi gerekmektedir.İşlerini gerçekten çok çalışarak başarmış olan çalışanlar genellikle hak ettikleri zammı alırlar.
EnerjiÇalışanların hevesi, enerjisi ve pozitif tavrı, diğer takım üyelerine de bulaşabilir ve tüm kişinin performansını artırabilir.Enerjik ve pozitif bir tutum sürdüren kişiler daha olumlu bir şekilde dikkat çeker ve sağladıkları katkı daha belirgin hale gelir.
CesaretCesur düşünceler sunduğunuzda ve yeni fikirlere açık olduğunuzda, bu kurum için değer katar ve ödüllendirilme olasılığınız artar.Cesaretli olun ve yeni fikirlere açık olun. Bu, zam alma olasılığınızı artırabilir.
Şirkete KatkıÇalışanların kuruma sürekli katkıda bulunması ve başarılı işler bitiriyor olması, işe olan bağlılıklarını gösterir.Performansınıza ve başarınıza dikkat edin, bu zam alma olasılığınızı artırabilir.
Amaca Sahip OlmakSadece amaca sahip olan eylemler sürdürülebilir ve herkes tarafından gururla karşılanır. Zam alma hedefinize ulaşmak için işinizle alakalı hedefler belirleyin ve onları gerçekleştirmek için çaba gösterin.
İnsan Kaynakları Uzmanlarına Dikkatİnsan kaynakları uzmanları genellikle çalışanların çaba gösterme durumlarına, motivasyonlarına ve genel performanslarına bakarlar.Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, performansınızı optimize etmeye çalışın.
Takım ÇalışmasıŞirket değerlerini benimseyen, birbirine değer veren ve amaçlarına ulaşmak için çok çalışan insanlara iş yerlerinde ihtiyaç duyulur.Çalışma ortamında iyi bir takım oyuncusu olmak, zam alma olasılığınızı arttıracaktır.
Bir Sonraki SeviyeZam dilekçesi göndermeden önce kendinizi bir sonraki seviyeye taşımayı düşünmelisiniz.Bu, kendinizi geliştirmek ve dahil olduğunuz şirkete daha fazla değer katmak için sürekli çaba göstermek demektir.

Yeni yıl, siz farkında olmadan bir anda gelecek. Bir yıl nasıl da geçti? Eğer zekiyseniz, çoktan bir sonraki 12 ayın nasıl görüneceğini düşünmeye başlamışsınızdır. Zam isteme gibi önemli bir faktörü düşünmüş olmanız gerekiyor. Eğer zam isteme gibi bir niyetiniz yoksa bu sayfayı hemen kapatmayın. Sizin için de söyleyeceklerim var.

Daha önceden de söyledim, para her şey değildir, ama inanıyorum ki bir sonraki seviyeye nasıl geçeceğinizi tartışmak "bir sonra" sizin için ne anlama gelirse gelsin kayda değer bir şeydir. Ama diyelim ki "bir sonraki" bu yazıyı okuyanlardan bazıları için "daha fazla para" anlamına gelsin.

Eğer uzun zamandır çalışıyorsanız, zam isteme gibi bir dilekçe olmadan bir zammın gelmesinin ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. %3’lük bir zamdan değil önemli bir zamdan bahsediyorum.

Ama şöyle bir problem var ortada. Herkes zam isteme dilekçesi gönderir ve mutlaka zam ister. Ama zam alıp almayacağınıza siz karar vermiyorsunuz. Üzgünüm ama patron siz değilsiniz. Ama sizin için iyi haberlerim var. Şansınızı arttırmak için bir şeyler yapabilirsiniz. Yeni yılda zam isteme gibi niyetiniz varsa bugünden başlayarak birşeyler yapabilirsiniz.

Ben dünyadaki binlerce insan kaynakları uzmanından sadece biriyim ama işte benim aradığım ve önerdiğim şey:

Büyük şirketler sadece hevesli ve nazik değil aynı zamanda amaçlarına ulaşmak için çok çalışan insanlara ihtiyaç duyarlar. Birbirlerine değer verirler ama elde olan işin aciliyetinin de farkında olurlar. Halen çalıştığım şirketteki yarattığımız şeyden dolayı çok gururluyum ve bunların hiçbiri şirket değerlerimizi kendilerininmiş gibi benimsemiş olan takım olmadan gerçekleşemezdi.

İnsan Kaynakları Uzmanları Neye Dikkat Ediyor?

Birçok şirket gibi biz de başarı getiren eyleme değer veriyoruz. Ve benim deneyimim de şu ki sadece amaca sahip olan eylemler sürdürülebilirdir. Herkes tarafından gurur duyulan sonuçlara ulaşması için gerçekten bu gerekli. Ben hiçbir zaman bir amaç süresinde başarısız olduğu için takımı eksik bulmadım ama çaba eksikliğine alerjim var. Eğer en iyi şekilde iş yapacaksanız aç kalmalısınız, her şey sizin lehinize ilerlese bile.

Yani eğer yeni yılda yılında zam isteme gibi bir niyetiniz varsa o zaman size tek bir şey yapmanızı öneririm. Çok çalışın. Gerçekten çalışın.

Çok çalışmak diyerek sizi yorgunluktan bitiren ve gösterecek çok da bir çaba bırakmayan  bir kendinden geçmeden bahsetmiyorum. Zam isteme amacınıza eşdeğer bir çalışmadan bahsediyorum.

Çok çalıştığınızda amaçlarınızı kurumun amaçlarına göre hizalarsınız. Ne yapmanız gerektiğini bilirsiniz ve zamanınızı boşa harcamazsınız. Her görevi niyet ve amaç ile bitirirsiniz ve sürecinizi tehdit eden her engel üzerinde sistematik olarak çalışırsınız. Düşündüğünüzde çok basit ve devamlı olarak kuruma katkıda bulunuyorsunuz.

Zam isteme dilekçesinden önce çok çalışmaya başladığınızda patronunuzun görecekleri:

Motivasyon.

Siz son derece enerjik ve de güvenilir birisiniz. Özgüven veriyorsunuz ve her seferinde ne yapmanız gerektiği size anlatılmıyor. Ayrıca şirkete ve amaçlarına inanıyorsunuz ve başardığını görmek istiyorsunuz. Şirketiniz sizin gibi açık bir şekilde başarıya motive olan ve daha fazlasına aç olan takım üyelerini ödüllendirmek isteyecektir. Zam isteme dilekçesine bunu yazsanız bu kadar etkili olamaz.

Enerji.

Hevesiniz ve pozitif tavrınız diğerlerine bulaşıcı. Siz amaçlar kuruyor ve onları yerle bir ediyorsunuz. Sonrasında da katkıda bulunacağınız başka yollar arıyorsunuz. Patron sizin anlamlı işler bitirdiğinizi ve sizin diğer takım üyelerine pozitif bir örnek olduğunuzu görecek.

Cesaret neden önemli?

Dünya daha az "evetçilere" ve yeni fikirleri denemeye istekli ve yeni fikirler getiren insanlara ihtiyaç duyuyor. Zorluklardan korkmadığınızı ve diğerlerinin sizin atılgan fikirleriniz hakkında ne düşündüğü hakkında endişe duymadığınızı yönetime gösterin. Ne zaman yeni bir fırsat olsa öne çıkın. Büyük şirketler cesaretli düşünürleri ödüllendirir.
İş bu yıl zam zam isteme sürecine geldiğinde yönetime size de vermemesi için iyi bir sebep vermeyin. Zor işler için gönüllü olan ilk kişi olun ve herkese anlamlı işin nasıl yapıldığını gösterin.

Büyük şirketler şirketin amaçlarına katkıda bulunabilecek ve sağlam bir şekilde onlara öncülük edebilecek takım üyelerini isterler.

Hatırlayın, siz patron olmayabilirsiniz ama kesinlikle kendi eylem ve kararlarınızın kontrolüne sahipsiniz ve bu yılıkendi kariyerinizden sorumlu olduğunuz yıl yapın.

Çok çalıştığınızı gösterirken sizin zam isteme gibi bir söyleminize gerek kalmayacak. Şirket sizi şirketi daha iyi bir şirket yaptığınız için ödüllendirmek isteyecek.

Siz canla başla çalışabildiğinizi nasıl gösteriyorsunuz?

Zam İsteme, Çalışanların önemli bir zam alabilmesi için genellikle zam isteme dilekçesi gönderilmesi gereklidir, Yeni yılda zam almayı düşünüyorsanız, dilekçenin yanı sıra diğer adımlar da atılmalıdır, Motivasyon, Sahip olduğunuz motivasyon, enerji ve güvendir, patronunuz tarafından görülecek ve takdir edilecektir, Zam isteme dilekçesinde çalışma disiplini ve motivasyonunuzu gösterici bilgiler eklemek etkili olabilir, Çok Çalışmak, Zam almayı amaçlayan çalışanların gerçekten çok çalışması ve amacına eşdeğer bir çaba göstermesi gerekmektedir, İşlerini gerçekten çok çalışarak başarmış olan çalışanlar genellikle hak ettikleri zammı alırlar, Enerji, Çalışanların hevesi, enerjisi ve pozitif tavrı, diğer takım üyelerine de bulaşabilir ve tüm kişinin performansını artırabilir, Enerjik ve pozitif bir tutum sürdüren kişiler daha olumlu bir şekilde dikkat çeker ve sağladıkları katkı daha belirgin hale gelir, Cesaret, Cesur düşünceler sunduğunuzda ve yeni fikirlere açık olduğunuzda, bu kurum için değer katar ve ödüllendirilme olasılığınız artar, Cesaretli olun ve yeni fikirlere açık olun Bu, zam alma olasılığınızı artırabilir, Şirkete Katkı, Çalışanların kuruma sürekli katkıda bulunması ve başarılı işler bitiriyor olması, işe olan bağlılıklarını gösterir, Performansınıza ve başarınıza dikkat edin, bu zam alma olasılığınızı artırabilir, Amaca Sahip Olmak, Sadece amaca sahip olan eylemler sürdürülebilir ve herkes tarafından gururla karşılanır , Zam alma hedefinize ulaşmak için işinizle alakalı hedefler belirleyin ve onları gerçekleştirmek için çaba gösterin, İnsan Kaynakları Uzmanlarına Dikkat, İnsan kaynakları uzmanları genellikle çalışanların çaba gösterme durumlarına, motivasyonlarına ve genel performanslarına bakarlar, Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, performansınızı optimize etmeye çalışın, Takım Çalışması, Şirket değerlerini benimseyen, birbirine değer veren ve amaçlarına ulaşmak için çok çalışan insanlara iş yerlerinde ihtiyaç duyulur, Çalışma ortamında iyi bir takım oyuncusu olmak, zam alma olasılığınızı arttıracaktır, Bir Sonraki Seviye, Zam dilekçesi göndermeden önce kendinizi bir sonraki seviyeye taşımayı düşünmelisiniz, Bu, kendinizi geliştirmek ve dahil olduğunuz şirkete daha fazla değer katmak için sürekli çaba göstermek demektir
Yeni Yılda Zam İsteme Dilekçesi 2016 zamyeni yıl zammızam isteme dilekçesi zam isteme maili zam isteme mektubuzam isteme teknikleri zam isteme yazısızam isteme yöntemleri zam nasıl istenir
Sarı saçlı bir kadın, beyaz arka plan, renkli gözlü
Beyza Keskin
Sosyolog, Blog Yazarı

Dokuz Eylül Üniversitesi Psikoloji bölümünden sonra Ege Üniversitesi'nde Sosyal Psikoloji bölümünden de mezun olmuştur. Sonrasında Marmara Üniversitesi'nde Sosyal Psikoloji bölümünü bitirmiştir. 

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu resim bir Oryantasyon Hazırlık Kursunu tasvir etmektedir. Yeşil gömlek giyen bir kadını gösteriyor ve bunun ciddi bir öğrenme ortamı olduğunu gösteriyor. Arka planda, öğrenmenin karmaşıklığını ve rehberlik ihtiyacını gösteren noktalı ve çizgili siyah bir ağaç bulunmaktadır. Bu görsel, her zaman öğrenilecek bir şeyler olduğunu ve hazırlık kursunun sürecin ilk adımı olduğunu hatırlatmaktadır. Yeşil gömlek kurs sırasında edinilecek bilgi ve becerileri sembolize ederken, siyah ağaç öğrencilerin ihtiyaç duydukları becerileri kazanmalarına yardımcı olmak için destekleyici bir ortamın ve deneyimli eğitmenlerin hazır bulunmasının önemini vurgulamaktadır. Oryantasyon Hazırlık Kursu, belirli bir konuda bilgi ve anlayışlarını geliştirmek isteyenler için harika bir fırsattır. Kişinin uzman olma yolculuğuna başlaması için mükemmel bir yerdir.
Bu, profesyonel iş kıyafeti giyen genç bir kadının fotoğrafı. Mavi duvarlı ve kahverengi halılı iyi aydınlatılmış bir odada duruyor. Kadının elleri cebinde ve duruşu kendinden emin ve dengeli. Koyu renk saçları düzgün bir şekilde toplanmış ve yüzü hafifçe makyajlanmış. Lacivert bir takım elbise ceketi, altında beyaz bir bluz ve lacivert bir pantolon giyiyor. Siyah ayakkabıları cilalı ve ona sofistike bir görünüm veriyor. Gururlu ve kendinden emin görünüyor ve ifadesi sakin ve odaklanmış.Selin Tezel
4640
 Bu online kurs ile iş iletişiminizde ikna tekniklerini nasıl kullanacağınızı öğrenin.
5
(141)

İkna Teknikleri Eğitimi

14 Konu5 Saat
Dalgalı, sarı saçlı güzel bir kadın şık, gri bir takım elbise giyiyor. Yüzünde kendinden emin bir ifade var, gözleri doğrudan kameraya bakıyor. Kollarını göğsünün üzerinde kavuşturmuş ve uzun bacaklarını ayak bileklerinden kavuşturmuş. Bir çift siyah, sivri burunlu topuklu ayakkabı giyiyor. Boynunda inci bir kolye ve bir çift küçük altın küpe var. Dudakları açık pembe tonuna boyanmış. Dengeli ve zarif görünüyor.Fatoş Kanıtemiz
1110464
Barista Eğitimi eğitmeninin online ders anlatımı, kahve bardağı düzenleme ve kahvenin nasıl hazırlandığı anlatılıyor.
4.2
(11)

Barista Eğitimi

10 Konu10 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
55463402