AnasayfaBlogYeni İş İçin Tebrik Mesajı Örnekleri
İş Hayatı

Yeni İş İçin Tebrik Mesajı Örnekleri

10 Aralık 2019
Yakın planda siyah ve gümüş bir kalem tutan bir el görülüyor. El orta tonda ve uzun parmaklıdır, kalem ise işaret parmağı ile başparmak arasında tutulmaktadır. Arka plan bulanıklaştırılarak elin ve kalemin net bir şekilde öne çıkması sağlanmış. Kalem rahat ama sıkı bir tutuşla tutuluyor ve yüzeyi odadaki ışığı yansıtıyor. Kalemin ucunda küçük bir parıltı görülüyor. Görüntü nettir ve odak noktası el ve kalemdir.
TürÖzelliklerÖrnek
Yeni İş Tebrik MesajıSıradan ve özensiz görünmemeli, zamanlaması iyi alınmalı, olumlu bir üslup kullanılmalı, basit ve anlaşılır bir dilde kısa bir metin oluşturulmalı.Sn. Ayşe Y.., Şirketimiz bünyesine katılmanızdan dolayı duyduğumuz mutluluğu belirtmek isterim. Görüşme turlarında göstermiş olduğunuz performans ile başarılı bir iş yaşamınız olacağına inanıyor, sizi kutluyorum. Ailemize hoş geldiniz.
İş Değiştirme Tebrik MesajıSen dili kullanılabilir, yazım ve imla hatalarından kaçınılmalı, tarih eklenmeli, samimi ve içten olmalı.Sayın Ali Y…, Yeni görevinize atanmanızdan dolayı duyduğum sevinci belirtmek isterim. Başarılarınızın devamını diler, yeni göreviniz için tebrik ederim.
İşe Başlama Tebrik MesajıMotivasyon sağlamalı, işe başlayan kişiye önem verildiğini hissettirmeli.Sevgili Mert, yeni işin hem senin hem de şirketin için çok iyi olacağından eminiz. Başarılarının devamını dileriz.
Terfi Tebrik MesajıBaşarıyı kutlamalı, tebrik içermeli, samimi ve içten olmalı.Tebrikler Ali! Yeni görevinde başarılar dileriz.
Yeni Girişim Tebrik MesajıYeni başlangıçların kutlanmasını içermeli, olumlu enerji ve motivasyon verici olmalı.Yeni işin hayırlı olsun! Başarılarının devamını diliyoruz.
Rakip Tebrik MesajıProfesyonel bir dil ve tutum kullanılmalı, iyi niyet göstergesi olmalı.Rakip şirketin yeni ürününün başarısını kutlarız ve gelişmeleri ilgiyle takip edeceğiz.
Çalışan Tebrik MesajıÇalışanların moral ve motivasyonunu arttırmalı, içten ve samimi olmalı.Sevgili Can, bu ayki performansınız için sizi kutlarız.
Hediye Yanında Tebrik MesajıHediye ile birlikte gönderilecek bir tebrik mesajı, daha kişisel ve özel olmalı.Yeni işin hayırlı olsun Elif! İlk maaşını harcarken bu çiçeği hatırla.
Esnek Tebrik MesajıResmiyetten uzak, daha samimi ve aileniz ya da dostlarınızla kullanabileceğiniz bir tebrik metni.Hey dostum, yeni işinle uçmaya hazırsın!
Antetli Tebrik KartıTebrik mesajı, şirket antetli kağıt veya kart üzerine yazılabilir.Sn. Ayşe Y.., Şirketimizde yeni görevinizi tebrik ederiz. Başarılarınızın devamını diler ve sizi kutlarız.

Yeni iş için tebrik mesajı iş dünyasının görgü kuralları içerisinde yer alan ve iş adabı gereği yapılması gereken özel yazışmalardan biridir. Bunun yanı sıra yeni iş tebrik mesaj örnekleri resmiyet haricinde samimiyet durumunuza göre gayri resmi olarak da yazılabilir. Bir çalışma arkadaşınızı yeni işi için tebrik etmekle, bir yönetici olarak bir çalışanınızı ya da sizinle aynı statüdeki bir başka yönetici tebrik ederken kullandığınız dil arasında fark vardır. Bir işte alınan terfiler ve yeni bir girişim de yeni iş kapsamında değerlendirilir ve usulen yine tebrik edilmesi, kutlanması gereken bir durumdur. Yazma şekli farklı olsa da iş için tebrik mesajı aynı amaçla yazılır. Bu da ilgili kişiyi ya da şirketi başarısından ötürü takdir etmektir. Ayrıca yeni başlangıçlar bir yandan olumlu yönde bir heyecan yaratsa da aynı zamanda kişilere biraz stres de yükler.

Yazacağınız yeni iş tebrik mesajı karşı tarafı pozitif yönde motive edecek ve güç verecektir. İş hayatına yeni atılan rakiplerinizi tebrik etmek de sizin profesyonelliğinizi gösterir. Aynı sektöre yeni giriş yapan firmayı tebrik etmek bir iyi niyet göstergesidir ve sizin için iyi bir itibardır. Ayrıca tebrik mesajını nasıl yollayacağınız konusunda da farklı alternatifler kullanabilirsiniz. Şirketinizin antetli tebrik kartları olabileceği gibi, duruma göre küçük bir hediye yanında sunabileceğiniz tebrik mesajları da kullanabilirsiniz. Şirket bünyesinde yeni işe başlayan çalışanlarınıza e-posta yolu ile de tebrik mesajı gönderebilirsiniz.

Yukarıda yazılanlardan yola çıkarak yeni iş için tebrik mesajı örnekleri kime yazdığınız, yazdığınız kişi ile olan profesyonel konumunuz, işin niteliği, kurum ya da kişi olması gibi durumlara bağlı olarak farklı tarzlardan oluşur. Ancak bu detaylara geçmeden önce genel olarak dikkat edilmesi gereken ortak değerlerden bahsedelim.

Yeni İş İçin Tebrik Mesajı Örnekleri Nasıl Yazılmalıdır?

Yeni iş tebrik mesajı sıradan ve özensiz görünmemelidir. Kuru bir tebriğin önüne geçmek ve kişiye özel hale getirmek önemlidir. İş için tebrik mesajı alan kişi kendisine önem verildiğini hissetmelidir.

  • Zamanlama ilk dikkat etmeniz gereken detaydır. Mümkün olan en kısa sürede iş için tebrik mesajınızı iletmelisiniz. Aksi takdirde karşı tarafta önemsenmediği ya da unutulduğu gibi bir izlenim oluşabilir.

  • Olumlu bir üslup kullanmanız önemlidir. Aynı zamanda içten olduğunuz karşı tarafa hissettirmelisiniz.

  • Basit, anlaşılır bir dil ile yazmalı ve iki üç cümleyi geçmeyecek kısa bir metin oluşturmalısınız.

  • Tebrik sözlerini fazla abartmamaya özen gösterin. Bu durum içten olmak isterken yapmacık ve alaycı görünmenize sebep olabilir.

  • Yazım, imla ve dilbilgisi yönünden hatasız olması için kontrol etmeyi unutmayın.

  • Tarih atmayı unutmayın. Herhangi bir gecikme olsa dahi ne zaman gönderdiğiniz karşı tarafça bilinecektir.

  • Eğer kurumsal çerçevede altınızda çalışan birine iş için tebrik mesajı yazacaksanız sen dili kullanabilirsiniz. Bu durum daha samimi ve içten olacaktır.

Genel hatlarıyla bunlara dikkat ederek yazacağınız yeni iş tebrik mesajları için kullanabileceğiniz kalıplar ve fikir verecek önerilerle devam edelim.

İşe Başlama Tebrik Mesajları

İlk iş, ilk heyecan ve iş stresi kişinin motive edilmeye ihtiyacı olduğunu düşünerek bir şeyler yazmanız önemlidir. Bir üst düzey yönetici olarak kurumunuza katılan her çalışanın sizden alacağı bir mesaj, motive olması, heyecanını yenmesi ve şirketinizi benimsemesi açısından önemlidir. Değer gördüğünü bilmek herkes için pozitif bir etki yaratır. Mesajınızı bir tebrik kartı olarak sunabileceğiniz gibi, e-posta olarak da yollayabilirsiniz. Şirketinizde her çalışan için böyle bir sistem oluşturmanız iletişimde sizi güçlü kılacaktır. Mutlaka isme hitap eden bir giriş yapmalısınız.



Sn. Ayşe Y..

Şirketimiz bünyesine katılmanızdan dolayı duyduğumuz mutluluğu belirtmek isterim. Görüşme turlarında göstermiş olduğunuz performans ile başarılı bir iş yaşamınız olacağına inanıyor, sizi kutluyorum. Ailemize hoş geldiniz.

Tarih, unvanınız, ad-soyad, imzanız ile tebrik mesajınızı bitirebilirsiniz.

Aynı şekilde iş hayatında bir başarı sağlayıp görev değişikliği yapan kişilere terfi için tebrik mesajları yollamak önemlidir. Örneğin şirketinizde pazarlama uzmanı olarak görev yapan bir çalışanınızın bir üst kademeye terfisini yazılı olarak da kutlamanız hem iş etiği açısından hem de motivasyon açısından değer katacak bir davranıştır.

Bunun için de;

Sayın Ali Y…

Yeni görevinize atanmanızdan dolayı duyduğum sevinci belirtmek isterim. Başarılarınızın devamını diler, yeni göreviniz için tebrik ederim.  (Tarih, unvanınız, ad-soyad, imzanız)

İş dünyası sadece kendi şirketiniz bünyesinde iyi ilişkiler kurmaktan ibaret değildir. Bunun için hem yöneticiler hem çalışanlar iş ilişkilerini çok elzem durumlar hariç koparmamalıdır. Bir çalışanınız yeni bir iş yerinde çalışmaya başladığında yine onları tebrik etmeyi göz ardı etmemelisiniz.

Birlikte çalıştığınız dönemde iyi ilişkiler kurduğunuz çalışanlarınıza yeni işlerinde de başarılar dilemek ve iş için tebrik mesajı yollamak profesyonel açıdan iyi bir davranış olacaktır. Örnek olarak;

Sayın Ayşe Y…

Her yeni iş beraberinde yeni deneyimler, farklı heyecanlar getirir. Yeni işini tebrik eder, başarılarının daim olmasını dilerim. (Tarih, unvanınız, ad-soyad, imzanız)

İş İçin Tebrik Mesajları: İş Arkadaşlarını Tebrik Etmek

İş arkadaşlıkları önemlidir. Gününüzün çoğunu bir arada geçirdiğiniz insanlar ile iyi iletişimler kurmak ve bunu iş yaşamında daha kalıcı noktalara taşımak için iş değişikliği yapan ya da yeni işe başlayan arkadaşlarınıza tebrik mesajları yollayabilirsiniz. Ayrıca yazılı bir mesaj sözlü yapılan bir tebrikten çok daha etkili ve kalıcı olacaktır. Arkadaşlar arasında yeni iş için tebrik mesajları örnekleri için kullanacağınız üslup samimiyet durumunuza göre değişir. Yeni tanıştığınız kişilerde iş için tebrik mesajları yazarken aramıza hoş geldin gibi ifadelere yer verebilirsiniz. Karşınızdaki kişinin kendisini bir ekip içerisinde hissetmesi, çabuk adapte olabilmesi açısında önemlidir. Bunun yanı sıra daha yakın arkadaşlarınız bir iş değişikliği yaptığında daha esprili ve eğlenceli mesajlar da yollayabilirsiniz. Ancak bunu yaparken bir hediyeye iliştireceğiniz bir kartın açık ya da zarf içerisinde olup olmayacağını da düşünmeli, mesajınızı ona göre yazmalısınız :) İş arkadaşları için tebrik mesajlarına ne yazmalıyım diyenler için birkaç örnek:

  • Yeni çalışma hayatında başarılar. Sonunda şirketi terk ediyorsun, çok mutluyum.

  • Yeni işinde başarılı olman dileğiyle. Keşke orada bizim gibi birilerine rastlasan.

  • Yeni bir iş daha çok maaş demektir ve daha fazla maaş, beni yemeğe götürebilirsin demektir. Başarınızı en kısa zamanda bir yemekle kutlamak ümidiyle, yeni işinde bol şans.

  • Yeni görevinin sana hayal ettiğin başarıları getirmesini dilerim. Tebrikler.

  • Tebrikler canım arkadaşım. Sensiz özellikle mola saatleri çok sıkıcı olacak ama senin adına çok mutluyum. Başarılar diliyorum.  

İş Hayatında Tebrik Mesajları Neden Önemlidir?

İş için tebrik mesajları çalışma hayatındaki iletişimin sağlam temeller üzerine kurulmasını sağlayacak kriterlerden biridir. İyi bir başlangıç her iki taraf için de iletişimde pozitif bir etki uyandıracaktır. Değer görmek işe başlayan kişiyi olumlu anlamda motive eder. Dolayısıyla içten bir gülümseyiş, sıcak bir karşılamanın yanında yeni iş için tebrik mesajı yazılı olarak da bu pozitif başlangıcı destekleyici nitelikte olacaktır. Önemli olan yukarıda bahsettiğimiz gibi kime yazdığınız, ne için yazdığınız gibi değişkenleri olan yeni iş için tebrik mesajları örnekleri içerisinden size en uygun olan anlatım dilini seçmeniz ve karşı tarafa içten bir tebrik mesajı iletebilmenizdir.

Yeni İş Tebrik Mesajı, Sıradan ve özensiz görünmemeli, zamanlaması iyi alınmalı, olumlu bir üslup kullanılmalı, basit ve anlaşılır bir dilde kısa bir metin oluşturulmalı, Sn Ayşe Y, Şirketimiz bünyesine katılmanızdan dolayı duyduğumuz mutluluğu belirtmek isterim Görüşme turlarında göstermiş olduğunuz performans ile başarılı bir iş yaşamınız olacağına inanıyor, sizi kutluyorum Ailemize hoş geldiniz, İş Değiştirme Tebrik Mesajı, Sen dili kullanılabilir, yazım ve imla hatalarından kaçınılmalı, tarih eklenmeli, samimi ve içten olmalı, Sayın Ali Y…, Yeni görevinize atanmanızdan dolayı duyduğum sevinci belirtmek isterim Başarılarınızın devamını diler, yeni göreviniz için tebrik ederim, İşe Başlama Tebrik Mesajı, Motivasyon sağlamalı, işe başlayan kişiye önem verildiğini hissettirmeli, Sevgili Mert, yeni işin hem senin hem de şirketin için çok iyi olacağından eminiz Başarılarının devamını dileriz, Terfi Tebrik Mesajı, Başarıyı kutlamalı, tebrik içermeli, samimi ve içten olmalı, Tebrikler Ali! Yeni görevinde başarılar dileriz, Yeni Girişim Tebrik Mesajı, Yeni başlangıçların kutlanmasını içermeli, olumlu enerji ve motivasyon verici olmalı, Yeni işin hayırlı olsun! Başarılarının devamını diliyoruz, Rakip Tebrik Mesajı, Profesyonel bir dil ve tutum kullanılmalı, iyi niyet göstergesi olmalı, Rakip şirketin yeni ürününün başarısını kutlarız ve gelişmeleri ilgiyle takip edeceğiz, Çalışan Tebrik Mesajı, Çalışanların moral ve motivasyonunu arttırmalı, içten ve samimi olmalı, Sevgili Can, bu ayki performansınız için sizi kutlarız, Hediye Yanında Tebrik Mesajı, Hediye ile birlikte gönderilecek bir tebrik mesajı, daha kişisel ve özel olmalı, Yeni işin hayırlı olsun Elif! İlk maaşını harcarken bu çiçeği hatırla, Esnek Tebrik Mesajı, Resmiyetten uzak, daha samimi ve aileniz ya da dostlarınızla kullanabileceğiniz bir tebrik metni, Hey dostum, yeni işinle uçmaya hazırsın!, Antetli Tebrik Kartı, Tebrik mesajı, şirket antetli kağıt veya kart üzerine yazılabilir, Sn Ayşe Y, Şirketimizde yeni görevinizi tebrik ederiz Başarılarınızın devamını diler ve sizi kutlarız
Yeni iş için tebrik mesajı örnekleri yeni iş tebrik mesajı işe başlama tebrik mesajları terfi için tebrik mesajları iş için tebrik mesajları iş için tebrik mesajı iş arkadaşları için tebrik mesajları
Omuz hizasında kahverengi saçları olan genç bir kadın, yüzünün önünde tuttuğu beyaz bir akıllı telefonla selfie çekiyor. Parlak, neşeli bir gülümsemesi var ve gözleri tamamen açık. Sağ eli telefonu desteklerken sol eli yüzünün yan tarafında duruyor. Mavi beyaz çizgili bir tişört ve bir çift kot şort giymektedir. Saçları hafifçe dağılmış ve rahat, kaygısız bir pozu var. Gri bir duvarın önünde duruyor ve etrafı parlak, güneşli bir atmosferle çevrili. Bu neşeli an, anı yaşamanın sevincini yakalıyor.
Banu Cantekin
İçerik Editörü

İstanbul İşletme Enstitüsünde içerik editörü olarak görev almaktadır. Kişisel gelişim ve eğitimlerle ilgili içerik hazırlıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kişi bir dizüstü bilgisayarda çılgınca yazıyor. Dizüstü bilgisayar beyaz arka planlı bir masanın üzerinde durmaktadır. Kişi kısa saçlı ve gözlük takıyor. Elleri klavyenin üzerindedir ve yüz ifadesi odaklanmış ve yoğundur. Dizüstü bilgisayarın ekranında, karmaşık detaylara sahip siyah beyaz bir saat görüntüsü vardır. Dizüstü bilgisayarın sağında cam bir kavanoz içinde küçük bir bitki görülmektedir. Kişinin sağ elinin orta parmağında basit bir altın yüzük görülüyor. Görüntüde hafif bir bulanıklık var ve bu da genel olarak hareket ve hız hissi veriyor.
Dijital Pazarlama

E-Posta Pazarlama Nasıl Yapılır?

18 Şubat 2020
Beyaz bir güvercin kanatlarını açmış gökyüzünde süzülürken görülüyor. Canlı mavi bir gökyüzüne karşı bembeyaz resmedilmiş karmaşık bir insan beyni çiziminin üzerinde uçmaktadır. Beynin karmaşık detayları, beynin loblarını ve yarıklarını karmaşık bir şekilde özetleyen çizgiler ve şekillerle çok ayrıntılı bir şekilde resmedilmiştir. Beyin, görüntünün güzelliğine katkıda bulunan bir ışık halesiyle çevrelenmiştir. Kuşun genişçe açılmış kanatları sahneye özgürlük ve güç hissi katıyor. Gökyüzü kabarık beyaz bulutlarla doludur ve görüntüye derinlik ve huzur hissi verir. Kuşun ve beynin zıt renkleri, dikkat çekeceği kesin olan göz alıcı bir görüntü oluşturuyor.
Satış - Pazarlama

Bilinçaltı Reklamcılık  

26 Nisan 2020