AnasayfaBlogYDS Tüyoları - Sınava Hazırlananlara Tavsiyeler
Video

YDS Tüyoları - Sınava Hazırlananlara Tavsiyeler

17 Mart 2021
Görüntünün merkezinde gözlüklü bir kadın görülüyor. Beyaz bir gömlek giymiş ve dümdüz karşıya bakıyor. Saçları arkaya toplanmış ve kollarını kavuşturmuş. Arka plan parlak sarı ve mavi renklerin karışımından oluşuyor ve alt kısımda yumuşak dalgalar var. Sağ üst köşede beyaz harflerle mavi bir dikdörtgen var. Dikdörtgenin ortasında hem beyaz harfler hem de rakamlar içeren beyaz bir işaret var. Sol alt köşede bir kişinin yüzünün yakın çekimi var. Resimdeki kadın gözlükleriyle gülümsüyor ve resme samimi ve davetkar bir hava veriyor.
KonuDetaylarDaha Fazla Bilgi
Esra Aydınİstanbul İşletme Enstitüsü’nde YDS Kursu eğitmeni, aynı zamanda özel bir kurumda da görev yapıyor.Ortadoğu Teknik Üniversitesi (OTDÜ) İngilizce öğretmenliği bölümü mezunu ve yüksek lisansını aynı üniversitede İngiliz Dili öğretimi üzerine yapıyor.
YDSYabancı dil tespit sınavı, ölçümlenen beceriler kelime bilgisi, gramer ve okuduğunu anlama. 80 soruluk bir sınav.İngilizce odaklı olsa da, Arapça, Farsça, Rusça gibi birçok dil de kapsıyor. ÖSYM tarafından yapılan bir sınav.
E-YDSYDS'nin yapılmadığı her ay yapılan bir sınav, sadece büyük illerde veriliyor ve sonuçları aynı gün açıklanıyor.Tek farkı sınavı bilgisayar üzerinde veriyor olması. Kontenjanlar hızla doluyor. E-YDS, YDS'ye göre biraz daha pahalı.
YDS Sınav DönemleriDaha önce ilkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda 2 kez gerçekleştirilirdi; şimdi ise 3 dönemde gerçekleştiriliyor.E-YDS ise her ay yapılıyor.
Sınav Sonuç BelgesiHer iki sınavın sonuç belgelerinde bir değişiklik yok, geçerlilikleri aynı.Sınav sonrası sınav sonuç belgeleri yayınlanır.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'na (YDS) hazırlanacaklar için İngilizce Öğretmeni Esra çalışma yöntemlerini anlattı. Hazırlık sürecini anlattı ve çalışmalar konusunda tüyolar verdi. Esra Aydın İstanbul İşletme Enstitüsü’nde YDS Kursu eğitmeni.

Esra Aydın Kimdir?

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (OTDÜ) İngilizce öğretmenliği mezunuyum. Yine OTDÜ’DE yüksek lisansımı İngiliz Dili öğretimi üzerine yapıyorum. Ben yine İngilizce öğretmeni olarak özel bir kurumda görev yapıyorum, hem de enstitüde YDS eğitimi veriyorum. Üniversite döneminde de çalışmalar yaptım. Deneyimliyim, kendimin de içinde bulunduğu bir sistem.

YDS Nasıl Bir Sınav?

YDS, yabancı dil tespit sınavı. İngilizce odaklı düşünsek de Arapça, Farsça, Rusça gibi birçok dili kapsıyor. ÖSYM tarafından yapılan bir sınav. Sınava baktığınızda 80 soru var. YDS’de dinleme, yazma ve konuşma becerisini ölçülmüyor. Kelime bilgisi, gramer ve okuduğun anlama ölçülüyor bu sınavda.

E-YDS YDS’nin yapılmadığı her ay yapılıyor. Her ilde yapılmıyor. Ankara, İzmir, İstanbul gibi büyükşehirlerden birinde olmanız gerekiyor. Tek farkı sınavı bilgisayar üzerinden veriyor olmanız. Sonuçları aynı gün açıklanıyor. 

YDS önceden ilkbahar ve sonbahar olmak üzere 2 dönem yapılıyordu. Şimdi 3 dönem yapılıyor. E-YDS’de her ay yapılıyor. Kontenjanlar açılınca birkaç saat içinde bitiyor. Sonuç belgesinde bir değişiklik yok, geçerliliği de aynı. E-YDS biraz daha pahalı.
Sınavı istediğiniz kadar alabiliyorsunuz. Sadece bir dönemde bir dilde girebiliyorsunuz.

Öneri: İngilizce Seviyenizi Öğrenin

YDS’ye Kimler Katılabiliyor?

KPSS lise, ön lisans, lisans öğrencileri katılabiliyor, üniversite 3,4’ğncğ sınıf öğrencileri katılabiliyor. Kamu personelleri katılabiliyor, yurt dışında okudunuz denkliğe ihtiyacınız var, katılabiliyorsunuz. İş yerinde dil geçerliliği olan bir belge istenildiyseniz katılabiliyorsunuz, dilinizi görmek istiyorsunuz yine katılabiliyorsunuz. Türkiye’de geçerliliği olan bir sınav. Yüksek lisans için, araştırma görevlisi olmak için YDS isteniyor. Akademik kariyer için YDS sonucunuz olması gerekiyor. 

YDS İçin İngilizce Seviyesinin Ne Olması Gerekir?

YDS’ye girecekseniz seviyenizin B2 intermediate, orta seviyen olması gerekiyor, belirli kelime birikimi olması lazım, kendinizi ifade ediyor olmanız lazım. Yazı becerinizin de olması lazım. TOEFL gibi sınavlar da B2 istiyor. Daha alt seviyelerde iseniz hazırlanabilirsiniz. Sizin ne kadar emek verdiğinizle alakalı.

YDS’de Katılımcıları Hangi Soru Türleri Bekliyor?

5 tane kelime sorusu karşılıyor, isim, fiil, sıfat zarf soruluyor. 10 tane gramer sorusu var, dilbilgisini ölçen her şey. Sonrasında çölse test bölümü var. Paragraflarda boşluk doldurma gibi 10 soru böyle. 10 tane cümle tamamlama sorusu var. 6 tane çeviri sorusu var. 4 tane anlamca en yakın sorusu var. 20 tane okuma sorusu var, zorluluğu değişiyor. 5 tane diyalog sorusu var. 4 tane paragraf tamamlama sorusu var. Son olarak da anlamın akışında bozan cümleyi buluyorsunuz. 

YDS Soruları Çözme Teknikleri Nelerdir?

Paragraf sorularında bütün kelimelerini bileceklerini beklemesin. Kelimeyi tahmin etme var, paragrafı anladığınızda o kelimenin anlamını çıkarabilsin. Kelimeler anlama direkt etki etmiyor olabilir, kelime olmadan da anlam tamamlanabilir. Kelimeyi tahmin etmek önemli. Okumalarda 2 tane teknik söyleyebilirim.

İlk paragrafların ana düşüncelerini anlıyor olmak, paragrafı okuduklarında bize ne hakkında bilgi veriyor? bu geneli anladıktan sonra hızlıca sorulara bakacağız, bizden ne isteniyor? Sorulara baktıktan sonra da paragrafta tarama yapıyorsunuz. Sorulan kısmı buluyorsunuz. Doğru cevaba yaklaşmış oluyorsunuz. En son da sağlamasını mutlaka yapıyorsunuz. Bütün sınavla ilgili tüyolar için eğitime gelebilirler.

Çıkmış Soruları Çözmek YDS’de Katkı Sağlar mı?

YDS’de 1 yıllık sürede hazırlandığınızı düşünürsek, sadece kelimeye odaklanayım, çıkmış soruları çözeyim desek yanlış olur, gramer, kelime, çeviri, anlam birlikte çalışılmalı. Kursta hepsini aynı zamanda yapmaya alışıyorum. YDS’nin temeli kelime bilgisi. Bütün mantık okuduğunu anlama. Gramer listelerini bulabilirler, kelimeleri de ilerletince soru çözümü çok önemli. Her gramer konusunda ellerinde ne kadar test varsa çözmeliler. Sonrasında denemeleri ilerletiyor olmamız lazım ki gidişatı görelim. Sadece bilgi işe yaramıyor, bilgiyi kullanabilmek önemli. Direkt çıkmış sorularla başlanmaz. En son aşama çıkmış soruları çözmektir. 

YDS’ye Kursta Çalışmak mı Evde Çalışmak mı Faydalı?

Yönlendirme gerekli, seviyeniz çok iyi değilse, mutlaka kendi kursuma bekliyorum. Faydalı olacağımı düşünüyorum.

YDS İçin Kelime Kısmında Nasıl Bir Çalışma Yapmalıyız?

Kullanılmayan kelime hiçbir işe yaramıyor. Kelimenin yıl olduğunu biliyor ama kullanamıyor. Kelimeyi bilmek hem konuşmalarda hem de yazışmalarda kullanabilmek demek. Ne kadar okuma yaparsanız, makale olabilir, kitap olabilir, kelime bilginiz de derece artacaktır. Okumada kalıpları ve kullanımı görüyorsunuz. Kelime defteri yapabilirsiniz. Gördüğünüz her yeni kelimenin anlamını öğrenip örnek bir cümle yazabilirsiniz. Çok güzel siteler var. Kursta her hafta farklı kelimeler veriyorum, bir kuruya yazıp koyup, boş kaldığınızda tekrarlayabilirsiniz. En çok tercih edeceğim okuma yaparak kelimeyi öğrenmeleri, bilmedikleri kelimeyi gördüklerinde geçmeyip not alsınlar. 

Enstitüde Vermiş Olduğunuz YDS Kursu Bahsedebilir Misiniz?

Sınavda en çok çıkan kelimelerin listelerini veriyorum. Gramerde bütün çıkmış soruları inceledim, hangi konudan ne kadar soru var biliyorum. Bağlaçların üzerine duruyorum. Tenselere bakıyoruz. Okuma ve gramer sorularda önemli. Gramer konularının hepsine bakıyoruz. Çevirinin taktiklerinden bahsediyorum, örnekleri birlikte çözüyoruz. Cümle tamamlamada önce taktikler sonra soruları çözüyoruz. Gramer konularını ilk haftalarda bitirmeye çalışıp sonra soruya ayırıyorum. 

Eğitiminizde Bulunan Okuduğunu Anlama ve Yorumlama Inference İle İlgili Canlı Yayınımız Da Bir Taktik Verebilir misiniz?

İlk olarak ana fikir önemli. Önce ne anlatıyor? Boşluk doldurma için de geçerli. Sonra da soruda istenilen şey ne? Daha sonra paragrafa dönüp tarama yapacaksınız, sorulan bilgiyi paragrafın neresinde gördünüz. Bazen direkt paragrafta olduğunuz bilgiyi soruyor bazen de ne çıkardığınızı soruyor. Paragraf bilgileriyle değerlendirme yapmak gerekiyor. Kendi bilginizi paragrafa katmayın. 

YDS Sonrası İş Yerinden Dil Tazminatı Ya Da Dil Bildiğinizi Kanıtladığınız İçin Ücret Artışı Oluyormuş. Bundan Da Biraz Bahsedebilir miyiz?

Kamu personeli iseniz, askeri ve hukuk alanında görevliyseniz, puanınız 70’in üzerinde ise ve işte kullanıyorsanız, dil tazimatı alıyorsunuz, her ay maaşa ekleniyor. Not 90-100 arasında ise seviyeniz A oluyor, en yüksek dil tazminatını alıyorsanız. Geçerlilik süresi 5 yıl. 

YDS, TOEFL’dan ve IELTS’den Daha mı Kolay?

Türkiye’de geçerli. YDS’nin TOEFL ile denkliği sağlanabiliyor. Bütün sınavların içeriği B2 seviyesinde olmanız gerekiyor. Ölçtükleri beceriler farklı. IELTS’de okuma, dinleme yazma ve konuşma becerileri de ölçülüyor YDS’de kelime bilgisi, dil bilgisi ölçülüyor. Kolaylığı da kişiden kişiye değişiyor. Eğitim müfredatı sebebiyle de TOEFL ve IELTS daha zor geliyor. 

Eklemek İstediğiniz Farklı Bir Konu Var mı?

Bazen katılımcılarda dile kadar bariyer oluyor. Önemli olan ne kadar emek verdiğiniz. Yol gösterici de varsa, gözünüzde büyütecek bir sınav değil, motive olun gerçekten isteyin ve kendinize güvenin. İstediğiniz her şey sizi bulur. 

Esra Aydın, İstanbul İşletme Enstitüsü’nde YDS Kursu eğitmeni, aynı zamanda özel bir kurumda da görev yapıyor, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (OTDÜ) İngilizce öğretmenliği bölümü mezunu ve yüksek lisansını aynı üniversitede İngiliz Dili öğretimi üzerine yapıyor, YDS, Yabancı dil tespit sınavı, ölçümlenen beceriler kelime bilgisi, gramer ve okuduğunu anlama 80 soruluk bir sınav, İngilizce odaklı olsa da, Arapça, Farsça, Rusça gibi birçok dil de kapsıyor ÖSYM tarafından yapılan bir sınav, E-YDS, YDS'nin yapılmadığı her ay yapılan bir sınav, sadece büyük illerde veriliyor ve sonuçları aynı gün açıklanıyor, Tek farkı sınavı bilgisayar üzerinde veriyor olması Kontenjanlar hızla doluyor E-YDS, YDS'ye göre biraz daha pahalı, YDS Sınav Dönemleri, Daha önce ilkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda 2 kez gerçekleştirilirdi; şimdi ise 3 dönemde gerçekleştiriliyor, E-YDS ise her ay yapılıyor, Sınav Sonuç Belgesi, Her iki sınavın sonuç belgelerinde bir değişiklik yok, geçerlilikleri aynı, Sınav sonrası sınav sonuç belgeleri yayınlanır
yds
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir sıra bayrağı işaret eden bir elin yakın çekimi. El, sanki bir şeyi işaret ediyormuş gibi bir parmağını kaldırıyor gibi görünüyor. Arka plandaki bayraklar kırmızı, sarı, siyah ve beyaz dahil olmak üzere çeşitli renklerdedir. En yakın bayrak kırmızı, sarı ve siyah renklere sahip ve ortasında beyaz bir daire var. Daha uzakta ise bazıları daire şeklinde görünen başka bayraklar var. Görüntü, bayraklara ve onları işaret eden ele canlı ve ayrıntılı bir bakış sağlıyor.
Nasıl Yapılır?

YDS'ye Nasıl Hazırlanılır?

28 Kasım 2020
Bir kağıt parçası üzerinde bir kurşun kalemin yakın çekimi. Kalemin siyah grafit bir ucu var ve kağıda doğru hafifçe açılı. Kağıt beyazdır ve üzerinde silik siyah bir yazı vardır. Arka planda, ekranında bazı simgeler görünen bir bilgisayar monitörü var. Monitör hafifçe odak dışıdır ve görüntüye derinlik hissi verir. Işık ince ve hafif dağınık, hoş bir atmosfer yaratıyor. Genel kompozisyon dengeli ve bakması keyifli.
Başarı

YDS'de En Çok Çıkan Sorular

05 Ekim 2021
Bir grup insan, siyah kolçaklı mavi bir sandalye ve arkasında kağıtlar olan büyük bir masanın etrafında oturuyor. Bir kadın bir kâğıda bir şeyler yazarken bir adam cep telefonuna bakmaktadır. Masanın üzerinde beyaz etiketli yeşil bir kutu ve bir defter var. Yakınlarda, spiralli bir defter masanın üzerinde durmakta ve bir kağıt parçasının yakın çekimi görülmektedir. Son olarak, bir adam bir kâğıt parçasına bir şeyler yazmaktadır ve yüzü yapacağı işe odaklanmıştır. Hepsi birlikte çalışarak bir işbirliği ve bağlantı sahnesi yaratıyor.
Yabancı Dil Eğitimi

TOEFL Sınavı Nedir? Nasıl Hazırlanılır?

20 Şubat 2020
Beyaz bir klavyenin üzerinde, farklı renklerde tuşlarla çevrili renkli bir top oturuyor. Küre şeklindeki topun yüzeyinde kırmızı, sarı ve mavi tonların en belirgin olduğu çeşitli ulusların bayrakları basılı. Topa yakından bakıldığında farklı bayrakların karmaşık detayları görülürken, klavyenin beyaz tuşları topun renkli görüntüsüyle kontrast oluşturuyor. Görüntü, topun canlı renkleri ile tuşların tek renkli tonlarının güzel bir birleşimidir.
Yurt Dışında Eğitim

Telc Nedir? Telc Sınavı Neden Önemli?

22 Mart 2021
Bu online kurs, IELTS sınavına hazırlanmak isteyenler için idealdir. Öğrencilerin IELTS sınavında başarılı olmak için gerekli bilgi ve becerileri kazanmalarına yardımcı olacak kapsamlı dersler ve materyaller içerir. Kurs, dört dil ve iletişim becerisinin tümünü kapsayan modüllere ayrılmıştır: okuma, yazma, dinleme ve konuşma. Sınav konuları, stratejileri ve ipuçları hakkında ayrıntılı açıklamalar sağlar. Öğrenciler ayrıca çeşitli uygulama etkinlikleri ve alıştırmalarla becerilerini pratik edebilirler. Bu tam kurs, öğrencilerin istedikleri IELTS puanına eğlenceli ve etkileşimli bir şekilde ulaşmalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.
5
(4)

IELTS Kursu

5 Konu20 Saat
Kısa, siyah saçlı ve sıcak bir gülümsemeye sahip güzel bir kadın kameranın önünde duruyor. Üzerinde pembe çiçek desenli beyaz, bol bir gömlek ve bir çift açık renk kot pantolon var. Dudakları yanaklarına kadar uzanan geniş bir gülümsemeye dönüşürken gözleri sevinçle kapalıdır. Kolları dirseklerinden hafifçe bükülmüş ve elleri gevşek bir şekilde kot pantolonunun ceplerine sokulmuş. Güneş yakındaki bir pencereden parlıyor ve yüzünü yumuşak, doğal bir ışıkla aydınlatıyor. Neşenin resmidir, sıcaklık ve memnuniyet yayar.Magdalini Timou
40002117
Bu, insanların TOEFL sınavını öğrenmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış çevrimiçi bir kursun görüntüsüdür. Görselde uzun saçlı, elinde bayrak tutan ve kameraya gülümseyen bir kadın yer almaktadır. Bu, kursun sunduğu motive edici ve destekleyici ortamın harika bir görsel temsilidir. Kapsamlı ve interaktif bir öğrenme deneyimi sunmak üzere tasarlanan kurs, insanların İngilizce dil yeterliliklerini yeni zirvelere taşımalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Kurs, öğrencilere güven kazanmaları ve sınavda başarılı olmaları için ihtiyaç duydukları araçları sağlayacaktır. Uygulama testleri, video dersler ve sesli materyaller gibi kaynakların kullanımı sayesinde öğrenciler TOEFL sınavını geçmek için gereken bilgi ve becerileri kazanabileceklerdir. Ayrıca kurs, öğretmenler, mentorlar ve diğer öğrencilerden oluşan özel bir ağ aracılığıyla rehberlik ve destek de sağlayacaktır. Bu kapsamlı çevrimiçi kurs ile herkes TOEFL sınavında uzman olabilir.
5
(3)

TOEFL Kursu

5 Konu20 Saat
Kısa, siyah saçlı ve sıcak bir gülümsemeye sahip güzel bir kadın kameranın önünde duruyor. Üzerinde pembe çiçek desenli beyaz, bol bir gömlek ve bir çift açık renk kot pantolon var. Dudakları yanaklarına kadar uzanan geniş bir gülümsemeye dönüşürken gözleri sevinçle kapalıdır. Kolları dirseklerinden hafifçe bükülmüş ve elleri gevşek bir şekilde kot pantolonunun ceplerine sokulmuş. Güneş yakındaki bir pencereden parlıyor ve yüzünü yumuşak, doğal bir ışıkla aydınlatıyor. Neşenin resmidir, sıcaklık ve memnuniyet yayar.Magdalini Timou
1102464
Bu görüntü, masa başında oturan ve beyaz tahtaya doğru bakan bir kadını yakalıyor. Kulaklık takıyor, bu da odaklandığını ve işinden keyif aldığını gösteriyor. Ayrıca içinde bitki olan bir saksı, bir dizüstü bilgisayar, tripod üzerinde bir telefon, içinde kalemler olan bir file bardak, bir kitap ve masanın üzerinde kitap tutan bir el görülüyor. Bu sahne muhtemelen İngilizce dil derslerine odaklanan çevrimiçi bir kursun parçası. Resimdeki kadın, öğrencisine yararlı ipuçları ve tavsiyeler veren özel bir öğretmen gibi görünüyor. Beyaz tahta, öğrencisine farklı dilbilgisi kuralları ya da dille ilgili konular öğretiyor olabileceğini düşündürüyor. Havada bir coşku ve bilgi hissi var, öğrenci öğreniyor ve öğretmen faaliyete katılıyor. Öğrenci not alırken öğretmen kendinden emin bir şekilde beyaz tahtayı işaret ettiği için görüntü profesyonel bir rehberlik hissi uyandırıyor. Genel olarak, bu görüntü olumlu bir öğrenme ve eğitim atmosferi yansıtmaktadır.
Yüzünde parlak bir gülümseme olan genç bir kadın doğrudan kameraya bakıyor. Uzun siyah saçları, koyu kahverengi gözleri ve açık bir teni var. Mavi-gri bir kazak, beyaz kot pantolon ve siyah botlar giyiyor. Dudakları hafifçe ayrılmış ve gözleri neşe ve mutluluk dolu. Başı hafifçe yana eğik, bu da gülümsemesinin daha da sıcak görünmesini sağlıyor. Bu anda kendinden emin ve memnun görünüyor, parlak gözleri ve gülümsemesi neşe saçıyor.İlayda Özkul
32002000
Bu YDS ve YÖKDİL Sınav Hazırlık Kursu (Hızlandırılmış Kurs), YDS ve YÖKDİL sınavına hazırlanmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış çevrimiçi bir kurstur. Sınav konularını hızlı ve verimli bir şekilde anlamanıza yardımcı olmak için kapsamlı ve hızlandırılmış öğrenme materyali sağlar. Kurs, video dersler, yazılı materyaller, alıştırma testleri ve interaktif alıştırmalar içererek materyallere hakim olmanıza yardımcı olur. Ayrıca, öğrencilerin sınavı geçmelerine yardımcı olma konusunda yılların deneyimine ve başarısına sahip deneyimli YDS ve YÖKDİL eğitmenlerinin rehberliğini de içerir. Kurs ayrıca, materyali anlamanıza ve en iyi sonuçları elde etmenize yardımcı olmak için kişiselleştirilmiş geri bildirim ve rehberlik sağlar. Bu kurs, YDS ve YÖKDİL sınavını geçmeniz için gereken avantajı sağlamak üzere tasarlanmıştır. Kapsamlı materyalleri, deneyimli eğitmenleri ve kişiselleştirilmiş geri bildirimleri ile bu kurs, sınavda başarılı olmanıza yardımcı olacaktır.
5
(24)

YDS Kursu

16 Konu80 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
40402278