AnasayfaBlogTeknoloji Sektörü ve Kadınların Satış Alanındaki Yeri
İş Hayatında Kadınlar

Teknoloji Sektörü ve Kadınların Satış Alanındaki Yeri

05 Mayıs 2016
Mavi takım elbise giyen bir kadın kollarını kavuşturmuş durmaktadır. Uzun kahverengi saçları toplanmıştır ve göğsü yakın plandadır. Sağ kolu yakın plandadır ve sağ eli de yakın plandadır. Mavi takım elbisesinin içinde kendinden emin bir şekilde duruyor gibi görünüyor. Yüz ifadesi nötrdür ve gözleri ileriye odaklanmıştır. Dengeli ve kendinden emin görünüyor. Mavi takım elbisesi özel dikimdir ve kumaşı yüksek kalitededir. Takım elbise bir blazer ceket ve pantolondan oluşuyor ve belden bağlanıyor. Blazer ceket iki düğmeli ve pantolon düz paçalı. Kadın profesyonel ve sakin görünüyor.
KonuDetaySonuç
Teknoloji SektörüTeknoloji sektörü, yenilikçi şirketlerin ürünlerini daha geniş kitlelere tanıtabilmek için güçlü iletişim becerilerine sahip olan parlak ve tutkulu insanları işe alır.Sektör, yüksek maaş imkanı ve ilerleme imkanı sunar, fakat rekabet yüksektir.
Kadınlar ve SatışSatış sektörü, çoğunlukla erkek egemen olup, kadınların satışta başarıyı engelleyen özelliklerin algılanmasına neden olabilir.Bu durumda, kadınlar satış sektörünü genellikle kaçınır.
İlgili BecerilerBir satış profesyoneli olarak sadece ürün bilgisine değil, aynı zamanda müşteri hizmetleri becerilerine de ihtiyaç vardır.Bu becerilere sahip kadınlar satış sektöründe başarılı olabilir.
Kadınların Satıştaki YeriSatış sektörü, kadınların anlaşılabilme, ilişki kurabilme, ve dinleme yeteneklerini bekler.Bu nedenle, kadınlar bu sektörü tercih edebilir.
Teknoloji ve ÇeşitlilikTeknoloji sektöründe çeşitlilik önemli bir konudur, fakat kadınlar hala eksikliği çeken taraf olarak görülür.Farklı perspektifler getirebilecek paydaşlara daha fazla ihtiyaç vardır.
Erkekler ve Kadınlar Arasındaki AlgilanmaKadınlar, genellikle erkeklerden daha az profesyonel veya daha az özellikli olarak görülür.Bu algı, kadınların ilerlemesini engelleyebilir.
Performans MetrikleriSatıştaki performans metrikleri genelde objektiftir ve cinsiyete dayalı önyargılara yer bırakmaz.Bu, kadınları satışa yönlendirebilecek bir etmendir.
Çalışma OrtamıKadınların da erkekler gibi çeşitli ve kapsamlı bir iş yerinde yer alabilmesi önemlidir.Bu, eşitliği ve çeşitliliği sağlar.
Şirketin BüyümesiTeknoloji şirketlerinin büyümesi, genellikle, stratejik satış ve pazarlama planlarıyla ilişkilidir.Bu, kadınları bu sektöre daha yoğun çekmek için bir fırsat olabilir.
Satış Alanının İhtiyaçlarıSatış dünyası, değişikliğe ve genişlemeye ihtiyaç duyuyor ve kadınlar bu kazanıma yardımcı olabilir.Kadınların birçok yeteneği ve becerisi, satış sektörüne önemli katkılarda bulunabilir.

Üniversiteden mezun olduktan sonra ilk iş arama faaliyetine İstanbul’da başladım. Çünkü İstanbul bir fırsatlar şehri... En fazla maaşı alacağım teknoloji sektörünü seçtim ve teknoloji dünyasına girebilmek için harika bir fırsat yaratmalıydım. Tam da yenilikçi şirketlerin ürünlerini daha geniş kitlelere tanıtabilmek için güçlü iletişim becerilerine sahip olan parlak ve tutkulu insanları işe aldığı dönemden bahsediyorum. Ben iş tanımlarında verilen özelliklere uyarken, aklımın bir köşesinde hep kafamı kurcalayan şeyler vardı. Bir şey bana benim belki de satış için yaratılmadığımı söylüyordu. Bunu teknoloji kariyerlerine başlamak isteyen diğer birçok kadından duydum: "çok da iyi bir satış insanı olduğumu düşünmüyorum." Şüphelerim ben iş arama sürecine devam ettikçe büyüdü.

satış işi tanımları "köpek balığı’’, "avcı zihniyeti" gibi ifadelerle doluydu. i̇ş görüşmeleri sırasında bir şirket tercihlerinin kolej koşucularından yana olduğunu belirtti, ben değilim tabi, ve benden yarışmak zorunda olduğum zamanlardan örnek vermemi istedi; başarıya pek de odaklı hissetmedim. her kapıdan içeri girdiğinizde eliniz dolu ayrılamıyorsunuz. i̇şler her zaman iyiye de gitmiyor. hadi yüzleşelim, satış sektörü; kendine güvenen, agresif, dışa dönük ve rekabetçi olan basmakalıp erkek karakterlerini favori edinmiş erkek egemenliği olan bir sektör. araştırmalar kadınların iş yerinde bu karakteristik özellikleri gösterdiğinde erkekte görülmediği şekilde daha negatif bir şekilde algılandığını gösteriyor. birçok kadının bu özelliklere değer veren sektörden uzak kalmayı seçmesi şaşırtıcı değil, özellikle biz onları sergilemekten kendimizi alıkoymaya şartlandırıyoruz. i̇yi bir satış insanının saldırgan, agresif, "hayırı cevap olarak kabul etmeme" zihniyetine sahip olduğu düşüncesi tam anlamıyla birçok kadını dışlıyor ama aynı zamanda bu teknoloji satışları için kötü bir durum. yazılım şirketleri için belirli bir müşteri kitlesi elde etmek en az bir yılı alıyor. müşterinin bir yıl sonrasında gelir elde edeceği ama sizin gelirinizi hemen elde edeceğiniz anlaşmaları müşteriye açıklayamazsınız. alıcıların bilgiye erişimi olduğu ve satış çevrimiyle birlikte kendilerini %60 olarak bilgilendirdikleri bir dünyada itibarınız her şeydir. karlı teknoloji satışları güven yaratmak ve uzun süreli müşteri ilişkileri yaratmakla alakalıdır. bir satış profesyoneli olarak ürününüz hakkında sadece bilgiye sahip olmamalısınız, aynı zamanda güven veren, tavsiye veren ve de müşteriniz için içten bir marka savunucusu olarak bir uzman olmalısınız.

Kadınların Satış Alanındaki Yeri Nedir?

İlişki yaratmak, güven oluşturmak, dinlemek, düşünceli bir şekilde cevap vermek, detaya önem vermek, iletişim... Bunların hepsi istisnai satış temsilcilerinde bulunur ve bir kadın da yapabilir. Eğer bu modern satış insanının ortak algısı olsaydı, bahse girerim daha çok kadın kendilerini iyi bir satış elemanı olarak görür ve vazgeçtikleri kariyer yollarını tekrar düşünürlerdi. Eğer satışta çalışan bir kadınsanız veya olmayı düşünüyorsanız, işte size satışın akıllı bir kariyer seçimi olmasının başka bir nedeni. Teknolojide çeşitlilik şu anda oldukça sıcak bir konu. Kadınların karşılaştıkları engeller hakkında birçok tartışma var ve birçok çalışma da aynı teşhisi koyuyor. Erkekler bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde profesyonel anlamda kadınlardan daha fazla özelliğe sahip olarak algılanıyor. İşte bu satış kariyerinin yüksek hedeflere ulaşan, tutkulu kadın için avantajlı olabileceğinin nedenidir. Satıştaki metrikler bir dereceye kadar objektiftir. Bir satış temsilcisinin aylık veya çeyrek dönemlik performansı tartışma konusu değil. Bir skor tahtası var. İsimlerle birlikte. Ve rakamlar. Söylemeye gerek yok, tabii ki satış harika bir meritokrasi. Her işte olduğu gibi başarılarınız kontrolünüz dışında olan faktörler tarafından (akıl hocaları gibi) etkilenebilir. Ama satışta birçok kadın için profesyonel ilerlemeyi engelleyen öznelliğe karşı daha az korunmasızsınız. Herhangi bir işte olduğu gibi sizin çevreniz eşit şekilde saygı duyulup duyulmadığınıza, destek aldığınız veya almadığınıza ve o şekilde algılanıp algılanmadığınıza karar verecek. Çalıştığım şirketlerde kendimi inanılmaz derecede şanslı hissediyordum. Mükemmel erkek ve kadınlardan oluşan harika bir takımın parçasıydım ve CEO’mda, yöneticimde ve diğer birçoğunda güçlü kadın liderlik örnekleri hiç olmadığı kadar vardı. Bir şirket olarak çeşitli ve kapsamlı bir işyeri yaratmak için birçok şeyi doğru yapıyorduk, bununla birlikte bizler şirketlerin alımına yardımcı olmak ve stratejik olarak büyümelerini sağlamak için ileri jenerasyon girişim ürünü yaratıyorduk. Bu yüzden, teknolojide olan veya girmeye hazırlanan dışarıdaki bütün kadınlar, eğer kendinizden bir an için bile "harika bir satış uzmanı" olmadığınızla alakalı şüphe duyarsanız, bir kere daha düşünün. Satış dünyasının bir titremeye ihtiyacı var ve biz sizin beceri ve yeteneklerinizin hepsinden yararlanırız. Dışarıda sadece doğru şey olduğundan dolayı değil, ama akıllı bir iş hareketi olduğu için kapsamlı satış kültürleri yaratmaya inanan kurumlar var. Teknolojinin yüzü değiştikçe kaçınılmaz bir şekilde satışlar da değişecek, ve biz de profesyonelliğimize daha fazla oturmuş cinsiyet dengesi formunda taze bakış açılarının ne getireceğini dört gözle bekliyoruz.

İlgili eğitim: Liderlik Kursu

Teknoloji Sektörü, Teknoloji sektörü, yenilikçi şirketlerin ürünlerini daha geniş kitlelere tanıtabilmek için güçlü iletişim becerilerine sahip olan parlak ve tutkulu insanları işe alır, Sektör, yüksek maaş imkanı ve ilerleme imkanı sunar, fakat rekabet yüksektir, Kadınlar ve Satış, Satış sektörü, çoğunlukla erkek egemen olup, kadınların satışta başarıyı engelleyen özelliklerin algılanmasına neden olabilir, Bu durumda, kadınlar satış sektörünü genellikle kaçınır, İlgili Beceriler, Bir satış profesyoneli olarak sadece ürün bilgisine değil, aynı zamanda müşteri hizmetleri becerilerine de ihtiyaç vardır, Bu becerilere sahip kadınlar satış sektöründe başarılı olabilir, Kadınların Satıştaki Yeri, Satış sektörü, kadınların anlaşılabilme, ilişki kurabilme, ve dinleme yeteneklerini bekler, Bu nedenle, kadınlar bu sektörü tercih edebilir, Teknoloji ve Çeşitlilik, Teknoloji sektöründe çeşitlilik önemli bir konudur, fakat kadınlar hala eksikliği çeken taraf olarak görülür, Farklı perspektifler getirebilecek paydaşlara daha fazla ihtiyaç vardır, Erkekler ve Kadınlar Arasındaki Algilanma, Kadınlar, genellikle erkeklerden daha az profesyonel veya daha az özellikli olarak görülür, Bu algı, kadınların ilerlemesini engelleyebilir, Performans Metrikleri, Satıştaki performans metrikleri genelde objektiftir ve cinsiyete dayalı önyargılara yer bırakmaz, Bu, kadınları satışa yönlendirebilecek bir etmendir, Çalışma Ortamı, Kadınların da erkekler gibi çeşitli ve kapsamlı bir iş yerinde yer alabilmesi önemlidir, Bu, eşitliği ve çeşitliliği sağlar, Şirketin Büyümesi, Teknoloji şirketlerinin büyümesi, genellikle, stratejik satış ve pazarlama planlarıyla ilişkilidir, Bu, kadınları bu sektöre daha yoğun çekmek için bir fırsat olabilir, Satış Alanının İhtiyaçları, Satış dünyası, değişikliğe ve genişlemeye ihtiyaç duyuyor ve kadınlar bu kazanıma yardımcı olabilir, Kadınların birçok yeteneği ve becerisi, satış sektörüne önemli katkılarda bulunabilir
Teknoloji Sektörü ve Kadınların Satış Alanındaki Yeriiş hayatında kadınlar satış kadın personelteknoloji sektörü kadın teknoloji sektöründe kadın
Sarı saçlı bir kadın, beyaz arka plan, renkli gözlü
Beyza Keskin
Sosyolog, Blog Yazarı

Dokuz Eylül Üniversitesi Psikoloji bölümünden sonra Ege Üniversitesi'nde Sosyal Psikoloji bölümünden de mezun olmuştur. Sonrasında Marmara Üniversitesi'nde Sosyal Psikoloji bölümünü bitirmiştir. 

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görsel, merkezinde insanların bulunduğu labirent benzeri bir desende düzenlenmiş farklı logolardan oluşan bir kolajdır. Sağ üst köşede beyaz arka planlı mavi bir figür var. Sağ alt köşede, üzerinde mavi bir nesne bulunan bir kağıt parçası yer almaktadır. Kağıdın yanındaki beyaz yüzeyin üzerinde mavi bir silindir duruyor. Son olarak, sol üst köşede beyaz harflerle mavi ve beyaz bir işaret yer almaktadır. Tüm logolar ve nesneler parlak, canlı renklere sahip ve arka plan düz beyaz.
İş Bulmak

Popüler İş Bulma Siteleri

26 Şubat 2020
Parlak kırmızı ve beyaz çizgili bir baca mavi gökyüzüne karşı dimdik durmaktadır. Silindirik şekli, tepesinde beyaz bir kule bulunan alternatif çizgileriyle vurgulanmaktadır. Bacanın canlı renkleri, beyaz bulutlarla bezeli parlak mavi gökyüzünde göze çarpıyor. Güneş bacanın üzerinde parlayarak eşsiz desenini aydınlatıyor. Baca uzakta, görünürde başka hiçbir nesne olmadan duruyor. Kırmızı ve beyaz çizgileri, çevresindeki gökyüzüyle keskin bir kontrast oluşturuyor ve onu öne çıkarıyor.
Bölümler

Çevre Sağlığı Bölümü (MYO)

27 Kasım 2020
Bu görüntü, parlak, renkli bir dokunmatik ekrana sahip, belli bir açıyla tutulan modern, siyah bir cep telefonunu göstermektedir. Telefon bir elin avuç içinde tutulmakta ve aynı elin parmakları ekranın üzerinde durmaktadır. Ekranda bir web tarayıcısı, bir mesajlaşma uygulaması ve bir müzik akışı uygulaması dahil olmak üzere birkaç farklı uygulama gösterilmektedir. Ekranın sağ üst köşesinde bir telefon uygulamasına ait bir simge bulunmaktadır. Telefonun ekranının etrafında siyah bir kenarlık ve kenarlarında gümüş metal bir çerçeve var. Telefonun arka kısmı siyah ve parlaktır. Telefon, tutan elin parmakları hafif kavisli olacak şekilde doğal ve rahat bir pozisyonda tutulmaktadır.
Eğitim

Eğitimde Teknoloji Kullanımı

28 Kasım 2018
Bu görüntü, gömlek giyen bıyıklı bir adamın yakın çekimidir. Hafifçe gülümsüyor ve çenesi görünüyor. Yüzü siyah bir arka planla çerçevelenmiş ve gözleri, burnu ve ağzı net bir şekilde görülebiliyor. Bıyığı kıvrımlı ve uzun, üst dudağının üzerinden ağzının bir tarafına doğru uzanıyor. Giydiği gömlek çoğunlukla beyazdır ve yakası boynunun etrafında görünmektedir. Elleri görünmüyor, ancak resmin sağ üst köşesinde bir kişinin elinin bulanık bir resmi görülebiliyor. Bıyıklı adamın bu portresi, bir insanın yüzünü ve ifadesini gösteren harika bir örnektir.
4.8
(73)

Eğiticinin Eğitimi

7 Konu4 Saat
Adam şık, koyu gri bir takım elbise giymektedir. Düzgünce kesilmiş bir bıyığı var ve saçları yana doğru düzgünce taranmış. Gözleri sanki uzaklara bakıyormuş gibi ileriye odaklanmıştır. Yüzünde kendinden emin ve ciddi bir ifade vardır. Elleri kalçalarında gururlu bir duruşla dimdik ayakta duruyor. Kendinden emin ve kararlı görünüyor. Duruşu bir güç ve kontrol hissi yayıyor.Umur Çalıkoğlu
1616889
Bu, çevrimiçi bir Scratch kursunun görüntüsüdür. Bir dizüstü bilgisayarın önünde duran, neşeli bir ifadeye sahip takım elbiseli bir adam görülüyor. Kurs, kullanıcıların Scratch ile kod ve bilgisayar programlamanın temellerini öğrenmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Kodlama ve programlamanın temellerini öğrenmek için kolay ve sezgisel bir yol sağlar. Kurs sayesinde kullanıcılar kodlamanın arkasındaki kavramları daha iyi anlayabilir ve kendi interaktif hikayelerini, oyunlarını ve animasyonlarını oluşturabilirler. Bu kurs, kodlama ve programlamaya başlamak ya da becerilerini geliştirmek isteyenler için idealdir. Hem eğlenirken hem de kodlama ve bilgisayar programlamayı daha iyi anlamanın harika bir yoludur.
5
(3)

Scratch Eğitimi

28 Konu5 Saat
Yüzünde geniş bir gülümseme olan genç bir adam kameranın önünde duruyor. Kısa, siyah saçları ve parlak, mavi gözleri var. Beyaz bir tişört ve kahverengi kemerli siyah bir kot pantolon giyiyor. Kolları iki yanında ve başı hafifçe sola doğru eğik. Rahat bir duruşu var ve anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor. Gülümsemesi sıcak ve davetkâr, gözleri ise neşe dolu. Dünyayı ele geçirmeye hazır görünüyor.Erkan Varol
1102464