AnasayfaBlogSosyal Medyadan Nasıl Para Kazanılır?
Sosyal Medya

Sosyal Medyadan Nasıl Para Kazanılır?

01 Haziran 2021
Ön planda koyu mor bir arka plana karşı parlak, renkli saplı bir megafon görülüyor. Sap, açık pembeden parlak sarıya kadar değişen birkaç farklı tondan oluşuyor. Megafonun üzerinde sarı ve siyah bir logo yer almaktadır. Yan tarafta mavi bir şerit ve onun altında küçük pembe bir kalp vardır. Arka planda hem siyah hem de mor zemin üzerinde birkaç beyaz harf var. Genel görüntü canlı ve hareketli bir atmosfer yakalıyor.
PlatformPara Kazanma YöntemleriÖneriler ve İpuçları
InstagramSatış yapma, Reklamlar, Ürün tanıtımıDüzenli paylaşım yapmak, etkileyici içerikler oluşturmak ve gerçek takipçilere sahip olmak
YoutubeReklamlar, Kanal sponsorlukları, Ürün incelemeleriİzleyici kitlesini dikkate alarak içerik oluşturmak ve düzenli video yayınlamak
FacebookReklamlar, Satış yapma, İçerik pazarlamaTakipçi sayısını ve etkileşimi artırmak için düzenli paylaşımlar yapmak
TwitterReklamlar, Tweet sponsorlukları, Ürün tanıtımıTakipçilerle düzenli etkileşimde bulunmak ve popüler konuları takip etmek
TikTokReklamlar, Canlı yayın bağışları, İçerik Oluşturucu FonuTrendlere uygun içerik oluşturmak ve düzenli video yayınlayarak etkileşimi artırmak
Psikologlar, yaşam koçları, spor eğitmenleriDanışan kabul etme, Online bireysel dersler, Bilgi satışıKaliteli, etkili ve gerçekçi tavsiyeler sunmak
Ürün Tanıtımı ve YorumlarıReklam yapma, Ücretsiz ürün almak, Ürün yorumlarıÜrünleri dürüst ve ayrıntılı bir şekilde incelemek ve yorumlamak
Ev yapımı ürünlerSatış yapma, Kargo ile gönderimÖzgün ve kaliteli ürünler yapmak, etkili bir pazarlama stratejisi oluşturmak
Kıyafet ve aksesuar satışıÜrün satışı, Kargo ile gönderimModa trendlerini takip etmek, kaliteli ürünler sunmak
Butik ve mağaza oluşturmaÜrün satışı, Linkedin, Shopify gibi platformlarda dükkan açmaDüşük maliyetli ve yüksek marjlı ürünler sunmak, etkili bir pazarlama stratejisi oluşturmak

Sosyal medya artık sadece sosyalleşmek için değil. Günümüzde çok daha fazla işlevi var. İletişim kurmak, haberleşmek, bilgilenmek. Üstelik sosyal medya sayesinde tüm dünyadan haberdar olabiliyorsunuz. Çoğu insan haberleri dahi sadece sosyal medya üzerinden takip ediyor. Sosyal medya hesabı olmayan insanlar garip karşılanıyor.

O kadar alışmış ve normalleştirmişiz bu durumu. Artıları da oldukça çok. Daha hızlı, daha kolay ve daha etkili. Eksileri de olmazsa olmaz tabi. Yalan haberlerin de çok hızlı yayılmasına sebep oluyor. Bu da kötü özelliklerinden biri.

Sosyal medyanın yararları olduğu kadar zararları da var. Daha sonra, insanlar sadece dans ederek meşhur olabiliyor. Gülünen videolar yapmaları yetiyor. Bazen bunun için yaşlı insanların kullanıldığı bile oluyor. Anlayacağınız doğru kullanıldığında mükemmel bir araç. Yanlış kullanıldığında ise çok tehlikeli yerlere gelebilir.

Artık herkes sosyal medyayı kullanıyor. Küçücük çocuklar bile video çekip internete yüklüyor. Küçük yaşlarda aile kontrolünde olunması çok önemli. Sonuçta içinde küçük çocuklara hiç uygun olmayan içerikler de mevcut. Bu yüzden dikkatli olunması gerekiyor.

Sosyal Medyadan Para Kazanmak

Sosyal medyadan para kazanmak bir hayal değil. Tamamen gerçek. Üstelik bir sürü rahatlığı var. İşiniz elinizin altında. Sosyal medyadan para kazanmanın birçok yolu vardır. Özellikle de artık dijital çağda olduğumuzu düşünürsek. Korona salgınından sonra her şey olduğundan daha da fazla dijitale taşındı. Sosyal medyadaki iş imkanları da iyice arttı. Çok fazla seçenek oluştu. Muhakkak etrafımızda sosyal medyadan para kazanan kişiler vardır. Hatta insanlar işlerini bırakıp sosyal medyaya yönelmeye başladılar.

Sosyal medyadan para kazanmak çok kolay bir iş gibi görülüyor. Bazı alanlarda gerçekten büyük emek istiyor. İstikrarlı, azimli, sabırlı ve düzenli olmanız gerekiyor. İnsanların sosyal medyadan para kazanmaya yönelmesi normal. Birçok insan her gün muhakkak sosyal medyayı kullanıyor. Orada vakit geçiriyor. Özellikle son zamanlarda sosyal medya fenomenlerinin ne kadar kazandığı merak konusu. Kazandıkları iddia edilen miktarlarda bazen oldukça yüksek olabiliyor.

Sosyal medyadan kazanılan paranın miktarı değişkendir. Sosyal medyadan küçük paralar kazanabilirsiniz. Evinizi geçindirecek kadar yüksek miktarda paralarda kazanabilirsiniz. Bu da sosyal medyadan para kazanmak isteyenlerin sayısını arttırıyor.

Okuduğu üniversiteyi yarıda bırakıp sosyal medya işine girenler bile var. Sosyal medyadan para kazanabileceğiniz bir sürü platform var. En çok kullanılan sosyal medya platformlarına örnek verecek olursak: Youtube, Instagram, Facebook, Twitter, Tiktok.

Instagram üzerinden para kazanmak

İlk olarak Instagramdan bahsedelim. Yüksek takipçili olanlar daha şanslı bu bir gerçek. Şöyle de bir şey var ki her zaman takipçi sayısına bakılmıyor. Bazen az takipçili olup, etkileyici olanlar tercih ediliyor. Yani örneğin 2000 takipçiniz var. Attığınız her şey de takipçilerinizi etkiliyor. Yani influence ediyorsunuz diyelim.

O zaman da şansınız oluyor. Takipçilerinizin sahte olmaması da önemli tabi ki. Satış yapma kısmına gelelim. Giyim ürünleri, aksesuar ürünleri ve daha niceleri. Instagramda artık her şeyi satan butik var. Hatta son çıkan mağaza kısmından sonra iyice arttı. Instagramda gezerken alışveriş de yapabiliyorsunuz. Birinin üzerinde beğendiğiniz şeyi hemen satın alabiliyorsunuz. Tabi bu uygulama her üründe yok. Satış yapan veya ürün tanıtan sayfalarda veya kişilerde mevcut.

Bunun dışında direk olarak satış yapabilirsiniz. Evde kendi yaptığınız el emeği ürünleri dahi satabilirsiniz. Özellikle şu son dönemde bu olay çok arttı. İnsanlar evde kendileri üretiyorlar. Instagram üzerinden de bunları satıyorlar.

Örnek olarak: takı, seramik, dekorasyon ürünleri, kıyafet, örgü. Neredeyse aradığınız her şey var. Tabi illa fiziksel bir şey satmak zorunda değilsiniz. Yaşam koçları, psikologlar, spor eğitmenleri. Bu kişiler de hesap açarak bilgilerini satabilirler. Mesela bir spor eğitmeni online olarak bireysel ders verebilir. Bir psikologdan online terapi satın alabilirsiniz. Bu konuda seçenek inanılmaz fazla. Biraz hayal gücü yeterli.

Düzenli paylaşım yaparak da sayfanızı öne çıkarabiliyorsunuz. Bu da size kendi reklamınızı yapma imkânı sağlıyor. Gelelim yorum yazarak para kazanma kısmına. Ürün deneyerek Instagram üzerinden yorum yazıyorsunuz. Artık piyasada çok fazla marka, çok fazla ürün var. İnsanlar hangisini alacağını şaşırıyor. Burada da devreye bu sayfalar giriyor. Ürünleri deniyorlar ve yorumluyorlar. Hatta cevap olarak kullanan başka insanlar da yazıyor. Bu sayede ürün almadan fikir sahibi olabiliyorsunuz.

Burada nasıl para kazanılır derseniz hemen anlatayım. Reklam yapması için ücretsiz ürün yollayabiliyorlar. Ya da başka reklamlar alabiliyorlar. Genelde kozmetik ürünleri tanıtıyor bu sayfalar. Bir de bunun yemek versiyonu var. Yeni çıkan ürünleri hemen alıp yorumluyorlar. Bir süre sonra eğer tanınırsanız birçok ürün geliyor. Yeni ürün çıkaranlar size yolluyor ve denemenizi istiyor. Satışa sunulmadan önce bile deneyebilmeni mümkün.

Son olarak indirim habercisi de olabilirsiniz. Online alışveriş artık hayatımızın çok içinde. Herkes de alacağı ürünün en uygununu almak istiyor tabi ki. Online alışveriş sayfaları artınca indirimler de artıyor. Malum arada rekabetler var. İndirim sayfaları da indirimli olan ürünleri paylaşıyorlar. Bu sayfalar genelde link paylaşarak para kazanıyorlar. Genelde uygun fiyatlı ürünleri paylaşıyorlar. Hem alıcı yararlanıyor hem de bu sayfalar. Linklerinden ürün alındıkça para kazanıyorlar. Daha detaylı bilgi için Enstitün Instagram'dan Para Kazanma Yolları yazısını okuyabilirsiniz. 

Youtube üzerinden para kazanmak

Youtube’a gelelim. Youtube’da gerçekten çok fazla paralar kazanmak mümkün. Günümüzde bu hayal ile Youtube kanalı açan çok fazla insan var. Youtube kanalı açarak youtuber olabilirsiniz. Sadece bir videoyla milyonlar kazanabilirsiniz. Tabi ki milyonlar kazanma kısmı basit değil. Düzenli içerik yüklemelisiniz.

Bu sayede Youtube sizi insanların önüne çıkartır. İzleyici ve abone sayınızı muhakkak arttırmalısınız. Bu olmazsa olmaz altın kuraldır. Birçok video çekebilirsiniz. Müzik videosu, makyaj videosu, bilgilendirme videosu, sanatsal videolar… Videolarınızın çekim kalitesi de önemlidir. Göze hitap eden videolar bir adım öndedir.

Video için konu seçeneği de oldukça fazla. Eğitim videoları da çekebilirsiniz. Ders videoları oldukça fazla para kazandırabiliyor. Son zamanlarda eğitim videoları, öğrencilerin gözdesi haline geldi. İnsanlar bilgili oldukları konularda eğitimler veriyor.

Yani toparlarsak izlenme sayısına göre para kazanılıyor. Bunun haricinde sponsorlu videolar çekilebilir. Videonuzda belirtilen süre kadar reklam yapmanız gerekiyor. Bunun karşılığında da belli bir ücret alıyorsunuz. Ücretler dolar üzerinden kazanıldığı için de miktar fazla oluyor. Daha detaylı bilgi için Enstitün "Youtube Üzerinden Para Kazanma Yolları" yazısını okuyabilirsiniz. 

Tiktok üzerinden para kazanmak

Tiktok uygulamasından da para kazanabilirsiniz. Bugün milyonlarca kişi aktif olarak Tiktok kullanıyor. Bu durum pazarlamacı ve reklamcıların da dikkatini çekti. Tiktok uygulamasından para kazanma yollarına bakalım. Hesabınızı geliştirip başka birine satabilirsiniz. Bunun için takipçi sayınızın oldukça çok olması gerekir.

Daha sonra videolarda belirli markaları kullanabilirsiniz. Sonrasında da bu markalara ulaşırsınız. Eğer anlaşırsanız markaların reklamlarını yapabilirsiniz. Eğer yüksek takipçili bir hesabınız varsa buna gerek kalmayabilir. Muhtemelen reklam verenler size ulaşacaktır. Bir de canlı yayınlar var. Canlı yayın sırasında ürün tanıtabilirsiniz.

Hatta açık arttırma yoluyla ürün bile satabilirsiniz. Canlı yayınlarda bağış toplayabilirsiniz. Takipçileriniz size jetonlar gönderir. Bu jetonları elmas haline getirirsiniz. Sonrasında da elmasları nakde çevirebilirsiniz. 

Twitter üzerinden para kazanmak

Twitter’da da para kazanmak mümkün. Örneğin ürün satan bir sayfa var. Bu sayfa ile iletişime geçebilirsiniz. Şirketle konuşup, anlaşabilirsiniz. Şirketin ürünü hakkında yorum yaparsınız. Karşılığında da para alırsınız. Burada takipçi sayısı oldukça önemli. Takipçi sayınız ne kadar çoksa şansınız o kadar artar. Hatta takipçi sayınız çoksa siz yazmadan onlar size yazabilir. İş ayağınıza gelir yani. Bir tweet atarak para kazanmak oldukça ilgi çekici. Muhtemelen herkesin isteyeceği bir şeydir.

Facebook üzerinden para kazanmak

Facebook’dan da reklam almak mümkün. Çok takipçisi ve etkileşimi olan sayfalar reklam alabiliyorlar. Ayrıca bu platformda da satış yapmak mümkün. Kendi tasarladığınız ürünleri bile Facebook üzerinden satabilirsiniz. Hatta satış yapma olayını Instagramdan önce Facebook’da görmüştüm. Facebook üzerindeki online mağazalardan da satış yapılabiliyor. Bu sayede de para kazanabiliyorsunuz.

Yani anlayacağınız her platformdan reklam yapabilirsiniz. Yeter ki sağlam ve etkin bir kitleniz olsun. Kalanı bir şekilde halloluyor.

Instagram, Satış yapma, Reklamlar, Ürün tanıtımı, Düzenli paylaşım yapmak, etkileyici içerikler oluşturmak ve gerçek takipçilere sahip olmak, Youtube, Reklamlar, Kanal sponsorlukları, Ürün incelemeleri, İzleyici kitlesini dikkate alarak içerik oluşturmak ve düzenli video yayınlamak, Facebook, Reklamlar, Satış yapma, İçerik pazarlama, Takipçi sayısını ve etkileşimi artırmak için düzenli paylaşımlar yapmak, Twitter, Reklamlar, Tweet sponsorlukları, Ürün tanıtımı, Takipçilerle düzenli etkileşimde bulunmak ve popüler konuları takip etmek, TikTok, Reklamlar, Canlı yayın bağışları, İçerik Oluşturucu Fonu, Trendlere uygun içerik oluşturmak ve düzenli video yayınlayarak etkileşimi artırmak, Psikologlar, yaşam koçları, spor eğitmenleri, Danışan kabul etme, Online bireysel dersler, Bilgi satışı, Kaliteli, etkili ve gerçekçi tavsiyeler sunmak, Ürün Tanıtımı ve Yorumları, Reklam yapma, Ücretsiz ürün almak, Ürün yorumları, Ürünleri dürüst ve ayrıntılı bir şekilde incelemek ve yorumlamak, Ev yapımı ürünler, Satış yapma, Kargo ile gönderim, Özgün ve kaliteli ürünler yapmak, etkili bir pazarlama stratejisi oluşturmak, Kıyafet ve aksesuar satışı, Ürün satışı, Kargo ile gönderim, Moda trendlerini takip etmek, kaliteli ürünler sunmak, Butik ve mağaza oluşturma, Ürün satışı, Linkedin, Shopify gibi platformlarda dükkan açma, Düşük maliyetli ve yüksek marjlı ürünler sunmak, etkili bir pazarlama stratejisi oluşturmak
Sosyal Medyadan Nasıl Para Kazanılır sosyal medyadan para kazanmak instagramdan para kazanmak facebooktan para kazanmak youtubedan para kazanmak tiktoktan para kazanmak
Gül Yücel
Gül Yücel
Blog Yazarı

2000 yılında Almanya’da doğdu. Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümü öğrencisi. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi AÖF Radyo ve Televizyon Programcılığı bitirdi. Daha 17’yim adında bir kitap yazdı ve kitabı 2019 yılında basıldı. Şimdi de İstanbul İşletme Enstitüsü’nde yazılar yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu, blog yazmayla ilgili bir çevrimiçi kursun görüntüsüdür. Takım elbiseli bir adam kara tahtanın önünde oturuyor, gözlüklü ve sakallı, bilgi ve otorite izlenimi veriyor. Konuşmacıyı dikkatle dinliyor gibi görünüyor. Tahtanın üzerinde siyah beyaz bir 'B' harfi var, muhtemelen blog yazmaya atıfta bulunuyor. Adamın üzerinde düğmesi yakından çekilmiş bir gömlek ve kolunda bir saat vardır. Gözleri de görülebiliyor, bu da dikkatle dinlediğini gösteriyor. Tüm bu ayrıntılar adamın bir blog kursuna katıldığına işaret ediyor. Bu görüntü sayesinde dijital çağda blog yazmanın önemini görebiliyoruz.
4.5
(87)

Blog Yazarlığı Eğitimi

9 Konu5 Saat
Açık mavi gömlek giyen bir adam başparmağıyla onaylıyor. Yüzünde kocaman bir gülümsemeyle sevinçli bir ifade var. Gözleri kapalı ve sakalları düzgünce kesilmiş. Ağzı hafifçe açık ve beyaz dişleri görünüyor. Sağ elini kaldırmış, başparmağını ve işaret parmağını uzatarak başparmak işareti yapıyor. Sol eli yanında, rahat bir şekilde duruyor. Duruşu rahat ve kendinden emin. Arka planda beyaz bir duvarın olduğu aydınlık bir odada duruyor. Odanın ışığı yüzünden yansıyarak sıcak bir parıltı veriyor.
5
(29)

E-Ticaret Eğitimi

25 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
22771322
Bu çevrimiçi kurs görselinde elinde bir mektupla gülümseyen takım elbiseli bir adam görülüyor. Bu muhtemelen bir içerik yazma kursu almanın başarısını temsil ediyor ve öğrenilen becerilerin değerini gösteriyor. Adamın etrafı saksıda bir bitki, bir logo ve bir sprey kutusu gibi diğer nesnelerle çevrilidir. Bu unsurlar muhtemelen adamın başarıya ulaşmak için çeşitli içerik yazma stillerini öğrenmesi ve bunlarda ustalaşması gerektiğini ifade ediyor. Bu görsel, içerik yazma kursu almak isteyen herkes için harika bir motivasyon kaynağıdır ve elde edebilecekleri başarıyı hatırlatır.
5
(1377)

İçerik Editörlüğü

10 Konu5 Saat