AnasayfaBlogSınır Olmayan İki Şey: Teknoloji ve Eğitim
Teknoloji

Sınır Olmayan İki Şey: Teknoloji ve Eğitim

01 Kasım 2018
Bir adam dikkatle bir tablet bilgisayara bakarken görülüyor, arka planda bir insan, bir el, bir kitap ve bir grafiğin bulanık görüntüsü görülüyor. Cihaza doğru eğilmiş, yüzünün önünde tutuyor ve dikkatini yoğunlaştırmış gibi görünüyor. Gözleri ekrana odaklanmış ve koyu renk saçları başının yakın çekiminde görülebiliyor. Tablet aydınlatılmış ve parlak bir ekranda çeşitli bilgiler gösteriliyor. Kendini verilere kaptırmış, niyetli bir ifadeyle her şeyi kavrıyor.
TeknolojiEğitimGelecek
İnternet ve dijital çağın getirileriMetotların gelişmesi ve sınırsız bilgi göründün olmasıAkıllı gelecek
Yapay zeka ve üretimSürekli yenilenen eğitim süreçleri ve içeriklerTeknolojinin eğitime entegrasyonu
Dünyanın diğer bir ucuna ulaşma imkanıSınırsız erişim ve bilgi kütüphaneleriNitelikli eğitim sistemi
Bilişim teknolojileri sektöründeki büyümeÖğrenciye teknoloji merakı ve ilgi aşılanmasıTeknolojik altyapılı mesleklerin yaygınlaşması
Web sitesi ve içeriklerin oluşturulmasıTeknolojiyi öğrenme ve benimsemeDönemin Teknoloji Gelişimleri
Elon Musk ve SpaceXUzay araştırmaları ve teknoloji üzerine eğitimUzayda yaşama planları
Sürücüsüz araçlar, dronlar ve katlanır telefonlarYenilikçi teknolojilere yönelik eğitimTeknoloji ve eğitimin beraberinde getireceği yenilikler
Ücretsiz online eğitim programlarıHerkesin eğitimine erişimBilgiye dayalı toplum yapısı
Sınırsız gelişim imkanıKendi kendini yenileme ve geliştirmeKendini yenilemeyi alışkanlık haline getiren bireyler
Yeni diller ve programlarFarklı diller ve programları öğrenmeDaha geniş bir perspektife sahip bireyler

İçinde bulunduğumuz 21. Yüzyıl artık neredeyse dijital çağın getirileri üzerine kurulmuş durumdadır. İnteraktif her ortamın günümüz süregelen hayatı idam ettirmede başrol oynadığı aşikar. Teknolojik bağlamda kendini her geçen gün yenileyen evre ile artık neredeyse ulaşılması güç herhangi bir bilginin kalmamasına olanak sağlanmıştır. Eğitim alanında da oldukça hızlı şekilde yayılan ve gelişmeler gösteren metotların, kullanıcılar ile buluşması sayesinde yeni bir devir kapısı açılmıştır.

Geçmişten günümüze Elbette değişimler söz konusu olacaktır, ancak hayatımızın merkezi konumuna yerleşen teknolojinin hızına ayak uydurabilmek belki de git gide zorlaşacaktır.

Teknoloji Devri ve Eğitim

Yapay zeka ve üretim konusunda çeşitli handikaplar oluşsa da, bugünün teknolojisinden yararlanarak oldukça iyi bir eğitim almak mümkün. Sadece bir internet bağlantısı ve tarayıcı ile dünyanın diğer bir ucu ile irtibat kurulabilir ve yeni insanlar ile tanışabilirsiniz. Teknolojinin hayatımızda yükselişi ve Dijital devrin başlaması ile eğitim süreçlerine de yenilikler katılmıştır. Öğrenci ihtiyaçlarını kısıtlı bilgiler ve yol haritaları ile karşılamak yerine, artık sınırsız erişim ve bilgi kütüphaneleri oluşturulmuştur.

Verileri doğru ve etkin kullanma yolunda verilen teknoloji desteği ile okul öncesinden başlayan bu süreç yaşam boyu numaralandırılmış ansiklopedi ciltleri kadar etkili olacak ve öğrenim, öğretim döngüsünü maksimum seviyelere taşıyacaktır.

Günümüz teknoloji çağıdır ve 7'den 70’e tüm insanlık teknolojiyi hayatına entegre etmiş durumda yaşamaktadır. Hal böyle olunca eğitim sistemi de kendini güncelleme ve geliştirme adına projeler hazırlanmıştır.

Akıllı Gelecek Geliyor

Sınıflar akıllı, tahtalar akıllı, öğrenciler ise çok daha akıllıdır artık. Bu kadar aklın bir arada ve senkronize eğitim döngüsünde olması ise mutlaka iyi değerlendirilmesi gereken bir gelecek vaadidir.

Üretim, gelişim, arttırılan kapasite ve tüm etkenler teknoloji ile hız kazanarak büyümektedir. Nitelikli eğitim sistemi ile öğrencilerin teknoloji merakı ve ilgisi leyhe çevrilerek öğrenimi kolaylaştırma amacı güdülmelidir.



böylelikle bilişim teknolojileri sektörü adına lise ve üniversite de birçok bölüm oluşturulmuştur. bireylerin bu alanda sertifika ve meslek sahibi olması amaçlanmıştır. Görüldüğü üzere birçok öğrenci artık devlet memuru ve benzeri meslek sahibi olabilmek düşüncesinden uzaklaşarak teknoloji alt dallarını hedef edinmiş ve bu yönde eğitim görmeyi tercih etmiştir.

Bunun en basit örneklerinden biri şudur ki, günümüzde erişim sağladığımız onlarca web sitesi ve bu web sitelerinin içeriklerini oluşturan milyonlarca, Blogger- tasarımcı ve uzmanların olmasıdır. Henüz ilkokul derecesindeki öğrencilere dahi kodlama yapısı eğitimi verilmekte ve geleceğin mesleği adı altında teknolojik altyapıyı benimsetmekteler.

Teknolojiyi akademik anlamda değerlendirmek ve eğitim fakültelerinde çok destekli programlar üzerine geliştiriciler sağlandığı sürece ülke, sosyo-ekonomi pergelin de hızla büyüme gösterecektir. Bu bağlamda bilgi tabanı yüksek bireyler ve bu formatta uzman fikirler yeşerecektir.

Hayatımızın her ama her anına entegre ettiğimiz teknolojiyi, araştırma, öğrenmek güdüsü ve teorik yapı adına kullanmak gereklidir.

Dönemin Teknoloji Gelişimleri

Uzay hakkında pek çok araştırma yapılırken Tesla'nın ünlü ceo’su Elon Musk, uzaya ilk araç gönderen kişi olarak tarihe adını yazdırmıştır. Ayrıca Space x adındaki şirketi ile uzayda yaşanabileceğini kanıtlama projeleri üzerine çalışmalar yürütmektedir. Bir diğer teknoloji ürünü ise sürücüsüz araç, dronlar, uçan arabalar ve teknoloji devlerinden Samsung'un yakında piyasaya sürülmesi beklenen katlanır telefonları...

Birçok ülke teknoloji anlamında kendini oldukça iyi yerlere getirmeyi başarmıştır. Bu durumda geri planda kalan ülkeler maddi manevi rekabete dahi giremeyecek durumdadır. Teknolojiyi insanlar üretirken, üretilen teknolojiden yine insanlar yararlanmaktadır. Durum böyle olunca zincirleme eğitim ve üretim sağlamakta.

Saatlerinizi amaçsız uygulamalar ile geçirmek yerine, yeni diller ve çok amaçlı programlar öğrenebilirsiniz. “Yarın” mutlaka işime yarayabilir düşüncesini İlke edinerek yeni şeyler öğrenebilmek ve bir bilezik oluşturabilmek iyi bir fikir olacaktır.

Örneğin bir ev hanımı asla çalışma hayatına dönmeyeceğini düşünmemeli aksine kendini geliştirmek adına ücretsiz online eğitim programlarını, meslek dalları için hazırlanan videoları ve içerikleri öğrenmelidir. Unutulmamalıdır ki yarın ne getirir muamma…

Hayatımızda sınırsız olan iki şey var: birincisi eğitim, ikincisi teknoloji.

İyi bir eğitim iyi bir teknoloji üretir. İyi bir teknoloji ise iyi bir eğitimi getirir. Onun için sürekli olarak kendimizi yenileme, formatlama, geliştirme ve geliştirdiklerimizi de paylaşma yolunda ilerlemeliyiz. İnteraktif her ortamda öğrenilecek çok şey vardır unutmayın.

Yeni diller ile rehber, hayal gücü ile tasarımcı ve aldığınız ufak tefek notlarla desteklediğiniz eğitimi bir yazara dönüştürmek sizin elinizde. Eğitim teknolojisi ile öğrenmeyi geliştirmek, öğrenilen verileri analiz etmek ve depolamak, en önemlisi ise paylaşabilmektir. Bilinenler paylaşılmamış olsaydı eğer şu an bu içeriği okuyamazdınız.

Bildiklerinizi paylaşma, paylaşılanları ise öğrenmeniz dileğiyle...

Teknoloji Devri ve Eğitim Arasındaki İlişki Nedir?

Yapay zeka ve üretim konusunda çeşitli handikaplar oluşsa da, bugünün teknolojisinden yararlanarak oldukça iyi bir eğitim almak mümkün. Sadece bir internet bağlantısı ve tarayıcı ile dünyanın diğer bir ucu ile irtibat kurulabilir ve yeni insanlar ile tanışabilirsiniz.

Dönemin Teknoloji Gelişmeleri Nelerdir?

Uzay hakkında pek çok araştırma yapılırken Tesla'nın ünlü ceo’su Elon Musk, uzaya ilk araç gönderen kişi olarak tarihe adını yazdırmıştır. Ayrıca Space x adındaki şirketi ile uzayda yaşanabileceğini kanıtlama projeleri üzerine çalışmalar yürütmektedir. Bir diğer teknoloji ürünü ise sürücüsüz araç, dronlar, uçan arabalar ve teknoloji devlerinden Samsung'un yakında piyasaya sürülmesi beklenen katlanır telefonları…

Teknoloji Ve Eğitim Arasında Nasıl Bir Bağ Vardır?

İyi bir eğitim iyi bir teknoloji üretir. İyi bir teknoloji ise iyi bir eğitimi getirir. Onun için sürekli olarak kendimizi yenileme, formatlama, geliştirme ve geliştirdiklerimizi de paylaşma yolunda ilerlemeliyiz. İnteraktif her ortamda öğrenilecek çok şey vardır unutmayın.

Yazar: Şimal Dayak

İnternet ve dijital çağın getirileri, Metotların gelişmesi ve sınırsız bilgi göründün olması, Akıllı gelecek, Yapay zeka ve üretim, Sürekli yenilenen eğitim süreçleri ve içerikler, Teknolojinin eğitime entegrasyonu, Dünyanın diğer bir ucuna ulaşma imkanı, Sınırsız erişim ve bilgi kütüphaneleri, Nitelikli eğitim sistemi, Bilişim teknolojileri sektöründeki büyüme, Öğrenciye teknoloji merakı ve ilgi aşılanması, Teknolojik altyapılı mesleklerin yaygınlaşması, Web sitesi ve içeriklerin oluşturulması, Teknolojiyi öğrenme ve benimseme, Dönemin Teknoloji Gelişimleri, Elon Musk ve SpaceX, Uzay araştırmaları ve teknoloji üzerine eğitim, Uzayda yaşama planları, Sürücüsüz araçlar, dronlar ve katlanır telefonlar, Yenilikçi teknolojilere yönelik eğitim, Teknoloji ve eğitimin beraberinde getireceği yenilikler, Ücretsiz online eğitim programları, Herkesin eğitimine erişim, Bilgiye dayalı toplum yapısı, Sınırsız gelişim imkanı, Kendi kendini yenileme ve geliştirme, Kendini yenilemeyi alışkanlık haline getiren bireyler, Yeni diller ve programlar, Farklı diller ve programları öğrenme, Daha geniş bir perspektife sahip bireyler
teknoloji ve eğitim arasındaki ilişkieğitimde teknoloji eğitim teknolojisi eğitim ve teknolojiteknolojiteknoloji devrimiteknoloji faydaları teknolojinin etkileri Türkiyede teknolojiyeni teknoloji
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.