AnasayfaBlogSeyahat Blogu Yazarı Nasıl Olmalı?
Blogger

Seyahat Blogu Yazarı Nasıl Olmalı?

08 Nisan 2022
Bu görüntüde büyük bir kayanın üzerinde duran bir dizüstü bilgisayar ve bir kamera görülmektedir. Dizüstü bilgisayar açık ve kamera yanına yerleştirilmiş. Ön planda, içinde dizüstü bilgisayar olan ve kayanın üzerinde duran bir sırt çantası var. Dizüstü bilgisayarın sağında bir masanın üzerinde bir çift güneş gözlüğü var. Masanın üzerinde bir kamera çantası da görülüyor. Arka planda bir dağ sırasının bulanık bir görüntüsü var. Görüntüde kamera çantasının yakın çekimi de var. Dizüstü bilgisayar ve fotoğraf makinesi, uzakta dağların bulunduğu çöl benzeri bir manzarayla çevrili bir kayanın üzerinde durmaktadır. Kayaların, kumun ve gökyüzünün renkleri birbirine karışarak huzurlu ama gizemli bir atmosfer yaratıyor.
ÖzelliklerNeden ÖnemliÖrnekler
Araştırmacı RuhluSeyahat edilecek yerin detaylarına hakim olmak ve okuyucuya doğru bilgi aktarmak için gereklidir.En uygun seyahat dönemi, yerel yemekler, konaklama ve ulaşım bilgileri
SabırlıTüm bilgileri toplamak, yazıyı hazırlamak ve paylaşmak zaman alır.Derinlemesine araştırma yapmak, uzunca bir yazıyı düzgün bir şekilde oluşturmak
EnerjikSeyahat etmek, deneyimlemek ve bunları yazmak için enerji gerektirir.Aktiviteleri deneyimlemek, bolca fotoğraf çekmek
DüzenliBilgilerin düzgün ve anlaşılır bir şekilde sunulabilmesi için düzenli olmak önemlidir.Konuları uygun başlıklar altında toplamak, yazının akışını sağlamak
Sosyal Medya AktifliğiOkuyucularla daha fazla etkileşime geçmek ve daha geniş bir kitleye ulaşmak için gereklidir.Instagram ve Facebook paylaşımları, takipçilerle etkileşim
Fotoğrafçılık YeteneğiYazıları daha ilgi çekici ve görsel olarak tatmin edici kılmak için gereklidir.Seyahat ettiği yerlerden çekilen orijinal fotoğraflar
Bütçe PlanlamaTatilcilerin maliyetleri önceden bilmesi ve plan yapabilmesi için önemlidir.Konaklama ve ulaşım maliyetleri, yemek fiyatları
Dilin AkıcılığıOkuyucunun yazıyı keyifli ve kolayca okumasını sağlamak için gereklidir.Basit ve anlaşılır bir dil kullanmak, karmaşık cümlelerden kaçınmak
Doğru Bilgi KontrolüOkuyucunun yanlış bilgilerle karşılaşmaması veya yanıltıcı bilgilerle hareket etmemesi için önemlidir.Bilgilerin güncel ve doğru kaynaklardan sağlanması, bilgilerin sürekli güncellenmesi
YaratıcılıkBlogun dikkat çekici ve eğlenceli olması için gereklidir.Farklı konular bulmak, kendi deneyimlerini orijinal bir şekilde ifade etmek

Blog takipçilerinin okumaktan en keyif aldığı yazılar kuşkusuz seyahat bloğu yazılarıdır. Günümüzde gezi yazılarında farklı kültürleri tanıtmak sadece bir hobi olmaktan çıkarak neredeyse bir meslek haline dönüşmüştür. 

Tatil Yazılarının Faydaları

Hiç gitmediğimiz bir yere seyahat edeceksek çevremizde daha önce o yerlere gitmiş olan kişilerden fikir alırız. Ya da tatile gitmek istediğimiz yerler hakkında bilgi almak için internette araştırma yaparken seyahat sitelerini veya blog yazılarını mutlaka okuruz.

Seyahat deneyimlerinin paylaşıldığı bu yazılar bizler için her zaman önemli bilgi kaynakları haline gelmiştir. Genelde seyahatlerde kısa sürede birçok yeri gezmek ve hiçbir ayrıntıyı kaçırmak istemeyiz.

Belki bir daha hiç gitmeyeceğimiz o tatil beldesinde ilgimizi çeken aktiviteleri deneyimlemek için harcayacağımız zaman çok kıymetlidir. En sağlıklısı tüm araştırmaları yapıp kendimize en uygun planı çıkarmaktır.

Eğer planlanan seyahat yurt dışında bir yer ise, yabancı ülkeye giderken daha fazla çekincelerimiz olabilir. Havaalanından şehir merkezine gitmek ile başlayıp güvenli konaklama, yeme-içme, şehir içi ya da şehir dışı ulaşım ve kültürel merkezlerin yer bildirimlerine kadar elimizde bir rehber ya da harita olmasını tercih ederiz. İşte bu gibi bilgilerin hepsini bir arada bulabileceğimiz siteler bizler için çok güzel bilgi kaynaklarıdır.

Seyahat Blogu Yazmak Kolay mı?

Seyahat bloğu yazarlığı yapmak hiç de göründüğü kadar kolay değildir. Yazarın bazı önemli özelliklere sahip olması gerekir. Araştırmacı ruhlu, sabırlı, enerjik ve düzenli olması bunların başında gelir.

Çünkü yazar o seyahate sadece gezip eğlenmek için değil, bilgi toplamak için de gitmiştir.

Gidilecek olan yere hangi aylarda gidilmesinin en uygun olacağı, görülmesi gereken (tarihi eser, müze, sergi ya da park gibi) yerlerin konumları ve ulaşımları, meşhur yöresel yemekleri, en güzel mekanları, şehir içi konaklama ve ulaşım bilgileri gibi birçok ayrıntıyı yazısında sunmuş olması gerekir. 

Seyahat Blogu Yazarı Nasıl Olmalı?

Seyahat ile ilgili blog yazmanın önemi yazar tarafından benimsenmelidir. Ayrıca yazarın yazılarının dilinin akıcı, anlaşılır ve okuyan kişiyi heveslendirir olmasının yanında eklemiş olduğu fotoğraflar da dikkat çekici olmalıdır. 

İlgili eğitim: Blog Yazarak Evden Para Kazanın (6 Eğitim)

Sosyal Medya Hesaplarını Takip Etmek

Günümüzde sosyal medyanın üzerimizdeki etkisini de düşünürsek, seyahat sitesinin haricinde Facebook ve Instagram gibi hesaplardaki fotoğrafların ve alt bilgilerin de bizleri bilgilendiriyor ve dikkatimizi çekiyor olması gerekir.

blog yazarını sosyal medya üzerinden keşfetmiş olup daha detaylı bilgi almak için sitesini ziyaret edebiliriz. ya da kendi sitesini ziyaret ettiğimizde yazılarını beğenir ve sosyal medyada takip etmeye başlayabiliriz. böylece tatilimizin öncesinde yeterli bilgileri almış ve planımızı yapmış oluruz.

Sonuç olarak, deneyimlerini dikkatli ve düzenli olarak paylaşan seyahat blogu yazarları sayesinde takipçiler de tatillerinden daha fazla keyif alır ve zamanlarını daha kaliteli kullanmış olurlar.

Seyahat dahil olmak üzere farklı alanlarda yazı oluşturmak isteyenler için ücretsiz online eğitimler kapsamında blog yazarlığı eğitimi verilmektedir.

İlgili eğitim: Blog Yazarlığı Eğitimi

Konu ile ilgili blog yazmak isteyenler için ipuçları veya başarılı blog yazarı olmanın yolları gibi önemli yazılara da göz atmakta fayda var.

İlgili yazılar:

Ayrıntılı ve Detaylı Bilgi Vermek

Verilecek tüm bilgilerin kendi içinde bütçe planı yapılması da önemlidir. Uygun fiyatlı ve konforlu konaklama seçenekleri ya da tatil boyunca ortalama bütçe gibi bilgiler de tatilciler için değerli ayrıntılardır.

Örneğin, müze veya sergi gibi ücretli mekanların ücret bilgileri ya da hangi restoranda hangi yemeğin tercih edilir olması gibi bilgileri okuyucuya sunması da güzel detaylar olabilir. 

Yazılan bilgilerin doğrultusunda hareket eden okuyucunun tatilde kötü deneyimler yaşamaması için, blog yazarı bilgilerin güncelliğini ve doğruluğunu kesinlikle kontrol etmelidir.

Araştırmacı Ruhlu, Seyahat edilecek yerin detaylarına hakim olmak ve okuyucuya doğru bilgi aktarmak için gereklidir, En uygun seyahat dönemi, yerel yemekler, konaklama ve ulaşım bilgileri, Sabırlı, Tüm bilgileri toplamak, yazıyı hazırlamak ve paylaşmak zaman alır, Derinlemesine araştırma yapmak, uzunca bir yazıyı düzgün bir şekilde oluşturmak, Enerjik, Seyahat etmek, deneyimlemek ve bunları yazmak için enerji gerektirir, Aktiviteleri deneyimlemek, bolca fotoğraf çekmek, Düzenli, Bilgilerin düzgün ve anlaşılır bir şekilde sunulabilmesi için düzenli olmak önemlidir, Konuları uygun başlıklar altında toplamak, yazının akışını sağlamak, Sosyal Medya Aktifliği, Okuyucularla daha fazla etkileşime geçmek ve daha geniş bir kitleye ulaşmak için gereklidir, Instagram ve Facebook paylaşımları, takipçilerle etkileşim, Fotoğrafçılık Yeteneği, Yazıları daha ilgi çekici ve görsel olarak tatmin edici kılmak için gereklidir, Seyahat ettiği yerlerden çekilen orijinal fotoğraflar, Bütçe Planlama, Tatilcilerin maliyetleri önceden bilmesi ve plan yapabilmesi için önemlidir, Konaklama ve ulaşım maliyetleri, yemek fiyatları, Dilin Akıcılığı, Okuyucunun yazıyı keyifli ve kolayca okumasını sağlamak için gereklidir, Basit ve anlaşılır bir dil kullanmak, karmaşık cümlelerden kaçınmak, Doğru Bilgi Kontrolü, Okuyucunun yanlış bilgilerle karşılaşmaması veya yanıltıcı bilgilerle hareket etmemesi için önemlidir, Bilgilerin güncel ve doğru kaynaklardan sağlanması, bilgilerin sürekli güncellenmesi, Yaratıcılık, Blogun dikkat çekici ve eğlenceli olması için gereklidir, Farklı konular bulmak, kendi deneyimlerini orijinal bir şekilde ifade etmek
seyahat blogu blog yazarlığı blog yazarı
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.