AnasayfaBlogSandviç Tekniği ile Lezzetli Bir Hayat Kurmak
Yaşam Koçluğu

Sandviç Tekniği ile Lezzetli Bir Hayat Kurmak

12 Aralık 2022
Bu görüntü, üzerinde çatal bulunan bir sandviçin yakın çekimini göstermektedir. Sandviç, siyah zemin üzerine beyaz bir harf de dahil olmak üzere birkaç farklı yiyecek katmanından oluşmaktadır. Ayrıca kahverengi zemin üzerinde beyaz bir harfin yanı sıra bir yaprak ve bir çubuğun yakın çekimi de var. Arka planda bir kadının yüzünün yakın çekimi var. Çatal, taze hazırlanmış ve yenmeye hazır görünen sandviçin üstünde durmaktadır. Sandviçin renkleri kahverengi, beyaz ve siyahın tonlarıyla canlıdır. Çatal, sandviçle ilginç bir kontrast oluşturarak görüntüye biraz doku ve derinlik katıyor.
KonuAçıklamaFayda
Sandviç TekniğiOlumsuz geri bildirimleri yumuşatmak için olumlu yorumların arasına konan bir yöntemdir.Kötü geri bildirimlerin olumsuz etkisini en aza indirir ve anlayışlı bir ortam yaratır.
Nasıl Çalışır?Olumsuz bir yorumu iki olumlu yorumun arasına sıkıştırma şeklinde işler.Rahatsızlık oluşturmadan yapıcı şekilde eleştiri yapmayı sağlar.
Yaşam Koçluğu EğitimiBir yaşam koçu olmak ve Sandviç Tekniği gibi araçları etkin bir şekilde kullanmak için alınabilir.Yaşamınız ve diğerlerinin yaşamı üzerinde olumlu etkisi olur.
Zaman Yönetimi KursuEtkili zaman yönetim stratejileri öğrenmek için alınabilir.Verimli zaman kullanımı, genel hayat kalitenizi arttırır.
Sandviç Tekniği'nin FaydalarıGuven ve saygı oluşturur, eleştiriyi yumuşatır, açık iletişimi teşvik eder.İlişkileri daha sağlıklı hale getirir, verimli geri bildirimler yapmayı sağlar.
Güven OluşturmaSandviç Tekniği, hakkında geri bildirim yapılan kişinin güvende ve saygı görüldüğünü hissetmesini sağlar.Daha sağlıklı ve olumlu ilişkiler kurmayı sağlar.
Açık İletişimSandviç Tekniği, insanlara geri bildirim verirken açık ve dürüst olmayı teşvik eder.İlişkilerde daha fazla anlayış ve empati oluşturur.
Gelişim AlanlarıSandviç Tekniği, kişinin mevcut yeteneklerini takdir ederken aynı zamanda geliştirilmesi gereken alanları belirtmeye yardımcı olur.Kişisel ve profesyonel gelişim için yolu açar.
Eleştiri AlışkanlığıBu teknik, kişinin olumlu bir şekilde eleştiriyi kabul etmesi ve onun üzerinde çalışma alışkanlığını geliştirmesine yardımcı olur.Motive edici ve yapıcı eleştiriye daha açık bir tutum geliştirir.
Geri BildirimSandviç Tekniği, olumlu ve olumsuz geri bildirimleri uygun bir şekilde sunarak, eleştiriyi yapıcı ve yardımcı hale getirir.Yapıcı ve anlayışlı bir şekilde eleştiri yapmayı sağlar.

Son zamanlarda hayattan bunaldığınızı mı hissediyorsunuz? Eğer öyleyse, yalnız değilsiniz. Birçoğumuz yolumuza devam etmek için yardıma ihtiyaç duyarız ve işte bu noktada yaşam koçluğu devreye girer. Doğru araçlar ve bir profesyonelin rehberliği ile yaşam tarzınızda kalıcı değişiklikler yapabilir ve hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

İlgili eğitim: Yaşam Koçluğu Eğitimi

Popüler araçlardan biri, yaşam koçluğu alanında ilgi görmeye başlayan Sandviç Tekniğidir.

Sandviç Tekniği Nedir?

Sandviç Tekniği, kişiye saldırıya uğramış veya küçümsenmiş hissettirmeden geri bildirim (veya eleştiri) vermenin bir yoludur. Bir değerlendirme sırasında verilebilecek darbeleri yumuşatmak için daha eleştirel iki yorum arasında sandviç yapmak için olumlu bir dil kullanır.

Bu teknik, kişilerin yapıcı eleştiri alırken aynı zamanda desteklendiklerini ve cesaretlendirildiklerini hissetmelerini sağlar. Birinin duygularını incitmekten veya öz saygısına zarar vermekten korkmadan geri bildirim verilebilecek olumlu bir atmosfer yaratmaya yardımcı olur.

Nasıl Çalışır?

Sandviç Tekniği, olumsuz bir yorumu iki olumlu yorumun arasına sıkıştırarak çalışır. Örneğin, arkadaşınız zaman yönetimi becerileriyle mücadele ediyorsa, bu tekniği kullanarak yapıcı tavsiyelerde bulunabilirsiniz: "Son zamanlarda çok çalıştığını biliyorum, daha iyi zaman yönetimi için bazı stratejilere bakmanın gerçekten yardımcı olacağını düşünüyorum.

İlgili eğitim: Zaman Yönetimi Kursu

Zamanını verimli bir şekilde nasıl yöneteceğini bulduğunda başarılı olmana yardımcı olacak pek çok harika özelliğe sahipsin!" Bu şekilde, arkadaşınız geliştirmesi gereken alanlar olsa da, hala yetenekli olarak görüldüğünü ve diğer nitelikleri için de takdir edildiğini bilir!

Sandviç Tekniğinin Faydaları

Bu tekniği kullanmak iki kişi arasında güven oluşturmaya yardımcı olabilir çünkü sert geri bildirim veya eleştiri verirken bile birbirlerine saygı duyduklarını gösterir. Aynı zamanda her iki taraf arasında anlayış oluşturulmasına yardımcı olur çünkü her ikisinin de onaylandığını ve saygı duyulduğunu hissetmesine izin verirken, yaşamlarının belirli alanlarında büyüme ve gelişme için alan sağlar. Ayrıca bu yöntem, her türlü ilişkide (profesyonel veya kişisel) gerekli olan açık iletişimi teşvik eder.

Sandviç Tekniği, yapıcı eleştirilerde bulunurken aynı zamanda saygılı ve teşvik edici olmanın etkili bir yoludur. Daha eleştirel iki yorum arasına sıkıştırılmış olumlu bir dil kullanarak, arkadaşlarımıza veya iş arkadaşlarımıza geri bildirim verirken anlayış ve güven ortamı yaratabiliriz.

İster yaşam koçluğu seanslarında ister arkadaşlarınızla ya da aile üyelerinizle günlük sohbetlerinizde kullanın, bu teknik başkalarının hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olurken ilişkilerinizden ödün vermemeniz için paha biçilmez olabilir!

Sandviç Tekniği, Olumsuz geri bildirimleri yumuşatmak için olumlu yorumların arasına konan bir yöntemdir, Kötü geri bildirimlerin olumsuz etkisini en aza indirir ve anlayışlı bir ortam yaratır, Nasıl Çalışır?, Olumsuz bir yorumu iki olumlu yorumun arasına sıkıştırma şeklinde işler, Rahatsızlık oluşturmadan yapıcı şekilde eleştiri yapmayı sağlar, Yaşam Koçluğu Eğitimi, Bir yaşam koçu olmak ve Sandviç Tekniği gibi araçları etkin bir şekilde kullanmak için alınabilir, Yaşamınız ve diğerlerinin yaşamı üzerinde olumlu etkisi olur, Zaman Yönetimi Kursu, Etkili zaman yönetim stratejileri öğrenmek için alınabilir, Verimli zaman kullanımı, genel hayat kalitenizi arttırır, Sandviç Tekniği'nin Faydaları, Guven ve saygı oluşturur, eleştiriyi yumuşatır, açık iletişimi teşvik eder, İlişkileri daha sağlıklı hale getirir, verimli geri bildirimler yapmayı sağlar, Güven Oluşturma, Sandviç Tekniği, hakkında geri bildirim yapılan kişinin güvende ve saygı görüldüğünü hissetmesini sağlar, Daha sağlıklı ve olumlu ilişkiler kurmayı sağlar, Açık İletişim, Sandviç Tekniği, insanlara geri bildirim verirken açık ve dürüst olmayı teşvik eder, İlişkilerde daha fazla anlayış ve empati oluşturur, Gelişim Alanları, Sandviç Tekniği, kişinin mevcut yeteneklerini takdir ederken aynı zamanda geliştirilmesi gereken alanları belirtmeye yardımcı olur, Kişisel ve profesyonel gelişim için yolu açar, Eleştiri Alışkanlığı, Bu teknik, kişinin olumlu bir şekilde eleştiriyi kabul etmesi ve onun üzerinde çalışma alışkanlığını geliştirmesine yardımcı olur, Motive edici ve yapıcı eleştiriye daha açık bir tutum geliştirir, Geri Bildirim, Sandviç Tekniği, olumlu ve olumsuz geri bildirimleri uygun bir şekilde sunarak, eleştiriyi yapıcı ve yardımcı hale getirir, Yapıcı ve anlayışlı bir şekilde eleştiri yapmayı sağlar
sandviç tekniği yaşam koçluğu
Sarı saçlı bir kadın, beyaz arka plan, renkli gözlü
Beyza Keskin
Sosyolog, Blog Yazarı

Dokuz Eylül Üniversitesi Psikoloji bölümünden sonra Ege Üniversitesi'nde Sosyal Psikoloji bölümünden de mezun olmuştur. Sonrasında Marmara Üniversitesi'nde Sosyal Psikoloji bölümünü bitirmiştir. 

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Siyah önlüklü beyaz aşçı üniforması giyen bir adam görüntünün ortasında duruyor. Yüzünde ciddi bir ifade ile öne doğru bakıyor. Sağ elinde bir parça yiyecek tutmaktadır. Gölgelerle kısmen gizlenmiş olan yüzü gibi sol kolu da hafifçe bulanık. Arka plan karanlık ve bulanık, görüntünün sağ alt köşesinde metal bir nesne kısmen görülebiliyor. Adamın kıyafeti profesyonel, beyaz gömlekli ve siyah önlüklü; odaklanmış ve yemek pişirmeye hazır görünüyor.
Kişisel Gelişim

Kendi Mutfağının Şefi Ol

02 Mayıs 2020
Bir grup balık ve sebze bir masanın üzerindeki kesme tahtasına yayılmıştır. Balık, domates, bir kase turuncu mercimek ve bir kase pirinç de dahil olmak üzere çeşitli sebzelerle çevrilidir. Yiyeceklerin yakın çekimi, malzemelerin canlı renklerini ve dokularını ortaya çıkarıyor. Bitkinin yakın çekiminde yeşilin çeşitli tonları ve yapraklı bir doku görülüyor. Yeşil yiyecek kasesi, Brüksel lahanası ve kereviz de dahil olmak üzere çeşitli sebzeler içeriyor. Görüntü genel olarak renkli ve besleyici bir yemek sunuyor.
Pazartesi Sendromu

Pazartesi Sendromsuz Diyet

27 Mayıs 2019
Önlüklü iki kadın bir mutfakta birlikte pizza yapıyor. İlk kadın tezgahın başında durmuş, oklava ile hamuru açıyor. Onun yanındaki ikinci kadın domatesleri kesiyor ve pizzanın üzerine yerleştiriyor. Yanında bir kâse domates ve tezgâhın üzerinde bir saksı bitki vardır. Kaseye yakından bakıldığında içinde birkaç beyaz nesne görülüyor. Arka planda, içinde beyaz nesneler olan beyaz bir kase tezgahın üzerindedir. Mutfak taze yapılmış pizza kokusuyla doludur.
Bölümler

Aşçılık Bölümü (MYO)

18 Eylül 2020