AnasayfaBlogRüyalar Ülkesi Amerika'da Eğitim
Yurtdışında Eğitim

Rüyalar Ülkesi Amerika'da Eğitim

25 Kasım 2018
Bir parmaklığın önündeki patikada yürüyen bir grup insan. Öndeki kişi mavi tayt ve yeşil ceket giymiş, sağ elinde bir çanta taşıyan bir kadın. Onun arkasında siyah bir sırt çantası giyen ve sol elinde bir çanta tutan bir adam. Daha geride elinde baston tutan bir kişi var. Yan tarafta, üzerinde siyah bir sırt çantası bulunan bir masa var. Yol taştan yapılmış ve yakınlarda inen bir dizi merdiven var.
Amerika'da Eğitim İmkanlarıUıkış YollarıEk Bilgi
Üniversite ve Yüksek Lisans ProgramlarıÖğrenci vizesi ileDünya çapında tanınan birçok üniversite
Dil KurslarıTuristik vize ileAna dilinde İngilizce öğrenme imkanı
Sertifika ProgramlarıÖğrenci vizesi ileMesleki alanlarda uzmanlaşma fırsatı
Lise değişim programlarıÖğrenci vizesi ileFarklı kültürleri deneyimleme fırsatı
Yaz okullarıTuristik vize ileEğitim ve tatili bir arada geçirme imkanı
Araştırmacı ÖğrencilikÖğrenci vizesi ileAlanında hem teori hem de uygulama kısmında derinleşme
Öğretim GörevliliğiÇalışma vizesi ileDünya çapında üniversitelerde ders verme imkanı
Eğitim seminerleri ve konferanslarıTuristik vize ileAlanındaki son trendleri öğrenme şansı
Sanat ve müzik atölyeleriTuristik vize ileÜnlü sanatçılarla bir arada çalışma fırsatı
Spor eğitim kampı ve programlarıTuristik vize ileProfesyonel sporcularla birlikte antrenman yapma fırsatı

Siz de Amerika’da üniversite ya da yüksek lisans öğrencisi olma hayalleri kuranlardan mısınız? Doğru yerdesiniz. Bize çok uzakmış gibi gözüken ama dünya ne kadar küçükmüş dedirten Amerika aslında gözümüzde büyüttüğümüzden çok daha kolay ve ulaşılabilir.

Doğru zamanda doğru yerde olmanın yanına birazcık da şans eklendiği zaman siz de rüya ülkede vizyonunuza vizyon katacak bir eğitim alabilirsiniz.

Amerika’da eğitim için hayaller kurmadan önce okullara kabul sürecine kadar geçen sürede yapacaklarımızdan ve karşılaşacaklarımızdan biraz bahsedelim ve ilk adımı atarken doğru adım attığımızdan emin olalım.

Amerika'da Öğrenci Olmak Ama Nasıl?

Amerika’da öğrenci olabilmemiz için öncelikle F1 tipi öğrenci vizesini almamız gerekiyor. Okullara kabul edilebilecek miyim endişesinden önce Konsolosluk bana vize verir mi sorularınızı duyar gibiyim... Elbette vize başvurumuzun reddedilme durumu olabilir. Birazcık şansın yanımızda olması bu noktada önemli oluyor maalesef. Türkiye – Amerika ilişki dengesinin sabit olmaması kötü dönemde başvuru yapan herkesin vizelerinin reddedilmesine neden olabiliyor. Birde tabi ki gidip de dönmeme ihtimalimizi göz önüne alırsak vize almanın zorluğuyla karşı karşıya kalıyoruz.

Biz yine de yılmadan hedeflerimiz doğrultusunda istediğimiz eğitimi almak için Konsolosluğun yolunu tutacaksak işte size üç tane önerim;

F1 tipi öğrenci vizesi alabilmeniz için 3 tavsiye nedir?

Birincisi haritayı önünüze alıp yaşamak isterseniz şehirdeki İngilizce dil kurslarına başvurup ön kayıt yaptırmak ve tarafınıza bir davet dilekçesi göndermeleridir.

İkincisi üniversiteler ile bağlantısı olan prestijli dil okullarına kayıt yaptırıp, İngilizce kurlarının hepsini başarı ile bitirdiğinizde sizin yetkinliklerinize göre kabul edilebileceğiniz okullardan dil kursu aracılığı ile teklif almaktan geçiyor.

Üçüncü ve son olanı ise tüm üniversite giriş sınavlarınızı tamamlayıp istediğiniz üniversitelere başvuru yapıp okul kabul belgeniz ile birlikte konsolosluğun yolunu tutmanızdır.

Benim fikrimi soracak olursanız üniversitelerin istediği tüm sınavları Türkiye’de başarı ile tamamlayıp uzaktan üniversite seçmek yerine, minimum 6 ay gidip Amerika’da yaşamaktır. İstediğiniz şehrin havasını koklayıp beklentinizi karşılayacak okullara gitmeniz. Amerikalılarla İngilizce konuşup anlaşmaya çalışmanız.

İngilizceyi Etkili Nasıl Öğrenirim?

Türkiye’de İngilizce öğretmenlerinin büyük bir çoğunluğu yurt dışına çıkış bile yapmamış olanlardan oluşmaktadır. Bu durumda ülkece İngilizce problemimizin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Dil bilgisi (grammer)’ne ağırlık ve önem verilen bir Türkiye eğitim sisteminde ne kadar akıcı İngilizce konuşabilirsiniz ki. Konuşmaya başlamadan önce kafanızda ben bu cümleyi doğru kurmalıyım tilkileri dolaşırken 2 cümleyi bir araya getirememe durumu ortaya çıkmaktadır. Ne kadar çok Amerikalı ile konuşursanız o kadar akıcılığınız ortaya çıkar, bir o kadar da kelime haznenizi çoğaltırsınız. Kaliteli bir İngilizce eğitimi alın.

Aksan problemi

Bunun yanında sert sayılan Doğu Avrupa aksanına sahip olduğumuz için önceden gidip aksanı biraz yumuşatmak bizim için faydalı olacaktır. Amerikalıların büyük bir çoğunluğu ülkelerinden dışarı çıkmadıkları için uluslararası öğrenci popülasyonunun az olduğu şehirlerde sizleri aksanınızdan dolayı anlayamayacaklardır. Bu da sizde beni neden anlamıyorlar, acaba yanlış mı konuşuyorum özgüvensizliği ortaya çıkabilir. Ama hayır asla böyle düşünmeyin.

Siz ki en iyi dil bilgisine (grammer) sahip olan toplumdan geliyorsunuz ☺

Bu yüzden sert sayılan aksanımızı yumuşatmamız okuldaki başarımızdan dolayı faydalı olacağını düşünüyorum.

Ama derseniz ki ben zaten her yaz Amerika’dayım, şehir araştırıyorum, okul bakıyorum, yaz okuluna gidiyorum vb. sizleri kesinlikle tenzih ediyorum. Sizler için önerim zaman kaybetmeden okula başlamanız olacaktır.

Doğru üniversiteyi seçmek konusuna gelecek olursak birçok parametre işin içine girmektedir.

Plazaların olduğu, kalabalık nüfuslu, metroya atlayıp ulaşımı çözebileceğiniz bir şehirde mi yaşamak istersiniz, 2 katlı, müstakil, bahçeli evlerin olduğu ulaşım için araba ihtiyacının doğduğu bir şehir de mi yaşamak istersiniz?

Hava durumunun her mevsim sıcak olmasını, ayağınızdaki parmak arası terliklerinizi hiç çıkartma ihtiyacı duymadığınız bir mevsimde mi, yazları sıcak kışları Kasım ayı itibari ile kar yağışının başlayacağı ve Nisan ayına kadar kar soğuğunun gitmeyeceği kar montunuzu üstünüzden çıkartamayacağınız bir mevsimde mi yaşamak istersiniz?

Türkiye coğrafyası muazzam güzellikle olduğundan dolayı 4 mevsimi de yaşamaya o kadar alışmışız ki... Kar yağışının bu kadar yoğun olması ya da havaların tropik iklimin getirdiği sıcaklığı ile gün ortasında bir anda şiddetli tropik yağmurların yağması ilk gittiğinizde yadırgamanıza sebep olacaktır. İnsanız her duruma alışabildiğimiz gibi bu duruma da kısaca alışabiliyoruz. ☺

Amerika'da harcamalar

Tabi ki günümüz gerçeklerinden dolar kuru da hayatımıza 2018 yılı itibari ile hızlı bir giriş yapmış bulunmaktadır. Bütçe durumunuz ile doğru orantılı bir seçim yapmamız gelecek yıllarda sıkıntı yaşamamamıza sağlayabilir. Bütçemizi iyi ayarlamalıyız, doğru planlama yapmak önemlidir.

Şehir seçiminizi ve bütçe ayarlamanızı yaptıktan sonra üniversitelere rahatlıkla başvurularınızı gönderebilirsiniz. Bölümünüzün gerektirdiği SAT, GMAT, GRE gibi sınavlarda yapabileceğiniz en yüksek puanları almak, Türkiye’de mezun olduğunuz okullardaki mezuniyet notunuzun olabildiğince yüksek olması, birde İngilizce dil yeterlilik sınavı olan TOEFL ‘da lisans için minimum 60 puan, yüksek lisans için minimum 80 puan aldıysanız okula başlamak için hazırsınız demektir. Yüksek puanlar almanızın getirisi daha iyi okullara kabul edilmeniz ya da istediğiniz okulda burs alabilmenizi sağlayacaktır. Genelde her okulun kendine göre minimum puan beklentileri farklılık göstermektedir. Kimi okul için lisansta 60 puan yeterli olurken kimi okul 90 puan alan öğrencileri tercih etmektedir.

Vizeniz, yaşayacağınız şehir, okuyacağınız okul artık her şey tamam... Ailenizden ve sevdiklerinizden uzak kalmanız dışında rüya ülke tüm beklentilerinizi karşılayacaktır. Uzakta yaşama durumu sizi ne kadar etkileyecekse o seviyede zorlanma olacaktır elbette. Ancak artık teknoloji çok ilerledi. Saat farkına aldırmadan istediğiniz an ailenizle görüntülü konuşabilirsiniz. İnanın bu teknolojinin bu kadar önemli olduğunu o durumda çok daha iyi anlayacaksınız. Telefonlarımız artık her an elimizin altında. Uygun uçak bilet fiyatları nasıl kovalanır onun üzerine master derecesinde bile sahip olabilirsiniz ☺ Her uzun sayılan tatilde atlayıp Türkiye’ye gelebilir, tüm özleminizi giderebilirsiniz. Doğu yakasında New York – İstanbul uçuşu 9 saat, Batı yakasında Los Angeles – İstanbul uçuşu 13 saattir. Bu saatler gözünüzü korkutmasın uyuduğunuz an zaman çok hızlı geçmektedir. Emin olun Türkiye’de ki tatilinizin sonlarına doğru artık ben evime dönmeliyim diyeceksiniz...

Rüyalar ülkesi Amerika’da isteyen herkesin tecrübe edinebileceği harika bir eğitim hayatı olmasını gönülden isterim. Bu konuda tecrübeli birisi olarak hayatınıza katacak onca güzel tecrübeyi düşündükçe sizin adınıza çok mutlu oluyorum.

Sevgiler,

Yazar: Gamze Ersoylu Gönenç

Üniversite ve Yüksek Lisans Programları, Öğrenci vizesi ile, Dünya çapında tanınan birçok üniversite, Dil Kursları, Turistik vize ile, Ana dilinde İngilizce öğrenme imkanı, Sertifika Programları, Öğrenci vizesi ile, Mesleki alanlarda uzmanlaşma fırsatı, Lise değişim programları, Öğrenci vizesi ile, Farklı kültürleri deneyimleme fırsatı, Yaz okulları, Turistik vize ile, Eğitim ve tatili bir arada geçirme imkanı, Araştırmacı Öğrencilik, Öğrenci vizesi ile, Alanında hem teori hem de uygulama kısmında derinleşme, Öğretim Görevliliği, Çalışma vizesi ile, Dünya çapında üniversitelerde ders verme imkanı, Eğitim seminerleri ve konferansları, Turistik vize ile, Alanındaki son trendleri öğrenme şansı, Sanat ve müzik atölyeleri, Turistik vize ile, Ünlü sanatçılarla bir arada çalışma fırsatı, Spor eğitim kampı ve programları, Turistik vize ile, Profesyonel sporcularla birlikte antrenman yapma fırsatı
Amerika'da eğitim almak üniversite okumak Amerika'da üniversite yurtdışı eğitimi yurtdışı ingilizce
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu resimde, büyük bir şehirle çevrili bir kaidenin üzerinde duran bir Özgürlük Heykeli yer almaktadır. Heykel taştan yapılmıştır ve kollarını gökyüzüne doğru uzatmış bir şekilde durmaktadır. Arka planda mavi bir kulesi ve yeşil çatısı olan büyük bir bina var. Heykelin solunda kapısı olan bir başka bina daha var. Daha arka planda, çok sayıda yüksek binanın bulunduğu bir şehir silüeti görülüyor. Alt köşede, bir yolun yanında bir çit ve daha geride bir grup ağaç var. Genel olarak bu görüntü, hareketli bir şehirle çevrili Özgürlük Heykeli'nin güzel bir manzarasını göstermektedir.
Yurt Dışında Eğitim

Amerika'da Yüksek Lisans ve Doktora

23 Şubat 2021
Beyaz gömlekli bir kadın, bacak bacak üstüne atmış ve sırtı dik bir şekilde merdivenlerde oturmaktadır. Elinde bir kitap tutuyor, parmağıyla metni işaret ederek okuyor. Arkasında, arka planda birkaç ağacın bulunduğu metal bir çit görülüyor. Solunda, zeminde bir çatlak görülüyor ve merdivenlerde bir ayakkabının yakın çekimi görülebiliyor. Ön planda, taş basamakta sürünen siyah bir böcek görülüyor ve sağda taş çıkıntının yakın çekimi görülebiliyor. Kadın doğayla iç içe kitabın sözlerini okurken odaklanmış ve memnun görünüyor.
Yurt Dışında Eğitim

Yurt Dışında Eğitim Seçenekleri Nelerdir?

20 Kasım 2019
Bir kadın yatağında uzanmış, dizüstü bilgisayarı önünde açık ve kullanımda. Beyaz yorganı beline kadar çekmiş ve gözleri ekrana odaklanmış. Solunda duvara yaslanmış bir gitar var. Ayaklarının yanında küçük bir bitki ve onun yanında da bir sehpa üzerinde bir lamba var. Lamba yakın plandadır, tabanı koyu gri, gölgesi beyazdır. Oda aydınlıktır ve kadın işine dalmış gibi görünmektedir.
Online Eğitim

Dizi Tadında Online Eğitimler

03 Nisan 2020