AnasayfaBlogPhotoshop Nasıl Yapılır?
Video

Photoshop Nasıl Yapılır?

30 Eylül 2021
Sağ elinde kahverengi bir top tutan bir adamın yüzünün yakın çekimi gösterilir. Gözleri kapalı ve kaşları çatıktır. Siyah beyaz puantiyeli bir gömlek giymektedir. Dudakları hafifçe ayrıktır ve arka planda bir metin yazılıdır. Adamın kısa siyah saçları var ve kollarını kavuşturmuş. Yüzü sıcak bir ışıkla aydınlatılmış ve ifadesi düşünceli ve odaklanmış.
KonuAçıklamaİlgili Bilgi
Kemal Kaluç11 yıldır fotoğraf ve video işleriyle uğraşıyor ve şu anda İstanbul İşletme Enstitisü'nde photoshop eğitimi veriyor.Kaluç, daha önce de farklı yerlerde eğitim vermiştir.
PhotoshopAdobe firmasının ürettiği bir fotoğraf düzenleme programı ve bir markadır.Bu isim genellikle genel bir marka ismi olarak bilinir ve kullanılır.
Dijital GörsellikDijital fotoğrafların düzenlenmesi ve düzenlendikten sonra paylaşılması yaygındır.Bu durum, dijital sanatın popüler hale gelmesine katkıda bulunmaktadır.
Yaygın HatalarPhotoshop'a yeni başlayanlar genellikle aşırı derecede müdahalede bulunuyor.Bu, fotoğrafın detaylarının kaybolmasına neden olabilir.
Cep Telefonu UygulamalarıProfesyonel fotoğrafçılar genellikle telefonlarını fotoğraf düzenleme aracı olarak kullanmazlar, ancak yeni başlayanlar ve hobi olarak yapanlar için uygulamalar mevcuttur.Kaluç, Afterlight ve Snapseed uygulamalarını önermektedir.
Photoshop Kullanım AlanlarıPhotoshop, sadece fotoğraf düzenlemek için değil aynı zamanda reklam afişleri ve broşürler gibi diğer görsel içerikler için de kullanılır.Photoshop, çok geniş bir uygulamaya sahiptir.
Photoshop EğitimiKaliteli fotoğraflar elde etmek ve broşür hazırlamak isteyenler eğitime katılabilir.4 derste photoshop'u tamamen öğrenirsiniz.
SertifikaSertifika, kurumsal firmalarda sosyal medya yöneticisi gibi pozisyonlarda çalışacak kişilere yardımcı olur.Bununla birlikte, freelance çalışan insanlar için motivasyon artırıcı bir belgedir.
Lightroom EğitimiFotoğraf ve dosya düzenlemeye odaklanan bir eğitimdir.Lightroom, dosyaların adını ve arşivlemesini değiştirme özelliklerine sahip bir programdır.
Profesyonel Photoshop Uzmanı YetkinlikleriYetkinlikler, zamanla ve uygulama yaparak kazanılır.Önemli olan unsur fotoğraf düzenlemeyi sevmektir ve bu işi sevmezseniz, uzun süreler boyunca çalışmak zor olabilir.

Photshop Eğitimi eğitmeni Kemal Kaluç ile photoshop uygulamaları, kullanım alanları ve yeni başlayanlar için kısayolları konuştuk.

Kemal Kaluç kimdir? Bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?

11 yıldır fotoğraf ve video işleriyle uğraşıyorum. Daha önce farklı yerlerde eğitim verdim. Şimdi İstanbul İşletme Enstitisü’nde photoshop eğitimi veriyorum. 

Photoshop nedir? Ne değildir?

Selpak gibi biraz, Selpak bir markadır ancak her mendile aynı isim verilir. Photoshop da öyle. Photoshop aslında Adobe firmasının ürettiği bir fotoğraf düzenleme programıdır. Ayrı fotoğraf editörleri programları da var. Aslında photoshop bir markadır. 

Dijitalten oluşan görsel bir sanat günümüzde rağbet görüyor. Bu nedenle de fotoğrafına shop yapmadan paylaşmayan yok. Siz bu dijital görselliği nasıl yorumluyorsunuz? Bir fotoğrafa baktığınızda naturel mi yoksa oynanmış mı olduğunu görebiliyor musunuz?

Tabi ki görebiliyoruz. Ham görüntüler düz görüntü verir; doygunluğu, kontrastı ve keskinliği azdır. Dijital fotoğraf çekiyoruz, mutlaka dijital müdahaleden geçirmek gerekiyor. Burada önemli olan o müdahaleyi ne kadar yapacağımız. Amacımız çok fazla müdahale etmeden doğal görüntüler elde ediyoruz.

İnsanların photoshopa başladıklarında yaptıkları en yaygın hatalar nelerdir?

Genel olarak tek bir hata, aşırı derecede müdahalede bulunuyorlar. İlk başladıklarında o kadar çok müdahale yapıyorlar ki dijitalde güzel görünüyor ancak baskıya gönderdiğinizde çamur fotoğraf elde edersiniz. Yaptığımız her uygulamada fazla verdiğimiz zaman fotoğrafın detayları kayboluyor. Detayları görmek için kalibrasyonlu ve büyük ekranda iş yapmak önemli oluyor. Ne kadar iyi makine kullanıyorsanız, o kadar iyi photoshop yapıyorsunuz.

Gerekirse ilk başta ücretsiz çekip yapabilirsiniz ancak bir yerden sonra da o çizgiyi çekmek gerekiyor. Bu benim işim ve ücreti budur demek lazım. 

Adobe photoshop dışında birde birçok telefon uygulaması var. Apple Tasarım Ödülü olan Enlight Photofox, Filtreleme özellikleri fazla olan picsart, kadınların bildiği youcam makeup hatta snapchatte bile filtreli shoplu fotolar çekiyoruz. Sizin önerebileceğiniz şunun için şu uygulama ideal dediğiniz appler var mı?

Appler var tabi, telefon benim asla kullanacağım araç değil profesyonel olduğum için. Afterlight, snapseed gibi programlar var telefonda kullandığım. Yeni başlayanlar ve telefonla yapanlar için uygulamalar. Video yapmanlar için de vn, quik var.

Sadece fotoğraf üzerinde mi photoshop yapılıyor? Farklı kullanılan alanlar var mı?

Fotoğrafçı olduğum için fotoğraf kısmını kullanıyorum. Banner hazırlamanız gerekir oradan yaparsınız. Bir broşür hazırlayacaksınız yine photoshop kullanıyorsunuz. Hayal edip tasarlayacaksınız. Photoshop çok geniş bir uygulama. 

Photoshop eğitiminize kimler, neden katılmalılar? Katıldıktan sonra neler öğrenmiş olacaklar? 

Yeni başlayanlar, Instagramda fotoğraflarını kaliteli hale getirmek isteyenler, broşür hazırlamak isteyenler katılabilir. 4 derste butonların nasıl çalıştığını anlatıyorum. Son derste fotoğrafları nasıl editlediğimi anlatıyorum. Fotoğrafla ilgisi olan herkesin katılmasını öneriyorum. 

Sertifika hangi alanlarda fayda sağlayacaktır? 

Freelance yaptıklarında sertifika kendilerini mutlu etmektir. Emeğiniz var karşılığında belgeniz var. Kurumsal firmada sosyal medya yöneticisi olacaksınız, fotoğraf düzenleyeceksiniz, o zaman bir belge gerekiyor. Bu durumda sertifika ben bu işin eğitimin aldım demek. Artık her şey bir eğitim ve bir de portfolyo istiyor. Öne çıkmak için ilgili diğer eğitimleri de almanız gerekiyor. Sosyal medya uzmanı istiyorsanız, sosyal medya uzmanlığı eğitimi alacaksınız, fotoğraf düzenleme eğitimini alacaksınız, gerekirse video editörlüğü eğitimini de alıp tam donanımlı olarak bir ajansa başvuracaksınız. 

Lightroom eğitiminiz var. Orada neler anlatıyorsunuz?

Fotoğraf düzenleme ve doya düzenleme üzerinden yapıyoruz. Açıkken dosyanın adını değiştirebiliyor ve çok güzel arşivleme yapıyorsunuz. Yaptığınız her müdahale editli olarak saklı kalıyor. Fotoğrafın genel düzenlemesini keskinliğin lightroomda yapıyorum. Detayları photoshopta yapıyorum. Lightroom eğitiminde detayları paylaşıyorum. 

Profesyonel photoshop uzmanın sahip olması gereken yetkinlikler nelerdir?

Yetkinlikler zamanla oluşan özellikler. 2010 yılında photoshop yapmaya başladığımda, berbat fotoğraflar işledim. Şuan dönüp bakamıyorum bile. Formülü bol bol fotoğraf inceleyeceksiniz, kabiliyetiniz varsa fotoğraf çekeceksiniz ve bol bol fotoğraf editleyeceksiniz. Araştırıp yaptıkça iyi fotoğraf editliyorsunuz. Sevmeniz ve sizi içine çekmesi lazım. Ticari bir işte ortalama 4 saat uğraşıyorsunuz. Sevmediğiniz bir iş ise bilgisayar başına 4 saat geçiremiyorsanız photoshop biraz zor. 
Sanat yönünüzü olması ve ufkunuzun geniş olması gerekiyor, bol bol kitap okumanız ve sergiler gezmeniz gerekiyor. Ufkunuzu genişletmek için. Pfotoshop yapabilmek için iyi bir bilgisayar ve iyi bir monitör gerekiyor. Grafik tablet de lazım. Kesinlikle kalibrasyonlu bir monitör kullanmanız lazım. Bunlar en pahalı kısmı ama olmazsa olmazları. 

Photoshop uzmanlığının devamı var mı? Adım adım nasıl ilerlemelidir? 

Fotoğraf düzenleyen kişiyiz. Rütbeleri yok. Foto rafa başlayıp kendinizi sürekli geliştireceksiniz bunun da sonu yok. Hala yeni teknikler araştırıyorum, bulanları da kopyalıyorum. Youtubeda inanılmaz kaynak var. Takip ettiğim retoucher kanalları var. Phelearn ve piximperfect. 

Kemal Kaluç, 11 yıldır fotoğraf ve video işleriyle uğraşıyor ve şu anda İstanbul İşletme Enstitisü'nde photoshop eğitimi veriyor, Kaluç, daha önce de farklı yerlerde eğitim vermiştir, Photoshop, Adobe firmasının ürettiği bir fotoğraf düzenleme programı ve bir markadır, Bu isim genellikle genel bir marka ismi olarak bilinir ve kullanılır, Dijital Görsellik, Dijital fotoğrafların düzenlenmesi ve düzenlendikten sonra paylaşılması yaygındır, Bu durum, dijital sanatın popüler hale gelmesine katkıda bulunmaktadır, Yaygın Hatalar, Photoshop'a yeni başlayanlar genellikle aşırı derecede müdahalede bulunuyor, Bu, fotoğrafın detaylarının kaybolmasına neden olabilir, Cep Telefonu Uygulamaları, Profesyonel fotoğrafçılar genellikle telefonlarını fotoğraf düzenleme aracı olarak kullanmazlar, ancak yeni başlayanlar ve hobi olarak yapanlar için uygulamalar mevcuttur, Kaluç, Afterlight ve Snapseed uygulamalarını önermektedir, Photoshop Kullanım Alanları, Photoshop, sadece fotoğraf düzenlemek için değil aynı zamanda reklam afişleri ve broşürler gibi diğer görsel içerikler için de kullanılır, Photoshop, çok geniş bir uygulamaya sahiptir, Photoshop Eğitimi, Kaliteli fotoğraflar elde etmek ve broşür hazırlamak isteyenler eğitime katılabilir, 4 derste photoshop'u tamamen öğrenirsiniz, Sertifika, Sertifika, kurumsal firmalarda sosyal medya yöneticisi gibi pozisyonlarda çalışacak kişilere yardımcı olur, Bununla birlikte, freelance çalışan insanlar için motivasyon artırıcı bir belgedir, Lightroom Eğitimi, Fotoğraf ve dosya düzenlemeye odaklanan bir eğitimdir, Lightroom, dosyaların adını ve arşivlemesini değiştirme özelliklerine sahip bir programdır, Profesyonel Photoshop Uzmanı Yetkinlikleri, Yetkinlikler, zamanla ve uygulama yaparak kazanılır, Önemli olan unsur fotoğraf düzenlemeyi sevmektir ve bu işi sevmezseniz, uzun süreler boyunca çalışmak zor olabilir
photoshop
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kadın beyaz bir dizüstü bilgisayar ve siyah bir klavye ile bilgisayarın önünde oturuyor. Gözlük ve beyaz bir gömlek giyiyor. Elleri klavyenin üzerinde durmaktadır. Yüzü yakın plandadır ve gözleri ekrana odaklanmıştır. Arka planda beyaz harflerle mavi bir kare var. Kadın önündeki işe dikkatle konsantre olmuş gibi görünüyor. Kararlı ve odaklanmış görünüyor.
Fotoğrafçılık

Photoshop İle Neler Yapılabilir?

30 Ağustos 2021
Bej renkli bir duvarın önündeki masanın üzerinde siyah bir dizüstü bilgisayar duruyor. Masanın üzerinde içi çeşitli parlak sarı ve mor çiçeklerle dolu beyaz bir vazo var. Dizüstü bilgisayarın ekranı açık ve klavyesi görülebiliyor. Dizüstü bilgisayarın üzerine büyük lensli bir kamera yerleştirilmiş. Kameranın siyah bir gövdesi ve parlak bir merceği vardır. Dizüstü bilgisayarın köşesinde, yaprakları dışa doğru yayılan sarı bir çiçeğin yakın çekimi yer alıyor. Bir klavyenin ve bir kamera lensinin yakın çekimi de görülebiliyor. Dizüstü bilgisayar, çiçekler ve kamera, dijital ve doğal unsurların ilginç bir yan yana gelişini oluşturuyor.
Fotoğrafçılık

Photoshop Nedir? Ne İşe Yarar?

26 Aralık 2019
Sandalyelerde birbirine yakın oturan iki adamdan soldaki beyaz bir ceket giymektedir. Soldaki adam koyu renk saçlıdır ve ellerini kucağında kavuşturmuş, sağa bakmaktadır. Sağdaki adamın saçları daha açık renk ve yere bakıyor, ellerini sandalyenin kollarına dayamış. Her iki adamın da yüzünde memnuniyet ifadesi var. Beyaz duvarları ve parlak ışıkları olan bir odadalar ve mobilyalar modern ve minimalist.
Kişisel Gelişim

Tarihin İlk Photoshop'u: Lenin ve Stalin

08 Ekim 2021
Bu görüntü Photoshop odaklı bir çevrimiçi kursa ait. Muhtemelen kursa katılan, dizüstü bilgisayarlı bir erkek ve kadın görülüyor. Arka plan mavi ve ekranda kursun içeriğini gösteren bazı metinler var gibi görünüyor. Ek olarak, bir işaretin yakın çekimi, siyah arka plan üzerinde beyaz bir o harfi ve mavi arka plan üzerinde beyaz bir harf var. Ayrıca bir elin yakın çekimi de var. Tüm bu unsurlar birlikte çalışarak kursun bir Photoshop kursu olduğunu gösteriyor. AsticaVision AI sayesinde bu görüntü hızlı bir şekilde analiz edilebilir ve kursun içeriği belirlenebilir. Bu gelişmiş teknoloji, insanların çevrimiçi bir kursun içeriğini hızlı ve doğru bir şekilde anlamalarına yardımcı olabilir.
5
(59)

Photoshop Eğitimi

18 Konu5 Saat
Bu, selfie çeken genç bir adamın görüntüsüdür. Kollarını açmış, açık renkli bir duvarın önünde durmaktadır. Beyaz bir tişört, mavi kot pantolon ve bir çift spor ayakkabı giymektedir. Sağ elinde bir cep telefonu var ve kendi fotoğrafını çekmek için telefonu havaya kaldırıyor. Yüzünde parlak bir gülümseme var ve gözleri konsantrasyonla kapalı. Koyu renk saçları düzgünce bir tarafa taranmış. Hayatının bir anını yakalarken rahat ve mutlu görünüyor.Kemal Kaluç
1102464
Bu görüntü yeşil bir bitki üzerine yerleştirilmiş bir logoyu göstermektedir. Logo, mavi ve siyah renklerden oluşan bir kare gibi görünmektedir. Ortasında beyaz bir L harfi yer alıyor. Arka plan hafifçe odak dışı ve sol üst köşede sarı bir nesne görülebiliyor. Ön plandaki bitki küçük, beyaz çiçeklerle doludur. Logo bitkinin ortasına yerleştirilmiş ve büyük yapraklarla çevrelenmiştir. Görsel canlı, yeşil bir renk düzenine ve açık ve koyu öğeler arasında güçlü bir kontrasta sahip. Fotoğraf genel olarak doğadaki eşsiz bir anı yakalıyor.
4.7
(6)

Adobe Lightroom Eğitimi

5 Konu5 Saat
Bu, selfie çeken genç bir adamın görüntüsüdür. Kollarını açmış, açık renkli bir duvarın önünde durmaktadır. Beyaz bir tişört, mavi kot pantolon ve bir çift spor ayakkabı giymektedir. Sağ elinde bir cep telefonu var ve kendi fotoğrafını çekmek için telefonu havaya kaldırıyor. Yüzünde parlak bir gülümseme var ve gözleri konsantrasyonla kapalı. Koyu renk saçları düzgünce bir tarafa taranmış. Hayatının bir anını yakalarken rahat ve mutlu görünüyor.Kemal Kaluç
11980
Bu, beyaz metinli mor bir kare içeren bir After Effects kursu görüntüsüdür. Metin, mor ve siyahın birleşiminden oluşan, mor bir 'A' ve mor bir 'E' harfi içeren bir logodur. Görselde ayrıca logonun yakın çekiminin yanı sıra mavi ve siyah bir arka plan da yer alıyor. Bu görsel After Effects üzerine odaklanan bir kursun konusunu belirtmek için mükemmeldir. Net, görsel olarak çekici ve göze hitap ediyor. Görsel, profesyonellik hissi yaratmaya yardımcı olur ve insanları kursla daha fazla ilgilenmeye teşvik eder. Bu görsel sayesinde insanlar kursun konusunu kolayca tanıyacak ve After Effects hakkında daha fazla bilgi edinmeye başlayacaktır.
Bu fotoğrafta koyu renk, omuz hizasında saçları olan bir kadın görülüyor. Kameradan uzağa bakıyor ve yüzünde hafif ciddi bir ifade var. Düz beyaz bir gömlek giymiş ve ellerini önünde kavuşturmuş. Arka plan açık gri renktedir ve kadrajda başka hiçbir nesne yoktur. Ayaklarını hafifçe açmış ve kollarını aşağı sarkıtmış bir şekilde nötr bir pozda duruyor. Fotoğrafın genel atmosferi sakin ve huzurlu.Esmanur Bayar
1245464