AnasayfaBlogPara Kazandıran Mobil Uygulamalar
Bilişim

Para Kazandıran Mobil Uygulamalar

21 Haziran 2021
Mobil uygulamaları anlatırken para kazandıran mobil uygulamaları sizlerle paylaştık. Tek tek incelediğimiz uygulamaların güvenilirliğini sorgulayarak yazımızı sonlandırdık.
Uygulama AdıNasıl KazanılırÖdeme Yöntemi
Google Ödüllü AnketlerAnket cevaplayarakGoogle Play kredisi
BountyAnketler ve görevler ileNakit
Yandex TolokaGörevleri tamamlayarakSkrill, PayPal ve Yandex.Money
Money AppAnketler ve görevler ilePayPal
HadiBilgi yarışması ileBelirli bir para ödülü
Oyna KazanCanlı bilgi yarışması ile-
ArtıwayOnline alışveriş yaparakNakit
FoapFotoğraflarınızı uygulamaya yükleyerek-
SlidejoyTelefonunuzun kilidini açarakPayPal veya hediye kartları
GigwalkKüçük görevler tamamlayarakPayPal

Yakınımızda olmayınca eksikliğini hissettiğimiz akıllı telefonlarımızda neler var? Aklımıza ilk gelenler hemen Instagram, Facebook, Twitter gibi uygulamalar olacaktır. Tabii bunlar işin sosyal medya boyutu. Mobil uygulamalar bu sosyal medya uygulamalarını ve çok daha fazlasını içine alıyor. Bu bir fitness uygulaması olabilir yahut eğitim uygulaması olabilir. Peki bu mobil uygulamalardan para kazansak nasıl olurdu? Gelin önce beraber mobil uygulamanın ne olduğuna bakalım.

Mobil Uygulama Nedir?

Akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden beri duyduğumuz bir kavram ‘mobil uygulama’. Akıllı telefon veya tabletlerde işletim sistemlerine uygun yüklenebilen programlara mobil uygulama diyoruz. Android mi kullanıyorsun iOS mu? Bu sorunun sorulma sebebi de çoğunlukla mobil uygulamalar oluyor. Hangi işletim sisteminde hangi uygulamaların olduğu değişkenlik gösterebiliyor. Peki bu mobil uygulamaları nasıl ediniyoruz diye sorarsanız da akıllı telefonunuzun uygulama mağazasını ziyaret edebilirsiniz.

Rekabetin bir hayli arttığı, yaratıcılığın ve zekanın birbirini kovaladığı teknoloji çağımızda mobil uygulamalar da rekabet halinde. Uygulamanın ara yüzünden grafiklerine kadar her detayı ince ince düşünülüp deneniyor ve kullanıcı hizmetine sunuluyor. İşte bu uygulamalardan bazıları bizlere düşüncelerimiz, zamanımız veya bilgimiz karşılığında para kazandırabiliyor. Şimdi bunları inceleyelim.

Para Kazandıran Mobil Uygulamalar Nelerdir?

Para kazandıran mobil uygulamalardan bazıları anket üzerinden, bazıları video içerikleri izleme karşılığında, bazıları bilgi yarışmaları karşılığında, bazıları ise görevler sonucunda ücret vadediyor. Sizler için güvenilir ve popüler olanları listeledik, başlayalım!

  • Google Ödüllü Anketler

Uygulamayı telefonunuza indiriyorsunuz, size dair sorulara cevap verip anket almayı bekliyorsunuz. Sizin için hazırlanan anketler telefonunuza bildirim olarak geliyor ve her anket doldurduğunuzda ₺1,80 tutarına kadar Google Play kredisi kazanabiliyorsunuz.

  • Bounty

Bu uygulamamız para kazanmanın yanında eğlence de vadediyor. Kimi zaman elinizde telefonla kısa sürede yapacağınız anketlerle kimi zaman da bir yerlere giderek gerçekleştireceğiniz görevlerle para kazanabiliyorsunuz. Örneğin bir restorana gidip aldığınız hizmeti değerlendirebilir, bir mağazaya girip fotoğraf çekebilirsiniz. Kullanıcı bilgilerinin hiçbir firmayla paylaşılmadığı garanti edilen bir mobil uygulama. Siz de denemek istiyorsanız App Store veya Google Play Store’den uygulamayı indirip başlayabilirsiniz. 

  • Yandex Toloka

2021’de en çok ödül veren uygulamalar arasında yer alan Yandex Toloka bir rekabetin sonucu ortaya çıkıyor. Yandex kendini daha çok geliştirmek için geri bildirimlere ihtiyaç duyuyor ve bu amaçla Yandex Toloka ile para kazandırıyor. Uygulamayı indirip görevleri yapmaya başlayabilir ve kazandığınız parayı Skrill, PayPal ve Yandex.Money hesapları üzerinden tahsil edebilirsiniz. 

  • Money App

Hızlı bir uygulamadan bahsediyoruz. Mantık yine aynı, anket veya görevleri gerçekleştirip karşılığında ücret alıyorsunuz. Money App kazandığınız parayı 2-3 gün içinde PayPal hesabına yatırıyor, üstelik nakit para garantisi veriyor. Şunu biliyoruz ki bazı mobil uygulamalar ödemeleri indirim, hediye çeki şeklinde de verebiliyor. Yine bu uygulamamızı Android veya iOS telefonunuza ilgili mağazalardan rahatlıkla indirebiliyorsunuz.

  • Hadi

Jokerler, canlı yayınlar, ipuçları ve daha fazlası. Hadi uygulaması Türkiye’nin canlı yayınla para ödülü veren ilk mobil uygulaması özelliğini taşıyor. Çeşitli kategorileriyle gün geçtikçe yenilikler kazandıran bilgi yarışması oldukça eğlenceli ve öğretici olabiliyor. Belirli bir para ödülü konuyor ve sonunda kazanan kişi sayısı arasında eşit olarak bölünüyor. Gün içinde sık sık yapılan yarışmanın akşam seansı ise canlı yapılarak moderatör eşliğinde keyifli sohbetler dönüyor. Siz de öğrenerek kazanmak istiyorsanız Hadi uygulamasını indirebilirsiniz. Joker kodlarını ve konseptleri kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

  • Oyna Kazan

Canlı bir bilgi yarışması daha; Oyna Kazan. Bunun konsepti ise son bir kişi kalana kadar yarışma devam ediyor. Değişik joker sistemi ve genel kültür sorularıyla telefonunuzun uygulama mağazasından Oyna Kazan’ı indirip siz de kazanmaya başlayabilirsiniz.

  • Artıway

Alışveriş tutkunları için mutlaka edinilmesi gereken bir uygulama diyebilir miyiz? Artıway birçok e-ticaret sitesiyle anlaşmalı ve siz her online alışverişinizde Artıway kullanıyorsanız eğer para kazanabiliyorsunuz. Para harcarken kazanmak diye buna denir sanırım. Zaten alışveriş sitelerinde de bonuslar birikiyor diyecek olursanız da Artıwayin şöyle bir artısı var, bonus yerine nakit para alabiliyorsunuz.

  • Foap

Her gün mutlaka en az bir fotoğraf çekenler, manzaralara karşı koyamayanlar, evcil hayvan bağımlıları ve fotoğrafçılıkla alakası bulunan herkesi buraya alalım. Çektiğiniz fotoğrafların karşılığını alma vaktiniz gelmedi mi? Foap ile fotoğraflarınızı uygulamaya yükleyebilir, satın almak isteyen firmalara fotoğrafınızı satabilir ve karşılığında %50 komisyon alabilirsiniz. Paranızı yine PayPal ile çekebiliyorsunuz.

  • BookScouter

Tam bir kitap kurdu musunuz, okuduğunuz onca kitabı üst üste dizip ne yapsam diye mi düşünüyorsunuz? Hem geri dönüşüme yarar sağlayacak hem de okuduğunuz kitaplardan gelir elde edebileceğiniz bir uygulamadan bahsediyoruz. BookScouter ile eski kitaplarınızı satabilir, ücretsiz kargolayabilir ve ücretinizi PayPal veya çek ile alabilirsiniz. Üstelik kitabınızı nereye ve hangi web sitesinde satacağınıza da siz karar verin.

  • Letgo

Hemen hemen her yerde karşımıza çıkan reklamlarıyla aşina olduğumuz bir uygulama Letgo. Aklınıza gelebilecek çoğu şeyi bulabildiğiniz, ikinci el ürünleri hem satın alıp hem satabileceğiniz bir mobil uygulama. Kullanmadığınız bir dolap, kitaplık, saksı veya ayakkabılık var mı? Varsa Letgo’yu indir ve satmaya başla!

  • Airbnb

Yazlığınız veya ekstra bir daireniz var mı? Boş kaldığı zamanları nakite çevirmeye ne dersiniz? Airbnb ile yazlıklarınızı, dairelerinizi hatta odalarınızı bile kiralayabilmeniz mümkün. Detaylı bilgilerle müşteri çekebilir ve ekstra gelir elde edebilirsiniz. 

  • Gigwalk

Gigwalk da yine görev, anket, video izleme mantığına dayalı kurulmuş bir platform. Şirketler ve kullanıcılar arasında bir köprü görevi görüyor. Görevlerden elde ettiğiniz ücretleri PayPal hesabınızdan direkt alabiliyorsunuz.

  • Swagbucks

Yeni ürünleri keşfetmek, videolar izlemek, yemek alışverişi yapmak gibi aktivitelerin günlük yapılan işlerden pek farkı yok değil mi? Peki gün içinde yaptığımız bu aktivitelerden para kazanabilirsiniz desek? Swagbucks ile verilen görevler, anketler, video içerikleri ve daha fazlasıyla birçok hediye çeki, nakit para, indirim kuponları ve daha fazlası elde edilebiliyor. Üstelik uygulamayı indirip kaydolanlara 10 dolarlık bir hoş geldin bonusu da var.

Para Kazandıran Mobil Uygulamalar Ne Kadar Güvenilir?

Mobil uygulamaların hayatımızı birçok yönden kolaylaştırdığına şüphe yok. Bir düğmeye dokunarak taksi sipariş edebilir, otel odası rezerve edebilir veya bir restoran bulabiliriz. Ancak, bu kullanışlı uygulamalara giderek daha fazla güvendiğimiz için, artan miktarlarda kişisel bilgi de paylaşıyoruz. Bazı durumlarda bu bilgiler iyi korunur, ancak diğer durumlarda istismara açık olabilir. Bu nedenle, kullandığınız uygulamaların gizlilik politikalarından haberdar olmanız önemlidir.

Uber ve Airbnb gibi bazı uygulamalar itibarlarını kullanıcı bilgilerini koruma üzerine kurmuştur. Facebook ve Google gibi diğerleri, verilerin işlenmesiyle ilgili tartışmalara bulaştı. Bir uygulamayı indirmeden önce, gizlilik politikasını okumak için birkaç dakikanızı ayırın ve bilgilerinizin nasıl kullanılacağını anladığınızdan emin olun. Bu basit önlemleri alarak, bilgilerinizin kötüye kullanılmasına veya kötüye kullanılmasına karşı koruma sağlayabilirsiniz.

Google Ödüllü Anketler, Anket cevaplayarak, Google Play kredisi, Bounty, Anketler ve görevler ile, Nakit, Yandex Toloka, Görevleri tamamlayarak, Skrill, PayPal ve YandexMoney, Money App, Anketler ve görevler ile, PayPal, Hadi, Bilgi yarışması ile, Belirli bir para ödülü, Oyna Kazan, Canlı bilgi yarışması ile, -, Artıway, Online alışveriş yaparak, Nakit, Foap, Fotoğraflarınızı uygulamaya yükleyerek, -, Slidejoy, Telefonunuzun kilidini açarak, PayPal veya hediye kartları, Gigwalk, Küçük görevler tamamlayarak, PayPal
Para Kazandıran Mobil Uygulamalar Mobil Uygulama Nedir Para Kazandıran Mobil Uygulamalar Nelerdir Google Ödüllü Anketler Bounty Yandex Toloka
Bu fotoğraf bir tarlada oturan bir kadını gösteriyor. Beyaz uzun kollu bir gömlek, mavi kot pantolon ve kahverengi botlar giyiyor. Saçları düşük bir at kuyruğu şeklinde geriye toplanmış ve gözlük takıyor. İki eli kucağında ve uzaklara bakıyor. Tarla yemyeşil, uzun otlar ve arka planda birkaç ağaç var. Gökyüzü güzel bir mavidir ve birkaç beyaz bulut etrafa dağılmıştır. Kadın huzurlu ve çevresinden memnun görünüyor. Görüntü boyunca yayılan sakin bir özgüveni var.
Beyda Çalışkan
Blog Yazarı

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği 4. sınıf öğrencisidir. Okumak, yazmak, araştırmak dışında müzikle ilgilenmeyi seviyor. Fakülte sosyal kulüplerinden birinin de kurucuları arasında. 

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Mavi gömlekli ve gözlüklü bir kadın büyük bir madeni para grubunun önünde duruyor. Yüzünde ciddi bir ifade var ve gözleri paralara odaklanmış durumda. Saçları arkaya toplanmış ve alnı görünüyor. Sağ tarafındaki bir kanalın üzerinde bir dalgalanma logosu görülüyor. Göğsünün yakın çekiminde beyaz bir nesne görülüyor. Ortada bir madeni paranın yakın çekimi ve solda bir saatin yakın çekimi var. Kadının etrafı çeşitli şekil ve boyutlarda madeni paralarla çevrilidir. Onları dikkatle inceliyor, muhtemelen sayıyor ya da düzenliyor gibi görünüyor. Sikkelerin renkleri nötr arka planda göze çarpıyor, altın ve gümüş sikkeler ışıkta parlıyor.
Nedir?

Kripto Para Ne Demek?

21 Ağustos 2021
Kulaklık takan bir kadın bu görüntünün odak noktasıdır. Beyaz süslemeli siyah bir çift takıyor ve başı hafifçe yana eğik. Yüzü yakın plandadır ve gözlerini, burnunu ve ağzını ortaya çıkarmaktadır. Gözleri kapalı ve dudakları hafifçe ayrılmış. Resmin sol tarafında siyah beyaz, noktalı ve çizgili bir ağaç görülüyor. Sağ tarafta ise beyaz harflerle yazılmış siyah beyaz bir tabela görülüyor. Görüntünün ortasında, bir kişinin ağzının ve dişlerinin yakın çekimi ve siyah zemin üzerinde beyaz bir E harfi var. Kadın ilgi odağıdır ve görüntüdeki diğer nesnelerin hepsi dikkati ona çekmeye hizmet etmektedir.
İş Hayatı

Müzik Dinleyerek Para Kazanma Yolları

11 Aralık 2019
Ön planda koyu mor bir arka plana karşı parlak, renkli saplı bir megafon görülüyor. Sap, açık pembeden parlak sarıya kadar değişen birkaç farklı tondan oluşuyor. Megafonun üzerinde sarı ve siyah bir logo yer almaktadır. Yan tarafta mavi bir şerit ve onun altında küçük pembe bir kalp vardır. Arka planda hem siyah hem de mor zemin üzerinde birkaç beyaz harf var. Genel görüntü canlı ve hareketli bir atmosfer yakalıyor.
Sosyal Medya

Sosyal Medyadan Nasıl Para Kazanılır?

01 Haziran 2021
Görüntüde dizüstü bilgisayar kullanan bir kişi görülüyor, elleri klavyenin üzerinde ve paralar klavyeden dışarı fırlıyor. Kişi ellerini klavyenin üzerine koymuş, yoğun bir odaklanma ile bir şeyler yazıyor ve para dizüstü bilgisayardan her yöne doğru uçuşuyor. Görüntü ellerin, klavyenin ve paranın ayrıntılarını seçebilecek kadar net. Arka plan bulanık olduğundan diğer özellikleri seçmek zor. Para birimi yakın plandan gösterildiği için değerini ayırt etmek daha kolay. Bu görüntü, bir kişinin çok çalıştığı ve başarıya ulaştığı yoğun konsantrasyon ve hırs anını yakalıyor.
İş Hayatı

İnternetten Para Kazanma Yolları

11 Eylül 2019
Bu, blog yazmayla ilgili bir çevrimiçi kursun görüntüsüdür. Takım elbiseli bir adam kara tahtanın önünde oturuyor, gözlüklü ve sakallı, bilgi ve otorite izlenimi veriyor. Konuşmacıyı dikkatle dinliyor gibi görünüyor. Tahtanın üzerinde siyah beyaz bir 'B' harfi var, muhtemelen blog yazmaya atıfta bulunuyor. Adamın üzerinde düğmesi yakından çekilmiş bir gömlek ve kolunda bir saat vardır. Gözleri de görülebiliyor, bu da dikkatle dinlediğini gösteriyor. Tüm bu ayrıntılar adamın bir blog kursuna katıldığına işaret ediyor. Bu görüntü sayesinde dijital çağda blog yazmanın önemini görebiliyoruz.
4.5
(87)

Blog Yazarlığı Eğitimi

9 Konu5 Saat
Bu çevrimiçi kurs görselinde elinde bir mektupla gülümseyen takım elbiseli bir adam görülüyor. Bu muhtemelen bir içerik yazma kursu almanın başarısını temsil ediyor ve öğrenilen becerilerin değerini gösteriyor. Adamın etrafı saksıda bir bitki, bir logo ve bir sprey kutusu gibi diğer nesnelerle çevrilidir. Bu unsurlar muhtemelen adamın başarıya ulaşmak için çeşitli içerik yazma stillerini öğrenmesi ve bunlarda ustalaşması gerektiğini ifade ediyor. Bu görsel, içerik yazma kursu almak isteyen herkes için harika bir motivasyon kaynağıdır ve elde edebilecekleri başarıyı hatırlatır.
5
(1377)

İçerik Editörlüğü

10 Konu5 Saat
Bu online kurs, öğrencileri dış ticaret alanında eğitmek için tasarlanmıştır. İthalat ve ihracat ilkelerinin yanı sıra ilgili yönetmelik ve prosedürlerin anlaşılmasını sağlamaya odaklanmaktadır. Kurs, küresel ekonomi ve uluslararası ticaret topluluğuna genel bir bakış sağlamakta ve uluslararası ticaretin zorluklarını ve fırsatlarını araştırmaktadır. Ayrıca tarifeler, vergiler ve ticaret anlaşmaları gibi konuların yanı sıra dış ticarette lojistiğin önemini de kapsamaktadır. Devlet destekli ticaret gibi çeşitli uluslararası ticaret türlerinin yanı sıra belgelerin, formların ve elektronik sistemlerin kullanımı hakkında derinlemesine bilgi sağlar. Ayrıca, öğrenciler dış ticaretin işletmeler, çevre ve toplum üzerindeki etkilerini anlayacaklardır. Son olarak, kurs öğrencileri dış ticaret sektöründe başarılı olmak için gereken becerilerle donatmaktadır.
4.7
(82)

Dış Ticaret Eğitimi

11 Konu5 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
16611661