AnasayfaBlogOnline Eğitim İnsanlara Neden Cazip Geliyor?
Online Eğitim

Online Eğitim İnsanlara Neden Cazip Geliyor?

05 Eylül 2021
Beyaz gömlek giymiş bir kadın bir duvarın önünde duruyor. Koyu renk saçları var ve yüzü hafifçe görünüyor. Gümüş bir kolye takmaktadır ve elleri yanındadır. Arka planda bulanık bir lamba gölgesi ve siyah beyaz bir saat görüntüsü olan bir tabela var. Ön planda burnunun yakın çekimi ve bir kedinin yakın çekimi var. Görüntü hafif bulanıktır ve kadının gömleği ana odak noktasıdır.
Online Eğitim ÖzellikleriAvantajlarıDikkat Edilmesi Gerekenler
Ücretsiz eğitim imkanıMaliyetli kurs ve seminerlere gerek kalmadan, kişisel gelişim yapma imkanı sağlar.Kaliteli ve güncel içerik sunan eğitimler tercih edilmeli.
Birden çok üniversiteden ders alma fırsatıFarklı üniversitelerin ve öğretim elemanlarının bakış açılarından faydalanma imkanı sağlar.Üniversitelerin verdiği derslerin içerik ve kalitesini göz önünde bulundurmak önemlidir.
Esnek çalışma saatleriKişilerin kendi çizelgelerine göre öğrenme imkanı sağlar.Esnek saatlerde bile belirli bir disiplinin olması, verimli bir öğrenme süreci için gereklidir.
Derslerin tekrarını izlemeAnlaşılmayan noktalar tekrar tekrar izlenebilir, böylece öğrenme süreci desteklenir.Tekrar izleme kişiyi pasif bir öğreniciye dönüştürmemeli, aktif öğrenme süreçleri de devam etmelidir.
Çoklu lokasyon avantajıÇalışan ve uzak bölgelerde yaşayan kişilere de eğitim fırsatları sunar.İyi bir internet bağlantısı, kesintisiz bir eğitim deneyimi için gereklidir.
Öğrenme hızına uygun eğitim imkanıÖğrencilerin öğrenme hızlarına ve seviyelerine uygun bir eğitim deneyimi sunar.Sabırlı olmalı ve her dersin gerektirdiği çalışmayı yapmalıdır.
Çalışırken eğitim alma fırsatıKariyer gelişimini ve kişisel gelişimi aynı anda sürdürme imkanı sağlar.Eğitim ve iş dengesinin sağlanması, her ikisinden de maksimum verim alınmasını sağlar.
Gerektiğinde sınırsız erişimDers materyallerine istenilen zaman, istenilen yerden erişim sağlar.Materyallerin korunması ve güvenli biçimde saklanması önemlidir.
Dijital becerilerin geliştirilmesiOnline eğitim teknoloji kullanma becerisini geliştirir ve dijital çağa ayak uydurmayı kolaylaştırır.Online güvenlik ve etik konularında da bilgi sahibi olmak önemlidir.
Çevre dostu eğitim modeliKağıtsız bir öğrenme süreci sunarak, çevreye ve doğal kaynaklara verilen zararı azaltır.Dijital materyallerin etkin ve doğru kullanımı, çevre dostu eğitim modelini destekler.

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte insanlar online kurslara katılmaya başladılar ve günden güne çok fazla online eğitim açıldı. Uzun yıllardır insanlar bundan faydalanmak istiyor ama derse katılmak için ya zamanları yok ya da fırsatları yok. Şu anda öğrenciler modern teknolojiler sayesinde kişisel gelişim yapma fırsatı yakalıyor ve yeni şeyler öğrenebiliyorlar.

Online eğitim hem katılımcılar hem de öğretmenler için çok sayıda avantajı olan bir sistemdir ve 2021 itibariyle de çok popüler. Günden güne daha fazla öğrenci evinden eğitime katılmaya devam ediyor. İnsanları cezbeden şey ise evlerinden çıkmadan eğitim alabilmeleri. Özellikle büyük şehirlerden uzak yerlerde yaşayan insanlar için adeta bir altın madeni. Eğitim almak için bir şehire taşınmasına gerek kalmadan istediği eğitime katılabiliyorlar. 

Teknolojilerdeki büyük ilerlemeyle birlikte, insanlar aktif olarak çevrimiçi olarak farklı kurslar incelemeye başlıyorlar. Uzun yıllardır birçok insan aynı faydadan yararlanmak istiyor ve derslere katılmak için zamanları veya fırsatları yok.

Online Eğitimi Cezbedici Kılan Özellikler

Şu anda öğrenciler modern teknolojiler sayesinde kendi gelişimlerinin birçok yeni yolunu bulabilmektedir. İşte online eğitimi cezbedici yapan özellikler;

  1. Ücretsiz eğitime katılabilirler. şüphesiz ki öğrencileri cezbeden ilk şey ücretsiz eğitimlerin olması. online eğitim yöntemiyle ücretsiz eğitim verilebilir. çünkü maliyet anlamında büyük bir masrafı yoktur. salon kiralamak ve diğer masraflar olmadığından ücretsiz olarak sunulabiliyor. günümüzde örgün olarak ücretsiz eğitim bulabilmek ise neredeyse mümkün değildir.

  2. Birden çok üniversiteden eğitim alabilirler. Artık birçok üniversite online eğitimi tercih değil, zorunlu olarak öğrencilerine sunuyor. Özellikle zorunlu derslerde öğrenciler eğitimi online almak zorunda. %100 online eğitim sunan üniversite sayısı da arttığı için öğrenciler bulundukları lokasyondan ayrılmadan üniversiteye gidebiliyorlar.

  3. Hem okuyup hem çalışmak mümkün. Geçimini sağlamak için bir işte çalışan insanların en büyük sorunu hem okuyup hem çalışmaktı. Ancak online eğitimle kendisini geliştirmek isteyen insanlar için müthiş bir fırsat sunuyor. Kişisel gelişimin formülü online eğitim haline geldi. İşinden ayrılmadan eğitim alarak kendisini geliştiren insan sayısı son yıllarda inanılmaz düzeyde arttı.

  4. Esnek çalışma saatleri. Geleneksel eğitimde eğitmen ödev verdiğinde o ödevi zamanında vermeniz gerekir. Geç kaldığınızda sınıfta kalabilirsiniz. Fakat online eğitimde son teslim tarihleri biraz daha esnektir öğrenciler kendi zaman çizelgelerine göre ödevleri yapma fırsatı yakalar.

  5. Derslerin tekrar edilebilmesi avantaj sağlar. Geleneksel eğitimde öğrenciler eğitmen dersi anlattıktan sonra tekrar izlemesi mümkün değildir. Fakat online eğitimde canlı derslerin tekrar videoları olduğu için öğrenciler derslerin tekrarını izleyebilir.

  6. Özgürlüğüne düşkün öğrenciler için bir fırsattır. Öğrenciler kendi hızında öğrenebileceği için son teslim tarihleri gibi şeyler ortadan kalkar.

Bunların haricinde bilmeniz gereken bazı şeyler de var. Online eğitimin özgürlük verdiği ve kısıtlamaları ortadan kaldırdığı doğru. Ancak öz disiplin ve kendi kendini organize etme becerisi herkeste olan bir özellik değildir. Zaman yönetimi ve planlama konusunda iyi olmayan öğrenciler uzaktan eğitim aldığında zorluklar yaşaması kaçınılmaz. Öğrencilerin kesinlikle disiplinli bir şekilde sıkı bir program yapmaları gerekiyor. Öğrenen yine öğrencinin kendisi olacağı için bu sistemi bir sihirli değnek gibi görmemesi gerekiyor. 

İlgili eğitim: Zaman Yönetimi Eğitimi Ücretsiz

Bilmeniz gereken diğer şey ise internet üzerinden ders almak, örgün eğitimden daha fazla çaba gerektirir. Çünkü yalnız başınasınız ve kendi kendinizi motive etmeniz gerekir. Sınıf ortamında öğrenciler birbirini motive edebilirken online eğitimde bu daha sınırlı bir şekilde yapılabiliyor. Enstitü online sisteminde öğrenci grup sohbetleri yoluyla bu sorunu aşmaya çalıştık ve öğrenciler bir grup sohbet odasında birbirlerine geri bildirim yapıyorlar. Bunun işe yaradığını da gözlemleme fırsatı edindik.

Online Eğitim İçin Başka Ne Gerekiyor?

Her şeyden önce bir bilgisayar ve internet bağlantısı gerekiyor. Akıllı telefonunuzla da eğitim alabilirsiniz ancak bu sizin için yorucu olacaktır. Ödevleri yapmak ve ders notlarını okumak küçük bir ekranla zorlayıcı olacaktır. Sınava girmek ve sohbetlere katılmak akıllı telefonla zor olacaktır. 

İkinci olarak ise sessiz bir çalışma alanına ihtiyacınız var. Etrafınızda çocuklar koşturuyorsa ve siz canlı derse katıldıysanız o dersten verim alamazsınız. Düzenli ve sessiz bir odaya gidip derslere katılın.

Bu anlattıklarım çalışma yöntemi ne olursa olsun tüm öğrenciler için çok önemlidir. Online eğitim almak için Enstitü web sitesinde kayıt olup herhangi bir ücretsiz eğitime katılarak deneyebilirsiniz. İlginiz olan bir alanda sertifika almak için bu fırsatı mutlaka değerlendirin.

Ücretsiz eğitim imkanı, Maliyetli kurs ve seminerlere gerek kalmadan, kişisel gelişim yapma imkanı sağlar, Kaliteli ve güncel içerik sunan eğitimler tercih edilmeli, Birden çok üniversiteden ders alma fırsatı, Farklı üniversitelerin ve öğretim elemanlarının bakış açılarından faydalanma imkanı sağlar, Üniversitelerin verdiği derslerin içerik ve kalitesini göz önünde bulundurmak önemlidir, Esnek çalışma saatleri, Kişilerin kendi çizelgelerine göre öğrenme imkanı sağlar, Esnek saatlerde bile belirli bir disiplinin olması, verimli bir öğrenme süreci için gereklidir, Derslerin tekrarını izleme, Anlaşılmayan noktalar tekrar tekrar izlenebilir, böylece öğrenme süreci desteklenir, Tekrar izleme kişiyi pasif bir öğreniciye dönüştürmemeli, aktif öğrenme süreçleri de devam etmelidir, Çoklu lokasyon avantajı, Çalışan ve uzak bölgelerde yaşayan kişilere de eğitim fırsatları sunar, İyi bir internet bağlantısı, kesintisiz bir eğitim deneyimi için gereklidir, Öğrenme hızına uygun eğitim imkanı, Öğrencilerin öğrenme hızlarına ve seviyelerine uygun bir eğitim deneyimi sunar, Sabırlı olmalı ve her dersin gerektirdiği çalışmayı yapmalıdır, Çalışırken eğitim alma fırsatı, Kariyer gelişimini ve kişisel gelişimi aynı anda sürdürme imkanı sağlar, Eğitim ve iş dengesinin sağlanması, her ikisinden de maksimum verim alınmasını sağlar, Gerektiğinde sınırsız erişim, Ders materyallerine istenilen zaman, istenilen yerden erişim sağlar, Materyallerin korunması ve güvenli biçimde saklanması önemlidir, Dijital becerilerin geliştirilmesi, Online eğitim teknoloji kullanma becerisini geliştirir ve dijital çağa ayak uydurmayı kolaylaştırır, Online güvenlik ve etik konularında da bilgi sahibi olmak önemlidir, Çevre dostu eğitim modeli, Kağıtsız bir öğrenme süreci sunarak, çevreye ve doğal kaynaklara verilen zararı azaltır, Dijital materyallerin etkin ve doğru kullanımı, çevre dostu eğitim modelini destekler
online eğitim online eğitim seçmek online eğitim almak online eğitimin cezbedici özellikleri
Resimdeki kadının omuzlarına dökülen uzun, siyah saçları var. Kısa kollu, bol kesim siyah bir gömlek giyiyor. Yüzü hafifçe sola dönük ve kendinden emin bir ifadesi var. Gözleri badem şeklindedir ve yüksek elmacık kemiklerine sahiptir. Dudakları hafifçe ayrık ve kaşları kavisli. Küçük bir burnu vardır ve çene çizgisi görülebilir. Arka planında beyaz bir duvar olan ışık dolu bir odada durmaktadır. Duruşu rahattır ve kolları iki yanındadır. Meraklı bir ifadeyle doğrudan kameraya bakıyor.
Sezin Gök
Blog Yazarı

Akdeniz Üniversitesi İşletme bölümü mezunudur. Üniversiteden fakülte derecesi ile mezun olmuştur. Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi ile çevresine katkıda bulunmuştur. Gönüllü olarak sosyal sorumluluk projesini devam ettirmektedir. İşletme ve alanları ile ilgili yazılar yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam mavi ve beyaz desenli bir sandalyede oturmuş, ellerini kalçalarına dayamış. Üzerinde desenli bir cebi olan açık mavi bir gömlek ve koyu renk bir kot pantolon var. Bakışları dosdoğru ileriye odaklanmış, ifadesi soğukkanlı. Arka planda bir adamın kolunun yakın çekimi ve içinde bulanık bir bitki görüntüsü olan bir saksı var. Genel olarak, sandalyede oturmuş, derin düşüncelere dalmış gibi görünen bir adamın resmi bu.
Online Eğitim

Online Eğitim Nedir?

16 Mart 2018
Bir kadın masada oturmuş, ellerini önündeki dizüstü bilgisayar ve kitabın üzerine koymuş. Beyaz bir bluz ve gözlük takmış, siyah saçlarını arkaya toplamış. Başını hafifçe eğmiş, dizüstü bilgisayarda bir şeyler yazıyor ya da daktilo ediyor gibi görünüyor. Yanındaki masada kahverengi kapaklı siyah bir kitap ve üzerinde siyah bir daire olan beyaz bir kulaklık vardır. Sol elinde, ucu dizüstü bilgisayarın kenarına dayalı bir kalem var. Fotoğrafın odağında kadın, dizüstü bilgisayarı ve yazdığı kitap var.
Online Eğitim

Türkiye'de Online Eğitim

07 Ağustos 2018
Bir kadın dizüstü bilgisayarına bakıyor, yüzü ekran tarafından aydınlatılmış. Elindeki işe konsantre olurken ağzı hafifçe açık. Sağ elinde kırmızı bir kahve fincanı tutmaktadır. Yüzü yakından çekildiğinde burnu ve ağzı ortaya çıkıyor, gözleri dikkatle dizüstü bilgisayara bakıyor. Yüzünü çerçeveleyen kısa saçları görünür. Elinin yakın çekiminde kahve fincanını tutan narin parmakları görülüyor. Eli dizüstü bilgisayara yakın, ekranın yanında konumlanmış. Genel olarak, kadın dizüstü bilgisayara odaklanmış ve onunla ilgileniyor.
Online Eğitim

Gitmedim Görmedim Online Eğitim Aldım

29 Ağustos 2018