AnasayfaBlogOnline Eğitim Hakkında İlginç Gerçekler
Online Eğitim

Online Eğitim Hakkında İlginç Gerçekler

07 Haziran 2018
Bir kişi büyük bir kayanın üzerinde bacaklarını uzatmış ve kucağında bir dizüstü bilgisayarla oturuyor. Gri bir sırt çantası, mavi beyaz kareli bir beyzbol şapkası ve beyaz ayakkabılar giyiyor. Sağ tarafında kahverengi bir cep ve elinde beyaz bir tablet var. Arkalarında küçük beyaz çiçeklerin ve bulanık çimenlerin olduğu çimenli bir alan var. Gökyüzü açık ve mavidir. Kişi dizüstü bilgisayarına odaklanırken sakin ve rahat bir ifadeye sahiptir. Çalışırken derin düşüncelere dalmış gibi görünüyorlar.
Online Eğitim KonularıFaydalarıİlgili Bilgiler
Online Eğitimlerin Tanımıİnternet üzerinden dilediği zaman ve yerde erişim imkanı sağlar.Bilgisayar, akıllı telefon veya tablet aracılığıyla yapılabilir.
Online Eğitimlerde Zaman EsnekliğiZaman ve yer mefhumu ortadan kalkar.İstediğiniz zaman derslere katılma ve ders içeriğini tekrar edebilme imkanı.
Online Eğitimlerin Engellilere FaydasıBeden engeli bulunan kişilerin eğitimlere erişimini sağlar.Farklı online eğitim programları aracılığıyla sertifika elde etmek mümkün.
Online Eğitimlerin Ulaştığı KitleDünyanın her yerinden erişime olanak sağlar.Birçok üniversite ve kuruluş yurtdışından öğrenci kabul eder.
Yavaş Öğrenenler İçin Online EğitimKişisel öğrenme hızına uyum sağlar.Ders materyallerini kendi hızınızda ve tekrar tekrar gözden geçirebilme imkanı.
Online Eğitimlerin MaliyetiYol, yeme-içme, barınma gibi masraflarınız olmaz.Online eğitimler genellikle geleneksel eğitimlere göre daha ekonomiktir.
Online Eğitimlerde Öğrenme EsnekliğiBireye özel öğrenme ve ilerleme hızı.Öğrenmede yaş ve cinsiyet sınırlaması yoktur.
Özgeçmişe Online Eğitimlerin EklenmesiKariyer ve iş başvurularında avantaj sağlar.Birçok işveren online eğitimlerle kendini geliştiren adayları tercih eder.
Online Eğitimlerin YaygınlaşmasıEğitimsizlikten kaynaklanan problemlerin önüne geçer.Dünya genelinde online eğitimlerin bilinirliği ve kullanımı gün geçtikçe artıyor.
Hobi Olarak Online EğitimKişisel gelişim ve yeteneklerin genişletilmesi.Birçok online platformda çeşitli yeteneklere yönelik eğitimler mevcut.

Online eğitim kariyer hayatınızda etkili sonuçlar getirebilir. Ancak doğru eğitim programını seçemezseniz boşa vakit kaybedebilirsiniz. Günümüzde insanlar eğitim programına katılmanın geleceklerine yapacakları en iyi yatırım olduğunu düşünürler. Günümüzde üniversite mezunu olanların lise mezunu olanlara kıyasla daha iyi bir kariyeri olduğu bir gerçek. Üniversite mezunları çok daha fazla para kazanıyor ve kariyer basamaklarını daha hızlı tırmanıyor. Ayrıca eğitim geçmişinin iyi olması yeni yetenekleri de kazanma konusunda ilginç bir beceri sağlıyor.

Online Eğitim Nedir?

Online eğitimlere bilgisayar, akıllı telefon ya da bir tablet vasıtasıyla ulaşabilirsiniz. Bunun için sadece internet bağlantınızın olması yeterli. Akıllı telefon ve tabletlere yükleyebileceğiniz onlarca online eğitim servisi mevcut. Bunun için Googgle Play'e ya da Apple Store'a online eğitim yazmanız yeterli. Ücretli ve ücretsiz bir çok seçenek var. İçlerinden ilginizi çekecek bir çok eğitim programı bulabileceğinizden eminim.

Bir çok özel ve devlet üniversitelerine ait online eğitim programları da mevcut. Bu programlar sayesinde ön lisans, lisans ve hatta lisansüstü eğitim almanız bile mümkün.

Online Eğitimin Faydaları

Online eğitimin en büyük faydası olarak, eğitim için yer ve zaman problemlerini ortadan kaldırması diyebiliriz. "Zamanım mı var ki benim", "Bizim köyde eğitim vardı da biz mi gitmedik" gibi laflar artık problem değil bahane olabilir çünkü; online eğitim var ve günümüzde gitgide yaygınlaşıyor.

Engelliler İçin Büyük Kolaylık

Online eğitim bedensel engeli bulunan insanlar için de büyük fayda sağlıyor. Bedensel engeli olması nedeniyle okuldaki eğitimlerine erişemeyen öğrenciler içinde çeşitli online eğitim programları mevcut. Kendini geliştirmek isteyen ancak; engeli nedeniyle eğitimlere katılamayanlar için bulundukları yerden eğitim programlarına katılarak katılım sertifikalarının adreslerine kadar gelmesi mümkün.

Geniş Kitlelere Ulaşıyor

Online eğitimde yer ve zaman kavramlarının bir önemi olmadığından, eğitim programlarını dünyadaki tüm insanlara ulaştırmak mümkün. Bir üniversite düşünün. Bu üniversiteye yıllar önce Almanya’ya yerleşmek zorunda kalan halanızın mesafesi ile hala memleketinde yaşayan sizin mesafeniz aynı. Kulağa çok hoş geliyor değil mi?

Gün boyu çocuk bakmak zorunda kalan bir ev hanımı olun veya gün boyu bedenen ya da zihnen yorulduğunuz bir işte çalışın farketmez. İstediğiniz zaman kapısını çalmadan girebileceğiniz ve yorulduğunuzda istediğiniz zaman çıkabileceğiniz bir sınıfınız var. Dersin istediğiniz yerinden başlatabileceğiniz bir öğretmeniniz var. Online eğitimin bu esnek yapısı büyük kitlelere ulaşmasının en büyük nedenlerinden biri.

Daha Az Maliyet

Online eğitimde geleneksel eğitime harcadığımız birçok masraftan da kurtuluyoruz. Bir kere yol masrafımız yok. Yeme, içme ve barınma masrafımız yok. Ailemi özledim diyerek otogara gidip şehirler arası otobüs firmalarını zengin etmek yok. Bir lokantaya gidip bir kase çorba ile bir bütün ekmek yemek yok. Peki ne var. Terlik ve pijama ile yatağınızda keyif yaparken bir elinizde kahveniz diğer elinizde akıllı telefonunuzla uygulamanızı açıp eğitiminizi görmek var. Ev konforunda eğitim yani.

Yavaş Öğrenenlerden misin?

Bazı insanlara göre yavaş öğrendiğin için sakın üzülme. Her insanın öğrenme hızı farklıdır. Bu gayet normal bir şey. Geleneksel öğrenim şeklinde bu bazen sorun olabiliyor. 40 kişilik bir sınıfta öğretmen herkesin öğrenme hızına göre öğretmesi biraz olanaksız duruyor. Bu sorunun çözümünü yine online eğitim sağlıyor. Öğrenemediğin konuyu istediğin kadar tekrar edebilirsin.

Özgeçmişinize Online Eğitimlerinizi Belirtin

Yapacağınız iş başvurularınızda aldığınız online eğitimleri belirtmeyi unutmayın. Aldığınız eğitimlerin size kattıklarının yanı sıra işverenin sizin için öğrenmeye açık, kendini geliştiren bir birey olduğunu düşünmesine neden olacaktır. Prestijli bir üniversiteden aldığınız uzaktan eğitim programı sayesinde işe başvuran diğer adayların önüne geçmeniz mümkün.

Hobilerinizden Biri Öğrenmek mi?

Güzel bir işiniz var. İyi de maaş alıyorsunuz. Hayatta istediğiniz birçok şeye de sahipsiniz. Peki öğrenmemeniz için bir sebep var mı? Bence yok. Online eğitimlere hobi olarak bile katılabilirsiniz. Öğrenmenin yaşı ve sınırı yoktur. Dünyanın en iyi işine de sahip olsanız, en iyi parayı da kazanıyor olsanız biraz daha öğrenmekten kimseye zarar gelmez. Hatta başarıyı yakalamış birçok insan başarısının en büyük nedenlerinden birisinin sürekli öğrenmek olduğunu söyler.

Herkes İçin Eğitim

Buradan herkese seslenmek istiyorum. Abiler, ablalar, anneler, babalar ve hatta anneanne ve babaanneler. Eğitim sadece gençler için değildir. Her yaş grubu insanlar, dünyamızın tüm coğrafyasında yaşayan insanlar ve kadın, erkek, çocuk, genç-yaşlı farketmeksizin herkes için uygundur online eğitim.

Bana göre, online eğitim dünyayı eğitimsizlikten kaynaklanan birçok problemden kurtarabilir. Daha çok yaygınlaşması ve ülkemizde bilinirliliğinin artmasını çok isterdim. Eminim bu oluşumdan haberi olmayan birçok insan vardır ama; bu sadece onların suçu değil. Bu olayı tetikleyen birçok şey var elbette. Maalesef bazı aileler için internet hala lüks durumda ve bu aileler lüksü yaşayabilecek kadar iyi bir gelire sahip olamayabiliyor. Bu yüzden internetin çok daha ucuz hatta bedava olması gerektiğini düşünüyorum. Bilgiye ulaşmak herkesin hakkı. İnşallah internetin daha ucuz ya da bedava olduğunu gördüğümüz günler de gelir.

Yeni bir kariyer istiyor olabilirsiniz. Ya da sadece kişisel gelişiminize katkı sağlamak istiyor olabilirsiniz. Hayatınızda bir fark yaratmak ya da çevrenizdekilerden takdir görmekte istiyor olabilirsiniz. Şunu unutmayın; online eğitim yer, zaman ve bulunduğunuz durum farketmeksizin bir adım ötede, sizi bekliyor olacak.

Online Eğitim Avantajları

Online eğitim programına katılarak yeni yeteneklerinizi keşfedebilir, sertifika programlarına katılabilir ve yeni deneyimler elde edebilirsiniz. İstanbul İşletme Enstitüsü online eğitim sertifika programları sunmaktadır. Öğrenciler farklı programlara katılabilirler ve örgün eğitimdeki ücretleri ödemeden başarılı olabilirler. Çünkü online eğitim programlarının birçok avantajı vardır. Öğrenciler örgün eğitimdeki gibi derslere katılmak zorunda kalmazlar ve uygun zamanda uygun yerde çalışabilirler. Ayrıca eğitim sürelerini kendileri kontrol edebilir, düzenleyebilir ve örgün eğitim sertifika programında alacağı katkıyı daha hızlı alabilirler.

Her şeyden önce online eğitim programında konaklama ve ulaşım gibi giderler olmadığı için herhangi bir ek ödeme yapmalı gerekmez. Daha da ilginç olanı online eğitim öğrencileri istedikleri ülkeden eğitime katılabilir. İhtiyaçları olan tek şey bir bilgisayar ya da akıllı telefon. Tabii bir de internet… Bunun yanında eğitim sürecinde eğitmenlere danışabilir ve onlarla bilgi alışverişinde bulunabilirler.

Online eğitime katılan öğrenciler hakkında ilginç bulduğum bazı şeyleri aşağıda sıraladım.

Online Eğitimin İlginç Çıktıları

İlk olarak online eğitim öğrencilerinin örgün eğitim alan öğrencilere göre başarı notları daha yüksek. Bence bunun en büyük sebeplerinden biri öğrencinin çalışmaya çok daha fazla vakti olması. Herkesin bir çalışma alışkanlığı var ve bu alışkanlığı kendilerine belirliyorlar. Düşünsenize okul size bir saat veriyor ve siz o saatlerde henüz uyanmamış oluyorsunuz. Tembellikten değil alışkanlık böyle. Ya da öğle uykusunu çok seven birisiniz. Bu durumda ya derse gitmeyi seçeceksiniz ya da okula. Ama online eğitim programına katılmak istediğinizde böyle bir zorunluluğunuz yok. Bu durumda ders notlarını daha yüksek olabiliyor.

Online eğitim öğrencilerinin daha disiplinli olduğu ortaya çıkmış. Ben demiyorum araştırma sonuçları diyor. Motivasyonları daha yüksek ve daha başarılı oluyorlar. Bence bu da özellikle sosyal yaşamın çok aktif olmadığı yerlerden eğitime katılan kişilerin eğitime daha sıkı sarılmalarından kaynaklı. Nereden mi biliyorum? Çok yakın arkadaşım Anadolu şehrinde üniversiteye gitti ve online eğitim programlarından çok daha fazla şey öğrendiğini ve yaklaşık 100 programa katıldığını söyledi. Çünkü kafasını karıştıracak başka etkenler yok.

Son olarak online eğitim öğrencileri zamanı daha iyi kullanıyorlar. Zaman yönetiminde çok başarılılar. Bu onlara eğitim dışında çok daha fazla zaman yaratmaları anlamına geliyor.

İlgili eğitim: Etkili Zaman Yönetimi Eğitimi

Online Eğitimlerin Tanımı, İnternet üzerinden dilediği zaman ve yerde erişim imkanı sağlar, Bilgisayar, akıllı telefon veya tablet aracılığıyla yapılabilir, Online Eğitimlerde Zaman Esnekliği, Zaman ve yer mefhumu ortadan kalkar, İstediğiniz zaman derslere katılma ve ders içeriğini tekrar edebilme imkanı, Online Eğitimlerin Engellilere Faydası, Beden engeli bulunan kişilerin eğitimlere erişimini sağlar, Farklı online eğitim programları aracılığıyla sertifika elde etmek mümkün, Online Eğitimlerin Ulaştığı Kitle, Dünyanın her yerinden erişime olanak sağlar, Birçok üniversite ve kuruluş yurtdışından öğrenci kabul eder, Yavaş Öğrenenler İçin Online Eğitim, Kişisel öğrenme hızına uyum sağlar, Ders materyallerini kendi hızınızda ve tekrar tekrar gözden geçirebilme imkanı, Online Eğitimlerin Maliyeti, Yol, yeme-içme, barınma gibi masraflarınız olmaz, Online eğitimler genellikle geleneksel eğitimlere göre daha ekonomiktir, Online Eğitimlerde Öğrenme Esnekliği, Bireye özel öğrenme ve ilerleme hızı, Öğrenmede yaş ve cinsiyet sınırlaması yoktur, Özgeçmişe Online Eğitimlerin Eklenmesi, Kariyer ve iş başvurularında avantaj sağlar, Birçok işveren online eğitimlerle kendini geliştiren adayları tercih eder, Online Eğitimlerin Yaygınlaşması, Eğitimsizlikten kaynaklanan problemlerin önüne geçer, Dünya genelinde online eğitimlerin bilinirliği ve kullanımı gün geçtikçe artıyor, Hobi Olarak Online Eğitim, Kişisel gelişim ve yeteneklerin genişletilmesi, Birçok online platformda çeşitli yeteneklere yönelik eğitimler mevcut
online eğitimin faydaları online eğitim nedir online eğitimin avantajları online eğitim dersleri online eğitimde verimli çalışma online eğitimde başarı online eğitim masrafları online eğitimle ilgili ilginç gerçekler
Bu, yüzünde parlak bir gülümseme olan genç bir kadının fotoğrafı. Neşe ve mutluluk ifadesiyle doğrudan kameraya bakıyor. Saçları altın sarısı kahverengi ve yüzünden geriye doğru toplanmış. Gözleri koyu kahverengi ve yanakları pembe. Dudakları beyaz dişlerini gösteren mükemmel bir gülümseme şeklinde kıvrılmış. Açık pembe bir gömlek giyiyor ve kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş. Yirmili yaşlarının ortasında görünüyor ve hayat ve enerji dolu. Gülümsemesi iyimserlik ve sıcaklık yayıyor. Arka plan bulanık ve odak dışı, bu da kadını görüntünün odak noktası haline getiriyor. Bu fotoğraf saf bir neşe anını yakalıyor ve ona bakan herkesi gülümsetecek.
Zeynep Karadağ
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsü'nün blog bölümüne içerik üreten genç bir profesyoneldir. İş hayatı, başarı, kariyer planlaması gibi çeşitli konularda makaleler yazmaktadır. Ayrıca, uzman tavsiyesi vererek kişilere özgeçmişleri konusunda da yardımcı olmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam mavi ve beyaz desenli bir sandalyede oturmuş, ellerini kalçalarına dayamış. Üzerinde desenli bir cebi olan açık mavi bir gömlek ve koyu renk bir kot pantolon var. Bakışları dosdoğru ileriye odaklanmış, ifadesi soğukkanlı. Arka planda bir adamın kolunun yakın çekimi ve içinde bulanık bir bitki görüntüsü olan bir saksı var. Genel olarak, sandalyede oturmuş, derin düşüncelere dalmış gibi görünen bir adamın resmi bu.
Online Eğitim

Online Eğitim Nedir?

16 Mart 2018
Bir kadın masada oturmuş, ellerini önündeki dizüstü bilgisayar ve kitabın üzerine koymuş. Beyaz bir bluz ve gözlük takmış, siyah saçlarını arkaya toplamış. Başını hafifçe eğmiş, dizüstü bilgisayarda bir şeyler yazıyor ya da daktilo ediyor gibi görünüyor. Yanındaki masada kahverengi kapaklı siyah bir kitap ve üzerinde siyah bir daire olan beyaz bir kulaklık vardır. Sol elinde, ucu dizüstü bilgisayarın kenarına dayalı bir kalem var. Fotoğrafın odağında kadın, dizüstü bilgisayarı ve yazdığı kitap var.
Online Eğitim

Türkiye'de Online Eğitim

07 Ağustos 2018
Bir kadın dizüstü bilgisayarına bakıyor, yüzü ekran tarafından aydınlatılmış. Elindeki işe konsantre olurken ağzı hafifçe açık. Sağ elinde kırmızı bir kahve fincanı tutmaktadır. Yüzü yakından çekildiğinde burnu ve ağzı ortaya çıkıyor, gözleri dikkatle dizüstü bilgisayara bakıyor. Yüzünü çerçeveleyen kısa saçları görünür. Elinin yakın çekiminde kahve fincanını tutan narin parmakları görülüyor. Eli dizüstü bilgisayara yakın, ekranın yanında konumlanmış. Genel olarak, kadın dizüstü bilgisayara odaklanmış ve onunla ilgileniyor.
Online Eğitim

Gitmedim Görmedim Online Eğitim Aldım

29 Ağustos 2018