AnasayfaBlogNetflix Filmler Tükendiyse Sıradaki Şu Olsun
Online Eğitim

Netflix Filmler Tükendiyse Sıradaki Şu Olsun

21 Nisan 2020
Bir kadın dışarıda bir verandada oturmuş dizüstü bilgisayar kullanıyor. Uzun, koyu kahverengi saçları geriye doğru toplanmış ve üzerinde mavi bir kot ceket var. Dizüstü bilgisayarını bacaklarının üzerine koymuş ve kollarını önüne doğru uzatmış, klavyede bir şeyler yazıyor. Yanında yerde duran beyaz bir fincan var. Arka planda bir kişinin dizinin yakın çekimi görülüyor. Kadın dikkatle dizüstü bilgisayarına odaklanmış, çalışırken yüzünde ciddi bir ifade var. Güneş sahneyi aydınlatıyor ve huzurlu bir atmosfer yaratıyor.
KonuDetaylarEk Bilgi
Korona Virüs Salgını21. Yüzyılın en büyük salgını olarak tarihe geçecek olan virüs, tüm dünya ülkelerini etkilemiştir.Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilmiştir.
Türkiye'nin DurumuVirüs, Türkiye'ye de sıçramıştır ve ülke genelinde kırmızı alarm verilmiştir.Türkiye, tedbirler kapsamında çok sayıda kısıtlama getirmiştir.
Hayatın Durumuİş yerleri, okullar kapatılmış, çalışma koşullarının çoğu evden çalışma düzenine dönmüştür.Online eğitim ve evden çalışma, teknolojiye olan bağımlılığı artırmıştır.
KısıtlamalarŞehirler arası geçişler engellenmiş, insanların evden çıkmamaları istenmiştir.Karantina sürecinde insanların mental sağlığı etkilenebilir.
Evde Kalma Süreciİnsanlar belki de yaşamaları boyunca hiç kalmadıkları kadar evde kalmak zorunda kalmışlardır.Evin içinde yapılabilecek aktivitelerin çeşitlilik kazanması gerekmektedir.
BelirsizlikBu belirsiz süreç insanları olumsuz etkilemiştir.Belirsizlik, kaygı ve stresi tetikleyebilir.
Ozon Tabakasının Durumuİnsanların faaliyetlerinin azalması ile ozon tabakası kendini yenilemeye başlamıştır.Dünya üzerindeki hava kirliliği hissedilir derecede azalmıştır.
Doğanın Durumuİnsanların evlere kapanması ile doğa adeta yenilenmiştir.Bu durum, insanların doğa ile olan ilişkisini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini göstermektedir.
Netflix İzlemekEvde kalınan bu süreçte, birçok insan vakit geçirmek için Netflix izlemiştir.Netflix, farklı dillerde ve türlerde yapımlar sunan bir online platformdur.
Online EğitimEğitimler, salgın sürecinde online olarak gerçekleştirilmiştir.Öğrencilerin adaptasyon süreci ve eğitim kalitesi tartışma konusu olmuştur.

Dünyamız içinden geçtiğimiz şu günlerde korona virüs salgınıyla boğuşuyor. 21. Yüzyılın en büyük salgını olarak tarihe geçecek olan virüs, tüm dünya ülkelerini etkilediği gibi ülkemize de sıçradı. Ülke çapında kırmızı alarm verildi. Bir çok kısıtlamalar getirildi. İş yerleri, okullar kapatıldı. Çalışma koşulları evden çalışma düzenine eğitim modeli online eğitime döndü. Şehirler arası geçişler engellendi. İnsanların, virüsün yayılmasını engellemek için evden çıkmamaları istendi.

Bu dönem içerisinde kurallara uyup bir çoğumuz evlerde kalıyoruz. Belki de yaşamımız boyunca hiç kalmadığımız kadar evde kaldık. Bu belirsiz süreç bizleri olumsuz etkiledi. Ancak bu olumsuzluk içerisinde de bazı güzel şeylerde oluyor. Düşünün insanoğlu dünyadan elini eteğini çekince ozon tabakası bile kendini yenilemeye başladı. Hava kirliliği dünya üzerinde hissedilir derecede azaldı. İnsanoğlu evlere kapanınca doğa adeta yenilendi.
Birden bire bütün kavramlarımız değişti. Önceden kıymetini bilmediğimiz pek çok şey anlam kazandı. Sevdiklerimizle sarılmak öpüşmek bile zararlı hale geldi. Anne babalarımızı, arkadaşlarımızı ziyaret etmemek sevgimizin göstergesi oldu. Mal, mülk, para, pul değerini kaybetti. Tek kıymetli şey oksijen ve sağlık oldu. Aslına bakarsanız hepimiz bir yönden içimize, özümüze döndük.

Ailemizle, evimizle daha çok vakit geçirmeye başladık. Belki de daha önce hiç yapamadığımız aktivitelere zaman bulabildik. Bol bol kitap okuduk, çocuklarımıza vakit ayırdık, denenmemiş tarifler denedik, ekmekler pişirdik. Yeni hobiler denedik, yağlı boya tablolar yaptık. Netflixden bol bol filmler izledik. Arada kendimize yatırım yapmayı da düşündük. Kişisel gelişim  için bu dönemde rekor kıran online eğitimlere katılmak istedik.  Ama nereden başlayacağımızı bulamadık. İşte şimdi size harika online eğitim önerileri ile geldim. Heyecanlı ve eğlenceli Netflix filmler tükendiyse sıradaki şu olsun.

Dizi Tadında Online Eğitimler

Evet artık bolca dinlendiniz. Eğlendiniz birbirinden faklı faaliyetler denediniz. Ama yine de içinizde zamanı iyi kullanamama boşluğu var değil mi? Bu sıkıntılı günler elbet bitecek. Bu günlerin sonunda zamanını verimli kullananlar kazançlı olacak. Zamanı verimli kullanıp kişisel gelişiminize katkıda bulunmak istiyorsunuz. Hem heyecanlı hem de eğitici bir şeyler ne yaparım diye düşünüyorsunuz.

Dizi film seyretmek güzeldi değil mi? Hele bir de sürükleyici ve heyecanlıysa bir sonraki bölümleri seyretmek için nasıl da sabırsızlanıyoruz. Şimdi size bir sonraki eğitimi heyecanla bekleyeceğiniz dizi tadında online eğitimler önerisi vermek istiyorum. İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından alanlarında profesyonel eğitmenler tarafından verilen online eğitim önerilerime mutlaka bakın. Hatta bakmakla da yetinmeyip, hemen kaydolun. İnanın, hem kişisel gelişiminize katkıda bulunup hem de keyifli ve verimli zaman geçireceksiniz.

Dijital Pazarlama Eğitimi

digital pazarlama günümüz çağında gelişen teknoloji ile birlikte oldukça önem kazandı. sizde işlerinizi bu şekilde büyütebilir, gelirinizi arttırabilir,  rakiplerinize fark atabilirsiniz. i̇şinizi daha geniş kitlelere duyurarak network ağınızı genişletebilirsiniz.

Dijital Pazarlama Uzmanı Eğitimi ile iş kalitenizi ve başarınızı arttıracak yan yollar öğrenebilirsiniz. Reklamların gücünden yararlanıp, sosyal medya ağlarının çalışma mantığına kadar pek çok konu hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Hem kariyer hem de iş hayatınızda her zaman işinize yarayacak temel bilgiler öğrenebileceksiniz. Bu online eğitim ile dijital pazarlamada kullanılan kavramlar ve anlamlarını öğrenip, kullanım amaçlarını anlayacaksınız. Müşterileri nasıl kendi sitenize çekebileceğinizi, arama motorlarının nasıl çalıştığı gibi pek çok konuda bilgi sahibi olacaksınız.

Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi

Sosyal medya hem kitleler üzerinde hem de reklam alanında oldukça önemli bir yere sahip. Sosyal medya platformları iş yerinizi tanıtmak veya tanınırlığınızı arttırmak için oldukça etkili bir yöntem.

Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi sayesinde sosyal medyayı nasıl daha etkili kullanabiliriz, nasıl daha çok faydalanırız bunları tüm detaylarıyla öğrenebilirsiniz. Akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlarımızla internetin olduğu her yerden sosyal medyaya ulaşmak artık çok daha kolay. Bu online eğitim ile hizmetin, markanın, kişinin iletişim dili öğrenebileceksiniz. Hizmet veya ürün alırken veya satarken doğru network ağından çalışma prensiplerini öğrenerek, başarılı düşünme tekniklerini öğreneceksiniz. İşinize en uygun reklam modellerini bulabileceksiniz.

Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi ile; dijital kanalları kullanarak iş ve fikir geliştirmeyi, yeni sosyal medya trendlerini ve sosyal platformlarda tanınmanın ve başarılı olmanın yollarını öğrenebileceksiniz. Aynı zamanda network geliştirme teknikleri, kurumsal kimlik kullanımı ve kriz yönetimi konusunda bilgi sahibi olacaksınız.

İkna Teknikleri Eğitimi

Özel hayatımızda, bireysel ilişkilerimizde ve iş hayatımızda ikna kabiliyetinin önemini kabul etmeyenimiz yoktur herhalde. İkna tekniklerini kullanarak insanları istediğimiz amacımıza yönlendirip, fikirlerimizi kabul ettirebiliriz. İletişimde etkili olmak ve başarıya ulaşmak için ikna en etkili yoldur. Başarılı ve etkili bir iletişim için ikna sürecinin doğru yönetilmesi gerek. İkna kabiliyetiniz yüksekse her işte başarıya ulaşmanız mümkün. İkna Teknikleri Eğitimi ile sadece insanları ikna etmeyi değil, başkalarının ikna tuzaklarına düşmemeyi de öğreneceksiniz. Eğitmenin eğlenceli ve etkili üslubuyla bitmesini istemediğiniz bir eğitim sizi bekliyor.

WordPress Eğitimi

Ne zamandır bir internet sitesi kurmak istiyorsunuz Ancak yardım alıp para ödemek istemiyorsunuz. İşte size fırsat! Wordpress eğitimi ile birlikte kendi internet sitenizi kurmanız mümkün. İstediğiniz sektörde ve alanda wordpress üzerinden web sitesi oluşturabilirsiniz.

Bu eğitim ile bireyler kendi internet sitelerini kolayca nasıl oluşturabileceklerini öğrenecekler. Wordpress Eğitimi ile  gerekli teorik ve pratik bilgilerin kavranması sağlanacaktır. Wordpress yazılımının amacı güvenli ve performansı yüksek, özgürce paylaşım yapılabilen kolayca kurulabilen web sitesi oluşturmaktır. Daha önce hiç internet sitesi kurma deneyimine sahip olmayan kişiler de kendi internet sitelerini kurabilmeyi başından itibaren tüm aşamalarıyla öğreneceklerdir. Eğitmenin şahane ve uygulamalı anlatımıyla dizi izlemekten bile daha keyif alacağınız bir online eğitim sizleri bekliyor.

İnternet Haberciliği Eğitimi

Geleceğin meslekleri arasında yerini alacak olan internet haberciliği ile ilgili olarak gerekli bütün bilgileri öğrenebileceğiniz bir eğitimdir. Dünya üzerinde oldukça yaygın olan internet haberciliği ülkemizde henüz tam olarak yapılamamıştır. Ancak bu alan üzerinde projeler ve çalışmalar yapılmaktadır. Geleceğin mesleğine kendinizi hazırlamak için İnternet haberciliği eğitimi bilmeniz gereken tüm bilgileri sizlere sunacaktır. SEO kurallarından,  haber yazımına, haber içeriği üretiminden özel haber ve veri gazeteciliği gibi bütün konularda detaylı bilgi sahibi olabileceksiniz.

Eğitimle birlikte, internet haberciliğinin önemli aşamalarını, haberin ne olduğunu, internet sitesinin optimizasyonuna kadar birçok konuda detaylı bilgi sahibi olabileceklerdir. Bu online eğitime özellikle internet haberciliği yapmayı düşünen kişiler, muhabir ve foto muhabirleri editörler ve bu alana ilgi duyan kişiler katılabilir. Genç gazeteci ve gazeteci adayları inanılmaz verimli bir eğitim olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Aynı zamanda bu alanda kendisini geliştirmek isteyenler için haber sitesi işletim sistemini öğreneceklerdir. İnternet Haberciliği Eğitimi eğitmenin etkili anlatımıyla bu alana az olan ilginizin bile tutkuya dönüşeceğine garanti veririm.

Etkili Sunum Teknikleri Eğitimi

İlgili eğitim: Etkili Sunum Teknikleri Eğitimi

Çok başarılı bir sunum metni veya slayt hazırladınız. Toplantıda veya okulda sunacaksınız. Sunum yapmak kadar yaptığınız sunumun insanların üzerinde etki bırakması da çok önemlidir. Hitap ettiğiniz topluluğun sıkıldığını veya uyukladığını görmek üzücü bir durumdur. Etkili Sunum Teknikleri Eğitimi ile duygularınızı kontrol etmeyi öğrenebilir, topluluk önünde etkili sunum yapabilirsiniz. Bu online eğitim sayesinde kaliteli ve etkili sunum yapabilmek için gerekli beceri ve yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz.  Sunum, verilmek istenen mesajı en etkili, en güzel bir şekilde ifade etmektir. Satış yapmak, eğitim vermek, müşteri portföyü oluşturmak için gerekli bir yöntemdir. Amacınız her ne olursa olsun yaptığınız sunumu etkili ve verimli hale getirmelisiniz.

Bu eğitimin amacı, sunum yapan kişinin video, görüntü ve ses efektlerini kullanarak dinleyenin algısını canlı tutmayı öğretmektir. Bu eğitimle, ilgi çekici ve etkili bir sunum tasarlama, etkili beden dili kullanma, stresle baş etme, powerpoint sunum hazırlama, izleyicilerin dikkatini çekme gibi birçok konuda detaylı bilgi sahibi olacaklardır.

Hayatın her alanında işinize yarayacak bu keyifli online eğitimleri kaçırmayın. Hem kendinizi geliştirin hem de sertifika sahibi olun.

Online eğitimlere katıldıktan sonra sertifika alabilir miyim?

İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından verilen online eğitimlere katıldıktan sonra sertifika almanız mümkün. Eğitim sonunda gireceğiniz sertifika sınavından geçer not aldığınızda sertifika almaya hak kazanırsınız. Almış olduğunuz sertifika uluslararası geçerliliğe sahiptir.

Online eğitimlerde canlı ders imkanı var mı?

İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından verilen online eğitimlerde canlı ders imkanı vardır. Önceden duyurulan saatlerde eğitmenler canlı derse başlar. Canlı derslerde eğitmenlere soru sorma imkanınız vardır.

Online eğitim derslerini nasıl takip ederim?

Online eğitim canlı derslere katılara veya videolardan dersleri takip edebilirsiniz. Dersler için hazırlanmış sunumları indirebilir, hazırlanan deneme sınavları ile dersleri pekiştirebilirsiniz. Verilen ödevleri de tamamlayarak sertifika sınav notunuzu yükseltebilirsiniz.

Korona Virüs Salgını, 21 Yüzyılın en büyük salgını olarak tarihe geçecek olan virüs, tüm dünya ülkelerini etkilemiştir, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilmiştir, Türkiye'nin Durumu, Virüs, Türkiye'ye de sıçramıştır ve ülke genelinde kırmızı alarm verilmiştir, Türkiye, tedbirler kapsamında çok sayıda kısıtlama getirmiştir, Hayatın Durumu, İş yerleri, okullar kapatılmış, çalışma koşullarının çoğu evden çalışma düzenine dönmüştür, Online eğitim ve evden çalışma, teknolojiye olan bağımlılığı artırmıştır, Kısıtlamalar, Şehirler arası geçişler engellenmiş, insanların evden çıkmamaları istenmiştir, Karantina sürecinde insanların mental sağlığı etkilenebilir, Evde Kalma Süreci, İnsanlar belki de yaşamaları boyunca hiç kalmadıkları kadar evde kalmak zorunda kalmışlardır, Evin içinde yapılabilecek aktivitelerin çeşitlilik kazanması gerekmektedir, Belirsizlik, Bu belirsiz süreç insanları olumsuz etkilemiştir, Belirsizlik, kaygı ve stresi tetikleyebilir, Ozon Tabakasının Durumu, İnsanların faaliyetlerinin azalması ile ozon tabakası kendini yenilemeye başlamıştır, Dünya üzerindeki hava kirliliği hissedilir derecede azalmıştır, Doğanın Durumu, İnsanların evlere kapanması ile doğa adeta yenilenmiştir, Bu durum, insanların doğa ile olan ilişkisini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini göstermektedir, Netflix İzlemek, Evde kalınan bu süreçte, birçok insan vakit geçirmek için Netflix izlemiştir, Netflix, farklı dillerde ve türlerde yapımlar sunan bir online platformdur, Online Eğitim, Eğitimler, salgın sürecinde online olarak gerçekleştirilmiştir, Öğrencilerin adaptasyon süreci ve eğitim kalitesi tartışma konusu olmuştur
online eğitim sosyal medya uzmanlığı eğitimi dijital pazarlama eğitimi internet haberciliği eğitimi ikna teknikleri eğitimi etkili sunum teknikleri eğitimi
Uzun, siyah saçlı genç bir kadın mavi ve beyaz çizgili bir gömleğin önünde duruyor. Açık mavi renkteki gömleğin üzerinde hem yatay hem de dikey olarak uzanan beyaz çizgiler var. Saçları başının arkasında topuz yapılmış ve yüzü sol taraftan gelen sıcak bir ışıkla aydınlatılmış. Yüzünde sıcak ve huzurlu bir ifadeyle yana doğru bakıyor. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş, kendinden emin ve güçlü bir duruş sergiliyor. Yirmili yaşlarının başında gibi görünüyor.
Şule Mikdan
Blog Yazarı

Özel bir şirkette, finans sektöründe 14 yıl boyunca Kıdemli Şef olarak çalıştım. Sermaye Piyasaları ile ilgili her türlü takas ve operasyon işlemleri yaptım. Kendimi geliştirmek adına İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından aldığım "İçerik Editörlüğü" eğitimi ile hobi olarak başladığım yazma tutkumu geliştirdim. Ardından Enstitü bünyesinde İçerik Yazarı olarak çalışmaya başladım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu resim robot benzeri kafası olan bir kadını gösteriyor. Topuz şeklinde bağlanmış uzun siyah saçları koyu arka planda göze çarpıyor. Yüzü, büyük gövdeli ve metalik parçalara sahip bir makine tarafından kısmen gizlenmiş. Gözleri kapalı ve hafif robotik bir ifadesi var. Arka planda, sahneye bir gizem unsuru katan bulanık bir köpek görüntüsü var. Kadın sanki önemli bir karar üzerinde düşünüyormuş gibi derin bir düşünce içinde görünüyor. Kadının duruşu ve robotik kafası onu aynı anda hem güçlü hem de savunmasız gösteriyor.
Kişisel Gelişim

Yapay Zeka Film Önerileri

30 Aralık 2019
Resimde bir erkek ve bir kadın kameraya poz verirken görülüyor, erkek kadının arkasında duruyor. Kadın ellerini göğsünün önünde kavuşturmuş ve kameraya gülümserken, erkek ellerini iki yana açmış ve hoş bir ifadeyle kadına bakıyor. Her ikisi de gündelik kıyafetler giymektedir; kadının üzerinde beyaz bir tişört ve mavi bir kot pantolon, erkeğin üzerinde ise siyah bir gömlek ve lacivert bir kot pantolon vardır. Arkalarında renkli bir arka plana ve geometrik bir desene sahip bir poster var. Ortam iyi aydınlatılmış, yandan bir miktar güneş ışığı geliyor. Genel olarak, resim iki kişi arasındaki samimi ve sevgi dolu bir anı tasvir ediyor.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenmek İçin En İyi Film Önerileri

24 Şubat 2020