AnasayfaBlogNeden Online Eğitim Tercih Ediyorum?
Online Eğitim Deneyimi

Neden Online Eğitim Tercih Ediyorum?

21 Temmuz 2018
Bir kadın bir çıkıntının üzerinde bacak bacak üstüne atmış oturuyor. Üzerinde siyah bir gömlek ve beyaz bir pantolon var. Uzun, koyu renk saçları sırtından aşağı dökülmekte ve uzaklara bakmaktadır. Arkasında, siyah zemin üzerinde beyaz bir daire bulunan bir tabela görülüyor. Kadın odaklanmış ve rahatlamış görünüyor, düşünmek için bir an ayırıyor. Aşağıdaki bilinmezlikten korkmadan çıkıntının tepesinde oturuyor. Varlığı hem sakinleştirici hem de gizemli, izleyiciye huşu hissi veriyor.
Online Eğitimin AvantajlarıOnline Eğitimin ÖzellikleriOnline Eğitimde Yer Alan Eğitimler
Öğrenmeye açıktır ve gerçekten öğrenmeye teşvik eder.İnternet bağlantısı olan tüm cihazlardan eğitime erişim imkanıKişisel gelişim eğitimleri
Ekonomik açıdan avantajlıdır.Dilediğiniz yerden eğitimi izleyebilme imkanıBlog yazarlığı ve sosyal medya yönetimi gibi internet odaklı eğitimler
Yoğun bir hayatı olan biri akşam eve geldiğinde katılabilir yani günün her saati açıktır.Canlı eğitimler esnasında hocaya soru sorabilme ve etkileşimli ders imkanıAnlayarak hızlı okuma eğitimleri, CV hazırlama pratikleri ve etkili sunum teknikleri
Meslek değiştirmek için mesleğin ilerlemek için veya ek bir meslek edinmek adına eğitim sağlar.Kaçırılan canlı eğitimlerin daha sonra izlenebilmesiFotoğrafçılık, işaret dili ve stratejik yönetim gibi eğitimler
Kişisel gelişim platformudur.Her yaşa ve farklı ilgi alanlarına hitap eden eğitimler bulabilme imkanıSatış ve pazarlama, finans-muhasebe eğitimleri ve insan kaynakları eğitimleri
Açıklayıcı bir dili vardır. Eğitimi alan herkes anlayabilir.Yol, yemek masrafları gibi harcamaların olmamasıİstediğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz
Araştırmaya odaklar.Öğrenci odaklıdır.Bir eğitimi alabilmek için her hangi bir yeterliliğe ihtiyaç duymuyor olmanız.
Daha abilirsiniz.Doğru Eğitimi Seçmek.Bilgi Kirliliği
Başka eğitim merkezlerinde bir konuyu yetiştirmeye çalışırken online eğitim bize zaman yaratır.Bilgiye ulaşmanın kolaylığının yanı sıra bilgi paylaşım merakının da çığ gibi büyümesiHer gördüğümüz bilgi doğru olmayabiliyor.
İstediğiniz her şeyi öğrenebilirsinizDoğru yerden doğru bilgileri almak ve online eğitim fırsatlarını iyi değerlendirmek gerçekten önemli.Unutmayın insanın bir konu hakkında bilgili olması, o konuyu iyi bir şekilde öğretebileceği anlamına gelmez.

İnsanlar yoğun bir hayata sahip oldukları için bazı şeylerden maalesef geri kalıyorlar. Kimisi üniversiteye gidemiyor. İki kuruş kazanıp ailesine bakmak zorunda kalıyor. Kimisi üniversite okuyor fakat kendini yetersiz hissediyor veya iş bulamıyor. Vakti olup kursa gidenler var. Peki vakti olmayan ne yapsın?

Nasıl eğitim alsın? İşte burada online eğitim devreye giriyor. Günümüzde internete girmek artık çok kolay. İnternetsiz bir dünyada yaşamış olan büyüklerimiz bile artık internete çok rahat bir şekilde girebiliyor. İnterneti kullanabilen herkes online eğitimi de rahatlıkla alabilir. 

Eğitimci ile eğitimi alan kişinin aynı mekanda bulunmadan internet üzerinden ders sağlayan online bir sistemdir. Günümüzde online eğitim fenomen haline gelmiştir ve gittikçe de yayılmaktadır. Ayrıca geleceği olan bir platformdur. Artık üniversiteler de bile öğrenci okula gitmeden online eğitim alarak üniversite mezunu olabiliyor. 

Online Eğitimin Özellikleri

  • İnternet bağlantısı olan tüm cihazlardan eğitime erişim imkanı,

  • Eğitimler internet üzerinden gerçekleştiği için dilediğiniz yerden eğitimi izleyebilme imkanı,

  • Canlı eğitimler esnasında hocaya soru sorabilme ve etkileşimli ders imkanı,

  • Kaçırılan canlı eğitimlerin daha sonra izlenebilmesi,

  • Anlamadığınız konuları yeniden dinleyebilme,

  • Her yaşa ve farklı ilgi alanlarına hitap eden eğitimler bulabilme imkanı,

  • Yol, yemek masrafları gibi harcamaların olmaması gibi sebepler, online eğitimin tercih edilme nedenlerinin genel özetidir.

  • Anahtar kelime öğrencidir. Öğrenci odaklıdır.

  • Ekonomik açıdan avantajlıdır. Paramız cebimizde kalır.

  • Yoğun bir hayatı olan biri akşam eve geldiğinde katılabilir yani günün her saati açıktır.

Online Eğitimin Faydaları

  • Öğrenmeye açıktır ve gerçekten öğrenmeye teşvik eder.

  • Meslek değiştirmek için mesleğin de ilerlemek için veya ek bir meslek edinmek adına eğitim sağlar.

  • Kişisel gelişim platformudur.

  • Açıklayıcı bir dili vardır. Eğitimi alan herkes anlayabilir. 

  • Araştırmaya odaklar.

  • Başka eğitim merkezlerinde bir konuyu yetiştirmeye çalışırken online eğitim bize zaman yaratır.

Online Eğitim Ararken Kaybolmak

Günümüzde internet ve teknolojinin gelişimi hâlihazırda bilgiye ulaşmayı oldukça kolaylaştırdı. Birkaç tıklamayla istediğimiz her türlü bilgiye ulaşabiliyoruz. Öyle ki internetten öğrendiğimiz bilgilerle kendimize kariyer yolu bile açabiliyoruz. Ancak “bilgiye ulaşmak” ifadesinin bir aydınlık tarafı bir de karanlık tarafı bulunuyor. Her gördüğümüz bilgi doğru olmayabiliyor.

Bilgi Kirliliği

Bilgiye ulaşmanın kolaylığının yanı sıra bilgi paylaşım merakının da çığ gibi büyümesi ve insanlara ulaşmanın bu kadar kolay olması birçok insanın da iştahını kabartıyor. Gerek kişisel eğlenceler için gerekse ticari amaçlar olsun birçok bilgi ve bilgi paylaşımı hiç de ihtiyacınız olmamasına rağmen karşınıza çıkıyor. Bu durumu göz ardı etme şansımız gerçekten yok. Kimi zaman babam bile whatsapp üzerinden hiç değer vermediğim bilgileri benimle paylaşabiliyor. İşin kötüsü paylaştığı bilgiye kendisinin de ihtiyacı yok ve farkında değil.

Doğru Eğitimi Seçmek

Bilgi kirliliğinden haberdar insanlar online eğitimlere, haklı olarak, şüpheyle yaklaşıyorlar. Ancak benim deneyimlerime göre doğru yerden doğru bilgileri almak ve online eğitim fırsatlarını iyi değerlendirmek gerçekten önemli. Bir online eğitime katılmadan önce mutlaka eğitim veren platform hakkında geri dönüşleri incelemek, dersi verecek öğretmen hakkında bilgi toplamak gerekiyor. Böylece aklımızdaki birçok soru işaretini silebiliyoruz. İkinci adım olarak öğretmen size bilgilerini aktarırken sizin de öğretmeni değerlendirip, işine ne kadar hakim olduğunu ve öğretebilme yeteneğini incelemeniz gerekiyor. Unutmayın insanın bir konu hakkında bilgili olması, o konuyu iyi bir şekilde öğretebileceği anlamına gelmez. Öğretmek de kendi başına bir yetenektir.

Online Eğitimde Neler Var?

Online eğitimlerde ilk seçenekleri kişisel gelişim eğitimleri oluşturmaktadır. son zamanların en popüler meslek seçimlerinin başında gelen blog yazarlığı ve sosyal medya yönetimi gibi internet odaklı eğitimler Enstitü'de yer almaktadır. Ek olarak anlayarak hızlı okuma eğitimleri, CV hazırlama pratikleri ve etkili sunum teknikleri de deneyimli ve uzman hocalar tarafından Enstitü'nün programlarında veriliyor.

İlgili eğitim: Etkili Sunum Teknikleri Eğitimi

İlgili eğitim: Hızlı Okuma Kursu

Fotoğrafçılık, işaret dili ve stratejik yönetim gibi teknik bilgi gerektiren eğitimler de mevcut seçenekler arasında yer almaktadır. Satış ve pazarlama, finans-muhasebe eğitimleri ve insan kaynakları eğitimleri de her yaşta öğrencinin tercih edebileceği diğer seçenekler arasında yer alıyor. Kayıtlar online olarak ve telefon ile yapılabilir.

Online Eğitimin Avantajları

İstediğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz

Online eğitimlerin belki de en önemli özelliği, bir eğitimi alabilmek için her hangi bir yeterliliğe ihtiyaç duymuyor olmanız. Tabi ki eğitimi başarı ile sonuçlandırabilmeniz için sınavlarınızı başarı ile sonuçlandırmanız gerekiyor. Ancak eğitimi almanıza kimse mani olamaz.

Konfordan ödün vermenize gerek yoktur

Derslerinizi evinizin konforuyla takip edebilirsiniz. Üstelik Online eğitim platformları, ders tekrarlarını da sizlere sunar. Bu sayede dersleri durdurabilir, mola verebilir hatta ertesi güne bile erteleyebilirsiniz.

Örneğin ben son aldığım derslere canlı olarak katılma fırsatı bulamadım ve müsait olduğum bir günü ders tekrarlarına ayırdım. Dersleri takip ederken, mola da verdim. Dersi durdurup, bana yalvarır gözlerle bakan kedimle oynadım. Markete gidip alışveriş yaptım. Bilgisayar karşısına geçtiğimde ise hocam bana merakla beklediğim bilgileri vermeye hazırdı.

Özgeçmişinizi öne çıkarır

Birçok firma, normal olarak, işe almayı düşündüğü insanların mümkün olduğunca çok bilgili olmasını ister. Ancak özgeçmişinde sertifikaları bulunmayan bir insanın, her ne kadar bilgili olduğunu söylese de, gerçekten bilgili olduğunu kestiremez. Özgeçmişinde sertifikaları, kurs bilgileri ve tabi ki online eğitim bilgileri bulunan bir çalışan adayı her daim bir adım öndedir. Ayrıca online eğitimlere katıldığı bilinen bir insanın öğrenmeye önem verdiği de ilk akla gelen fikirdir.

Paranız cebinizde kalsın, bize beyniniz lazım

Korkmayın, online eğitimlerde fütüristtik filmlerde yapılan beyin üzerindeki deneylerden birine kurban gitmeyeceksiniz. Bir çok eğitim platformu, ya ücretsiz ya da oldukça düşük ücretlerle online eğitimler vermektedir. Size düşen sadece hangi eğitimin nerede yapıldığını bulmak ve eğitim kalitesi hakkında bilgi toplamak olacaktır. Bir de eğitim sonunda verilecek sertifikanın geçerliliğini de araştırsanız hiç fena olmaz.

Online eğitimleri daha önce de bahsettiğim gibi evinizde rahatça alabilirsiniz. Bu da çeşitli yol ve yemek masraflarından kurtulmanıza imkan sağlayacaktır.

Materyalisttik dünyada en fazla önem verilen para ile ilgili maliyet avantajlarını sıraladıktan sonra hepsinden daha fazla önem verdiğim bir maliyet avantajına değinmek istiyorum. Bu maliyetin geri dönüşü yok. Ne TL, ne dolar ne de bitcoin’in bu maliyeti karşılamaya gücü yetmez. Anladınız değil mi? Zaman… Online eğitim aldığınızda herhangi bir yere gitmek için zaman harcamazsınız. Başka bir işiniz varken derse katılmak zorunda kalmazsınız. Zamanınızı istediğiniz gibi planlayarak istediğiniz günde ve istediğiniz saatte derslere katılabilirsiniz. Son olarak, bir insan, dönüşü olmayan en önemli sermayesini harcamak için kendini bilgilendirmekten daha önemli ne yapabilir bilemiyorum.

Online Eğitimler Dünyaca Kabul Görüyor

Geleneksel eğitimin tabi ki çok ama çok önemlidir. Geleneksel eğitim ile online eğitimi karşılaştırmaktan mümkün olduğunca kaçınıyorum. Bana göre geleneksel eğitim bir ağacın kökleridir. Bu kökleri gerek online eğitimler olsun gerek kurslar olsun ve gerekse kendi kendinize yaptığınız araştırmalar olsun, beslemek gerekiyor. Bir okuldan mezun olduğunuzda ve diplomanızı aldığınızda aslında hiçbir şeysinizdir. Sizi meslek sahibi yapabilir ancak kariyer yapmanız tamamen edineceğiniz iş tecrübelerine ve kendinizi donattığınız bilgilere bağlıdır.

Bu durumu kanıtlayan ise özellikle üniversitelerin son yıllardaki online ders hizmetlerini incelemektir. Üniversiteler öğrencilerinin geleneksel eğitim ile aldıkları derslerle yetinmemelerini ve kendilerine yeni bilgiler katmalarını istiyor. Bunu da online eğitimlerle gerçekleştiriyor.

“Learn Your Way: Go Online” yani “Kendi Yolunu Öğren: Online Ol” sloganıyla Cornerstone Üniversitesi online eğitimler konusunda öncü olmaya çalışan, ABD’nin önemli üniversitelerinden biri. Üniversite’nin Online Eğitim Yöneticisi Trevor McCready bazı insanların hala geleneksel eğitime bağlı kaldıklarını ve bu durumu anlayışla karşıladığını belirtiyor. Ancak yeni dünyaya ayak uyduramayan insanların, eşsiz özelliklerden de mahrum kalacağının altını çiziyor.

Harcadığım boş zamanın bir kısmını online eğitimlere kaydırmış olmaktan o kadar memnunum ki. Şu anda boşa geçmiş olan onca zamanın pişmanlığını yaşıyorum gerçekten. Kendinize değer katın. Kendinize bilgi katın. Hatta belki de kendinize bir miktar ego katın. Çünkü hangi dersi alıp başarı ile tamamlarsanız, O konuda sertifikalı bir insan olmuş oluyorsunuz. Geri kalmamak ya da daha ilerde olmak için online eğitimlere katılın.

Öğrenmeye açıktır ve gerçekten öğrenmeye teşvik eder, İnternet bağlantısı olan tüm cihazlardan eğitime erişim imkanı, Kişisel gelişim eğitimleri, Ekonomik açıdan avantajlıdır, Dilediğiniz yerden eğitimi izleyebilme imkanı, Blog yazarlığı ve sosyal medya yönetimi gibi internet odaklı eğitimler, Yoğun bir hayatı olan biri akşam eve geldiğinde katılabilir yani günün her saati açıktır, Canlı eğitimler esnasında hocaya soru sorabilme ve etkileşimli ders imkanı, Anlayarak hızlı okuma eğitimleri, CV hazırlama pratikleri ve etkili sunum teknikleri, Meslek değiştirmek için mesleğin ilerlemek için veya ek bir meslek edinmek adına eğitim sağlar, Kaçırılan canlı eğitimlerin daha sonra izlenebilmesi, Fotoğrafçılık, işaret dili ve stratejik yönetim gibi eğitimler, Kişisel gelişim platformudur, Her yaşa ve farklı ilgi alanlarına hitap eden eğitimler bulabilme imkanı, Satış ve pazarlama, finans-muhasebe eğitimleri ve insan kaynakları eğitimleri, Açıklayıcı bir dili vardır Eğitimi alan herkes anlayabilir, Yol, yemek masrafları gibi harcamaların olmaması, İstediğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz, Araştırmaya odaklar, Öğrenci odaklıdır, Bir eğitimi alabilmek için her hangi bir yeterliliğe ihtiyaç duymuyor olmanız, Daha abilirsiniz, Doğru Eğitimi Seçmek, Bilgi Kirliliği, Başka eğitim merkezlerinde bir konuyu yetiştirmeye çalışırken online eğitim bize zaman yaratır, Bilgiye ulaşmanın kolaylığının yanı sıra bilgi paylaşım merakının da çığ gibi büyümesi, Her gördüğümüz bilgi doğru olmayabiliyor, İstediğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz, Doğru yerden doğru bilgileri almak ve online eğitim fırsatlarını iyi değerlendirmek gerçekten önemli, Unutmayın insanın bir konu hakkında bilgili olması, o konuyu iyi bir şekilde öğretebileceği anlamına gelmez
neden online eğitim neden online eğitim tercih ediyorum online eğitim deneyimi
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam mavi ve beyaz desenli bir sandalyede oturmuş, ellerini kalçalarına dayamış. Üzerinde desenli bir cebi olan açık mavi bir gömlek ve koyu renk bir kot pantolon var. Bakışları dosdoğru ileriye odaklanmış, ifadesi soğukkanlı. Arka planda bir adamın kolunun yakın çekimi ve içinde bulanık bir bitki görüntüsü olan bir saksı var. Genel olarak, sandalyede oturmuş, derin düşüncelere dalmış gibi görünen bir adamın resmi bu.
Online Eğitim

Online Eğitim Nedir?

16 Mart 2018
Bir kadın masada oturmuş, ellerini önündeki dizüstü bilgisayar ve kitabın üzerine koymuş. Beyaz bir bluz ve gözlük takmış, siyah saçlarını arkaya toplamış. Başını hafifçe eğmiş, dizüstü bilgisayarda bir şeyler yazıyor ya da daktilo ediyor gibi görünüyor. Yanındaki masada kahverengi kapaklı siyah bir kitap ve üzerinde siyah bir daire olan beyaz bir kulaklık vardır. Sol elinde, ucu dizüstü bilgisayarın kenarına dayalı bir kalem var. Fotoğrafın odağında kadın, dizüstü bilgisayarı ve yazdığı kitap var.
Online Eğitim

Türkiye'de Online Eğitim

07 Ağustos 2018
Bir kadın dizüstü bilgisayarına bakıyor, yüzü ekran tarafından aydınlatılmış. Elindeki işe konsantre olurken ağzı hafifçe açık. Sağ elinde kırmızı bir kahve fincanı tutmaktadır. Yüzü yakından çekildiğinde burnu ve ağzı ortaya çıkıyor, gözleri dikkatle dizüstü bilgisayara bakıyor. Yüzünü çerçeveleyen kısa saçları görünür. Elinin yakın çekiminde kahve fincanını tutan narin parmakları görülüyor. Eli dizüstü bilgisayara yakın, ekranın yanında konumlanmış. Genel olarak, kadın dizüstü bilgisayara odaklanmış ve onunla ilgileniyor.
Online Eğitim

Gitmedim Görmedim Online Eğitim Aldım

29 Ağustos 2018