AnasayfaBlogNeden Almanca Öğrenmeli?
Almanca Öğreniyorum

Neden Almanca Öğrenmeli?

21 Ocak 2020
Ortasında büyük mavi bir yıldız bulunan beyaz bir bayrak, siyah bir direğe asılı olarak rüzgarda dalgalanmaktadır. Direğin tepesinde küçük bir ışık sabitlenmiş, altında kırmızı ve sarı bir işaret var. Bayrak masmavi bir gökyüzüne karşı dalgalanıyor ve arka planda beyaz bulutlar var. Batmakta olan güneş bayrağın ve etrafındaki alanın üzerine sıcak altın rengi bir parıltı yaymaktadır. Bayrak, uzağında ağaçlar bulunan çimenli bir tepenin kenarına yerleştirilmiştir.
NedenAçıklamaEk Bilgi
Geniş konuşmacı kitlesiAlmanca, ana dili olan milyonlarca kişiye sahip ve birçok ülke tarafından resmi dil olarak kabul edilir.Avrupa Birliği'nde en çok konuşulan dil Almanca'dır.
Dil öğrenme kolaylaştırmasıAlmanca öğrenmek, diğer yabancı dilleri daha kolay, hızlı ve iyi bir biçimde öğrenilmesini sağlar.Almanca, İngilizcenin de temeli olduğundan, Almanca bilgisi İngilizce konusunda da yardımcı olur.
Sanat ve edebiyatın diliRönesans Dönemi'nde Alman edebiyatı ve sanatı tüm Avrupa'ya yayılmıştır.Almanya, 'şairlerin ve düşünürlerin diyarı' olarak bilinir.
Benzer dil yapısıAlmanca dil bilgisi, Türkçe ile benzerlik gösterir, çünkü birçok kelime yazıldığı gibi okunur.Gırtlak ve geniz yapısı Türk diline yakın bir biçimde seslendirilir.
Bilimsel dilAlmanca, dünya üzerinde en yaygın kullanılan bilimsel diller arasındadır.Alman bilim insanlarının dünyaya yaptıkları katkılar sayesinde bilimsel yayınlar ağırlıklı olarak Almanca'dır.
Almanyanın ekonomik gücüAlmanya, dünya ekonomisinde güçlü bir yere sahip olan birçok şirkete ev sahipliği yapar.Siemens, Volkswagen, Adidas ve Lufthansa gibi global şirketler Almanya merkezlidir.
Fırsatlar ve kariyerAlmanca bilmek, uluslararası şirketlerde iş ve kariyer fırsatlarına kapı aralar.Almanya, dünyanın en büyük teknoloji fuarlarına ev sahipliği yapmaktadır.
Efsanevi zorlukAlmanca'nın zor olduğu genellenebilir fakat İngilizce ya da herhangi bir Cermen dili bilenler için daha kolaydır.Yeni bir alfabe öğrenme zorunluluğu bulunmaz. Latin alfabesi kullanılır ve sadece birkaç yeni harf eklenir.
Girişimcilik ve inovasyonAlmanya, özellikle Berlin, yenilikçi girişimler için bir merkez haline gelmiştir.Berlin, 'Avrupa'nın Silikon Vadisi' olarak adlandırılmaktadır.
Kültürel ve tarihi bağlarAlmanca öğrenmek, Alman kültürünü, tarihini ve literatürünü daha derin bir şekilde anlama imkanı sunar.Alman dili, Avrupa tarihinde ve dünya edebiyatında önemli bir rol oynamıştır.

Almanca, dünyada milyonlarca insanın konuştuğu ve pek çok ülkenin ana dilidir. Bu yönüyle bile oldukça önemli yere sahip. Öte yandan “bir lisan bir insandır” sözünü duymayanımız yoktur. Öyleyse yeni bir yabancı dil öğrenmenin de önemi yadsınamaz. Dünya üzerinde İngilizceden sonra en çok konuşulan diller arasında ilk sıralarda yerini koruyan Almanca; sanayinin, ticaretin ve daha pek çok şeyin dilidir.

Almanca, Avrupa dillerinin temel yapı taşını meydana getiren bir dildir. İngilizce de Almanca dil temellerine dayanan ve Alman harflerinin lehçeleşmiş biçimi olarak nitelendirilebilir. Bu yüzden de temel düzeyde İngilizce bilginiz olsun olmasın, almanca öğrenmek, diğer yabancı lisanların da daha kolay, hızlı ve iyi bir biçimde öğrenilmesine imkan tanır. Rönesans Dönemi, Alman edebiyatının ve tüm sanat akımlarının diğer Avrupa ülkelerine yayılmasını ve çok sayıda ülkenin lisan temelini oluşturan bir dönem olmuştur. Sanatın gerçek manasını okuyabilmek ve Dünyanın batı dillerini en temelden öğrenmek ve anlamak için Almanca öğrenebilirsiniz.

Almanca Dil Bilgisi

Almanca dil bilgisi, sanıldığı gibi zor ve öğrenmesi güç değildir. Tercüme açısından bakıldığında Türkçe ile benzerlik gösterir. Çünkü çok sayıda kelime yazıldığı gibi okunmaktadır. Gırtlak ve geniz yapısı Türk diline yakın bir biçimde seslendirilmektedir. İngilizcenin temelini oluşturan Almanca, tüm dünyada yaygın bir biçimde kabul edilen İngilizceyi öğrenmek için de önemli bir adımdır. Yahut zaten mevcut bir İngilizce seviyeniz varsa, Almancaya da aşinalık hissedeceksiniz. 

Almanca dilini özellikle temel seviyede alan bireyler, aynı zamanda İngilizce için de pek çok ayrıcalığa sahip olur. İngilizce telaffuz, okuma ve yazma becerileri kazanmada zorlanmaz. Ardından da zincirleme şekilde tüm Avrupa dilleri, birbirlerine olan yakın ve benzer özellikleri sayesinde kolaylıkla öğrenilebilir. Bu tıpkı, İspanyolcayı öğrenip tüm Flemenk dillerini daha kolay şekilde konuşmak gibi kolaydır.

Neden Almanca?

Peki ama neden Almanca?” diye düşünebilirsiniz. Öyleyse hemen açıklayalım. Yabancı dil ve Almancayı öğrenmek için çok sayıda neden sayabiliriz. Almanca, dünya üzerinde 100 milyondan fazla kişinin ana dilidir. Almanya, Avusturya, İsviçre, Lüksemburg, Liechtenstein, Belçika’nın bazı yerleşim yerleri, Kuzey İtalya ve Doğu Fransa’da 100 milyondan fazla insan Almanca dilini konuşmaktadır. Avrupa Birliğinde en fazla konuşulan lisan Almanca olmaktadır. Öte yandan Alman bilim insanlarının bilim dünyasına yaptıkları katkı ve çalışmalar oldukça fazladır. Bu sebeple de Almanca, dünya üzerinde en yaygın biçimde kullanılan bilimsel diller arasında ilk üçtedir. 

Almanca öğrenmek kolaydır. Almanların özellikle zor olduğu efsanesini ortadan kaldırarak başlayalım. İmkansız bir dil olduğuna dair genellemeleri bir kenara bırakarak söylemeliyim ki eğer İngilizce konuşuyorsanız ya da temel bir seviyeniz mevcutsa aslında zaten oldukça avantajlısınız. Nitekim eğitim sistemimizde ilkokuldan beri İngilizce diline maruz kaldığımızı göz önünde bulunduracak olursak, hepimiz bu avantaja büyük ölçüde sahibiz. Yani çok da korkulacak bir şey yok. 

Çünkü Almanca ve İngilizce aynı Cermen kökü paylaşıyor. Dahası, Çince, Japonca, Korece, Rusça veya Arapça'dan farklı olarak, öğrenilecek yeni bir alfabe yok, sadece birkaç harf eklenecek. Zaten Latin alfabesini biliyorsanız yalnızca yeni gelen harfler olacaktır. Ve hepsi bunlarla da sınırlı değil. Hızlı Almanca öğrenmek için daha pek çok sebep var. Çok sayıda insanın bunu yapması gerçekten zaman alıcı ve zor değil. Sadece çok çalışmak yerine akıllı çalışmayı öğrenmek zorundasınız.

Alman düşünür ve mucitlerin dilidir. Almanya'nın şairlerin ve düşünürlerin ülkesi olduğu söylenir. Kendilerini "Das Land der Dichter und Denker" biçiminde tanımlarlar. Yani, "Şairlerin ve düşünürlerin diyarı" manasına gelir. Bu konuda gerçekten önemli bir haklılık payına sahipler. Dünyanın en etkileyici başarılarının büyük bir yüzdesi ilk kez Almanca olarak tasarlandı. Yüzün üzerinde Nobel Ödülü, fizik, tıp, kimya, edebiyat ve diğer alanlarda başarılar için parlak Almanlara gitti. Bu, Almanca konuşan diğer iki büyük ülke olan Avusturya ve İsviçre'den insanlara verilen ödüllerden bahsetmiyorum bile. 

Alman şirketleri küresel pazarda lider konumdadır. Alanında uluslararası pazar lideri olan bir iş için mi çalışmak istiyorsunuz? Özgeçmişinizde Almanca bilgisine sahip olmak, global büyüklükteki şirketlerin kapısından girmenize yardımcı olabilir. Almanya, çok sayıda ekonomik küresel oyuncuya ev sahipliği yapıyor. Siemens, Volkswagen, Adidas ve Lufthansa dünyaca ünlü markalar ve şirketlerdir. Ülke aynı zamanda dünyanın en büyük bilgi teknolojileri fuarı CeBIT'in yanı sıra IFA tüketici elektroniği fuarı da dahil olmak üzere en büyük uluslararası fuarlara ev sahipliği yapmaktadır. Bu arada Alman başkenti Berlin, yenilikçi girişimler için bir merkez haline geliyor. Bazıları bunu “Avrupa Silikon Vadisi” olarak adlandıracak kadar da büyük iddialarda bulunur. Sonuç olarak Almanca bilmek, kariyer fırsatlarınızı büyük ölçüde arttırma potansiyeline sahiptir.

Alman kültürü dünya mirasının bir parçasıdır. Almanlar aynı zamanda insanlık tarihinin en önemli; edebi, müzikal, sanatsal ve felsefi zihinlerinden bazılarına ev sahipliği yapmıştır. Almanca; Goethe, Kafka, Brecht ve Mann'ın ünlü yazılı eserlerinin dilidir. Bestecilerin Mozart, Bach, Schubert, Beethoven ve Wagner'in ana diliydi. Devrimci felsefe, kalemler Kant, Hegel, Nietzsche ve Heidegger tarafından ilk kez kaldırıldığında Almanca sayfalara dökülür. Almanca öğrenmek, bu sanatçıların başyapıtlarını orijinal formlarında takdir etme fırsatı verir. Doğrudan ve filtresiz bir şekilde dünyanın kültürel mirasının bazı bölümlerinden yararlanmanızı sağlar. Tamamen kafiye biçiminde yazılmış olan Goethe'nin tek başına “Faust”unu okumak, bu çabaya değer. En sevdiğiniz eserlerden bazılarını Almanca olarak alıp orijinal metnin gerçek anlamını kendinizin keşfetmesi iyi olmaz mıydı?

Almanya, Türkiye’nin en önemli ticaret ortakları arasındadır. Türkiye’de binlerce Alman şirketi bulunmaktadır ve her yıl 3 milyonu aşkın Alman turist Türkiye’yi ziyaret etmektedir. Almanca bilgisi iş piyasasında büyük avantaj sağlamaktadır. Gerek turizm sektöründe gerekse iş konusunda anlaşabilmeyi ve iş bulabilmeyi kolaylaştırmaktadır. Almanya ile Türkiye arasında Almanya’da yaşayan Türk göçmenler ve Türkiye’ye yerleşen Almanlar sebebiyle çok sayıda özel bağlar bulunmaktadır. Almanca bilgisi, bir arada yaşamayı ve anlaşmayı kolaylaştırmaktadır.

Almanca dünya standartlarında bir yüksek öğretime giriş kapısıdır. Almanların bilim camiasında bu kadar yüksek bir konuma sahip olmasının nedenlerinden biri, Almanya'nın üniversitelerinin mükemmel bir uluslararası üne sahip olmasıdır. 2011 yılında, ülke yurt dışından gelen öğrenciler için en popüler dördüncü ülkeydi ve çeyrek milyondan fazla yabancı Almanca eğitimi veren Alman okullarına kayıt oldu.

Online Almanca Dil Kursu

Almancayı öğrenmek için pek çok imkan mevcut. Kursa gidecek vaktiniz yoksa kurs ayağınıza gelsin. Online Almanca kursu sayesinde dilediğiniz yerden dilediğiniz zamanda eğitim alabilirsiniz. Almancayı temel düzeyde öğrenmeye adım atarak kelime dağarcığınızı artıracak, kendinizi günlük konuşma dilinde Almanca ifade edebilecek ve ileri düzeyde Almanca seviyesine geçiş için bir altyapı oluşturmuş olacaksınız. Gündelik deyimleri ve konuşmaları anlayabilir, siz de soru sorabilir ve bunlara yanıt verebilirsiniz. Enstitü tarafından verilen online eğitimler bu konuda size kolaylık sağlıyor. Online alacağınız eğitimin ardından sertifika almaya hak kazanırsınız.

Geniş konuşmacı kitlesi, Almanca, ana dili olan milyonlarca kişiye sahip ve birçok ülke tarafından resmi dil olarak kabul edilir, Avrupa Birliği'nde en çok konuşulan dil Almanca'dır, Dil öğrenme kolaylaştırması, Almanca öğrenmek, diğer yabancı dilleri daha kolay, hızlı ve iyi bir biçimde öğrenilmesini sağlar, Almanca, İngilizcenin de temeli olduğundan, Almanca bilgisi İngilizce konusunda da yardımcı olur, Sanat ve edebiyatın dili, Rönesans Dönemi'nde Alman edebiyatı ve sanatı tüm Avrupa'ya yayılmıştır, Almanya, 'şairlerin ve düşünürlerin diyarı' olarak bilinir, Benzer dil yapısı, Almanca dil bilgisi, Türkçe ile benzerlik gösterir, çünkü birçok kelime yazıldığı gibi okunur, Gırtlak ve geniz yapısı Türk diline yakın bir biçimde seslendirilir, Bilimsel dil, Almanca, dünya üzerinde en yaygın kullanılan bilimsel diller arasındadır, Alman bilim insanlarının dünyaya yaptıkları katkılar sayesinde bilimsel yayınlar ağırlıklı olarak Almanca'dır, Almanyanın ekonomik gücü, Almanya, dünya ekonomisinde güçlü bir yere sahip olan birçok şirkete ev sahipliği yapar, Siemens, Volkswagen, Adidas ve Lufthansa gibi global şirketler Almanya merkezlidir, Fırsatlar ve kariyer, Almanca bilmek, uluslararası şirketlerde iş ve kariyer fırsatlarına kapı aralar, Almanya, dünyanın en büyük teknoloji fuarlarına ev sahipliği yapmaktadır, Efsanevi zorluk, Almanca'nın zor olduğu genellenebilir fakat İngilizce ya da herhangi bir Cermen dili bilenler için daha kolaydır, Yeni bir alfabe öğrenme zorunluluğu bulunmaz Latin alfabesi kullanılır ve sadece birkaç yeni harf eklenir, Girişimcilik ve inovasyon, Almanya, özellikle Berlin, yenilikçi girişimler için bir merkez haline gelmiştir, Berlin, 'Avrupa'nın Silikon Vadisi' olarak adlandırılmaktadır, Kültürel ve tarihi bağlar, Almanca öğrenmek, Alman kültürünü, tarihini ve literatürünü daha derin bir şekilde anlama imkanı sunar, Alman dili, Avrupa tarihinde ve dünya edebiyatında önemli bir rol oynamıştır
almanca almanca kursu almanca dili alman yabancı dil
Koyu kıvırcık saçlı, olgun bir kadın aydınlık bir odada duruyor. Karmaşık beyaz işlemeleri olan kırmızı bir başörtüsü takıyor. Başörtüsü başının etrafına sarılmış ve çenesinin altına sıkıştırılarak yüzünü çerçeveliyor. Hafif bir gülümsemeyle önüne bakıyor, ifadesi nazik ve düşünceli. Elleri önünde kenetlenmiş, krem rengi bir üst ve uzun, desenli bir etek giyiyor. Otuzlu yaşlarının sonunda ya da kırklı yaşlarının başında gibi görünüyor.
Merve Nur Cengiz
İçerik Editörü

Kişisel gelişimle ilgili blog içerikleri ve tanıtım yazıları yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Renkli bir takvim üzerine farklı boyutlarda iki kalp basılmıştır. Kalplerden biri pembe, diğeri ise mavidir. Pembe kalp mavi olandan biraz daha büyüktür. Kalpler takvimin sol üst köşesinde yer almaktadır. Pembe kalbin ortasında 3 rakamı ve 28 Haziran tarihi yazılıdır. Mavi kalbin ortasında ise 5 rakamı yazılıdır. Her iki kalbin de etrafında beyaz bir çerçeve vardır. Takvimin arka planı beyaz kenarlıklı açık mavidir.
Almanca Öğreniyorum

Almanca Günler - Yazılışı ve Okunuşu

01 Temmuz 2021
Farklı görünümlere sahip bir grup insan bir dizüstü bilgisayarın etrafında toplanmış. Ortada mavi kazak giymiş, yüzünde sıcak bir gülümseme olan bir kadın var. Elinde bir kağıt parçası tutuyor ve yumruğunu havaya kaldırmış. Kadının solundaki adam mavi bir gömlek giymiş ve dizüstü bilgisayara daha iyi bakabilmek için eğilmiş. Kadının sağında bir kişinin yüzünün yakın plan görüntüsü ve yanlarında dizüstü bilgisayara gülümseyerek bakan bir kadın var. Daha sağda siyah bir nesnenin yakın çekimi görülüyor. Grup dizüstü bilgisayarda bir şey tartışıyor ya da çalışıyor gibi görünüyor.
Bölümler

Almanca Öğretmenliği Bölümü

10 Nisan 2020
Bu resimde daire şeklinde bir araya gelmiş ve her birinin elinde siyah bir top tutan bir grup kadın görülmektedir. Öndeki kadın siyah beyaz puantiyeli bir gömlek giyiyor ve uzun saçlı. Yüzü kameraya dönük ve yüzünde hafif bir gülümseme var. Arkasında yine uzun saçlı, açık pembe bir üst giymiş başka bir kadın var. Gruptaki diğer kadınlar arka planda görülebiliyor, hepsi farklı kıyafet ve saç stillerine sahip. Hepsi iyi bir ruh hali içinde, anın ve birbirlerinin arkadaşlığının tadını çıkarıyor gibi görünüyor.
Almanca Öğreniyorum

Almanca Nasıl Öğrenilir? 

07 Nisan 2021