AnasayfaBlogMüzik Dinleyerek Para Kazanma Yolları
İş Hayatı

Müzik Dinleyerek Para Kazanma Yolları

11 Aralık 2019
Kulaklık takan bir kadın bu görüntünün odak noktasıdır. Beyaz süslemeli siyah bir çift takıyor ve başı hafifçe yana eğik. Yüzü yakın plandadır ve gözlerini, burnunu ve ağzını ortaya çıkarmaktadır. Gözleri kapalı ve dudakları hafifçe ayrılmış. Resmin sol tarafında siyah beyaz, noktalı ve çizgili bir ağaç görülüyor. Sağ tarafta ise beyaz harflerle yazılmış siyah beyaz bir tabela görülüyor. Görüntünün ortasında, bir kişinin ağzının ve dişlerinin yakın çekimi ve siyah zemin üzerinde beyaz bir E harfi var. Kadın ilgi odağıdır ve görüntüdeki diğer nesnelerin hepsi dikkati ona çekmeye hizmet etmektedir.
Site AdıNasıl Çalışır?Ödeme Türü
Slicethe Pie90 saniye boyunca müzik dinleyip yorum yapıyorsun. Her şarkı başına 5 ile 10 cent kazanırsın.PayPal üzerinden ödeme alabilirsin.
Music XrayYeni başlayan sanatçıların şarkılarını dinleyip değerlendiriyorsun. Dinlediğin her bir şarkı başına 10 cent kazanır.Gelirin 20 doları bulduğunda PayPal hesabına transfer yapılır.
Radio LoyaltyMüzik ve video izleyerek puan kazanırsın. 5 bin farklı radyo kanalı bulunmaktadır.Kazandığın puanları ay sonunda hediye çeki olarak alırsın.
Hit PredictorŞarkıları dinleyip puanlama yapıyorsun. Her dinlediğin şarkıya 3 puan, belirli bir aşamadan sonra 5 puan kazanırsın.Puanlarıyla hediyeler satın alabilirsin.
EarnablyRadyo dinleyerek, anket doldurarak ve video izleyerek puan toplarsın.Steam çeki, Amazon çeki veya Bitcoin ile ödeme alabilirsin. Para çekme limiti 5 dolardır.
SpotifyŞarkıları dinleyerek ve çalma listeleri oluşturarak puan kazanır.Spotify Premium üyeliği, özel içerik ve ayrıcalıklar alabilirsin.
TidalMüzik dinlerken ve playlist oluştururken puan kazanırsınız.Ücretsiz Premium üyelik veya indirimli üyelik alabilirsin.
Apple MusicMüzik dinleyerek ve playlist oluşturarak puan kazanabilirsin.İTunes hediye kartı veya ücretsiz ay sonu abonelik alabilirsin.
PandoraMüzik dinleyerek ve yorum yaparak puan kazanırsın.Premium Pandora üyeliği veya diğer ayrıcalıkların yanı sıra hediye kartı alabilirsin.
BandcampBağımsız sanatçıları dinleyerek ve desteleyerek puan kazanırsın.Sanatçıların ürünleri ve Bandcamp kredi halinde ödeme alabilirsin.

Müzik severler buraya toplanın. Artık müzik dinleyerek para kazanacağınızı biliyor muydunuz? Bu yazıyı okuyarak müzik dinleyerek para kazanma yolları hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Genellikle yurt dışında yaygın olan son yıllarda da ülkemizde yaygınlaşan bir para kazanma yöntemidir. Sanırım son zamanların en keyifli para kazanma yolları arasında olduğunu söyleyebiliriz. Müzik dinleyerek büyük paralar kazanma olanağı şimdilik çok yaygın olmasa da para kazanmak mümkün.

İnternet dünyası gün geçtikçe ilerleme göstermektedir. İnternet artık vakit geçirme, ödev yapma gibi sıradan olayların dışında bireylerin gelir elde ettiği bir kapı haline gelmiştir. İnternetten para kazanma yolları gün geçtikçe gelişme göstermektedir. Müzik dinleyerek para kazanma yolu ise kolay ve eğlenceli bir iş olarak karşımıza çıkmaktadır. Çok fazla çaba harcamadan evde, okulda, işte, toplu taşıma araçlarında kolayca yapabileceğiniz bir iş fırsatıdır.

Bu yolla kendine gelir elde etmek isteyen bireyler öncelikle müzik dinleyerek para kazandıran sitelere üye olmaları gerekmektedir. E-posta veya sosyal medya hesapları üzerinden kayıt olabilirsiniz. Genellikle PayPal üzerinden ödemelerinizi alabileceğiniz gibi banka hesabınıza aktararak da ödemelerinizi alacağınız sitelerde mevcuttur.

Şarkı Dinleyerek Para Kazanma Siteleri

Bir müzik hayranı mısınız ve bununla para kazanmanın yollarını mı arıyorsunuz? Eğer öyleyse, bu makale tam size göre! Müzik inanılmaz derecede ödüllendirici bir iş olabilir, ancak başlamak her zaman kolay değildir.

Neyse ki, artık insanların şarkıları dinleyerek ve geri bildirim sağlayarak müzikal yeteneklerinden para kazanmalarına olanak tanıyan birkaç web sitesi var. Bu makalede, bu sitelerden bazılarını inceleyecek ve nasıl çalıştıklarını tartışacağız. Müzik sevginizden para kazanmaya başlamaya hazırsanız, hadi başlayalım!

Slicethe Pie

Bu siteyi Avrupa ve Amerika’da yaşayan bireyler kullanabilmektedir. Genellikle yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşların kullandığı bir sitedir. Bu siteye kolayca üye olunabilmektedir. Online müzik dinlerken para kazanabilmektesiniz.

Siteyi 7/24 kullanabilirsiniz. Bir müziği yaklaşık 90 saniye dinliyorsunuz. Müziği dinledikten sonra müzik hakkında kısa bir yorum yapmanız gerekiyor.

Sonunda para kazanıyorsunuz. Her dinlediğiniz şarkı size 5 cent ile 10 cent arasında kazandırıyor. Toplam kazancınız 10 dolara ulaştığında ödemelerinizi almaya başlıyorsunuz. Kazancınız PayPal hesabınıza gönderilmektedir.

Music Xray

Bu sektörün en güvenilir sitesi olarak anılmaktadır. 2009 yılından beri varlığını sürdürmektedir. Şarkı dinleyerek para kazanmak isteyen bireylerin çoğu bu siteyi kullanmaktadır. Bu siteden faydalanabilmeniz için müzik kullanıcısı olarak üye olmanız gerekmektedir. Üstelik üye olurken dinlediğiniz müzik tarzlarını da bildirmeniz gerekmektedir.

Bu aşamalardan sonra “Fan Match” gelir modeli aktifleşecektir. Bu sitede genel olarak müzik kariyerine yeni başlamış adını belki hiç duymadığınız kişileri değerlendirmeniz istenecektir. Dinlediğiniz şarkı başına 10 cent kazanacaksınız. Toplam geliriniz 20 dolara ulaştığında paranızı alabileceksiniz. Ayrıca bu sitede alt üyelik bölümü mevcuttur.

Bu bölümü kullanarak sizin referansınız sayesinde bireyleri siteye üye yapabilirsiniz. Bu sayede üye ettiğiniz kişinin kazancının %10’u kadarı size hediye edilmektedir.

Radio Loyalty

Hem müzik hem de video izleyerek puan kazanma olanağı vardır. Dinlediğiniz müzik ve izlediğiniz video sizin gelirinizi belirler. Dinledikleriniz ve izlediklerinize göre para kazanırsınız. Sitede yaklaşık olarak 5 bin radyo kanalı bulunmaktadır.

Kazandığınız puanlar sistemde 10 dakika da bir artış göstermektedir. Kazanmış olduğunuz puanlar her ayın sonunda size hediye çeki olarak dönmektedir. Bu hediye çeklerini kullanabilirsiniz. Nakit akışı diğer sitelerde olduğu gibi bulunmamaktadır. Hediye çeklerini nakite dönüştürebilirsiniz. Bu yüzden diğer sitelere göre daha az tercih edilmektedir.

Hit Predictor

Bu site iki aşamadan oluşur. Birinci aşama şarkı dinleme aşamasıdır. İkinci aşama ise dinlediğiniz şarkıya puan verme aşamasıdır. Yani hem şarkı dinliyorsunuz hem de ankete katılıyorsunuz. Bu sitede puanlama sistemi bulunmaktadır.

Dinlediğiniz her şarkı için 3 puan kazanırsınız. Belirli bir aşamayı geçtikten sonra ise 5 puan kazanmaya başlarsınız. En sonunda biriktirmiş olduğunuz puanlar ile hediye seçebilme avantajını yakalarsınız. Bu hediyeleri satarak paraya dönüştürebilirsiniz.

Earnably

Earnbly platformu radyo dinleyerek para kazanabileceğiniz bir platformdur. Bu platformda radyo dinlemenin yanında, anket doldurarak ve video izleyerek de para kazanabilirsiniz. 30 farklı platform ile iş birliği içindedir. Bu yüzden ödeme alabileceğiniz çok farklı yöntemler bulunmaktadır.

Örnek olarak; Steam çeki, Amazon çeki veya Bitcoin ile ödeme yöntemleri bulunmaktadır. Bu platformda minimum para çekme limiti 5 dolar olarak belirtilmiştir. Bu platformda 5 dakikada 30 puan kazanılabilmektedir. 5 dolar limitine ulaşabilmeniz için 500 puanınız olması gerekmektedir. Müzik dinleyerek para kazanma yolları içerisinde hizmetini sürdürmektedir.

Resarch.Fm

Bir internet sitesi olmasının yanında akıllı telefonlar için uygulamalara da sahiptir. Dinlediğiniz içeriklere geri dönüşler yaparak para kazanılmaktadır. Site İngilizce olduğu için dil faktörü burada önem taşımaktadır. Para kazandığınızda site nakit olarak ödeme yapılmamaktadır.

Amazonda geçerli hediye kartı vermektedir. Bu kart sayesinde bir şeyler satın alabilirsiniz. Unutmayın ki internetten para kazanmak için direkt nakit akışı olması gerekmiyor. Amazon üzerinden yaptığınız alışverişten aldığınız ürünleri satarak da gelir elde edebilirsiniz. Evden para kazanmak için bu ürünleri satmak mümkün.

Uniquerewards

Uniquerewards internet radyolarını dinleyerek para kazanabileceğiniz bir platformdur. Radyo dinlemenin yanı sıra anket doldurma işlemi, verilen çeşitli görevleri yerine getirme ve web sitelerini ziyaret ederek de para kazanabilirsiniz. Bu platformdan para almak için 20 dolarınız olması gerekmektedir. 20 dolar seviyesine gelmeden para alamazsınız.

Müzik dinleyerek para kazanmak mümkün mü? Nasıl para kazanılır?

Gelişen internet dünyası yeni iş olanaklarını da bize sunmaktadır. Çoğu ajans şarkıcıların albümlerini, şarkılarını müzik dinleme servisleri üzerinden satışa çıkartırlar. Müzik dinleme servisleri de gelen bu talepler doğrultusunda şarkıları ve albümleri ön planda tutarak gelirlerinin artmasına yardımcı oluyorlar.

Tam da bu noktada müzik dinleyerek para kazanma sistemleri devrede oluyor. Müzik siteleri anlaştıkları şarkıları veya albümleri ön planda tutabilmek için uygulamaları aracılığıyla kullanıcılarına dinledikçe, izledikçe ve ankete katıldıkça hesaplarına para ya da puan yüklemektedir.

Bazı sitelerde bu para veya puan için belirli bir süre baz alınmaktadır. Kullanıcılar hesaplarında biriken paraları nakit olarak çekebilmekte ya da puanları ile alışveriş yapabilmektedir. Türkiye’de yeni yeni gelişen bu sistem özellikle Avrupa’da oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu şekilde puan veya para kazanmak istiyorsanız yukarıda adı geçen sitelere üye olup amacınıza ulaşabilirsiniz.

Sitelerin ortak özelliği yabancı siteler olmasıdır. Bazı yorumculara göre bu tarz sitelerin Türkiye’de de yaygınlaşacağı görüşü taşımasıdır. Avrupa’da bu siteleri kullanan kullanıcılar ayda yüzlerce doları bulan bir gelir elde etmektedirler.

Müzik dinleyerek para kazanmanın amacı nedir?

Bu sistemlerin temel mantığı; şarkıcıların eserlerinin objektif bir şekilde değerlendirilmesini sağlamaktır. Şarkıcılığa yeni başlamış, yeni albüm çıkartmakta olan kişiler bu sitelerle anlaşarak tanınırlıklarını arttırmanın yanı sıra eserleri hakkında değerlendirmeleri öğrenme fırsatı elde ederler. Müzik dinleyerek elde edilen kazançlarınız için sadece PayPal üzerinden ödeme yapılıyorsa; yurt dışında yaşayan bir tanıdığınız üzerinden PayPal hesabı açabilirsiniz ve bu sayede ödemelerinizi alabilirsiniz.

Bu işi belirli bir komisyon karşılığında yapan kişiler de bulunmaktır. Ama buna gerek olduğunu pek düşünmüyorum. Ne kadar komisyon aldıklarını tam bilmemekle beraber bu sitelerden yüksek kazanç elde edilmediği için bu duruma pek gerek yoktur.

Slicethe Pie, 90 saniye boyunca müzik dinleyip yorum yapıyorsun Her şarkı başına 5 ile 10 cent kazanırsın, PayPal üzerinden ödeme alabilirsin, Music Xray, Yeni başlayan sanatçıların şarkılarını dinleyip değerlendiriyorsun Dinlediğin her bir şarkı başına 10 cent kazanır, Gelirin 20 doları bulduğunda PayPal hesabına transfer yapılır, Radio Loyalty, Müzik ve video izleyerek puan kazanırsın 5 bin farklı radyo kanalı bulunmaktadır, Kazandığın puanları ay sonunda hediye çeki olarak alırsın, Hit Predictor, Şarkıları dinleyip puanlama yapıyorsun Her dinlediğin şarkıya 3 puan, belirli bir aşamadan sonra 5 puan kazanırsın, Puanlarıyla hediyeler satın alabilirsin, Earnably, Radyo dinleyerek, anket doldurarak ve video izleyerek puan toplarsın, Steam çeki, Amazon çeki veya Bitcoin ile ödeme alabilirsin Para çekme limiti 5 dolardır, Spotify, Şarkıları dinleyerek ve çalma listeleri oluşturarak puan kazanır, Spotify Premium üyeliği, özel içerik ve ayrıcalıklar alabilirsin, Tidal, Müzik dinlerken ve playlist oluştururken puan kazanırsınız, Ücretsiz Premium üyelik veya indirimli üyelik alabilirsin, Apple Music, Müzik dinleyerek ve playlist oluşturarak puan kazanabilirsin, İTunes hediye kartı veya ücretsiz ay sonu abonelik alabilirsin, Pandora, Müzik dinleyerek ve yorum yaparak puan kazanırsın, Premium Pandora üyeliği veya diğer ayrıcalıkların yanı sıra hediye kartı alabilirsin, Bandcamp, Bağımsız sanatçıları dinleyerek ve desteleyerek puan kazanırsın, Sanatçıların ürünleri ve Bandcamp kredi halinde ödeme alabilirsin
para kazanma müzik dinleyerek para kazanma müzik dinleyerek para kazanma yolları gelir elde etmek müzik dinlemek
Kalın, koyu renk sakallı bir adam beyaz bir duvara yaslanmış duruyor. Otuzlu yaşlarında görünüyor ve yüzünde ciddi bir ifade var. Sakalları dolgun ve gür, yüzünün ve boynunun büyük bir kısmını kaplıyor. Üzerinde açık gri desenli siyah bir tişört ve mavi bir kot pantolon var. Adamın kısa, koyu renk saçları var ve gözleri koyu kahverengi. Sert bir ifadeyle dosdoğru karşıya bakıyor. Arka plan beyaz bir duvar ve ışık görüntünün sol tarafından geliyor.
Sezer Açiler
Blog Yazarı

Sezer AÇİLER, 19 Haziran 1995 tarihinde Sakarya’da dünyaya geldi. 2018 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Gayrimenkul danışmanı, stajyer sosyolog ve Felsefe Grubu öğretmeni olarak çalıştı. Sertifika programlarına katıldı. 2019 yılında İstanbul İşletme Enstitüsünde blog yazarı olarak çalışmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu, çevrimiçi bir Scratch kursunun görüntüsüdür. Bir dizüstü bilgisayarın önünde duran, neşeli bir ifadeye sahip takım elbiseli bir adam görülüyor. Kurs, kullanıcıların Scratch ile kod ve bilgisayar programlamanın temellerini öğrenmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Kodlama ve programlamanın temellerini öğrenmek için kolay ve sezgisel bir yol sağlar. Kurs sayesinde kullanıcılar kodlamanın arkasındaki kavramları daha iyi anlayabilir ve kendi interaktif hikayelerini, oyunlarını ve animasyonlarını oluşturabilirler. Bu kurs, kodlama ve programlamaya başlamak ya da becerilerini geliştirmek isteyenler için idealdir. Hem eğlenirken hem de kodlama ve bilgisayar programlamayı daha iyi anlamanın harika bir yoludur.
5
(3)

Scratch Eğitimi

28 Konu5 Saat
Yüzünde geniş bir gülümseme olan genç bir adam kameranın önünde duruyor. Kısa, siyah saçları ve parlak, mavi gözleri var. Beyaz bir tişört ve kahverengi kemerli siyah bir kot pantolon giyiyor. Kolları iki yanında ve başı hafifçe sola doğru eğik. Rahat bir duruşu var ve anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor. Gülümsemesi sıcak ve davetkâr, gözleri ise neşe dolu. Dünyayı ele geçirmeye hazır görünüyor.Erkan Varol
11020
Bir kişi açık havada ayakta durmakta ve üzerinde beyaz bir harf bulunan mavi bir trafik levhası tutmaktadır. Tabela parlak elektrik mavisi renginde ve dikdörtgen şeklindedir. Kişi açık renkli bir gömlek ve koyu renkli bir kot pantolon giymekte ve doğrudan tabelaya bakmaktadır. Tabela, üzerinde beyaz 'P' harfi bulunan bir dur levhası gibi görünmektedir. Kişi, arka planda bulut ya da bina görünmeyen masmavi bir gökyüzünün önünde durmaktadır.
Siyah bir tişört giyen kalın bıyıklı sakallı bir adam beyaz bir arka plan üzerinde duruyor. Yüzündeki saçlar koyu renk ve düzgünce kesilmiş, bakışları uzaklara odaklanmış. Geniş bir alnı, uzun bir burnu ve ince dudakları var. Gözleri koyu kahverengi ve güçlü bir çene hattına sahip. Kalın siyah saçları kısa, düz bir kesimle şekillendirilmiştir. Kollarını önünde kavuşturmuştur ve kendinden emin bir duruşu vardır. Temiz tıraşlıdır ve erkeksi bir duruşu vardır.Ekrem Sözen
1139464