AnasayfaBlogModa Sektöründe Sık Kullanılan İngilizce Kelimeler ve Kavramlar
Yabancı Dil Eğitimi

Moda Sektöründe Sık Kullanılan İngilizce Kelimeler ve Kavramlar

01 Şubat 2023
Uzun, açık renkli bir elbise giyen bir kadın siyah bir arka plan üzerinde durmaktadır. Yüzü yakın plandadır, gözleri kapalı ve dudakları ayrıktır. Saçları koyu renk ve dalgalı, omuzlarından aşağı dökülüyor. Tek bir kolye ucu olan altın bir kolye takıyor. Arka plan düz ve karanlık, sol üst köşede tek bir beyaz harf var. Arka planda siyah beyaz bir ekran görüntüsü ile birlikte bir kadının 3D modeli görülüyor. Daha uzakta, siyah arka plan üzerinde yeşil bir metin görülüyor. Sağ alt köşede, bir kadının başının siyah beyaz bir fotoğrafı ve bir kişinin başının yakın çekimi görülüyor. Ön plandaki kadın yumuşak, sıcak bir ışıkla aydınlatılıyor.
İngilizce Kelime/KavramAnlamıModa Sektöründeki Kullanımı
TrendBir süre zarfında popüler olan veya genel eğilimMevcut moda akımlarını ifade etmek için kullanılır
Haute CoutureYüksek ölçüde kişiselleştirilmiş ve detaylı giysi dizaynıLüks ve özel el yapımı tasarımlar için kullanılır
Ready-to-wearHazır giyim, seri üretim giysilerBireylerin hemen satın alıp giyebileceği giysileri ifade eder
VintageEski, nostaljik ve kaliteliGeçmişe ait modelleri ifade etmek veya eski tarzda hazırlanan giysiler için kullanılır
BohemianAlternatif, rahat ve sanatsal tarzSerbest stil ve sanatsal formları ifade etmek için kullanılır
ChicŞık, zarifZevkli ve modaya uygun olan tarzı ifade etmek için kullanılır
SilhouetteBir giysinin genel formu ya da şekliBir giysi veya kıyafetin genel görünümünü tanımlamak için kullanılır
MinimalistSade, detaydan kaçınan ve fonksiyonellikten yana olan tarzSadelik ve işlevsellik üzerine olan modelleri ifade etmek için kullanılır
Avant-gardeYenilikçi, deneysel ve öncü tarzYeni ve dikkat çekici tasarımları ifade etmek için kullanılır
AndrogynousCinsiyet belirsizliğini ifade eden, hem erkeksi hem dişi özellikleri taşıyan tarzHem kadınlar hem erkekler için uygun olan, cinsiyet sınırlarını aşan tasarımları ifade etmek için kullanılır

Moda sektörü, kendine özgü bir dili ve kavramları olan, sürekli gelişen ve dinamik bir endüstridir. Moda endüstrisinin artan küreselleşmesiyle birlikte İngilizce, profesyoneller arasında iletişim için ortak dil haline gelmiştir.

Bu makale, moda sektöründe en sık kullanılan İngilizce kelime ve kavramları ve bunların fikirleri iletmek ve trendleri etkilemek için nasıl kullanıldığını keşfetmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca, İngilizce dilinin moda endüstrisinin ihtiyaçlarına uyacak şekilde nasıl uyarlandığı ve benimsendiği de incelenecektir.

Moda Sektöründe Sık Kullanılan İngilizce Kelimeler Nelerdir?

İngilizce, farklı uluslardan profesyoneller arasında iletişimi kolaylaştırmaya yönelik bu pratik amacının yanı sıra, moda dünyasındaki trendleri etkilemek için de bir araç olarak kullanılmaktadır.

Tasarımcılar, moda bağlamında kelimelerin nasıl etkili bir şekilde kullanılacağını anlayarak, insanların dikkatini çeken ve onları ürünlerini satın almaya veya belirli stilleri veya tasarımları takip etmeye teşvik eden moda sözcükler veya ifadeler yaratabilirler.

Bu 'moda dili' kullanımı, bu kelimelerin ne anlama geldiğini anlayan insanların sektördeki mevcut trendlere dayanarak ne giymeleri gerektiği konusunda karar vermelerini sağlar. Bunun pratikte nasıl işlediğini daha iyi anlamak için, günümüzde moda söyleminde en sık kullanılan bazı kelime ve kavramları incelememiz gerekir.

Sistemli bir şekilde İngilizce öğrenmek için telegram kanalımıza katılın
Her gün İngilizce kelime öğrenin, İngilizce becerilerinizi eğlenceli ve interaktif bir şekilde geliştirin. Zor kelime ve ifadeleri öğrenmek için ihtiyacınız olan tüm yardımı alın.

Modada kullandığımız kelimeler sadece kelimeler değil, trendleri ve fikirleri şekillendirmek için güçlü bir araçtır.

IIENSTITU
Trend, Bir süre zarfında popüler olan veya genel eğilim, Mevcut moda akımlarını ifade etmek için kullanılır, Haute Couture, Yüksek ölçüde kişiselleştirilmiş ve detaylı giysi dizaynı, Lüks ve özel el yapımı tasarımlar için kullanılır, Ready-to-wear, Hazır giyim, seri üretim giysiler, Bireylerin hemen satın alıp giyebileceği giysileri ifade eder, Vintage, Eski, nostaljik ve kaliteli, Geçmişe ait modelleri ifade etmek veya eski tarzda hazırlanan giysiler için kullanılır, Bohemian, Alternatif, rahat ve sanatsal tarz, Serbest stil ve sanatsal formları ifade etmek için kullanılır, Chic, Şık, zarif, Zevkli ve modaya uygun olan tarzı ifade etmek için kullanılır, Silhouette, Bir giysinin genel formu ya da şekli, Bir giysi veya kıyafetin genel görünümünü tanımlamak için kullanılır, Minimalist, Sade, detaydan kaçınan ve fonksiyonellikten yana olan tarz, Sadelik ve işlevsellik üzerine olan modelleri ifade etmek için kullanılır, Avant-garde, Yenilikçi, deneysel ve öncü tarz, Yeni ve dikkat çekici tasarımları ifade etmek için kullanılır, Androgynous, Cinsiyet belirsizliğini ifade eden, hem erkeksi hem dişi özellikleri taşıyan tarz, Hem kadınlar hem erkekler için uygun olan, cinsiyet sınırlarını aşan tasarımları ifade etmek için kullanılır
Moda sektörü İngilizce profesyoneller iletişim kavramlar fikirler trendler uyarlandı benimsendi
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.