AnasayfaBlogMedikal Malzeme Sektöründe Kullanılan İngilizce Kelimeler
Yabancı Dil Eğitimi

Medikal Malzeme Sektöründe Kullanılan İngilizce Kelimeler

13 Temmuz 2023
Bu görsel, medikal malzeme sektörünün karmaşık terminolojisini anlama ve bu dil üzerinden dünyayla iletişim kurabilme konseptini özetler. Sanat formu olarak dijital illüstrasyon seçilmiştir ve bu topluluğun güncel yeniliklerine en uygun sanatçı, hayalgücü ve teknolojiyi birleştiren bir virtüöz olan Ayhan Keser'dir.  Çizilen geniş sahne, bir laboratuvar içerisini, masanın üzerinde sayısız medikal malzeme ve çeşitli ülkelerin bayrakları anlatır. Aydınlatma, laboratuvarın steril ve soğukluğunu yansıtacak şekilde beyaz ve parlaktır. Sahnede yer alan bir bilim insanı, çok tanıdık bir yüz ifadesiyle, çeşitli terimleri not alırken görülür. Yüz ifadesi, medikal sektörün zorluklarını ve stresini ifade ederken bir yandan da belirgin bir kararlılık ve özgüven sergiler. Görselin genel atmosferi, karmaşık bilgiyi çözmenin ve bilimsel terimleri anlayarak kapsamlı bir şekilde kullanabilmenin getirdiği meydan okuma ve heyecanı yansıtır. Renk sıcaklığı, genelde soğuk tonların hakim olduğu bir palet ile sağlanır. Bu, medikal sektörün profesyonel ve ciddi doğasını simgeler. Aydınlatma, mekanın genel havasını ve çizilen objelerin inceliklerini vurgulamak için dikkatlice seçilmiştir.
İngilizce TerimTürkçe AnlamıKullanım Alanı
HemostatKanama DurdurucuCerrahi prosedürlerde kanamayı durdurmak için kullanılan alet
ScalpelBisturiDokuları kesmek ve şekillendirmek için kullanılan araç
CatheterKateterSıvıların vücuttan çıkarılması veya vücuda verilmesi amacıyla kullanılır
BypassBaypasKalp cerrahisinde kullanılır ve kanın dolaşımını bir olayın üzerinden dolaşıp geçmesini ifade eder
IntravenousİntravenözDamar içine verilen ilaç veya sıvıları ifade eder
AnesthesiaAnesteziCerrahi prosedürler sırasında bilinçsizlik veya ağrı hissi oluşturmak için kullanılan teknik
StethoscopeStetoskopKalp, akciğer ve diğer iç organların seslerini dinlemek için kullanılan tıbbi alet
ProsthesisProtezKaybedilen bir uzvun yerine geçen yapay yapı veya cihaz
MRIManyetik Rezonans Görüntülemeİnsan vücudunun iç yapılarını görüntülemek için kullanılan tıbbi görüntüleme teknolojisi
VentilatorSolunum CihazıSolunum yetmezliği olan hastalara veya cerrahi işlemlerde solunumu desteklemek için kullanılan cihaz

Medikal malzeme sektöründeki terminoloji, genellikle, sektörün uluslararası niteliği nedeniyle genellikle İngilizce olarak kullanılır. Bu da demek oluyor ki, sektörde işlem yapabilmek veya işlerinizi kolaylaştırmak için bazı temel İngilizce terimlere hakim olmanız gerekmektedir.

Bu yazının amacı, medikal malzeme sektöründe kullanılan bazı temel İngilizce ifadeleri ve kelimeleri tanımlamaktır.

Medikal Malzeme Terminolojisi: İngilizce Terimleri Keşfedin

  • "Hemostat" (Kanama Durdurucu)

Medikal sektörde kullanılan İngilizce terimlerden biri "hemostat"tır. Bu terim genellikle cerrahi prosedürlerde kanamayı durdurmada kullanılan bir aleti ifade eder. Türkçe'deki anlamı "kanama durdurucu" olarak geçer.

  • "Scalpel" (Bisturi)

Bir başka çok kullanılan kelime "scalpel"dır. Türkçe’de "bisturi" olarak bilinen scalpel, dokuları kesmek ve şekillendirmek için kullanılan medikal bir araçtır.

  • "Catheter" (Kateter)

"Catheter" ya da bizim dilimizdeki anlamıyla "kateter", sıvıların vücuttan çıkarılması veya vücuda verilmesi amacıyla kullanılır.

  • "Bypass" (Baypas)

Medikal sektörde kullanılan bir diğer İngilizce kelime "bypass" yani Türkçede "baypas" olarak bilinir. Çoğunlukla kalp cerrahisinde kullanılır ve kanın dolaşımını bir olayın üzerinden dolaşıp geçmesini ifade eder.

Medikal sektörde İngilizce terimlerle ilgili daha fazla bilgi edinmek ve bu terminolojiyi kullanma becerinizi geliştirmek için, devam etmek ve öğrenmek için ilerlemeniz anlamına geliyor.

Yabancı dil yeteneklerinizi geliştirmek sadece sektörel terminolojide daha yetkin hale gelmekle kalmaz, aynı zamanda uluslararası arenada daha etkili ve verimli bir şekilde iletişim kurmanızı da sağlar. Bu da sizi sektörünüzde daha başarılı ve rekabetçi hale getirir.

Medikal malzeme sektöründe İngilizce bilmek önemli mi?

öğrenebileceğiniz daha birçok ingilizce cümleleri ve terimleri, ingilizce a1-c2 kurslarımızda bulabilirsiniz. neden sıfırdan ingilizce kursuna katılmanız gerektiğini de birkaç madde ile şöyle açıklayabiliriz:

  • Başlangıç seviyesindeki herkes için İngilizcenin medikal terminolojisini anlaşılır, eğlenceli ve pratik bir şekilde öğreneceksiniz.

  • Konunun tüm yönleriyle kapsamlı bir şekilde ele alındığı özel bir müfredat ile karşılaşacaksınız.

  • Kurs süresince öğrendiklerinizi anlamanıza ve pratik yapmanıza yardımcı olacak zengin öğrenme materyallerine erişim hakkınız olacak.

  • Kendi hızınıza uygun bir öğrenme ritmi belirleyebileceksiniz.

  • Alanında uzman ve deneyimli eğitmenlerimiz tarafından destekleneceksiniz.

İngilizce'yi sıfırdan öğrenmek, medikal terminolojiye hakim olmanın yanı sıra, sizin de uluslararası arenada daha etkin bir iletişim kurmanızı sağlayacak. Böylece, sadece medikal sektörde değil, her alanda başarılı ve rekabetçi olabilmeniz için gereken dil becerilerini kazanabilirsiniz.



Sonuç olarak, medikal malzeme terminolojisiyle İngilizce terimlerin keşfinde attığımız bu adımlar, sektördeki işlemlerinizi kolaylaştırmanın yanı sıra, aynı zamanda uluslararası dil becerilerinizi de geliştirme potansiyeli taşımakta.

Bu yüzden, İngilizce'yi sıfırdan öğrenme fırsatınızı kaçırmayın ve bizimle bu ilerici ve pratik yolculuğa katılın.

Siz de dil yeteneklerinizi geliştirerek medikal sektörde daha başarılı ve rekabetçi hale gelmeye hazır mısınız? Bu yolculukta sizinle ilerlemeyi dört gözle bekliyoruz.

Medikal Materyallerin İngilizce Terimlerle Keşfi Medikal malzeme sektör terminoloji uluslararası nitelik İngilizce işlem temel İngilizce terim amacı İngilizce ifade kelime Hemostat Kanama Durdurucu Medikal sektör terim cerrahi prosedür kanama alet Türkçe anlam kanama durdurucu Scalpel Bisturi Türkçe bisturi scalpel doku şekil medikal araç Catheter Kateter sıvı vücut Bypass Baypas kalp cerrahisi kan dolaşımı olay tıbbi materyal Önemli terminoloji anlayış hakimiyet sektör İngilizce terim bilgi beceri devam öğrenmek ilerlemek Yabancı dil yetenek geliştirmek sektörel terminoloji yetkin uluslararası arena iletişim sektör başarı rekabet medikal malzeme terminolojisi yolculuk
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.