AnasayfaBlogMarkanızın İmajını Şekillendirin
Marka Yönetimi

Markanızın İmajını Şekillendirin

29 Ekim 2019
Elini ağzının içine sokmuş bir adam silueti görülüyor. Kolu bükülmüş ve eli gözden kayboluyor. Başı düşünceli bir pozda hafifçe aşağı doğru eğiktir. Yüzü gölgede ve vücudunun hatları karanlık tarafından gizlenmiş. Derin düşüncelere dalmış, belki de önemli bir karar üzerinde kafa yoruyor gibi görünüyor. Duruşu bir iç gözlem hissi uyandırıyor. Pozisyonu güçlü ama bir o kadar da savunmasız. Etrafındaki karanlık, bu tefekkür anında sonsuza dek donmuş, zaman ve mekândan soyutlanmış bir figür izlenimi veriyor.
KonuAçıklamaÖnemi
Algı YönetimiÇalışanların ve pazarın algılarını öğrenip değerlendirme pratiğidir.İş itibarını koruma ve yanlış anlamaları giderme olanağı sağlar.
İmajın Değerli Olmasıİşletme imajı, bir firmanın en değerli varlığıdır.İyi korunmuş bir işletme imajı, kârınızı artırır.
Profesyonel İmaj ve Algı Yönetimi EğitimiŞirketlerin yöneticilerine ve üst düzey çalışanlarına verilen bir eğitimdir.Şirket içinde imaj ve algı tutarlılığını sağlar.
Eğitimin YararlarıTutarlılık, güvenilir işletme imajı ve itibarı, müşteri tutma, yönlendirmenin bolluğu, verimli çalışanlar ve mükemmel kurum kültürü gibi avantajlar sağlar.Etkin algı yönetimi ve profesyonel imajın oluşturulması.
Temel AtmaDoğru bir işletme imajı oluşturmanın ilk adımıdır.Sağlam bir iş temeli, açık, etkili, olumlu ve tutarlı bir işletme imajının temelini oluşturur.
İç İmaj Oluşturmaİş yeriniz için bir iç imaj oluşturmayı içerir.Çalışanın şirket kültürünün eylem ve tutumlarına tepkisi ve hisleri üzerinde etkilidir.
İlk IzlenimMüşterilerinin ve halkın ego ve duygusal boyutuyla bağlantılı olan bir izlenimdir.Müşterinin işletmeye olan güvenini ve iş yapma arzusunu yaratır.
Olağanüstü Bir İlk İzlenimÇalışanların yönetim, şirket politikaları ve prosedürleriyle etkileşimi.Çalışan sadakatini geliştirmeye yardımcı olur.
Kurum KültürüŞirketin değerlerini ve vizyonunu temsil eder.İş yerinde mükemmel ve uyumlu bir atmosfer yaratmaya yardımcı olur.
Müşteri DeneyimiMüşterinin şirketle ilgili deneyimleridir.Müşteri sadakati ve işletmenin genel başarısı için kritiktir.

algı yönetimi nedir? Algı yönetimi, çalışanların ve pazarın algılarını algılarını öğrenip değerlendirerek yönetmenize olanak sağlar. Parmağınızı şirketinizin nabzında tutmanıza ve iş itibarınızı bozabilecek yanlış anlamaları gidermenize olanak tanır.

İmajınız En Değerli Varlığınız

İş imajınız en değerli varlığınızdır. Şirket imajınızı korumak, zarar gördüğünde düzeltmeye çalışmaktan çok daha kolay ve düşük maliyetlidir. İyi korunmuş bir işletme imajı, kârınızı artırmanızı sağlar. Büyüme sırasında şirket imajınızı yönetmek çok önemlidir. Bu nedenle birçok firma yöneticilerine ve üst düzey çalışanlarına profesyonel imaj ve algı yönetimi eğitimi aldırarak şirket içinde tutarlılık sağlıyor.

Profesyonel İmaj ve Algı Yönetimi Eğitiminin Yararları Nedir?

Bir firmanın çalışanlarına profesyonel imaj ve algı yönetimi eğitimi aldırmasının birçok avantajı vardır. Profesyonel imaj ve algı yönetimi eğitimi iş yerinde büyüme sırasında tutarsızlıkların azaltılması, iş yerinin sunduğu ürünlerde ve hizmetlerde tutarlılık, güvenilir işletme imajı ve itibarı, müşteri tutma, yönlendirmelerin bolluğu, verimli çalışanlar ve mükemmel kurum kültürü gibi birçok avantaj sağlar.

Temellerin Doğru Atılması Gerekli 

Doğru bir temel kurmadan asla tutarlı bir işletme imajı elde edemezsiniz. Profesyonel imaj ve algı yönetimi eğitimi şirketinize ve imaj yönünü ve istikrarını verir. Sadece bir ev inşa ederken iyi döşenmiş bir temele sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu düşünün. Sağlam bir iş temeli işiniz için de aynı şeyi yapacaktır. 

Şirketler için Sağlam ve Doğru Bir Temel 

Profesyonel imaj ve algı yönetimi eğitimi ile oluşturulan sağlam bir temel, açık, etkili, olumlu ve tutarlı bir işletme imajının geliştirilmesini ve korunmasını destekler. Temel, faaliyet göstereceğiniz şirket vizyonunu, misyonunu, amacını ve değerlerini açıkça ve açıkça ifade eder. Bu temel, müşteri vizyonunu ve iç, dış, maddi olmayan ve somut imajı içeren genel işletme imajını destekler.

Bir İç İmaj Oluşturun

Profesyonel imaj ve algı yönetimi eğitimi ile iş yeriniz için bir iç imaj oluşturabilirsiniz. Bu, çalışanın şirket kültürünün eylem ve tutumlarına tepkisini içerir. Tüm bunlar çalışanın nasıl hissettiği ile ilgilidir. Bu imaj, çalışanlarınızın ego ve duygusal boyutlarıyla bağlantılı olmalıdır. Şirketinizin olası ve mevcut çalışanlarınız için ilk izlenimini yaratan şey ise maddi bir iç imajdır.

Bu, çalışanların size güvenmesini ve sizin için çalışmak istemesini sağlar. Profesyonel imaj ve algı yönetimi eğitimi ile müşterilerin somut yanıtlarına artı şirket çalışanlarının eylemlerine ve tutumlarına verdikleri tepkiyi değiştirebilirsiniz. Tüm bunlar müşterilerin şirketinizle ilgili deneyimleri hakkında ne düşündükleriyle ilgilidir.

Bu, müşterilerinizin ve halkın ego ve duygusal boyutuyla bağlantılı olmalıdır. İlk izlenimi yaratan şey budur. Bu, müşterilerin size güvenmesini sağlar. Bu, piyasanın sizinle iş yapmak isteme arzusunu yaratır. Burası beş duyunun geldiği yerdir. Bu tamamen müşterilerin gördükleri, kokladıkları, duydukları, dokundukları ve zevkleri ile ilgilidir.

Olağanüstü Bir İlk İzlenim 

İstanbul İşletme Enstitüsü profesyonel imaj ve algı yönetimi eğitimi ile çalışanların yönetim, şirket politikaları ve prosedürleri ile olumlu veya olumsuz etkileşimlerini yönlendirebilirsiniz. Çalışan sadakatini geliştirmeye yardımcı olan budur. 
Eğitim sonrası satış temsilcilerinin veya yöneticilerin sergileyeceği davranış, müşterilerinizin kuruluşunuzla yaşadığı her etkileşimde tutarlılık elde etmesini sağlar. Bu tutarlılık, işinize daha fazla güvenilirlik ve uzun ömür getirecektir.

Müşterileriniz Memnun Ayrılsın

Online eğitim olarak iienstitu.com adresinden alacağınız profesyonel imaj ve algı yönetimi eğitiminin ideal bir şekilde uygulanması ile müşterileriniz tutarlı bir şekilde üstün hizmet alır ve bu da sizinle birlikte çalışmaya ve sizi başkalarına yönlendirmeye teşvik eder. Bu, müşteri memnuniyetinizi, güvenilirliğinizi ve kazancınızı artıracaktır.

İdeal Algıyı Nasıl Oluştururuz?

İdeal algıyı oluşturmak, her biri diğerlerinin hakkınızdaki mevcut görüşünü geliştirmenize ve var olan olumsuz görüşleri iyileştirmenize yardımcı olacak adımları içerir. İlk adım, şirketinizin nasıl algılandığını düşündüğünüzü ayırt etmektir. İş yerinde sergilediğiniz her davranış gözlemlenir ve doğrudan diğerlerinin sizi nasıl gördüğünü etkiler. Yanlış algılar, başkalarının sizi yanlış algılamasının ne kadar kolay olduğunu gösterir.

Geri Bildirimleri Değerlendirin

İkinci adım, başkalarından geri bildirim isteyerek başarabileceğiniz, aslında nasıl algılandığınızı bilmektir. Üçüncü adım, nasıl algılanmak istediğinizi belirlemeye odaklanır. Profesyonel imaj ve algı yönetimi eğitimi sayesinde burada ideal algı ve imajı yaratacaksınız. 

Dördüncü adımda, algıyı nasıl değiştireceğinizi öğreneceksiniz, böylece markanızın esasında olduğunu iyi bir şekilde yansıtabilirsiniz. Sertifika sahibi de olabileceğiniz profesyonel imaj ve algı yönetimi eğitimi ile değişimi temelden başlatıp markanızın olmayı hak ettiği noktaya emin adımlarla ulaşabilirsiniz.

Algı Yönetimi, Çalışanların ve pazarın algılarını öğrenip değerlendirme pratiğidir, İş itibarını koruma ve yanlış anlamaları giderme olanağı sağlar, İmajın Değerli Olması, İşletme imajı, bir firmanın en değerli varlığıdır, İyi korunmuş bir işletme imajı, kârınızı artırır, Profesyonel İmaj ve Algı Yönetimi Eğitimi, Şirketlerin yöneticilerine ve üst düzey çalışanlarına verilen bir eğitimdir, Şirket içinde imaj ve algı tutarlılığını sağlar, Eğitimin Yararları, Tutarlılık, güvenilir işletme imajı ve itibarı, müşteri tutma, yönlendirmenin bolluğu, verimli çalışanlar ve mükemmel kurum kültürü gibi avantajlar sağlar, Etkin algı yönetimi ve profesyonel imajın oluşturulması, Temel Atma, Doğru bir işletme imajı oluşturmanın ilk adımıdır, Sağlam bir iş temeli, açık, etkili, olumlu ve tutarlı bir işletme imajının temelini oluşturur, İç İmaj Oluşturma, İş yeriniz için bir iç imaj oluşturmayı içerir, Çalışanın şirket kültürünün eylem ve tutumlarına tepkisi ve hisleri üzerinde etkilidir, İlk Izlenim, Müşterilerinin ve halkın ego ve duygusal boyutuyla bağlantılı olan bir izlenimdir, Müşterinin işletmeye olan güvenini ve iş yapma arzusunu yaratır, Olağanüstü Bir İlk İzlenim, Çalışanların yönetim, şirket politikaları ve prosedürleriyle etkileşimi, Çalışan sadakatini geliştirmeye yardımcı olur, Kurum Kültürü, Şirketin değerlerini ve vizyonunu temsil eder, İş yerinde mükemmel ve uyumlu bir atmosfer yaratmaya yardımcı olur, Müşteri Deneyimi, Müşterinin şirketle ilgili deneyimleridir, Müşteri sadakati ve işletmenin genel başarısı için kritiktir
marka imajı marka profesyonel imaj ve algı yönetimi
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü, büyüteçle aydınlatılmış ve düz bir yüzey üzerinde duran bir satranç taşını göstermektedir. Satranç taşı beyazdır ve tepesinde bir taç da dahil olmak üzere karmaşık detaylara sahiptir. Büyüteç yuvarlaktır ve yan tarafında bir sapı vardır. Merceği kavisli ve hafif renklidir, bu da satranç taşını hafifçe büyütüyormuş gibi görünmesini sağlar. Resmin arka planı bulanık ve nötr bir tonda. Bu görüntü, satranç taşının karmaşık detayları ile bardağın büyütme gücü arasındaki gerilimi yakalayarak oyunun önemini vurguluyor.
Kişisel Gelişim

İmaj Nedir? İmaj Yönetimi İçin 3 Seçenek

23 Aralık 2019
Bu görüntü, içinde bir fincan kahve bulunan beyaz bir kupanın yakın çekimini göstermektedir. Kupanın yanına bir pipet yerleştirilmiştir. Kupanın üzerinde uzun saçlı bir kadın logosu basılıdır. Arka planda bir fincanın bulanık görüntüsü görülüyor. Kupa görüntünün ortasında yer almakta ve açık renkli bir arka planla çevrelenmektedir. Görüntü iyi aydınlatılmış ve renkler parlak ve canlı. Kupa parlak bir yüzeye sahip gibi görünüyor. Kupadaki kahvenin dumanı tütüyor gibi görünüyor ve pipet canlı bir sarı renkte.
Markalaşma

Marka Nedir? Marka Tescili Nedir?

06 Ocak 2020
Uzun, kahverengi saçlı ve beyaz gömlekli bir kadın siyah bir arka planın önünde duruyor. Gülümsüyor, saçları sırtından aşağı dökülüyor ve gözleri kapalı. Resmin sağ tarafında bir kolyenin yakın çekimi görülüyor. Sol tarafta ise bir kadının göğsünün yakın çekimi görülüyor. Görüntünün ortasında, siyah bir arka plan üzerinde beyaz bir Z harfi görülüyor. Ayrıca, siyah zemin üzerinde beyaz bir O harfi ve yeşil bir harf ve siyah zemin üzerinde mavi bir harf görülmektedir. Kadın beyaz bir tişört giyiyor ve yüzü sağdan gelen ışıkla aydınlanıyor. Görüntü açık gri bir arka planla çerçevelenmiştir.
Nedir?

Sosyal Sorumluluk Nedir?

27 Ocak 2020