AnasayfaBlogMalta’da Yabancı Dil Eğitimi
Yabancı Dil Eğitimi

Malta’da Yabancı Dil Eğitimi

04 Mart 2019
Çeşitli şekil ve boyutlarda teknelerle dolu bir limanın pitoresk görüntüsü. Arka planda kırmızı duvarlı ve beyaz kapılı bir bina yükseliyor. Ön plandaki tekneler parlak renklere sahip, özellikle bir teknenin gövdesi mavi ve kapağı yeşil. Kameraya yaklaştıkça suyun üzerinde beyaz bir cisim görülüyor. Gökyüzü masmavi ve güneş limanın üzerinde parlıyor. Tekneler hafif dalgalarda sallanırken bir huzur ve sükûnet duygusu var.
KonularAyrıntılarEk Bilgiler
Malta'da Yabancı Dil EğitimiEkonomik, uzun süreli kalınabilecek bir ülkeZaman farkı az, Yakın mesafede bir ülke
Ekonomik DurumÖğrenci ve turistler için idealDil eğitimleri diğer ülkelere göre daha ucuz
Dil Eğitim ProgramlarıPaket programlar şeklinde sunuluyor (konaklama, okul ücretleri, uçak biletleri, sigorta)Ekonomik, lüks veya aile yanında konaklama seçenekleri, farklı sigorta seçenekleri
Konaklama ve UlaşımAdanın küçük olması kolay ulaşım sağlarGezi, konaklama ve ulaşım kolaylığı sunar
Adaptasyon SüreciYeni bir kültür keşfedip dilinizi geliştirmeDil okulunda yabancı bir arkadaş edinmek çok yardımcı olacaktır
Tatil ve Dil ÖğrenmeDil öğrenirken tatil yapabilme imkanıGezilecek yerler ve eğlence hayatı mevcuttur
Dil OkullarıMalta'da dil okulu ticareti gelişmişKonuşma etkinlikleri, sergiler, yaratıcı ödevler mevcuttur
Atmosfer ve İnsanlarRahat bir atmosfer, anlayışlı insanlarHata yapma korkusu olmadan öğrenme imkanı
Öncesi ve SonrasıYurt dışına çıkmadan önce İngilizce eğitimiÜcretsiz online programlar mevcuttur
Yazarın GörüşüYazar, Malta'daki dil eğitimini önermektedirYazarın deneyimleri ışığında hazırlanmış bilgiler

Bir lisan bir insan sözünü hemen hemen herkes bilir. Bu söz aslında dil öğrenmenin kısaca bize neler katabileceğinin bir özeti. Malta’da yabancı dil hakkında konuşmadan önce dil öğrenmek üzerine birkaç cümle söylemek istiyorum. 

Yabancı Dil Öğrenmek

Herkesin bir şeyleri öğrenme yöntemleri farklıdır bunu biliyoruz fakat ortak söylenebilecek tek şey vazgeçmemek ve gerçekten istemek. Şu an geçmişime dönüp baktığımda yabancı dil öğrenmek bana hep çok külfetli gelmişti. Dil öğrenmeyi sevmeyişim okulda öğretilen dışında yol göstericimin olmayışı nedeniyle hiç yabancı dil öğrenme hevesim olmadı. 

Üniversite hayatıma ilk geçtiğimde ise bu gidişe bir dur demek için hazırlık eğitimine yazıldım. Yabancı dil eğitimimin ilk tohumlarını da ancak o zaman atabildim. Çok mu geç dersiniz? Hazırlık eğitimime kadar hiçbir zaman dil eğitimi ilgimi çekmemişti. Lisans eğitimimim bitmeden önce ise yurtdışına çıkma kararı aldım ve ülke olarak ise Malta’ya seçtim.

Neden Malta?

Bunun nedenleri arasında ilk olarak ekonomik durumlar geliyor tabi ki. Bu süre zarfında Dünyanın her yerindeki kursları araştırıp tablolar yaptım. Kafamdaki tek soru elimdeki miktarla en uzun hangi ülkede kalabilirim idi. Ben daha çok elimdeki miktara göre hareket ettim. Buradaki önemli unsurlar “zaman, par ve mesafe. Mesafe neden önemli diye soracak olursanız eğer kısa süreli gidecekseniz Amerika, Kanada gibi uzak mesafedeki dil okullarını tercih etmenizi önermiyorum. 

Zaman farkı çok olacağı için gideceğiniz ülkeye adaptasyonunuzda daha uzun olacaktır. Zaten kısa dönem gidiyorsunuz zamanınızı elinizden geldiğince verimli değerlendirmeniz gerekiyor. Malta hem yakın mesafede bir ülke hem zaman farkı çok fazla değil hem de diğer ülkelerle kıyaslandığında dil eğitimleri çok fazla masraflı değil.

Ekonomik Bir Ülke

Malta İngilizce dil okullarına gelen öğrenciler ve turizm ile kalkınan bir ada ülkesi. Malta'da her kesime hitap edebilecek dil okullarını bulmanız mümkün ve İngilizce dil eğitimini paket programlar halinde sunuluyor. Bu haliyle de diğer ülkelere göre daha ekonomik oluyor. 



Malta’da dil eğitim programı nasıl?

Bu paket programlarının içerisinde kalacak yeriniz (ekonomik, lüks veya aile yanında konaklama olarak seçenekler halinde), seçtiğiniz okul ücretleri (İngilizce kitap dahil), uçak biletleriniz (gidiş-dönüş) ve sigortanız (farklı sigorta seçenekleri) sunuluyor. Malta’ya gitmek bazıları için olumlu sonuçlanmasa da eğer amacınız gerçekten dilinizi geliştirmek ve yeni bir kültür keşfetmekse sizleri de en az benim kadar mutLu edecektir. Hangi okulu seçerseniz seçin mutlaka sizlerle ilgilenecek yardımcı görevliler olacak. Bu konu hakkında sorun yaşayan kimseyi görmedim.

Dil okulundayken yabancı bir arkadaş edinmeniz ve vaktinizi çoğu zaman onunla İngilizce konuşarak geçirmeniz sizi bir adım öne geçirecektir. Gitmeden önce güzel bir kaynak kitap bulup yanınıza almanızı da tavsiye ediyorum. Çünkü ilk gittiğinizde bir de ilk kez yurtdışına çıktıysanız kendinize ne kadar güvenirseniz güvenin ilk hafta bocalama haftanız olacak ve kendi dilinizde bir yardımcı kaynak işinize yarayacaktır.

Öğrenirken Tatil Yapın

Malta’nın küçük bir ada ülkesi olması aradığınız her şeye kolayca ulaşmanızı sağlıyor. Sokaklarında gezerken Osmanlı mimarisini görmek İtalyan, Hint, Arap ve Türk mutfaklarını deneyimlemek ya da Akdeniz kıyısını keşfetmek dil öğrenirken tatil yapıyormuş hissini yaşatacaktır. Gece eğlenceli hayatı da unutmamak lazım.

Malta’da dil okulu ticareti fazlasıyla gelişmiş durumda artık. Bu yüzden ülkede dil öğrenmek adına her türlü sistem düşünülmüş. İngilizce konuşma etkinlikleri, sergiler ve dil okullarında sizlere verilen yaratıcı ödevler hatta daha fazlası mevcut. Bir de sanırım bir tatil ülkesi olduğu için herkes rahat takılıyor. Bu da aslında şurada işe yarıyor. 

Türk arkadaşlarım ve benim de gittiğimde çekindiğim ilk şey kelimeleri doğru telaffuz edip edemediğim olmuştu. Sanırım birazda bu yüzden İngilizceyi geç öğreniyoruz. Cesaretimizi toplayana kadar biraz zaman akıyor değil mi? Fakat Malta’da insanların çoğu o kadar rahat bir tavırda ve anlayışta ki siz bir kelimeyi yanlış söyleseniz de size doğrusunu gösteriyor ve yapana kadar bekliyorlar. Siz yeter ki isteyin ve kendinize güvenerek adımlarınızı atın. Malta sizi tüm misafirperverliğiyle bekliyor olacaktır. 

yurt dışına çıkmadan önce ingilizce eğitimi nereden alabiliriz?

Yurt dışına çıkmadan önce gideceğiniz ülkede dil konuşabilmek için yabancı dil eğitimi şart. Siz de İngilizce öğrenerek geleceğinize büyük bir katkıda bulunmak istiyorsanız İstanbul İşletme Enstitüsü’nün sunduğu ücretsiz online eğitimler kapsamındaki İngilizce Eğitimi programına hemen katılın.

Yazar: İrem Ergen

Malta'da Yabancı Dil Eğitimi, Ekonomik, uzun süreli kalınabilecek bir ülke, Zaman farkı az, Yakın mesafede bir ülke, Ekonomik Durum, Öğrenci ve turistler için ideal, Dil eğitimleri diğer ülkelere göre daha ucuz, Dil Eğitim Programları, Paket programlar şeklinde sunuluyor (konaklama, okul ücretleri, uçak biletleri, sigorta), Ekonomik, lüks veya aile yanında konaklama seçenekleri, farklı sigorta seçenekleri, Konaklama ve Ulaşım, Adanın küçük olması kolay ulaşım sağlar, Gezi, konaklama ve ulaşım kolaylığı sunar, Adaptasyon Süreci, Yeni bir kültür keşfedip dilinizi geliştirme, Dil okulunda yabancı bir arkadaş edinmek çok yardımcı olacaktır, Tatil ve Dil Öğrenme, Dil öğrenirken tatil yapabilme imkanı, Gezilecek yerler ve eğlence hayatı mevcuttur, Dil Okulları, Malta'da dil okulu ticareti gelişmiş, Konuşma etkinlikleri, sergiler, yaratıcı ödevler mevcuttur, Atmosfer ve İnsanlar, Rahat bir atmosfer, anlayışlı insanlar, Hata yapma korkusu olmadan öğrenme imkanı, Öncesi ve Sonrası, Yurt dışına çıkmadan önce İngilizce eğitimi, Ücretsiz online programlar mevcuttur, Yazarın Görüşü, Yazar, Malta'daki dil eğitimini önermektedir, Yazarın deneyimleri ışığında hazırlanmış bilgiler
dil eğitimiingilizce eğitimionline eğitimleryabancı dil eğitimi yurt dışı
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kadın bir haritanın önünde durmuş, kameraya gülümsüyor. Üzerinde kısa kollu beyaz bir gömlek var ve gözleri ışıkta parlıyor. Çerçevenin ortasında yer alan haritada, Avrupa'nın dört bir yanına çeşitli ülkeleri gösteren iğneler yerleştirilmiştir. Haritanın sağında, kadının gömleğinin yakın çekimi yer alıyor ve kumaş karmaşık desenlerle süslenmiş. Solda ise, ortasında siyah bir yazı bulunan bir Türkiye haritası yer alıyor. Genel olarak resim, kadın yolculuğunu düşünürken bir neşe ve keşif anını yakalıyor.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Kursu Hangi Ülkede Daha Ucuz?

10 Aralık 2019
Bir grup bayrak içeren bir harita gösterilmektedir. Bayraklar yatay bir sıra halinde dizilmiştir. Bayraklar arasında beyaz haçlı kırmızı bir bayrak, mavi ve sarı bir bayrak ve çeşitli tasarımlara sahip diğer bayraklar bulunmaktadır. Kırmızı bayrak grubun ortasındadır ve beyaz haçı açıkça görülebilmektedir. Mavi ve sarı bayrak en solda yer alırken, diğer bayrakların bazıları çizgili, bazıları ise tek renklidir. Tüm bayraklar beyaz bir arka plan üzerine yerleştirilmiştir.
Yurt Dışında Eğitim

Yurt Dışında Eğitim Almak İsteyenlere Öneriler

06 Şubat 2019
Genç bir kadın bir bilgisayar ekranını işaret ediyor, gülümsüyor ve heyecanlı görünüyor. Ekranda mavi ve sarı renkli bir oynat düğmesinin yanı sıra bir ampul çizimi ve bir ağ çizimi görülüyor. Arka planda, elinde bir çıkartma olan bir kişinin bulanık bir görüntüsü var. Kadın beyaz bir gömlek giymiş ve saçlarını arkadan bağlamıştır. Ekrana odaklanmıştır ve sağ eliyle işaret etmektedir. Sol eli klavyenin yanındaki masanın üzerinde durmaktadır. Kadının sağında mavi bir nesnenin yakın çekimi vardır. Görüntü kadının göz hizasının biraz üzerindeki bir açıdan çekilmiştir.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenmenin Yararları

22 Temmuz 2019
Bu resim, siyah ve sarı zemin üzerine beyaz metinli bir tabelayı göstermektedir. Metin beyaz renkte yazılmıştır ve resmin üst kısmında yer almaktadır. Resmin ortasında ortalanmıştır ve birkaç kelimeden oluşmaktadır. Metin sarı bir kenarlıkla çevrilidir ve kavisli bir şekle sahiptir. Harfler eşit aralıklarla yerleştirilmiş ve tek tip bir boyuta sahip olduğundan okunmaları kolay. Arka plan, metinden uzanan birkaç beyaz ve sarı çizgi ile sarı ve siyah bir gradyandır. Tüm görsel beyaz bir kenarlıkla çevrelenmiştir.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Basit Diyaloglar

19 Aralık 2019
Bu görselde, bilgisayar ekranı olan bir çalışma masasının önünde duran bir kadın görülmektedir. Kadın kamera tarafına doğru bakmakta ve sade beyaz bir tişört giymektedir. Saçları açık kahverengi, omuzlarından biraz aşağı uzanır şekildedir ve yüzü ciddi bir ifade taşımaktadır. Görselin sol tarafında, masanın üstünde çeşitli ev bitkileri ve kırtasiye malzemeleri vardır. Duvarın açık mavi renkte olduğu ve çerçeveli bazı tablolar asılı olduğu görülüyor. Görselin sağ tarafında, masanın üzerinde daha fazla bitki ve çerçeveli bir fotoğraf yer almakta. Görselin alt kısmında turuncu ve beyaz renkte, "KORECE EĞİTİMİ" yazısı bulunmaktadır. Bu metin, bir tür eğitim veya kurs reklamı olduğunu düşündürebilir. Genel olarak görsel, düzenli ve profesyonel bir çalışma ortamını yansıtmaktadır.
5
(35)

Korece Eğitimi

7 Konu5 Saat
Resimdeki kadının omuzlarına dökülen uzun, siyah saçları var. Yakalı ve kolları üç çeyrek uzunlukta beyaz bir gömlek giyiyor. Yüz ifadesi nötrdür. Beyaz bir duvarın önünde durmaktadır. Doğrudan kameraya bakıyor, gözleri konsantrasyon içinde hafifçe kısılmış. Dudakları hafifçe ayrılmış ve kaşları hafifçe kalkmıştır. Elleri önündedir, avuç içleri yukarı bakmaktadır. Kendinden emin ve sakin görünüyor. Duruşu rahat ve kendinden emin. Yüz hatları belirgin ve cilt tonu açık bronz.Asuhan Turhal
11020
Bu çevrimiçi kurs görüntüsünde bir kadın beyaz tahtaya yazı yazıyor. Sarı saçları var ve odaklanmış ve kararlı görünüyor. Bu, öğretilen bir ders ya da bir beyin fırtınası oturumu olabilir. Arka planda kırmızı, beyaz ve mavi bir bayrak olması muhtemeldir, bu da konunun vatanseverlik veya ulusal gururla ilgili olduğunu düşündürebilir. Resimde ayrıca bir miktar bulanıklık var, bu da kişinin hareket halinde olduğunu gösteriyor olabilir. Genel olarak resim bir öğrenme ve faaliyet hissi uyandırıyor.
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
913464
Bu YDS ve YÖKDİL Sınav Hazırlık Kursu (Hızlandırılmış Kurs), YDS ve YÖKDİL sınavına hazırlanmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış çevrimiçi bir kurstur. Sınav konularını hızlı ve verimli bir şekilde anlamanıza yardımcı olmak için kapsamlı ve hızlandırılmış öğrenme materyali sağlar. Kurs, video dersler, yazılı materyaller, alıştırma testleri ve interaktif alıştırmalar içererek materyallere hakim olmanıza yardımcı olur. Ayrıca, öğrencilerin sınavı geçmelerine yardımcı olma konusunda yılların deneyimine ve başarısına sahip deneyimli YDS ve YÖKDİL eğitmenlerinin rehberliğini de içerir. Kurs ayrıca, materyali anlamanıza ve en iyi sonuçları elde etmenize yardımcı olmak için kişiselleştirilmiş geri bildirim ve rehberlik sağlar. Bu kurs, YDS ve YÖKDİL sınavını geçmeniz için gereken avantajı sağlamak üzere tasarlanmıştır. Kapsamlı materyalleri, deneyimli eğitmenleri ve kişiselleştirilmiş geri bildirimleri ile bu kurs, sınavda başarılı olmanıza yardımcı olacaktır.
5
(24)

YDS Kursu

16 Konu80 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
40402278