AnasayfaBlogLiderlik Sanatı Nedir?
Liderlik

Liderlik Sanatı Nedir?

01 Ekim 2019
Liderlik Sanatı Nedir?
Liderlik Sanatı ÖğeleriAçıklamaÖnem
Stratejik DüşünmeLiderler, strateji düşünme yetisi olan ve yeni vizyonlar oluşturabilen kişilerdir.Stratejik düşünme, hedefe ulaşmada ve ekipleri doğru yönde liderlik etmede kritiktir.
Kendine Lider OlmakLider olacak kişilerin ilk önce kendilerine lider olup kendilerini yönetebilmeleri gerekmektedir.Kişinin kendi kendini yönetmesi, etkili bir liderliğin ilk adımıdır.
Liderlik EğitimiBireyin lider ruhuna sahip olabilmesi için ezber bozan, yaratıcı ve ilham veren bir liderlik eğitimi alması gerekmektedir.Eğitim, bireyin liderlik becerileri konusunda bilgi ve farkındalığını artıracaktır.
YenilikçilikBaşarılı liderler, her zaman kendilerini daha iyi ve farklı olanı yapma konusunda zorlarlar.Inovasyon, bir liderin ekip ve organizasyonunu sürekli olarak geliştirmesini sağlar.
Satış BecerisiBir lider, bilgi ve düşüncelerini pazarlayan ve satan bir satıcıdır.İyi bir lider, fikirlerini ve vizyonunu başkalarına aktarabilme yetisi olmalıdır.
Problem ÇözmeLiderler, sorunlardan kaçmak yerine soruna karşı ilk koşanlardır.Bir liderin, her zaman zorlukların üstesinden gelebilen ve çözümlere yönelik olması önemlidir.
Risk AlabilmeBir lider, yapılmamışı yapmaya çalışır ve risk alabilen bir kişidir.Riskler ve belirsizliklerle başa çıkabilme yeteneği, bir liderin başarısında önemli bir faktördür.
ÖzveriBir lider, her zaman hoşgörülü ve paylaşmayı seven bir kişidir.Özveri ve hoşgörü, etkili bir liderin özellikleridir.
İnsanlık KatkısıBir lider, sadece kariyer ve maddiyat odaklı değil, aynı zamanda insanlığa nasıl daha fazla fayda sağlayabilirim düşüncesiyle hareket eder.Bir liderin vizyonu, sadece ekibi veya organizasyonu değil, daha geniş bir topluluk veya toplumda ilerlemeyi içermelidir.
Aileye Değer VermeLider başarıları sayesinde ailesiyle zaman geçirebilir ve onlara değer verir.İyi bir lider, iş ve aile yaşamı arasında denge kurmayı bilmeli ve her iki alanda da başarılı olmalıdır.

Lider Kimdir? Lider, strateji düşünen, vizyon sahibi ve yeni vizyonlar oluşturabilen, ekiplerini bir amaca ulaştırmak için motive eden ve etrafındakilere ilham olan insanlardır. Yapılacak işleri her zaman ekiplerinden önce yaparak onları teşvik ederek ilham kaynağı olmaktan asla kaçınmazlar. Çünkü bu sayede başarıya ulaşabileceklerini bilirler. Her şey ilk adımla başlar sözüyle hedeflediği amaca ulaşabilmek için gösterdiği üst düzey faaliyetlerde bulunan iyi liderler hedeflerini, planlarını ve eylemlerini mutlaka yazar. Yönetici konumundaki bu kişiler bulundukları kurum ve kuruluşlarda önemli bir yere sahiptirler.

Kendine Lider Olmak

21. yüzyılın insanların sahip olması gereken en önemli özellik lider olma vasfıdır. Bu özelliğe sahip olunduğu zaman hayata diğer insanlardan bir adım önde başlanıyor. Lider olacak kişilerin yüzlerce veya binlerce ekibe bir şeyler öğretip onlara önder olması değil kişinin ilk önce kendine lider olup kendini yönetebilmesi gerekmektedir. 

Kendisini yönetemeyen kişi diğer insanları da yönetemez ve başarısızlık kaçınılmaz olur. Dünyada ki bütün lider vasfına sahip yöneticilerin en önemli ortak özellikleri kendilerini yönetebilmeleri ve kendi kendinin lideri olmalarıdır. Bu özelliğe sahip insanlar dünyaya meydan okuyabilmektedir.  Liderlik becerisi eğitim gerektirir. Bir lider gelişimi için liderlik yolculuğunda ona rehber olacak bir liderlik eğitimi almalı.

Lider Eğitimi

Başarılı bir lider olmak için her konuda olduğu gibi bu konuda da eğitim alınması gerek. Kişiler her ne kadar bilgili ve donanımlı olsalar da liderlik konusunda iienstitu Liderlik Eğitimi almaları şart. Hiç kimse eğitim almadan zirvelere ulaşamaz. Lider ruhlu kişiler ne kadar yüksek donanımlara sahip olunsa da bir noktada eğitim alınmadığı zaman eksik kalınacağını iyi bilirler.

Liderlik eğitimi nereden alınır?

Bu konuda İstanbul İşletme Enstitüsü bünyesinde uzman eğitmenler tarafından online Liderlik Eğitimi dersleri verilmektedir. Bu eğitimler sayesinde adaylar lider olma vasıflarını öğrenerek kendilerine is hayatında başarının kapılarını aralamakta ve sertifika sahibi de olmaktadır.

Başarılı Liderin Özellikleri



  • Yenilikçilerdir. Her zaman kendilerini daha iyi ve farklı olanı yapma konusunda zorlarlar. Aynı zamanda koçluk yaparlar. Her zaman en önde olurlar ve ekipleri ise onları takip eder. 

  • Satış konusunda çok iyi bir satıcıdırlar. Lider olan kişi bilgi ve düşüncelerini çok iyi bir şekilde pazarlayan ve satandır.  Pazarlama ve satış yapamayan lider, ekibinin başarısızlığında büyük bir paya sahiptir ve liderliği sorgulanır.

  • Problem çözücüdür. Sorunlardan kaçmak yerine soruna karşı ilk koşanlardır. Ayrıca kendi zamanını çok iyi kontrol edebildiği gibi ekibinin de zaman yönetimini çok iyi kontrol edebilmektedir. 

  • Lider, ekibinin kalitesini belli eder. Ekibinin kılık kıyafetinden her şeyine kadar lider sorumludur. Lider ne kadar vizyon ve misyon sahibi ise ekibi de o derece vizyon ve misyon sahibi olacaktır. 

  • Risk almaktan korkmayan ve yapılmamışı yapmaya çalışan lider kendisini her zaman daha iyiye odaklamış yüksek hedefli biridir. Hata yapmaktan koşmaz çünkü onları hata olarak görmez. Hataları onun için bir derstir ve başarıya ulaştıracak kilometre taşları olarak görür. 

  • Lider olan kişi başarıları sayesinde ailesiyle birlikte geçireceği zamana değer verir. Onu bu başarıya yükselten arka plandaki en önemli faktörün ailesi olduğunu bilir ve hiçbir zaman onları ihmal etmez.

  • Özverili, hoşgörülü ve paylaşmayı seven birisidir. Çevresinde bulunan kişilere her zaman yardım etmesini ve bunu en iyi şekilde yapmasını bilir. Bu şekilde çevresinde de sayılan ve sevilen bir insandır. 

  • Hayatını sadece maddiyata ve kariyere odaklamış biri değildir. Bunun yani sıra insanlığa nasıl daha faydalı olabilirim düşüncesiyle yoğrulmuş bir düşünce sistemi vardır.

İlgili eğitim: Etkili Zaman Yönetimi Eğitimi

Yazar: Dilek Özbey

Stratejik Düşünme, Liderler, strateji düşünme yetisi olan ve yeni vizyonlar oluşturabilen kişilerdir, Stratejik düşünme, hedefe ulaşmada ve ekipleri doğru yönde liderlik etmede kritiktir, Kendine Lider Olmak, Lider olacak kişilerin ilk önce kendilerine lider olup kendilerini yönetebilmeleri gerekmektedir, Kişinin kendi kendini yönetmesi, etkili bir liderliğin ilk adımıdır, Liderlik Eğitimi, Bireyin lider ruhuna sahip olabilmesi için ezber bozan, yaratıcı ve ilham veren bir liderlik eğitimi alması gerekmektedir, Eğitim, bireyin liderlik becerileri konusunda bilgi ve farkındalığını artıracaktır, Yenilikçilik, Başarılı liderler, her zaman kendilerini daha iyi ve farklı olanı yapma konusunda zorlarlar, Inovasyon, bir liderin ekip ve organizasyonunu sürekli olarak geliştirmesini sağlar, Satış Becerisi, Bir lider, bilgi ve düşüncelerini pazarlayan ve satan bir satıcıdır, İyi bir lider, fikirlerini ve vizyonunu başkalarına aktarabilme yetisi olmalıdır, Problem Çözme, Liderler, sorunlardan kaçmak yerine soruna karşı ilk koşanlardır, Bir liderin, her zaman zorlukların üstesinden gelebilen ve çözümlere yönelik olması önemlidir, Risk Alabilme, Bir lider, yapılmamışı yapmaya çalışır ve risk alabilen bir kişidir, Riskler ve belirsizliklerle başa çıkabilme yeteneği, bir liderin başarısında önemli bir faktördür, Özveri, Bir lider, her zaman hoşgörülü ve paylaşmayı seven bir kişidir, Özveri ve hoşgörü, etkili bir liderin özellikleridir, İnsanlık Katkısı, Bir lider, sadece kariyer ve maddiyat odaklı değil, aynı zamanda insanlığa nasıl daha fazla fayda sağlayabilirim düşüncesiyle hareket eder, Bir liderin vizyonu, sadece ekibi veya organizasyonu değil, daha geniş bir topluluk veya toplumda ilerlemeyi içermelidir, Aileye Değer Verme, Lider başarıları sayesinde ailesiyle zaman geçirebilir ve onlara değer verir, İyi bir lider, iş ve aile yaşamı arasında denge kurmayı bilmeli ve her iki alanda da başarılı olmalıdır
liderliderlikliderlik becerisiliderlik eğitimi online eğitimler önder
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Koyu renk takım elbiseli bir adam beyaz bir binanın önünde durmuş, uzaktaki bir şeyi işaret ediyor. Sağ kolunu uzatmış ve ciddi bir ifadeyle yana doğru bakmaktadır. Koyu renk saçları düzgünce taranmış ve takım elbise ceketinin altına beyaz bir gömlek giymiş ve gri bir kravat takmış. Arka plan bulanık ama yüksek binalar ve işlek caddelerle dolu hareketli bir şehir manzarası gibi görünüyor. Adam görüntünün merkezinde duruyor ve dikkati uzaktaki bir şeye odaklanmış durumda.
Liderlik

Liderlik Hakkında Her şey

13 Eylül 2019
Bir grup kağıt teknenin okyanusta yelken açtığı görülüyor; teknelerin başındaki teknenin rengi parlak sarı. Siyah beyaz çizgili bir bayrakla süslenmiş olan tekneyi birkaç küçük tekne takip ediyor. İkinci tekne pembe ve beyaz bir şeritle süslenmiş, geri kalanlar ise sade. Tekneler bir sıra halinde ufka doğru ilerliyor gibi görünmektedir. Su sakin ve gökyüzü parlak mavi, beyaz bulutlar gökyüzünü süslüyor. Güneş batıyor, teknelerin ve çevrenin üzerine altın rengi bir parıltı yayıyor. Huzurlu ve sakinleştirici bir manzara, denizde sakin bir yaz günü için mükemmel.
Liderlik

Liderlik Teorileri Nedir?

16 Ağustos 2021