AnasayfaBlogKorona Virüsle Mücadelede Çözüm: Online Eğitim
Online Eğitim

Korona Virüsle Mücadelede Çözüm: Online Eğitim

13 Mart 2020
Bir dizüstü bilgisayar ahşap bir masa yüzeyinde oturmaktadır. Dizüstü bilgisayarın boş, beyaz bir ekranı ve altında birçok tuş ve bir trackpad bulunan siyah bir klavyesi var. Dizüstü bilgisayarın solunda siyah kapaklı ve birkaç sayfası görünen spiral ciltli bir defter bulunmaktadır. Dizüstü bilgisayarın sağında içinde bir kalem ve bir parça kağıt bulunan bir pano var. Dizüstü bilgisayarın üzerinde uzun, yeşil yaprakları olan bir saksı bitkisi vardır. Bitkinin sağında, içinde küçük bir bıçak bulunan bir kalem ve kalemlik var. Dizüstü bilgisayarın beyaz ekranı yakından çekilmiştir.
Korona Virüsün ÖzellikleriKorona Virüsten Korunma YöntemleriKorona Virüsün Eğitime Etkisi ve Çözüm Yolları
İlk olarak Güney Çin’de görülen bir virüstür ve hayvanlardan insanlara bulaştığı düşünülmektedir.Hasta insanlardan damlacık yolu ile bulaşabilir. Hasta bir kişinin soluduğu hava veya dokunduğu yerler de bulaşıcılığa etkendir.Yurdumuzda okulların tatil edilmesi ile birlikte eğitimin aksamaması için online eğitime geçilmiştir.
Nefes darlığı, yüksek ateş, öksürük ve şiddetli zatürre gibi semptomlara neden olabilir.Toplu taşıma araçları, okullar, öğrenci servisleri gibi insanların en çok olduğu alanların ilaçlarla dezenfeksiyonu gerekmektedir.Online eğitim, virüsle mücadelede etkili bir çözüm olabilir.
Dünya genelinde 120 binden fazla insana bulaşmış ve 4300 kişi hayatını kaybetmiştir.Sağlık önlemlerinin yanı sıra sosyal mesafe ve hijyen kurallarının uygulanması gerekmektedir.Korona virüs salgını sürecinde uzaktan eğitim teknolojilerinin geliştirilmesi gerekmektedir.
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, virüs akciğer yetmezliğine kadar gitme potansiyeline sahip ciddi bir hastalıktır.Virüsün yayılmasını önlemek için gereken tüm özel ve toplu önlemler alınmalıdır.Eğitim ve öğretim sürekliliği için online ve uzaktan eğitim çözümleri önem kazanmıştır.
Hava yoluyla ve insanların temas yüzeyleri üzerinden bulaştığı düşünülmektedir.Kişisel hijyen kurallarına dikkat edilmeli ve toplu alanlardan kaçınılmalıdır.Eğitimin kesintisiz devam etmesi için öğrencilere ve öğretmenlere uygun online eğitim platformları sunulmalıdır.
Hangi hayvandan bulaştığı kesin olarak bilinmemektedir.Sosyal alanlar düzenli olarak temizlenip dezenfekte edilmelidir.Korona virüs sürecinde eğitimde dijitalleşme hız kazanmıştır.

Çağımızın yeni vebası korona virüs. Önceleri pek önemsenmese de çok kısa zamanda ülkeler çapında hızla yayıldığı için dünyanın gündemine oturdu. İlk olarak Güney Çin’de görüldü. Korona virüs, hayvanlar arasında yaygın olan bir virüs gurubunun, insanlara bulaştığı kabul edilen hastalıktır. Virüsün insanlara bulaşması, hayvanlarla temas veya virüsün mutasyonu gibi pek çok nedene bağlıdır. Ancak kesin olarak hangi hayvandan geçtiği tespit edilememiştir. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre ciddi derecede nefes darlığı ve solunum problemlerine neden olan bir virüstür. İlk olarak soğuk algınlığı şeklinde kendini gösterip, yüksek ateş, öksürük, boğaz ağrısı ve sonrasında şiddetli zatürreyle birlikte akciğer yetmezliğine neden olacak kadar etken bir virüstür. Diğer ülkelerin yaşadığı tecrübeler doğrultusunda varılan kanı ile virüslerin hasta insanlardan öksürük, hapşırma yolu ile oluşan damlacıkların diğer insanlara geçmesiyle bulaştığı düşünülmektedir. Aynı zamanda hasta kişinin soluduğu, hava dokunduğu yer de bulaşıcılığa etkendir. Bu virüs çok zaman geçmeden dünya genelinde yüzün üzerinde ülkede görülmüştür. Korona virüs dünya üzerinde 120 binden fazla insana bulaşmıştır. Bu virüsten 4300 kişi hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden insanlara her gün yüzlercesi eklenmektedir.

Tüm dünyayı etkisi altına alan virüs önce dört bir yanımızda ki ülkeleri sarmış ve nihayetinde de alınan tüm önlemlere rağmen ülkemize girmeyi başarmıştır. Ülkemize bu virüs girmeden önce birçok önlem alınmaya başlanmıştır. Önce sağlıktan başlanıp ülkemizin her tarafında okullardan, öğrenci servislerine, toplu taşıma araçlarından insanların en çok olduğu her bölge ilaçlarla dezenfeksiyon edilmiştir. Salgın virüs tüm dünyayı sağlık, ekonomik ve eğitim yönünden etkilemektedir. Mücadele her alanda hız kesmeden devam etmektedir. Korona virüs online eğitimi de gündeme taşımıştır.

Tedbir amaçlı olarak yurdumuzda da okullar tatil edilmiştir. Okulların tatil edilmesi ile birlikte eğitim ve öğretimin aksamaması için bir takım çalışmalar yapılmıştır. Bu alanda korona virüsle mücadelede çözüm: Online eğitimdir.
Ülkemizde bu virüsle mücadele kapsamında öncelikle birkaç özel üniversite eğitime ara verdiğini açıklamıştır. Öğrencilerinin sağlığı için okullarını tatil ettiklerini, online eğitimler ile öğretime devam edeceklerini bildirmişlerdir. Bu sayede öğrencilerin sağlıklarını tehlikeye atmadan, evlerinin konforunda eğitimlerine devam etme kararı alınmıştır. Burada hedeflenen kalabalık ortamlarda öğrencilere, öğretmenlere ve velilere virüsün bulaşmasını engellemektir. Aynı zamanda da öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmamalarını sağlamaktır. Üniversitelerin ardından yurt genelinde tedbir amaçlı okullar tatil edilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasıyla eğitim ve öğretime uygun uzaktan eğitim alt yapısı hazırlanmıştır. Öğrencilere ücretsiz online eğitim programları verilmesi planlanmıştır. Virüs durumunun artması ve tatil süresinin uzatılması paralelinde eğitim ve öğretime bu şekilde devam edilecektir.  Salgın hastalıklara karşı koruyucu ve önleyici tedbirler kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak öğrencilere uzaktan eğitim sistemi sunulmuştur. Dünyada ilk defa ulusal olarak geniş kapsamlı bir programı öğrencilerin hizmetine sunmayı hedeflemektedirler. Bir yandan virüsle mücadele ederken, diğer yandan günlük hayatın sürekliliğini sağlamak için yoğun çaba gösterilmektedir. Korona virüs ile mücadelede online eğitim en etkili çözümlerden biri olarak düşünülmüştür.

Online Eğitim Nedir?

Gelişen teknoloji ile birlikte kullanılan yenilikçi bir uzaktan eğitim programıdır.  Teknolojinin sunduğu tüm imkanlardan yararlanarak değişime ayak uydurmak zorundayız. Online eğitim programları ile birlikte gerek iş hayatında, gerekse kişisel eğitimde başarıyı yakalayabilirsiniz. Zamandan tasarruf ederek gerekli eğitimi ve bilgiyi almak çok önemlidir. Online eğitim sistemi, kapsamındaki her bilginin yeterli ve doğru bilgi olması çok önemlidir. Bilgiye her an her yerden erişmek mümkündür. Bunun için gerekli olan tek şey bir akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve internet alt yapısıdır. Günümüzde kaliteli eğitim sağlayan online eğitim siteleri vardır. Bunlardan biri de ilerleyen zaman diliminde bütün eğitim sisteminin uzaktan eğitim alt yapısıyla online eğitim ve canlı dersler ile yapılması düşünülmektedir. Bu nedenle uzaktan eğitim veren kurumların sayısı günden güne artmaktadır.

Online eğitiminin avantajları

  •  Evinizin konforunda eğitim alabilirsiniz.

  • İstediğiniz yer ve zamanda eğitim alırsınız.

  • Kolay ve hızlı bir şekilde bilgiye ulaşırsınız.

  • 24 saat eğitim almanız mümkündür.

  • Toplumun her kesimine eşit eğitim imkanı sağlar.

  • İstenen kalitede eğitim almak mümkündür, yeter ki internet alt yapınız olsun.

  • Zamandan tasarruf sağlar, bir yere giderken yolda zaman harcamazsınız.

  • Paradan tasarruf sağlar, eğitim için uçuk fiyatlar ödemezsiniz.

  • Belli zamanlarda eğitmenlerden canlı derslerle birebir eğitim alma imkanınız vardır.

  • Canlı derslerde takıldığınız konuları eğitmene sorabilirsiniz.

  • Canlı dersleri kaçırdığınızda, kaydedilen videolarla eksiklerinizi giderebilirsiniz.

  • İlgili ders notlarını kaydederek gerektiğinde çalışabilirsiniz.

  • Bir çok alanda eğitim alabilirsiniz.

  • Zamanınızı kendinize göre programlayabilirsiniz.

  • Hiçbir ders materyaline ücret ödemek durumunda kalmazsınız.

Online Eğitimin Korona Virüsle Mücadeledeki Önemi

Dünya çapında olağanüstü bir durumla karşı karşıyayız. Bu salgın vakası dünyanın gündemine oturmuş bulunmakta. Binlerce insanın ölümüne neden olan virüs, dünya ekonomisini altüst edip, borsanın düşüşüne ve insanların karantina korkusuyla marketlere saldırmasına neden olmuştur. Korona virüs salgını için bütün ülkeler kendi çapında önlem almaya çalışıyor. Aklınıza gelebilecek her alanda tedbirler alınıyor. Öyle ki bir takım işletmeler bile çalışmalarını tedbir kapsamında uzaktan erişimle sağlamaya çalışıyor. Eğitim alanında da geniş çaplı önlemler alınması zorunluluğu duyulmuştur. Milyonlarca öğrencinin, öğretmenin ve velinin hayatını güvence altına almak için birçok ülkede okullar tatil edilmiştir. Ancak aynı zamanda hayatın durma noktasına gelmemesi çok önemlidir.

Günlük hayatın akışını bozmadan yaşamaya çalışmak için çaba gösterilmektedir. İşte tamda bu noktada online eğitimin virüsle mücadeledeki önemi ortaya çıkmaktadır. Bir yandan virüsle mücadele ederken diğer yandan, virüs tehdidinin ortadan kalkma durumu vardır. Bu yüzden 2-3 haftalık tatil dönemi sona erdiğinde öğrencilerin derslerinden geri kalmamaları esas alınmıştır. İyi olasılıkla hayat normalle döndüğünde, öğrenciler derslerine kaldıkları müfredattan devam edebileceklerdir. Kötü olasılıkla da korona virüs tehdidi devam ederse eğitim de devam edecektir. Bu şekilde öğrenciler sağlıklarını tehlikeye atmadan eğitimlerine devam edebilecek ve müfredatı aksamayacaktır.  Ülkemizde ilk defa bu kapsamda bütün illerde geçerli olmak üzere online eğitim verilecektir. Öğrencilere ait ders bilgilerinin sisteme sınıf bazında tanımlanıp öğrencinin takip etmesi istenecektir. Bu sayede öğrenci evinin hijyeni de, kalabalık ortama girmeden kendisini ve aile bireylerinin sağlığını koruyacaktır. Öğrencilerin bu eğitim sisteminden yararlanabilmesi ve her koşulda eşit eğitim imkanına sahip olması da çok önemlidir. Bu nedenle sistemden faydalanacak her öğrenci için 3 GB internet devletimiz tarafından ücretsiz olarak tanımlanacaktır.

İlk olarak Güney Çin’de görülen bir virüstür ve hayvanlardan insanlara bulaştığı düşünülmektedir, Hasta insanlardan damlacık yolu ile bulaşabilir Hasta bir kişinin soluduğu hava veya dokunduğu yerler de bulaşıcılığa etkendir, Yurdumuzda okulların tatil edilmesi ile birlikte eğitimin aksamaması için online eğitime geçilmiştir, Nefes darlığı, yüksek ateş, öksürük ve şiddetli zatürre gibi semptomlara neden olabilir, Toplu taşıma araçları, okullar, öğrenci servisleri gibi insanların en çok olduğu alanların ilaçlarla dezenfeksiyonu gerekmektedir, Online eğitim, virüsle mücadelede etkili bir çözüm olabilir, Dünya genelinde 120 binden fazla insana bulaşmış ve 4300 kişi hayatını kaybetmiştir, Sağlık önlemlerinin yanı sıra sosyal mesafe ve hijyen kurallarının uygulanması gerekmektedir, Korona virüs salgını sürecinde uzaktan eğitim teknolojilerinin geliştirilmesi gerekmektedir, Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, virüs akciğer yetmezliğine kadar gitme potansiyeline sahip ciddi bir hastalıktır, Virüsün yayılmasını önlemek için gereken tüm özel ve toplu önlemler alınmalıdır, Eğitim ve öğretim sürekliliği için online ve uzaktan eğitim çözümleri önem kazanmıştır, Hava yoluyla ve insanların temas yüzeyleri üzerinden bulaştığı düşünülmektedir, Kişisel hijyen kurallarına dikkat edilmeli ve toplu alanlardan kaçınılmalıdır, Eğitimin kesintisiz devam etmesi için öğrencilere ve öğretmenlere uygun online eğitim platformları sunulmalıdır, Hangi hayvandan bulaştığı kesin olarak bilinmemektedir, Sosyal alanlar düzenli olarak temizlenip dezenfekte edilmelidir, Korona virüs sürecinde eğitimde dijitalleşme hız kazanmıştır
korona virüs korona virüsle mücadele çözüm online eğitim nedir online eğitimin amacı uzaktan eğitim
Uzun, siyah saçlı genç bir kadın mavi ve beyaz çizgili bir gömleğin önünde duruyor. Açık mavi renkteki gömleğin üzerinde hem yatay hem de dikey olarak uzanan beyaz çizgiler var. Saçları başının arkasında topuz yapılmış ve yüzü sol taraftan gelen sıcak bir ışıkla aydınlatılmış. Yüzünde sıcak ve huzurlu bir ifadeyle yana doğru bakıyor. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş, kendinden emin ve güçlü bir duruş sergiliyor. Yirmili yaşlarının başında gibi görünüyor.
Şule Mikdan
Blog Yazarı

Özel bir şirkette, finans sektöründe 14 yıl boyunca Kıdemli Şef olarak çalıştım. Sermaye Piyasaları ile ilgili her türlü takas ve operasyon işlemleri yaptım. Kendimi geliştirmek adına İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından aldığım "İçerik Editörlüğü" eğitimi ile hobi olarak başladığım yazma tutkumu geliştirdim. Ardından Enstitü bünyesinde İçerik Yazarı olarak çalışmaya başladım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam mavi ve beyaz desenli bir sandalyede oturmuş, ellerini kalçalarına dayamış. Üzerinde desenli bir cebi olan açık mavi bir gömlek ve koyu renk bir kot pantolon var. Bakışları dosdoğru ileriye odaklanmış, ifadesi soğukkanlı. Arka planda bir adamın kolunun yakın çekimi ve içinde bulanık bir bitki görüntüsü olan bir saksı var. Genel olarak, sandalyede oturmuş, derin düşüncelere dalmış gibi görünen bir adamın resmi bu.
Online Eğitim

Online Eğitim Nedir?

16 Mart 2018
Bir kadın masada oturmuş, ellerini önündeki dizüstü bilgisayar ve kitabın üzerine koymuş. Beyaz bir bluz ve gözlük takmış, siyah saçlarını arkaya toplamış. Başını hafifçe eğmiş, dizüstü bilgisayarda bir şeyler yazıyor ya da daktilo ediyor gibi görünüyor. Yanındaki masada kahverengi kapaklı siyah bir kitap ve üzerinde siyah bir daire olan beyaz bir kulaklık vardır. Sol elinde, ucu dizüstü bilgisayarın kenarına dayalı bir kalem var. Fotoğrafın odağında kadın, dizüstü bilgisayarı ve yazdığı kitap var.
Online Eğitim

Türkiye'de Online Eğitim

07 Ağustos 2018
Bir kadın dizüstü bilgisayarına bakıyor, yüzü ekran tarafından aydınlatılmış. Elindeki işe konsantre olurken ağzı hafifçe açık. Sağ elinde kırmızı bir kahve fincanı tutmaktadır. Yüzü yakından çekildiğinde burnu ve ağzı ortaya çıkıyor, gözleri dikkatle dizüstü bilgisayara bakıyor. Yüzünü çerçeveleyen kısa saçları görünür. Elinin yakın çekiminde kahve fincanını tutan narin parmakları görülüyor. Eli dizüstü bilgisayara yakın, ekranın yanında konumlanmış. Genel olarak, kadın dizüstü bilgisayara odaklanmış ve onunla ilgileniyor.
Online Eğitim

Gitmedim Görmedim Online Eğitim Aldım

29 Ağustos 2018