AnasayfaBlogİtalyanca Öğretmeni Ne İş Yapar? Ne Kadar Maaş Alır?
Meslekler

İtalyanca Öğretmeni Ne İş Yapar? Ne Kadar Maaş Alır?

10 Temmuz 2021
Genç bir kız iki eliyle bir kitap tutarken resmedilmiş, ifadesi odaklanmış ve yoğun. Beyaz bir elbise giymiş ve saçlarını sıkı bir şekilde arkaya toplamış. Elindeki kitap açık mavi renkte ve kapağında beyaz bir logo var. Kız kahverengi ahşap bir zemin üzerinde ayaklarını hafifçe açmış bir şekilde durmaktadır. Sol eli sağ elinden biraz daha yukarıda, işaret parmağı yan tarafı gösteriyor. Etrafındaki arka plan kitap rafları ve diğer ilgi çekici eşyalarla dolu. Duruşu kendinden emin ve dengeli, bakışları kararlı ve güçlü. Resimdeki varlığı büyüleyici, ifadesi bilgi ve merak duygusu taşıyor.
GörevlerYetkinliklerMaaş
Dil eğitimi vermekÜniversitelerin İtalyanca bölümünden mezunKurumuna ve tecrübeye göre değişir
Öğrencilere ders dışı yardım sağlamakÖğretmenlik formasyonuÖzel dersler vererek ek gelir elde edilebilir
Gruptaki düzeye uygun çalışma planı hazırlamakİyi iletişim becerilerine sahip olmakEklenen her yetkinlik maaşı artırabilir
Öğrencilerin başarılarını ölçmek ve değerlendirmekDil ve kültür konusunda bilgi sahibi olmakYabancı dil bilen öğretmenlere genellikle daha yüksek maaş verilir
Kendi kendine öğrenme saatleri belirlemek ve uygulamakÖğretmeyi seven bir kişilik yapısıÖğrenci başarı seviyelerine göre maaş farklılık gösterebilir
Öğrencilere danışmanlık hizmeti vermekKendini sürekli geliştirebilen bir yapıDanışmanlık hizmetleri genellikle ek ücrete tabidir
Araştırma ve uygulama merkezlerinde çalışmakYeniliklere açık ve gelişmelere adapte olabilen kişilikAraştırmalara katılım maaşı artırabilir
İtalyanca derslerinde kullanmak üzere materyaller hazırlamakÖğrencilere farklı öğretim tarzları uygulayabilme yeteneğiYüksek performans maaşı genellikle yükseltir
İtalyanca dili eğitim ve öğretimi ile ilgili etkinliklere katılmakKapsamlı bir eğitim ve uzmanlık bilgisine sahip olmakAlanında uzmanlaşma genellikle maaşı artırır
Mesleği alanındaki gelişmeleri yakından takip etmekİtalyanca dilinde oldukça yetenekli olmakTecrübe genellikle maaşı artırır

Görev aldığı eğitim kurumu ya da kuruluşunda kursa katılım sağlayan kursiyerlere ya da öğrencilere belirlenen programlar çerçevesinde, konuşma, anlama, okuma ve yazma becerilerini kazandırmak üzere teorik ve pratik İtalyanca eğitimi veren kişilere İtalyanca öğretmeni denir. Sadece dil bilgileri değil aynı zamanda kültürle ilgili bilgileri kazanmalarını sağlar. Öğrencilerinin hem yeni bir dil hem de yeni bir kültür ile tanışmalarına yardımcı olur.

İtalyanca öğretmeni, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürür. En temel görevleri yeni bilgiler öğretmektir. Mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olacak şekilde kendinden beklenen işi belirlenen zaman içerisinde tamamaları gerekir. Bir öğretmende beklenen vasıflarla donanmış olmalıdır. 

Yazımızda İtalyanca öğretmeni ile ilgili merak edilen tüm sorulara yanıtlar hazırladık. İtalyanca öğretmeni Nedir? İtalyanca öğretmeni ne iş yapar? İtalyanca öğretmeni maaşları ne kadar? Birlikte inceleyelim.

İtalyanca Öğretmeni Nedir?

Özel ya da kamuya ait eğitim kurumlarında kursiyer ya da öğrencilere eğitim merkezi tarafından belirlenen program çerçevesinde İtalyanca konuşma, okuma, yazma ve anlama becerilerini kazandırmak üzere çalışmalar sergileyen kişilere İtalyanca öğretmeni unvanı verilir. İtalyanca öğretmeni teorik ve pratik eğitim veren kişidir. Aynı zamanda öğrencilerinin eğitimini verdiği dilin kültürü ile de tanışmalarını sağlar. Hemen hemen herkes küçük yaşlarda öğretmen olma hayali kurar. Dil öğrenmeye yatkın olan kişiler tarafından daha çok tercih edilir.

İtalyanca öğretmeni olmak isteyen kişiler alacakları eğitimin yanı sıra öğreteceği dile ve kültüre ilgi de duymalıdır. Üniversitelerin İtalyanca bölümünden mezun olan kişiler ve ardından öğretmenlik formasyonu alanlar İtalyanca öğretmeni olarak çalışmalarına başlayabilir.

Yabancı dile merakı olan ve öğretmenlik mesleğine ilgi duyan kişiler, kariyerlerini bu alana yönelik olarak şekillendirmek isteyebilir. İnsanlarla iletişim içinde olmayı sevmek, öğretmeyi sevmek de mesleğin önemli gereklerinden olarak sıralanabilir.

İtalyanca Öğretmeni Ne İş Yapar?

İtalyanca öğretmeni, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda çalışması gereken meslek mensuplarındandır. İşletme tarafından belirlenen araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanmalıdır. Güçlü bir iletişim becerisine sahip olan İtalyanca öğretmenlerinin temel görevi öğrencisine yeni dil becerisi kazandırmaktır. İtalyanca öğretmenin temel görev ve sorumlulukları aşağıdaki gibidir.

  • Eğitiminden sorumlu olduğu grubun düzeyine uygun olacak şekilde çalışma planı hazırlamalıdır.

  • Amaç olan dilde, öğrenci merkezli olacak şekilde İtalyanca derslerini işlemelidir.

  • İtalyanca konuşma, anlama, okuma ve yazma becerisini kazandırmak üzere öğrencilere ya da kursiyerlere teorik ve pratik örnekler yaptırmalı ve testler çözdürmelidir.

  • Öğrencilerin ya da kursiyerlerin başarılarını ölçmek değerlendirmek, idareye sonuçları vermekten sorumludur.

  • Öğrencilerine ders saatleri dışında yardımcı olması gereken çalışma saatlerini belirlemeli ve uygulamalıdır.

  • Gerekli durumlarda öğrencilere danışmanlık hizmeti vermeli ve öğrencilerin daha iyi İtalyanca eğitimi almaları hususunda yol göstermelidir.

  • Araştırma ve uygulama merkezlerinde, öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlayacak eğitim ve öğretim yöntemlerini geliştirmeli ve uygulamalıdır.

  • Çalıştığı eğitim kurumunda hizmet içi eğitim seminerlerine katılmalıdır.

  • Gerekli durumlarda İtalyanca derslerinde kullanmak üzere eğitim ve öğretim materyalleri hazırlamalıdır.

  • İtalyanca dili eğitim ve öğretimi ile ilgili bilgi şöleni, seminer, panel gibi faaliyetlere katılmalıdır.

  • Mesleği alanındaki gelişmeleri yakından takip etmeli ve uygulamalı aynı zamanda bazı görev ve işlemleri yerine getirmelidir.

İtalyanca Öğretmeni Maaşları

İtalyanca öğretmenleri iş bulma konusunda sıkıntı yaşamaz. Özel dersler vererek ya da bir kuruma bağlı olarak çalışmalarını sürdürebilir. Mesleği ile ilgili kendini sürekli geliştirmelidir. Eğitim verdiği öğrenci ve kursiyerlerin bilgi düzeylerini ölçümledikten sonra uygun çalışma programlarını düzenlemesi gerekir. Öğrenci ya da kursiyerlere İtalyanca yazma, okuma, konuşma ve anlama becerileri kazandırmak üzere çalışmalar sergiler. Bu eksiksiz olarak yerine getirmek üzere testler, örnekler ve içerikler hazırlaması konusunda özenli davranması gerekir.

Aynı zamanda öğrencilerin ders durumuyla ilgili başarılarını ölçmeli ve sonuçları eğitim kurumunun idaresine ve velilere bildirmelidir. İtalyanca öğretmeni; İtalyanca öğrenmek isteyen öğrenci ve kursiyerlere danışmanlık hizmeti de verir. Dili daha kolay ve hızlı öğrenebilmeleri için yol göstericilik yapar. İtalyanca öğrenmek isteyen öğrencilerin ve kursiyerlerin gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla yeni öğretim yöntemlerini araştırır ve geliştirir. İtalyanca öğretmenin maaşları çalıştığı kurumun özelliklerine göre değişiklik gösterir. Aynı zamanda kişinin tecrübesi ve kendini geliştirme isteği de maaşlarını etkileyen unsurlar arasında yer alır. Peki, Bir İtalyanca öğretmeni ne kadar maaş kazanır?

  • Yeni mezun olmuş ve iş yaşamına yeni başlayan bir İtalyanca öğretmeni 3.800 TL maaş alır.

  • Bir süre tecrübe edindikten sonra ortalama 4.800 TL maaş kazandıkları görülür.

  • Uzun yıllar tecrübe edinmiş bir İtalyanca öğretmeni ise en fazla 6.500 TL maaş kazanmaktadır.

İtalyanca Öğretmeni Nasıl Olunur?

Üniversitelerin İtalyanca bölümünden mezun olan ve sonrasında öğretmenlik formasyonu alanlar İtalyanca öğretmeni olarak çalışma yaşamına başlayabilir. Yabancı dile merakı olan ve öğretmenlik mesleğine ilgi duyan kişiler, kariyerlerini bu alana yönelik olarak şekillendirmek isteyebilir. İtalyanca öğretmeni olarak çalışmak isteyen kişiler hangi eğitimi tamamlamaları gerektiğini ve kariyerlerinde nasıl bir yol almalarını gerektiğini merak eder. İtalyanca öğretmeni olmak için üniversitelere bağlı olan eğitim fakültelerinden "İtalyan Dili ve Edebiyatı" bölümünü tamamlamaları şartı aranır. İsteyen kişiler yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayarak üniversitede öğretim görevlisi olarak kariyer yaşamına devam edebilir. Mezun olanlar Milli Eğitim Bakanlığı’ndan pedagojik formasyon eğitimi alarak İtalyanca öğretmeni olarak çalışmalarını sürdürebilir.

Bu hakkı kazanan kişiler kamu kuruluşlarında öğretmenlik yapabilmek için KPSS’ye girebilir ve beklenen şartları karşılaması durumunda uygun pozisyona atanmayı bekleyebilir. Bunun yanında özel eğitim kurumları ile dershanelerde İtalyanca öğretmenliği yapabilir. Bazı İtalyanca öğretmenleri ise hiçbir kuruma bağlı olmadan özel ders vermeyi de seçebilir. İtalyanca öğretmenliği yapmak isteyen kişilerin mesleğe ait nitelikleri da taşıması beklenir. İletişim yönlerinin güçlü olması, öğretmeyi sevmesi, ilgili ve sevecen olması, başka bir dili ve kültürü öğretmekten keyif alması bu nitelikler arasında en önemlileridir.

Dil eğitimi vermek, Üniversitelerin İtalyanca bölümünden mezun, Kurumuna ve tecrübeye göre değişir, Öğrencilere ders dışı yardım sağlamak, Öğretmenlik formasyonu, Özel dersler vererek ek gelir elde edilebilir, Gruptaki düzeye uygun çalışma planı hazırlamak, İyi iletişim becerilerine sahip olmak, Eklenen her yetkinlik maaşı artırabilir, Öğrencilerin başarılarını ölçmek ve değerlendirmek, Dil ve kültür konusunda bilgi sahibi olmak, Yabancı dil bilen öğretmenlere genellikle daha yüksek maaş verilir, Kendi kendine öğrenme saatleri belirlemek ve uygulamak, Öğretmeyi seven bir kişilik yapısı, Öğrenci başarı seviyelerine göre maaş farklılık gösterebilir, Öğrencilere danışmanlık hizmeti vermek, Kendini sürekli geliştirebilen bir yapı, Danışmanlık hizmetleri genellikle ek ücrete tabidir, Araştırma ve uygulama merkezlerinde çalışmak, Yeniliklere açık ve gelişmelere adapte olabilen kişilik, Araştırmalara katılım maaşı artırabilir, İtalyanca derslerinde kullanmak üzere materyaller hazırlamak, Öğrencilere farklı öğretim tarzları uygulayabilme yeteneği, Yüksek performans maaşı genellikle yükseltir, İtalyanca dili eğitim ve öğretimi ile ilgili etkinliklere katılmak, Kapsamlı bir eğitim ve uzmanlık bilgisine sahip olmak, Alanında uzmanlaşma genellikle maaşı artırır, Mesleği alanındaki gelişmeleri yakından takip etmek, İtalyanca dilinde oldukça yetenekli olmak, Tecrübe genellikle maaşı artırır
italyanca öğretmeni italyanca italyanca öğretmeni nedir italyanca öğretmeni ne iş yapar italyanca öğretmeni nerelerde çalışır italyanca öğretmeni maaşları
Bu, canlı mavi gömlek giymiş bir kadının görüntüsüdür. Yüzünü çerçeveleyen uzun, koyu renk saçları var. Ten rengi açık ve yüz ifadesi kararlı. Beyaz duvarlı ve aydınlık pencereli bir odada duruyor. Gömleğinin mavisi beyaza karşı öne çıkıyor ve güçlü bir kontrast hissi veriyor. Kadın kollarını vücudunun önünde kavuşturmuş, kendinden emin bir havaya sahip. Gözleri ileriye odaklanmış ve kararlılığını gösteriyor. Önüne ne çıkarsa çıksın üstesinden gelmeye hazır görünüyor.
Esra Girgin

İşletme Eğitimimi tamamladıktan sonra uzun yıllar eğitim sektöründe hizmet verdim. Eğitim alanında çalışmalara devam ederek, her alanda içerik üreterek, kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Resimde kara tahta ve bir meyve görülmektedir. Kara tahtanın sol üst köşesinde kırmızı ve beyaz çizgili bir bayrak var. Kara tahtanın sağ alt köşesinde ise yeşil bir elma, sarı bir muz ve beyaz bir meyve suyu şişesi var. Tahtanın ve görüntüdeki nesnelerin renkleri ve dokuları açıkça görülebiliyor. Tahtanın kendisi hafif dokulu bir yüzeye sahipken, kara tahta pürüzsüz bir yüzeye sahiptir. Bayrak, elma, muz ve meyve suyu şişesi kara tahtayla kontrast oluşturan parlak renklere sahip. Görüntüdeki ışık tahtaya gölge düşürüyor ve nesnelerin dokusunu öne çıkarıyor.
Yabancı Dil Eğitimi

İtalyanca Kelimeler Nelerdir?

07 Ağustos 2021
Bir direğin üzerindeki bir grup bayrak yakından görülebiliyor. Bayraklar kırmızı ve beyazın yanı sıra yeşil ve beyaz çizgilidir. Direk, bayraklar rüzgârda dalgalanırken dimdik ayakta durmaktadır. Bayrakların hepsi farklı boyutlardadır; en büyüğü en üstteki kırmızı ve beyaz olan, en küçüğü ise en alttaki yeşil ve beyaz olandır. Direk siyah ve ince olup tepesinde sivri bir uç bulunmaktadır. Direk üzerindeki bayraklar birbirleriyle mükemmel bir uyum içinde olup düzen ve birlik hissi vermektedir.
Yabancı Dil Eğitimi

İtalyanca Renkler Nelerdir?

10 Temmuz 2021
Rüzgarda dalgalanan bir bayrağın yakın çekim fotoğrafı. Bayrak, çimenlik bir alanda duran uzun bir metal direğe monte edilmiş. Bayrak kırmızı, beyaz ve mavidir, dikey şeritleri ve sol üst köşesinde bir yıldızı vardır. Güneş bayrağın, direğin ve arka plandaki çimenlerin üzerinde pırıl pırıl parlıyor. Direk gümüş rengindedir ve tepesi hafif kavislidir. Çimenler gür, yeşil ve uzaklara doğru uzanıyor. Gökyüzü parlak mavi. Fotoğraf, direk ve bayrak görüntüye hakim olacak şekilde yer seviyesinden çekilmiştir.
Yabancı Dil Eğitimi

İtalyanca Harfler, Günler ve Aylar

24 Eylül 2021
Bu çevrimiçi kurs görüntüsü uzun saçlı, mutlu bir şekilde gülümseyen bir kadını gösteriyor. İtalyanca kursundan (A1) keyif alıyor gibi görünüyor. Saçları uzun ve dalgalanıyor ve yüzünde parlak, neşeli bir ifade var. Görünüşe göre bir süredir İtalyanca öğreniyor ve artık becerilerini sergileyecek kadar kendine güveniyor. Kendini dil öğrenme yolculuğuna adamış biri için harika bir örnek. Bunu yaparak başarısını hak etti ve İtalyanca A1 kursunun mükemmel bir temsili.
5
(3)

İtalyanca Kursu (A1)

30 Konu5 Saat
Uzun siyah saçlı güzel bir kadın, beyaz bir bluz giymiş ve yüzünde parlak bir gülümsemeyle kameranın önünde duruyor. Gözleri sevinçle parlıyor ve dudakları hafifçe ayrılmış, neşeli ve memnun görünüyor. Ellerini vücudundan hafifçe uzakta tutarak ayakta duruyor ve ince vücudunu sergiliyor. Bakışları davetkâr ve kendinden emin, ifadesi ise hayat ve enerji dolu. Bu resim onun mutlu ve kaygısız tavrını yansıtıyor ve neşeli ifadesinin ona bakan herkesi gülümseteceği kesin.Duygu Çetin
1040411
Bu resimde bir kadın kırmızı bir kazak giyerken kameraya gülümsüyor. Arka planda siyah metinli mavi beyaz bir işaret var, bu da kadının A1 seviyesinde bir Fransızca dil kursuna katıldığını gösteriyor. Buna ek olarak, beyaz metinli siyah ve kırmızı bir dikdörtgen var ki bu bir logo ya da kursla ilgili bir mesaj olabilir. Genel olarak bu görüntü, yeni bir dil öğrenmek için harika bir motivasyon olan neşe ve başarı duygusunu yansıtıyor.
5
(12)

Fransızca Kursu (A1)

14 Konu5 Saat
Omuz hizasında, siyah saçlı genç bir kadın kameraya genişçe gülümsüyor. Gözleri parlak ve ağzı geniş bir gülümseme şeklinde kıvrılmış. Yüzünde arkadaş canlısı ve davetkâr bir ifade var. Siyah, uzun kollu bir gömlek ve bir kot pantolon giyiyor. Rahat ve mutlu görünüyor. Arka plan bulanık ve odak dışı, bu da ona ilgi odağı olduğu hissini veriyor. Genel tavrı sıcaklık ve neşe dolu. Hayattan keyif alan ve anı yaşayan birinin mükemmel bir örneği.Jenya İçliyürek
1040411
Barista Eğitimi eğitmeninin online ders anlatımı, kahve bardağı düzenleme ve kahvenin nasıl hazırlandığı anlatılıyor.
4.2
(11)

Barista Eğitimi

10 Konu10 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
49083011
Bu görselde kollarını kavuşturmuş, kendinden emin ve özgüvenli bir tavır sergileyen bir kadın tasvir edilmiştir. İspanyolca Kursu A2, dili orta seviyede öğrenmek için harika bir yoldur. İspanyolca gramer, telaffuz ve kelime bilgisinin tüm temellerini açık ve anlaşılması kolay bir şekilde öğretir. Kursun ses ve video dosyaları, öğrencilerin pratik yapmalarına ve İspanyolca konuşma becerilerinde güven kazanmalarına olanak tanır. Ayrıca, kurs öğretilen kavramları pekiştirmeye yardımcı olan interaktif alıştırmalar da içermektedir. Bu kurs sayesinde öğrenciler, İspanyolca konuşan kişilerle etkili bir şekilde iletişim kurmalarına yardımcı olacak güçlü bir İspanyolca temeli oluşturabilirler. Ayrıca, kursun çevrimiçi eğitmeni öğrencilere kişiselleştirilmiş tavsiye ve geri bildirim sağlamak için hazırdır. Bu kurs, orta seviyede İspanyolca öğrenmek için ideal bir yoldur.
5
(3)

İspanyolca Kursu (A2)

12 Konu5 Saat
Çağla AlperÇağla Alper
1112464