AnasayfaBlogİşyerinde Online Eğitim Alma Yöntemleri
Online Eğitim

İşyerinde Online Eğitim Alma Yöntemleri

10 Haziran 2018
Siyah gömlek ve kot pantolon giyen bir adam kameraya parlak bir ifadeyle gülümsüyor. Kısa kahverengi saçları ve kirli bir sakalı var. Gözleri kapalı ve ağzı sonuna kadar açık, beyaz dişlerini ortaya çıkarıyor. Arkasında siyah zemin üzerinde beyaz bir E harfi görülüyor. Ön planda, her ikisi de ışığı yansıtan bir bardak ve bir tabletin yakın çekimi var. Daha sağda, gölgeler arasında duran uzun saçlı bir kadın görülüyor. Görüntü bulanık, ancak renkler canlı ve atmosfer sıcak ve davetkâr.
YöntemlerAçıklamaEk Bilgi
Bir Çalışma Programı OluşturunHafta boyunca ders çalışmak ve ödevleri tamamlamak için uygun bir çalışma programı oluşturun.Belirli saatleri bloke edin ve dikkatinizi en az dağıtacak saatleri belirleyin.
OdaklanınGün boyunca gelen bildirimler veya diğer görevler nedeniyle odağınızı kaybetmemeye çalışın.Dikkat dağıtıcı web sitelerini engelleyen uygulamalar veya gürültü önleyici kulaklıklar kullanmayı düşünün.
Görev Listelerine Öncelik Verinİş ve okul sorumluluklarınızı takip etmek için görev listeleri oluşturun.AnyDo gibi uygulamaları kullanarak görevleri aciliyet düzeyine göre önceliklendirebilirsiniz.
Mesai Saatinde Eğitimİş yerinde online eğitim almak kariyer yaşamınızda etkili olabilir.Yöneticinizi mesai saatinde online eğitim almak için ikna etmenin yolları Gizem Solak tarafından paylaşılmıştır.
Eğitim PolitikasıŞirketinizin bir eğitim politikası olup olmadığını araştırın.Çalışanların eğitilmesi için bütçe ayrılabilir ya da belki de mesai saatinde eğitim politikası uygulanmamış olabilir.
Araştırma YapınÖğrenme hedeflerinizi belirleyin ve eğitimin süresi, harcayacağınız zaman, öğrenecekleriniz ve sertifikanın faydaları hakkında bilgi toplayın.Bu bilgiler, yöneticinizi mesai saatinde online eğitim almanın önemini anlaması için gereklidir.
Eposta GönderMesai saatinde online eğitim almak istediğinizi belirten bir e-posta gönderin.İlk etapta e-posta göndermek, yüz yüze konuşmadan daha etkilidir.
İtirazlara Hazır OlunYöneticiniz itiraz ederse, derhal isteklerinizi kabul etmeyebilir.İtirazları yönetmek ve onları ele almak için bir plan yapın.
Online Eğitim İpuçlarıYöneticinizi ikna etme sürecinde uygulanabilecek çeşitli ipuçları vardır.Bu ipuçları, iş hedeflerinize ve öğrenme hedeflerinize uygun bir online eğitim programı bulmanıza ve üzerine başarılı bir şekilde çalışmanıza yardımcı olabilir.
Mesai Saatinde Online Eğitim Almanın ÖnemiMesai saatinde online eğitim almanın kendi kişisel gelişiminizi hızlandıracak ve genel kariyer yaşamınıza büyük ölçüde katkı sağlayacak.Online eğitim, belirli bir uzmanlık alanında gelişmek veya yeni bir yetenek öğrenmek için mükemmel bir yol olabilir.

Birçoğumuz için, şimdi her zamankinden daha fazla, günlük işimizi çevrimiçi öğrenmenin ek sorumluluklarıyla dengelememiz bekleniyor. Bu, üstlenilmesi zor ve göz korkutucu bir görev olabilir, ancak iş yerinde çevrimiçi eğitimin nasıl yönetileceğini öğrenmek mümkündür. Önemli olan bir plana sahip olmak ve bu plana sadık kalmaktır.

Bir Çalışma Programı Oluşturun

Çalışırken derslerinizi yönetmenin en önemli adımı, size uygun bir çalışma programı oluşturmaktır. Planınızı, iş görevlerinizden veya diğer yükümlülüklerinizden ödün vermeden hafta boyunca ders çalışmak ve ödevlerinizi tamamlamak için yeterli zaman ayırabileceğiniz şekilde yapılandırın.

Bu, her hafta belirli saatlerin bloke edilmesini ve günün hangi bölümlerinin sizin için en uygun olduğunu bulmayı içerir. Sabahın erken saatlerinin veya akşamın geç saatlerinin ders çalışmak için en iyi zamanlar olduğunu fark edebilirsiniz çünkü bu saatlerde dikkatinizi dağıtacak daha az şey vardır. Ayrıca, iş günü içinde beklenmedik bir durumla karşılaşırsanız (son teslim tarihi veya beklenenden daha erken teslim edilmesi gereken ekstra bir proje gibi) kendinize biraz esneklik tanımanız da önemlidir.

Odaklanın

İş yerinde çevrimiçi çalışırken, gün boyunca gelen bildirimler veya diğer görevler nedeniyle odağınızı kaybetmek ve dikkatinizin dağılması kolaydır. Bunu önlemek için, gün boyunca kendinize mini hedefler koymayı veya hatta odaklanmanızı sıfırlamak için görevler arasında kısa molalar vermeyi deneyin.

Ayrıca, açık ofis ortamında çalışıyorsanız gürültü önleyici kulaklıklar veya Freedom gibi dikkat dağıtıcı web sitelerini engelleyen uygulamalar kullanmayı düşünün, böylece herhangi bir kesinti olmadan çalışmalarınıza odaklanabilirsiniz. Çalışmak için ne zaman ara vereceğinizi iş arkadaşlarınıza bildirmeniz de faydalı olacaktır, böylece bu zamanlarda sizi rahatsız etmezler ve bunun yerine çalışmalarınıza odaklanma zamanınıza saygı duyarlar.

Görev Listelerine Öncelik Verin

Bu, bir masanın üzerinde oturan beyaz bir kedinin görüntüsüdür. Kedinin masanın açık renkli ahşabıyla kontrast oluşturan parlak beyaz tüyleri vardır. Kuyruğu masanın kenarına kıvrılmış ve başı hafifçe bir tarafa doğru eğilmiştir. Kedinin gözleri kapalı ve ağzı rahat bir ifadeyle hafifçe açık. Bu ortamda rahat ve mutlu görünüyor. Resmin arka planı düz beyaz bir duvardır ve görünürde başka hiçbir nesne yoktur. Görüntü masanın kenarlarıyla çerçevelenmiş. Görüntüdeki aydınlatma doğaldır ve resmin geneline aydınlık, havadar bir his verir.


Görev listeleri oluşturmak, hem işte hem de okuldaki tüm sorumluluklarınızı takip etmenize yardımcı olabilir, böylece hiçbir şey gözden kaçmaz. Tüm günlük görevlerinizi ya fiziksel bir ajandaya ya da AnyDo gibi kullanıcıların görevlerini aciliyet düzeyine göre (örn. acil ve acil olmayan) önceliklendirmesine olanak tanıyan bir uygulamaya yazarak başlayın. Bu şekilde, gün içinde beklenmedik bir şey ortaya çıksa bile, listenizdeki belirli öğelerin yerini değiştirerek buna göre ayarlama yapabilir ve son tarihler yaklaşmadan önce her şeyi başarıyla tamamlayabilirsiniz.

İş yerinde online eğitim

Bir grup insan dikkatle bir bilgisayar ekranına bakmaktadır. Hepsi gözlük takıyor ve ekrana odaklanmış görünüyorlar. İki kişi bilgisayarın önünde oturmakta, diğerleri ise onların arkasında ayakta durmaktadır. Hepsinin kolları kavuşturulmuş ve derin düşüncelere dalmış gibi görünüyorlar. Bilgisayar siyahtır ve büyük bir monitörü vardır. Etrafı bej renkli bir klavye ve fare ile çevrilidir. Oda doğal ışıkla doludur ve insanlar bu ışığın sıcak parıltısıyla yıkanmaktadır. Ortamda merak ve konsantrasyon hakim.

Online eğitim yöntemiyle Enstitü’den ders almak kariyer yaşamınızda harika bir etki yaratabilir. Ama online eğitim almak için vaktiniz mi yok? Mesai saatlerinde de online eğitim alabilirsiniz. Nasıl mı? Eğitim operasyon uzmanı Gizem Solak işvereni ya da yöneticinizi ikna etmenin yollarını sizinle paylaştı.

Gerek bizim gerekse yabancı kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre herhangi bir işte çalışanlar ayda 14 saatini online eğitim için harcıyor. Enstitü online eğitim programlarıyla yeni bilgilere ulaşmak hiç zor değil. Ama bu zamanı mesai saati dışında yapıyor olmak birçok kişiyi etkiliyor. 350 bin online eğitim öğrencimiz üzerinde yaptığımız araştırmaya göre akşam saatlerinde eğitim almak onlara bir ızdırap gibi geliyor. Herhangi bir işte çalışan öğrenciler derslere katılmakta zorluk çekiyorlar.

Online Eğitim İpuçları

Şimdi size vereceğim ipuçlarıyla yöneticinizi mesai saatinde online eğitim almaya ikna edebilirsiniz.

1 - Mesai saatinde online eğitim almak yasak mı değil mi öğrenin.

Mesai saatinde online eğitim almaya çalışmadan önce şirketinizde bir eğitim politikası olup olmadığını soruşturun. Şirketiniz çalışanların eğitilmesi için bir bütçe ayırmış olabilir. Belkide mesai saatinde online eğitim almak şirketinizin uygulanmayan bir politikası… Bazı şirket politikalarını çalışanlar uygulamayabilirler.

Ama bu geçerli olmadığı anlamına gelmez. İK politikasında çalışanların istedikleri zaman online eğitim alabileceğine dair bir ibare yer alabilir. Bu iş sözleşmenizde de yazabilir. Sözleşme kapsamını unutmuş olabileceğinizden şimdi sözleşmenin kopyasını okuyun. Eğer yoksa insan kaynakları çalışanlarından biriyle online eğitim konusunu görüşün. Eğer izin alamazsanız bir sonraki adıma geçmeniz gerekir.

2 - Araştırma yapın.

Amacımızı biliyoruz. Kişisel gelişimimizi hızlandıracak ve kariyer yaşamımıza etki edecek online eğitim programlarına katılmak. O zaman aşağıdaki şu beş soruyu kendimize soralım.

  • Öğrenme hedeflerim ne?

  • Eğitim ne kadar sürecek?

  • Online eğitim için 1 haftada ne kadar zaman harcayacağım.

  • Bu eğitimde ne öğreneceğim?

  • Sertifika bana ne fayda sağlayacak?

Bu soruları kendinize sorun çünkü önceden hazırlıklı olun. Yöneticinize mesai saatinde online eğitim almak istiyorum dediğinizde size bu soruları soracaktır. Yüzyüze konuşmadan önce iyi bir eposta gönderin. İlk önce e-posta göndermek daha etkili olacaktır. Şu e-posta - şablonu işinize yarayabilir.

3 - İtiraz gelebilir

Yöneticinin online eğitim talebinize hayır diyebilir veya daha fazla bilgi isteyebilir. Aşağıdaki soruları bir düşünün ve cevapları önceden hazırlayın. Yöneticiniz size muhtemelen şu soruları soracaktır.

  • Bu online eğitimin ücreti nedir?

  • Online eğitim nasıl faydalar sağlayacak?

  • Bu eğitimi aldığınızda projelerde nasıl bir ilerleme olacak?

  • Öğrendiklerinizi diğer çalışanlarla paylaşmayı teklif edin.

Yöneticiniz inatla online eğitim almanızı red ediyorsanız Enstitü’den öğrendiklerinizi diğer çalışma arkadaşlarınıza da aktaracağınızı ve onlarında öğrenmelerine yardımcı olacağını söyleyin. Diğer çalışanlar için eğitmenlik yapamazsınız ama bir özet verebilirsiniz.

Öğrendiğiniz şeyleri ön plana çıkarın.

Diyelim ki yöneticinizi ikna edemediniz. O zaman bir sonraki aşamaya geçelim. Eğitimde öğrendiklerinizi işinizde uygulayın. Örneğin bordro online eğitim programına katıldınız ve öğrendiklerinizi ik yöneticinize söyleyin ve artık bordro işlerinide sizin yapabileceğinizi söyleyin. Bu öğrendiğinizi kanıtlamanıza ve online eğitimin mesai saatinde öğrenilmesinin hiçbir zararının olmayacağını gösterir.

Eğer bunların hiçbiri işe yaramazsa aşağıdaki yorum bölümünde bize yazın. Ne yaptınız ve işe yaramayan şey ne? Size başka bir çözüm bulmaya çalışalım.

Bir Çalışma Programı Oluşturun, Hafta boyunca ders çalışmak ve ödevleri tamamlamak için uygun bir çalışma programı oluşturun, Belirli saatleri bloke edin ve dikkatinizi en az dağıtacak saatleri belirleyin, Odaklanın, Gün boyunca gelen bildirimler veya diğer görevler nedeniyle odağınızı kaybetmemeye çalışın, Dikkat dağıtıcı web sitelerini engelleyen uygulamalar veya gürültü önleyici kulaklıklar kullanmayı düşünün, Görev Listelerine Öncelik Verin, İş ve okul sorumluluklarınızı takip etmek için görev listeleri oluşturun, AnyDo gibi uygulamaları kullanarak görevleri aciliyet düzeyine göre önceliklendirebilirsiniz, Mesai Saatinde Eğitim, İş yerinde online eğitim almak kariyer yaşamınızda etkili olabilir, Yöneticinizi mesai saatinde online eğitim almak için ikna etmenin yolları Gizem Solak tarafından paylaşılmıştır, Eğitim Politikası, Şirketinizin bir eğitim politikası olup olmadığını araştırın, Çalışanların eğitilmesi için bütçe ayrılabilir ya da belki de mesai saatinde eğitim politikası uygulanmamış olabilir, Araştırma Yapın, Öğrenme hedeflerinizi belirleyin ve eğitimin süresi, harcayacağınız zaman, öğrenecekleriniz ve sertifikanın faydaları hakkında bilgi toplayın, Bu bilgiler, yöneticinizi mesai saatinde online eğitim almanın önemini anlaması için gereklidir, Eposta Gönder, Mesai saatinde online eğitim almak istediğinizi belirten bir e-posta gönderin, İlk etapta e-posta göndermek, yüz yüze konuşmadan daha etkilidir, İtirazlara Hazır Olun, Yöneticiniz itiraz ederse, derhal isteklerinizi kabul etmeyebilir, İtirazları yönetmek ve onları ele almak için bir plan yapın, Online Eğitim İpuçları, Yöneticinizi ikna etme sürecinde uygulanabilecek çeşitli ipuçları vardır, Bu ipuçları, iş hedeflerinize ve öğrenme hedeflerinize uygun bir online eğitim programı bulmanıza ve üzerine başarılı bir şekilde çalışmanıza yardımcı olabilir, Mesai Saatinde Online Eğitim Almanın Önemi, Mesai saatinde online eğitim almanın kendi kişisel gelişiminizi hızlandıracak ve genel kariyer yaşamınıza büyük ölçüde katkı sağlayacak, Online eğitim, belirli bir uzmanlık alanında gelişmek veya yeni bir yetenek öğrenmek için mükemmel bir yol olabilir
işyerinde online eğitim online eğitim talep yazısı online eğitim almak işyerinde online eğitim alma yöntemleri
Resimdeki kadının uzun sarı saçları sırtına kadar uzanıyor. Önünde küçük bir logo bulunan beyaz bir tişört giyiyor. Yüzünde kendinden emin bir ifadeyle doğrudan kameraya bakıyor. Gözleri koyu kahverengi ve dudakları hafif bir gülümseme şeklinde kıvrılmış. Cildi pürüzsüz ve kremsi bir tonda ve yanaklarında pembe bir parlaklık var. Basit bir gümüş kolye ve bir çift küçük halka küpe takıyor. Kollarını önünde kavuşturmuş ve ellerini birbirine kenetlemiş. Beyaz duvarları ve mavi mobilyaları olan aydınlık ve havadar bir odada duruyor.
Gizem Solak
Blog Yazarı

Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden mezun olmuştur. Eğitim, kişisel gelişim ve kariyer tavsiyeleri üzerine blog içerikleri oluşturmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam mavi ve beyaz desenli bir sandalyede oturmuş, ellerini kalçalarına dayamış. Üzerinde desenli bir cebi olan açık mavi bir gömlek ve koyu renk bir kot pantolon var. Bakışları dosdoğru ileriye odaklanmış, ifadesi soğukkanlı. Arka planda bir adamın kolunun yakın çekimi ve içinde bulanık bir bitki görüntüsü olan bir saksı var. Genel olarak, sandalyede oturmuş, derin düşüncelere dalmış gibi görünen bir adamın resmi bu.
Online Eğitim

Online Eğitim Nedir?

16 Mart 2018
Bir kadın masada oturmuş, ellerini önündeki dizüstü bilgisayar ve kitabın üzerine koymuş. Beyaz bir bluz ve gözlük takmış, siyah saçlarını arkaya toplamış. Başını hafifçe eğmiş, dizüstü bilgisayarda bir şeyler yazıyor ya da daktilo ediyor gibi görünüyor. Yanındaki masada kahverengi kapaklı siyah bir kitap ve üzerinde siyah bir daire olan beyaz bir kulaklık vardır. Sol elinde, ucu dizüstü bilgisayarın kenarına dayalı bir kalem var. Fotoğrafın odağında kadın, dizüstü bilgisayarı ve yazdığı kitap var.
Online Eğitim

Türkiye'de Online Eğitim

07 Ağustos 2018
Bir kadın dizüstü bilgisayarına bakıyor, yüzü ekran tarafından aydınlatılmış. Elindeki işe konsantre olurken ağzı hafifçe açık. Sağ elinde kırmızı bir kahve fincanı tutmaktadır. Yüzü yakından çekildiğinde burnu ve ağzı ortaya çıkıyor, gözleri dikkatle dizüstü bilgisayara bakıyor. Yüzünü çerçeveleyen kısa saçları görünür. Elinin yakın çekiminde kahve fincanını tutan narin parmakları görülüyor. Eli dizüstü bilgisayara yakın, ekranın yanında konumlanmış. Genel olarak, kadın dizüstü bilgisayara odaklanmış ve onunla ilgileniyor.
Online Eğitim

Gitmedim Görmedim Online Eğitim Aldım

29 Ağustos 2018