AnasayfaBlogİş Hayatında Başarılı Olmanın Formülleri
Başarı

İş Hayatında Başarılı Olmanın Formülleri

19 Şubat 2019
Bir kadın kollarını havaya kaldırmış bir şekilde masada oturmaktadır. Gözleri kapalı ve üzerinde beyaz bir gömlek var. Önündeki masada bir dizüstü bilgisayar, bir kitap, bir fincan çay ve bir kalem var. Dizüstü bilgisayar ve kitap açık görünmektedir. Ayrıca bir kişinin kafasının bulanık bir yakın çekim görüntüsü de var. Arka planda bir klavye ve aynı alanda beyaz bir nesne görülüyor.
Başarılı Olma TeknikleriTekniklerin AçıklamasıFaydaları
Kendine Hedef KoymakHayatta ne yaparsanız yapın, ulaşmak için çabalayacağınız bir hedefinizin olması önemlidir.Amaçsızca dolaşmak yerine hedefiniz doğrultusunda ilerlersiniz.
İstekli OlmakBir işte başarıyı etkileyen temel faktörlerden biri de istektir.İstekli olduğunuzda, iş hayatında daha hızlı ilerlersiniz ve diğer çalışanlardan bir adım önde olursunuz.
SabretmekBüyük başarılar zaman alır, bu yüzden sabırlı olmak önemlidir.Sabırla her hedefinize doğru adım adım ilerlersiniz ve hedeflerinize ulaşma şansınızı arttırırsınız.
Stresten Uzak DurmakStres, iş kararlarınızı etkileyebilir ve sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir.Stresten uzak durmak sizi daha sağlıklı ve üretken kılar.
Sorumluluk Bilincine Sahip OlmakVerilen görevin zamanında ve belirlenen standartlarda tamamlanması sizin sorumluluğunuzdur.Sorumluluk sahibi olduğunuzda işvereniniz tarafından değer görürsünüz.
Kendine GüvenmekYeteneklerinize ve vizyonunuza güvenmelisiniz. Bu, insanların size daha fazla güvenmesini ve daha fazla sorumluluk vermesini sağlar.Özgüven, başarı merdivenlerini tırmanmanızı sağlar.
Kendini GeliştirmekKendinizi sürekli geliştirmek ve güçlü ve zayıf yönlerinizi bilerek onlara göre çalışmak önemlidir.Yönünüzü belirler ve hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olur.
Proaktif OlmakProaktif olmak ve inisiyatif almak, başarınızı etkileyen önemli faktörlerdendir.Proaktif olmak size iş hayatında bir adım önde olma avantajını sağlar.
Etkili Zaman YönetimiEğitim ve becerilerle sonuçları hızla dönüştürebilecek ve sorunları çözebilecek güçlü zaman yönetimi becerilerine ihtiyaç vardır.Daha verimli ve üretken bir iş hayatına yol açar.

kimi uzun zamandır iş hayatının içerisinde, kimi ise yeni bir adım atacak. tek amaç iş hayatında başarılı olmak. adından söz ettiren bunca başarılı insan varken şans etmenini bir kenara bırakıp bu insanların başarılı olmak için ne yaptıklarına bakacağız.

Her insanın kendine özgü çalışma ve iş yöntemi elbette ki vardır ama bazı şeyler evrensel düzen içerisinde olmazsa olmaz kurallara bağlıdır.

İş hayatında başarı her ne kadar göreceli bir kavram olsa da başarıya ulaşmak yolunda atılan adımlar benzerdir. Bahsedeceğimiz bu nüanslar sizi iş hayatında başarıya götüren anahtarlar olacaktır.

Başarılı Olmanın Formülleri Neler?

Kendine Hedef Koymak

Hayatta ne yaparsanız yapın, ulaşmak için çabalayacağınız bir hedefinizin olması önemlidir. Bir hedef olmadan, kaybolmak ve hayat boyunca amaçsızca merak etmek kolaydır. Ancak, kendinize bir hedef belirler ve bu hedef doğrultusunda sürekli çalışırsanız, aklınıza koyduğunuz her şeyi başarabileceğinizi göreceksiniz.

Kendinizi geliştirmek için çalışabilmeniz için kendi güçlü ve zayıf yönlerinizin farkında olmanız önemlidir. Yönü belirsiz bir gemiye hiçbir rüzgarın yardım edemeyeceği sözünü benimseyin; aklınızda her zaman net bir hedef olsun ve rotadan sapmayın. Odaklanır ve çok çalışırsanız, hayatta istediğiniz her şeyi başarabilirsiniz.

İstekli Olmak

Bir işte başarıyı etkileyen temel faktörlerden biri de hiç kuşkusuz istektir. Bir şeyi ne kadar çok isterseniz, onu o kadar çabuk elde edersiniz. İş hayatında işinize duyduğunuz istek sizi diğer çalışanlardan bir adım önde tutar. Kariyerinizde zirveye ulaşmak için güçlü bir arzunuz varsa, kalabalığın arasından sıyrılmak için ekstra çaba sarf edersiniz.



Becerilerinizi geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek için çok çalışacaksınız. Proaktif olacak ve inisiyatif alacaksınız. Başarıya odaklanacaksınız. Öte yandan, işiniz için güçlü bir arzu duymuyorsanız, muhtemelen ilerleyecek ve ilerlemek için gereken ekstra çabayı göstermeyeceksiniz. Dolayısıyla, kariyerinizde başarılı olmak istiyorsanız, bunun için güçlü bir isteğe sahip olduğunuzdan emin olun. Ancak o zaman hedeflerinize ulaşmayı umabilirsiniz.

Sabretmek

Hayatta istediğiniz her şeyi beklemek söz konusu olduğunda sabır kesinlikle bir erdemdir. Her şeyin bir anda gerçekleşmediğini ve büyük şeyler başarmanın zaman aldığını unutmamak önemlidir. Dedikleri gibi, Roma bir günde inşa edilmedi! Başarılı olmak için araştırmanızı yapmanız ve istediğiniz alan veya işin tüm yönleri hakkında bilgi sahibi olmanız çok önemlidir. Bu bilgiye sahip olduğunuzda, hedefinize doğru küçük adımlar atmaya başlayabilirsiniz. Her adımda hedefinize biraz daha yaklaşacaksınız. Zirveye ulaşmak istiyorsanız sabır ve bağlılık göstermek temel niteliklerdir. Biraz sıkı çalışma ve çok sabırla her şey mümkündür!

Stresten Uzak Durmak

Stres, iş dünyasında nispeten yeni bir olgudur. Geçmişte insanlar genellikle daha az saat çalışır ve iş dışında rahatlamak ve hayattan zevk almak için daha fazla fırsata sahip olurlardı. Ancak günümüzde insanlar daha uzun saatler çalışmakta ve daha az boş zamana sahip olmaktadır. İşle ilgili stresteki bu artış, kalp hastalığı, anksiyete ve depresyon gibi bir dizi olumsuz sağlık sonucuyla ilişkilendirilmiştir. Stres aynı zamanda zayıf karar verme ve konsantrasyon güçlüğüne de yol açabilir.

Sonuç olarak, daha sağlıklı bir çalışma ortamı yaratmak için stresle başa çıkmanın yollarını bulmak önemlidir. Egzersiz, rahatlama teknikleri ve zaman yönetimi gibi çeşitli etkili başa çıkma stratejileri vardır. Stresi azaltmaya yönelik adımlar atarak sağlığınızı ve refahınızı iyileştirebilir ve daha üretken bir işyeri yaratabilirsiniz.

İlgili eğitim: Etkili Zaman Yönetimi Eğitimi

Sorumluluk Bilincine Sahip Olmak

Sorumluluk sahibi olmak, başarılı bir çalışan olmanın en önemli unsurlarından biridir. Size bir görev verildiğinde, bu görevin zamanında tamamlandığını ve belirlenen standartları karşıladığını görmek sizin sorumluluğunuzdur. Bu, işvereninize işe saygı duyduğunuzu ve işin doğru yapılması için ne gerekiyorsa yapmaya istekli olduğunuzu gösterir.

İşverenler çalışanlarının sorumluluk sahibi olmalarını isterler çünkü işi yapacak ve işin kolayına kaçmayacak kişilerin bu tür kişiler olduğunu bilirler. Sorumluluk sahibi bir çalışan, doğru olanı yapacağına güven duyulan kişidir ve bu da işverenlerin ekiplerinde olmasını istedikleri çalışan tipidir.

Kendine Güvenmek

Herhangi bir alanda başarı elde etmek özgüvenle başlar. Yeteneklerinize inanır ve vizyonunuza güvenirseniz, başkaları da bunu fark edecektir. Size daha fazla sorumluluk vererek güvenmeye başlayacaklar ve siz de başarı merdivenlerini yavaş yavaş tırmanmaya başlayacaksınız.

Elbette özgüven tek başına başarıyı garantilemek için yeterli değildir. Ancak, hedeflerine ulaşmak isteyen herkes için vazgeçilmez bir niteliktir. Sıkı çalışma ve özveri ile herkes zorlukların üstesinden gelebilir ve hayallerine ulaşabilir. Bu yüzden kendinize inanın ve hayallerinizden asla vazgeçmeyin. Biraz da şansla, ne kadar ileri gidebileceğinizi görerek kendinizi şaşırtabilirsiniz.

İletişim Kurmak

Etkili iletişim kurma becerisi, kişisel ve profesyonel yaşamınızda sahip olabileceğiniz en önemli becerilerden biridir. Kendinizi net ve özgüvenli bir şekilde ifade edebildiğinizde, hem kariyerinizde hem de sosyal yaşamınızda kapıların size açıldığını göreceksiniz.

İyi iletişim sadece iyi konuşabilmekten daha fazlasını içerir; aynı zamanda aktif dinlemeyi, sözel olmayan ipuçlarının farkında olmayı ve dinleyicilerinizin ihtiyaçlarını anlamayı da içerir. İletişim becerilerinizi geliştirerek, hayatın önünüze çıkardığı her şeyle başa çıkmak için daha donanımlı olacaksınız.

Rekabet Sağlamak Neden Önemli?

Rekabet içinde olmak zorlu bir süreç olsa da çalışma azmini canlı tutan bir olgudur. İş hayatınızda rekabet ettiğiniz bir çalışma arkadaşınız varsa bu sizin çalışma tutkunuzu canlandıracak ve her zaman daha iyisini yapma isteği yaratacaktır. Hırslarınıza yenik düşmeden yapacağınız tatlı rekabet sizi her zaman daha iyi bir çalışana götürecektir.

Ancak işyerinde rekabet ve işbirliği arasında sağlıklı bir denge kurmak önemlidir. Çok fazla rekabet, arkadan bıçaklama ve ofis politikaları gibi olumsuz davranışlara yol açabilir. Öte yandan, rekabet eksikliği durgunluğa ve rehavete yol açabilir. Nihayetinde önemli olan, siz ve ekibiniz için işe yarayan rekabet ve işbirliğinin doğru karışımını bulmaktır.

Merak Duymak

Hangi alanda olursa olsun, öğrenmeye ve yeni bilgileri araştırmaya devam etmek önemlidir. İşinizle ilgili bilinmesi gereken her şeyi bildiğinizden emin olsanız bile, her zaman öğrenilecek yeni şeyler vardır. Dünya sürekli değişiyor ve her zaman yeni araştırmalar ve keşifler yapılıyor. Meraklı kalarak ve yeni bilgileri araştırarak rekabetinizde bir adım önde olabilirsiniz.

Ayrıca, öğrenerek kendinize ve geleceğinize yatırım yaparak kendinizi başarıya hazırlayabilirsiniz. Günümüzün sürekli değişen dünyasında, öğrenmeye ve büyümeye devam edenler başarılı olanlar olacaktır. Bu nedenle, başarılı olmak istiyorsanız, öğrenmeyi asla bırakmadığınızdan emin olun.

Çok Çalışmak

Günümüz iş dünyasında iyi, prestijli bir iş bulmak oldukça güç. O işi bulduktan sonra devamını sağlayabilmek en önemlisi. Çalışmadan bir yerlere gelmek ne mümkün. Bulunduğunuz işe özverili olursanız ancak hak ettiğiniz yere ulaşabilirsiniz. Bunun için de çok çalışmalı, emek sarf etmelisiniz.

İş hayatında başarılı olan tüm isimler çok çalışan, sabreden, azmeden, kendine hep daha yüksekte bir hedef belirleyen, hedefine her ulaştığında da kendine güvenip işine dört elle sarılan insanlardır.

Sizde kendinizi; yaptığınız iş her ne olursa olsun oraya ait hisseder, etrafınızdaki insanlara yaptığınız tüm işlerde iyi intibah bırakır, sorumluluk sahibi olur ve çok çalışırsanız o işin en iyisi olursunuz. İş hayatında daha da yükseklere çıkmanız dileğiyle..

Kendine Hedef Koymak, Hayatta ne yaparsanız yapın, ulaşmak için çabalayacağınız bir hedefinizin olması önemlidir, Amaçsızca dolaşmak yerine hedefiniz doğrultusunda ilerlersiniz, İstekli Olmak, Bir işte başarıyı etkileyen temel faktörlerden biri de istektir, İstekli olduğunuzda, iş hayatında daha hızlı ilerlersiniz ve diğer çalışanlardan bir adım önde olursunuz, Sabretmek, Büyük başarılar zaman alır, bu yüzden sabırlı olmak önemlidir, Sabırla her hedefinize doğru adım adım ilerlersiniz ve hedeflerinize ulaşma şansınızı arttırırsınız, Stresten Uzak Durmak, Stres, iş kararlarınızı etkileyebilir ve sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir, Stresten uzak durmak sizi daha sağlıklı ve üretken kılar , Sorumluluk Bilincine Sahip Olmak, Verilen görevin zamanında ve belirlenen standartlarda tamamlanması sizin sorumluluğunuzdur, Sorumluluk sahibi olduğunuzda işvereniniz tarafından değer görürsünüz, Kendine Güvenmek, Yeteneklerinize ve vizyonunuza güvenmelisiniz Bu, insanların size daha fazla güvenmesini ve daha fazla sorumluluk vermesini sağlar, Özgüven, başarı merdivenlerini tırmanmanızı sağlar, Kendini Geliştirmek, Kendinizi sürekli geliştirmek ve güçlü ve zayıf yönlerinizi bilerek onlara göre çalışmak önemlidir, Yönünüzü belirler ve hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olur, Proaktif Olmak, Proaktif olmak ve inisiyatif almak, başarınızı etkileyen önemli faktörlerdendir, Proaktif olmak size iş hayatında bir adım önde olma avantajını sağlar, Etkili Zaman Yönetimi, Eğitim ve becerilerle sonuçları hızla dönüştürebilecek ve sorunları çözebilecek güçlü zaman yönetimi becerilerine ihtiyaç vardır, Daha verimli ve üretken bir iş hayatına yol açar
iş hayatında başarılı olmanın formülü iş hayatında başarı stres yönetimi
Uzun, dalgalı kahverengi saçları olan genç ve güzel bir kadın ışıl ışıl gülümsüyor. Gözleri ışıl ışıl ve dudakları neşeli bir ifadeyle yukarı kalkık. Başını hafifçe yana eğmiş bir şekilde duruyor, uzun saçları yüzünün iki yanına dökülüyor. Yanakları hafifçe kızarmış ve burnunun ucu hafifçe yukarı kalkık. Mutlu ve çevresinden memnun görünüyor. Açık mavi bir bluz giymiş ve arka planda birkaç ağacın olduğu çimenlik bir alanda duruyor.
Name Özen Kart
Blog Yazarı

Pamukkale Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkileri bölümünden mezun olmuştur. İstanbul İşletme Enstitüsü Blog'da  İnsan Kaynakları,  mülakat gibi konularda yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.