AnasayfaBlogİnsan Kaynakları Nedir? Görevleri Nelerdir?
İnsan Kaynakları Yönetimi

İnsan Kaynakları Nedir? Görevleri Nelerdir?

01 Şubat 2018
Bir grup insan gülümsüyor ve kahkaha atıyor. Görüntünün odağında kameraya bakan ve yüzünde kocaman bir sırıtış olan bir kadın var. Kadının arkasında bir grup insan toplanmış, onlar da gülümsüyor ve gülüyor. Görüntünün sol tarafında takım elbiseli bir adam gülümsüyor ve yana doğru bakıyor. Sağda, gülümseyen başka bir adamın bulanık bir görüntüsü var. Ön planda bir kişinin saçının yakın çekimi görülüyor. Görüntüdeki tüm insanlar eğleniyor ve harika vakit geçiriyor gibi görünüyor.
Konu BaşlığıAçıklamaÖnem
İnsan Kaynakları NedirÜrün ve hizmetten ziyade çalışanlarına yatırım yapan firmaların oluşturduğu departmandır.Kurumların en verimli çalışanlara sahip olmasını ve onları koruyabilmesini sağlar.
İşe AlımEn uygun adayları bulma ve işe alma sürecidir.Firmanın verimliliğini ve başarısını en üst düzeye çıkarabilir.
Çalışanların GelişimiÇalışanların becerilerini geliştirme ve kendi alanlarında uzmanlaşmalarını sağlama sürecidir.Çalışanların motive olmalarını sağlar ve iş verimliliğini artırır.
Çalışanların MotivasyonuÇalışanların iş yerine bağlılıklarını ve verimliliklerini artırma sürecidir.Çalışan memnuniyetini artırır ve işten ayrılma oranını düşürür.
Maaş ve Yan HaklarÇalışanların hak ettiği maaş ve yan hakları belirleme sürecidir.Çalışanların iş yerine sadık kalmasını sağlar ve performanslarını artırır.
İşe AdaptasyonYeni işe başlayan çalışanları iş yerine ve iş süreçlerine alıştırma sürecidir.Çalışanların işe hızlı ve verimli bir şekilde başlamasını sağlar.
Çalışma OrtamıÇalışanların rahat, güvenli ve verimli bir şekilde çalışabilecekleri bir ortamı sağlama görevidir.Çalışanların sağlığını korur ve verimliliğini artırır.
Liderlik ve YönetimÇalışanları yönetirken doğru liderlik tekniklerini kullanma gerekliliğidir.Çalışanların iş yerine bağlılıklarını ve ekip içinde uyumu artırır.
Çalışan İlişkileriÇalışanlar arasında olumlu bir ilişki kurulması ve sürdürülmesinin sağlanmasıdır.Daha sağlıklı bir çalışma ortamı yaratır ve çalışan memnuniyetini artırır.
Performans YönetimiÇalışanların performanslarını takip etme ve değerlendirme sürecidir.Çalışanların gelişimlerini izler, firma hedeflerine ulaşmada yardımcı olur.

Günümüzde gerek haberlerden gerekse de iş çevrelerinden insan kaynaklarının ne denli önemli olduğunu duymayan kalmamıştır sanırım. Özellikle ürün ve hizmetten çok insana yapılan yatırımın daha da önemli olduğu küreselleşme sürecinde tüm firmaların dillerinden düşmemekte ve bu anlamda insan kaynakları daha da fazla öne çıkmaktadır.  Peki, bu dillerden düşmeyen ve bunca önem verilen insan kaynakları nedir? Bundan bahsedelim.

İnsan Kaynakları Nedir?

Sorunun cevabının verilebilmesi için ürün ve hizmet üreten firma ya da daha genel bir ifadeyle işletmelerin organizasyon yapısının bilinmesi gereklidir. Bilindiği gibi isletmeler bir mal ve hizmeti üretebilmek, pazarlayabilmek ve de o yapının organizasyonu için çeşitli birimlerden oluşmaktadır. İşte bu birimlerden bir tanesi de insan kaynakları departmanı olup aslında tüm bölümleri ilgilendiren ve bu bölümlerde yer alan personelin organizasyonunu sağlayan bir birimdir.

Bu bağlamda İnsan Kaynakları Nedir sorusunu tanımlarsak, kısaca bir örgütte yani işletmede gereken insan kaynağının sağlanması ki buna işe alım süreçleri de dahildir, bu kaynağın eksikliklerinin giderilmesi için yeri geldiğinde eğitimi, organizasyondaki yerinin ve görevlerinin planlanması, örgütlenmesi ve yönetilmesi için politikaların belirlenmesi görevini üstlenen çok yönlü bir disiplindir.

Her ne kadar insan kaynakları nedir sorusuna birçok kişi firmalarda işe alma işini yapan birimdir gözüyle baksa da aslında insan kaynakları yönetimi bu görevinin yanında firma içinde insan kaynağının yönetilmesi, organize edilmesi, iş süreçlerinin yönetilmesi gibi görevleri de üstlenmektedir.

İnsan Kaynakları Görevleri Nelerdir?

İnsan Kaynakları uzmanları sosyal platformlardan (Linkedin) iş ve kariyer sitelerinden işçi taraması yapar ve işe yerleştirir. İnsan kaynakları dediğimizde aklımıza ilk gelen ve en belirgin görevlerden birisi budur. Ayrıca çalışan ilişkileri, bordrolama ve özlük işleri, performans değerlendirme ve eğitim gibi görevleri de vardır. İnsan Kaynakları yöneticileri şirketin hedefleri doğrultusunda işe alım planlaması gibi insan kaynaklarını ilgilendiren planlamalar yaparak şirketin misyon ve vizyonuna uygun faaliyetler yürütür. Bilmemiz gereken en önemli husus insan kaynakları uzmanları yalnızca işe alım yapmaz, bununla birlikte insan kaynaklarının gelişen işletme bilimi ve değişen iş süreçlerine uygun görevleri vardır.

Bir insan kaynakları uzmanının ortalama günlük işleri şunlardır:

  • Çalışanların ya da işe alınacak personelin iş tanımlarını belirlemek için ilgili departman yöneticileriyle ya da daha küçük işletmelerde işverenle görüşmeler yapmak,

  • İş başvurusu yapan adayların eğitim durumlarını, deneyimlerini ve diğer özelliklerini incelemek,

  • İşe alınacak kişilerin referans kontrollerini ve referans aramalarını gerçekleştirmek,

  • İşe alınacak kişileri ya da başvurusu red edilen adayları gerçekleştirilen işe alım sürecinden sonra bilgilendirmek,

  • Raporlama yapmak.



İnsan Kaynakları Yöneticisinin Görevleri Nelerdir ?

  • Şirketin hedeflerine yönelik planlama yapmak ve iş gücünü iyileştirici çalışmalar yürütmek,

  • Şirketin üst, orta, alt yönetimiyle çalışanlar arasında köprü vazifesi görerek aralarından problemleri çözmek, gerektiğinde ara buluculuk yapmak,

  • Şirketin istihdam politikasını evrensel ilkelere ve o ülkenin iş kanunlarına paralel ilerlemesi için düzenlemeler yapmak,

  • Mobbing gibi şirket içi psikolojik tacizin önlenmesi için eğitim ve etkinlikler düzenlemek ve yöneticileri bu konuda bilgilendirmek,

  • İşe alma ve işten çıkarma süreçlerini denetlemek, onay vermek ve gerektiğinde ret etmek,

  • Şirketin disiplin cezaları ve disiplin prosedürlerinin doğru şekilde işlemesini sağlamak.

Sizce insan kaynakları nedir? Aşağıda yorumlarını bekliyorum.

İnsan Kaynakları Nedir, Ürün ve hizmetten ziyade çalışanlarına yatırım yapan firmaların oluşturduğu departmandır, Kurumların en verimli çalışanlara sahip olmasını ve onları koruyabilmesini sağlar, İşe Alım, En uygun adayları bulma ve işe alma sürecidir, Firmanın verimliliğini ve başarısını en üst düzeye çıkarabilir, Çalışanların Gelişimi, Çalışanların becerilerini geliştirme ve kendi alanlarında uzmanlaşmalarını sağlama sürecidir, Çalışanların motive olmalarını sağlar ve iş verimliliğini artırır, Çalışanların Motivasyonu, Çalışanların iş yerine bağlılıklarını ve verimliliklerini artırma sürecidir, Çalışan memnuniyetini artırır ve işten ayrılma oranını düşürür, Maaş ve Yan Haklar, Çalışanların hak ettiği maaş ve yan hakları belirleme sürecidir, Çalışanların iş yerine sadık kalmasını sağlar ve performanslarını artırır, İşe Adaptasyon, Yeni işe başlayan çalışanları iş yerine ve iş süreçlerine alıştırma sürecidir, Çalışanların işe hızlı ve verimli bir şekilde başlamasını sağlar, Çalışma Ortamı, Çalışanların rahat, güvenli ve verimli bir şekilde çalışabilecekleri bir ortamı sağlama görevidir, Çalışanların sağlığını korur ve verimliliğini artırır, Liderlik ve Yönetim, Çalışanları yönetirken doğru liderlik tekniklerini kullanma gerekliliğidir, Çalışanların iş yerine bağlılıklarını ve ekip içinde uyumu artırır, Çalışan İlişkileri, Çalışanlar arasında olumlu bir ilişki kurulması ve sürdürülmesinin sağlanmasıdır, Daha sağlıklı bir çalışma ortamı yaratır ve çalışan memnuniyetini artırır, Performans Yönetimi, Çalışanların performanslarını takip etme ve değerlendirme sürecidir, Çalışanların gelişimlerini izler, firma hedeflerine ulaşmada yardımcı olur
İnsan Kaynakları Nedir? Görevleri Nelerdir?insan kaynakları departmanı insan kaynakları nedir insan kaynakları yönetimi
Bu, yüzünde parlak bir gülümseme olan genç bir kadının fotoğrafı. Neşe ve mutluluk ifadesiyle doğrudan kameraya bakıyor. Saçları altın sarısı kahverengi ve yüzünden geriye doğru toplanmış. Gözleri koyu kahverengi ve yanakları pembe. Dudakları beyaz dişlerini gösteren mükemmel bir gülümseme şeklinde kıvrılmış. Açık pembe bir gömlek giyiyor ve kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş. Yirmili yaşlarının ortasında görünüyor ve hayat ve enerji dolu. Gülümsemesi iyimserlik ve sıcaklık yayıyor. Arka plan bulanık ve odak dışı, bu da kadını görüntünün odak noktası haline getiriyor. Bu fotoğraf saf bir neşe anını yakalıyor ve ona bakan herkesi gülümsetecek.
Zeynep Karadağ
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsü'nün blog bölümüne içerik üreten genç bir profesyoneldir. İş hayatı, başarı, kariyer planlaması gibi çeşitli konularda makaleler yazmaktadır. Ayrıca, uzman tavsiyesi vererek kişilere özgeçmişleri konusunda da yardımcı olmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.