AnasayfaBlogİngilizce Öğrenmeniz İçin 6 Sebep
Kişisel Gelişim

İngilizce Öğrenmeniz İçin 6 Sebep

14 Ocak 2019
Siyah kafa bantlı beyaz kulaklık takan ve elinde mavi bir kitap tutan bir kadın. Gözleri kitaba odaklanmış, dikkatle bakıyor. Beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymiş ve saçlarını topuz yapmış. Duruşu rahat ve kendinden emin; kollarını kitabın üzerine dayamış ve ayaklarını yere sağlamca basmış. Bulunduğu ortamdan memnun ve rahat görünüyor. Yüz hatları yumuşak ve davetkâr, yüzüne nazik bir gülümseme yayılmış. Tüm sahne sakin ve huzurlu, tek ses kulaklığının hafif uğultusu.
Reasons for Learning EnglishImportanceAdditional Information
Job OpportunitiesHighEnglish opens up new job opportunities because it is one criterion that many employers look for. Language skills can set you apart in this highly competitive era.
EducationCriticalTo get accepted in some of the world's best universities, proficiency in English is mandatory. In some cases, your salary can even be higher if you know English.
Research PurposesEssentialFindings, theories, and research papers are often published in English. Hence, to keep up with the latest research, understanding English may be necessary.
Career AdvancementNecessaryFor career advancement and status improvement, learning English will be beneficial.
Living or Travelling AbroadAdvantageousSince English is spoken in many countries, knowing the language can provide countless benefits while travelling or living in a foreign country.
Postgraduate StudiesVitalMany Master's and PhD programs in different countries require a certain level of English proficiency.
International CommunicationHighAs English is a global language, it can facilitate communication with people all over the world.
Business TransactionsSignificantMany global businesses conduct their transactions in English.
Cultural UnderstandingBeneficialKnowledge of English can provide a deeper understanding of cultures that predominantly use this language.
Personal EnrichmentConsiderableLearning a new language such as English can broaden one's horizons and provide personal enrichment.

Hepimiz İngilizce'nin çok önemli olduğunu biliyoruz. Hani okullarda hocalar der ya "İngilizce ilerde çok işinize yarayacak" diye. Gerçekten de öyle. Eğer ilkokul ya da lise okuyorsanız bunun farkında olmayabilirsiniz. Çünkü bunun ne kadar önemli olduğunu yaşayarak daha iyi anlarsınız.

İngilizce'nin ne kadar önemli olduğu tartışmasız kabul edilir bir hale gelmiştir. İş hayatı, sosyal hayat, kariyer için önemi herkes tarafından bilinmektedir. Bunlar dışında İngilizce'nin bir dünya dili olması, Yabancı ülkelerde Çince'den sonra en çok konuşulan dil olması bile bize ne kadar önemli olduğunu gösterir.

Bir iş ilanında bile aranan en önemli kriterlerden birinin İngilizce olduğunu hepimiz biliyoruz. Yine iş görüşmelerinde İngilizce bilenlerin daha önde olduğu bir gerçektir.

Neden İngilizce Öğrenmelisiniz?

İngilizce size yeni iş kapıları açar. Birçok işverenin aradığı kriterlerin basında İngilizce gelir. Rekabet ortamının arttığı ve herkesin kendini geliştirdiği bu çağda diğer insanların önüne geçmek için İngilizce öğrenmek şart. Artık iş başvurularında "İngilizce biliyor musunuz?" diye bir soru yöneltmiyorlar. "İngilizceniz ne düzeyde, İngilizce dışında hangi dilleri biliyorsunuz?" şeklinde sorular yöneltiliyor. Yani anlayacağınız İngilizce bilmemek bir eksiklik olarak görülüyor bu da kariyer için yabancı bilmenin önemi konusuna vurgu yapıyor.

İyi Bir Eğitim almak istiyorsanız İngilizce Bilmek Şart

Dünyanın en iyi üniversitelerinde kim okumak istemez ki? Bu saygın üniversitelere kabul edilebilmeniz için İngilizce bilme şartı koşarlar. Öyle ki bazı durumlarda İngilizce bildiğiniz için maaşınızın daha fazla olduğu durumlar da olabiliyor.

Türkiye'de okuduğunuz üniversitelerde bile eğitim hayatınız boyunca İngilizce size lazım olacaktır. Kendimden örnek vermem gerekirse üniversitede verilen ödevler için makale araştırmam gerekiyor. Ancak ödevimle ilgili makaleyi veya resimleri Türkçe olarak aradığım zaman çok kısıtlı bilgiler veya resimler bulabiliyorum. O yüzden araştırmalarımı İngilizce olarak yapıyorum. Ödevi de İngilizce sunamayacağım için bir de makaleyi Türkçe'ye çeviriyorum. Yani İngilizce her yerde lazım.

Kariyer Yapmak İstiyorsanız İngilizce Bilmeniz Gerekiyor

Artık ülkemizde birçok ülkede yüksek lisans programları açıldı. Çünkü rağbet arttı. Yüksek lisans yapabilmeniz içinde Yabancı Dil Sınavı'na (YDS) girmeniz gerekiyor. Kariyer yapmak ve statü atlatmak istiyorsanız İngilizce öğrenmek size yardımcı olacaktır.

Yabancı Bir Ülkede Yaşamak ya da Yabancı Bir Ülkeye Seyahat Planlıyorsanız

İngilizce birçok ülkede konuşulan ve öne çıkan bir dil olduğu için İngilizce bilmek gideceğiniz birçok yerde size avantajlar sağlayacaktır. En basitinden bir restoran ya da bir otele gittiğinizde görevlilerle anlaşabilmenizi sağlar.
Yine yabancı ülkelere gittiğiniz zaman İngilizce sayesinde onların kültürünü daha iyi öğrenebilirsiniz. Bu da sizin için bir mutluluk kaynağı olacaktır.

Birçok Film, Makale ve Şarkı İngilizce

Makale, Roman veya bir şiir kitabını orijinal diliyle okumak ne kadar güzel. İngilizce şarkılar hepimiz dinleriz. Ve şarkı sözlerinin anlamını da bilmek isteriz. hatta bazı insanlar İngilizcesini geliştirmek için müzik dinlerler. Bir de filmler var tabi. Çoğumuz Hollywood filmlerinin hayranıyızdır. Bu filmleri aktörlerin kendi diliyle izlemek ve daha iyi anlayabilmek için İngilizce şart.

Yabancı Dil Öğrenmek Hafızamıza Nasıl Katkı Sağlar?

Sağlıkçı biri olarak gördüğüm derslerden ve araştırmalarımdan şunu söyleyebilirim ki alzheimer ve demansın görülme oranı gittikçe artıyor. İngilizce öğrenerek hafızanızı geliştirebilir, dikkatinizi arttırabilirsiniz. Ayrıca yabancı dil öğrenmenin zeka gelişimi üzerine çok önemli katkıları olduğu yine yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Nereden İngilizce Eğitim Alabilirim?

İngilizce öğrenmek için imkanlarınız olmayabilir. Ama fırsat eşitliği sağlayan online eğitimler almanız sizin için çok iyi olacaktır. Size bu konuda önerim, İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından verilen online İngilizce eğitimler olacaktır. Özellikle hocaların kelimeleri telaffuzuna dikkat edin.

Job Opportunities, High, English opens up new job opportunities because it is one criterion that many employers look for Language skills can set you apart in this highly competitive era, Education, Critical, To get accepted in some of the world's best universities, proficiency in English is mandatory In some cases, your salary can even be higher if you know English, Research Purposes, Essential, Findings, theories, and research papers are often published in English Hence, to keep up with the latest research, understanding English may be necessary, Career Advancement, Necessary, For career advancement and status improvement, learning English will be beneficial, Living or Travelling Abroad, Advantageous, Since English is spoken in many countries, knowing the language can provide countless benefits while travelling or living in a foreign country, Postgraduate Studies, Vital, Many Master's and PhD programs in different countries require a certain level of English proficiency, International Communication, High, As English is a global language, it can facilitate communication with people all over the world, Business Transactions, Significant, Many global businesses conduct their transactions in English, Cultural Understanding, Beneficial, Knowledge of English can provide a deeper understanding of cultures that predominantly use this language, Personal Enrichment, Considerable, Learning a new language such as English can broaden one's horizons and provide personal enrichment
ingilizce eğitim kariyer kişisel gelişim online eğitim
Rüya Naz
Rüya Naz
Blog Yazarı

Bitlis Eren Üniversitesi Hemşirelik Bölümü mezunudur. İstanbul İşletme Enstitüsünden aldığı birçok sertifikası bulunmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.