AnasayfaBlogİngilizce Öğrenmek İçin En İyi Film Önerileri
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenmek İçin En İyi Film Önerileri

24 Şubat 2020
Resimde bir erkek ve bir kadın kameraya poz verirken görülüyor, erkek kadının arkasında duruyor. Kadın ellerini göğsünün önünde kavuşturmuş ve kameraya gülümserken, erkek ellerini iki yana açmış ve hoş bir ifadeyle kadına bakıyor. Her ikisi de gündelik kıyafetler giymektedir; kadının üzerinde beyaz bir tişört ve mavi bir kot pantolon, erkeğin üzerinde ise siyah bir gömlek ve lacivert bir kot pantolon vardır. Arkalarında renkli bir arka plana ve geometrik bir desene sahip bir poster var. Ortam iyi aydınlatılmış, yandan bir miktar güneş ışığı geliyor. Genel olarak, resim iki kişi arasındaki samimi ve sevgi dolu bir anı tasvir ediyor.
Film AdıAçıklamaDil Öğrenim Faydası
Twilight (Alacakaranlık)Genç kuşağa hitap eden bir film. Günlük konuşmalar ve Amerikan aksanı ön planda.Günlük Amerikan İngilizcesi ve Amerikan aksanının öğrenilmesine yardımcı olur.
The Social Network (Sosyal Ağ)Facebook’un nasıl icat edildiğini anlatan bir film.Sosyal medya terimlerini ve teknolojik dil becerilerini geliştirebilir.
Forrest GumpTom Hanks'in oynadığı bir film. Yavaş ve akıcı bir konuşma dili ile aktarılıyor.Yavaş ve net konuşma dili ile dil becerilerinin geliştirilmesini sağlar.
The Hunger Games (Açlık Oyunları)Futuristik bir ülkede geçen aksiyon dolu bir film.Akıcı Kuzey Amerika aksanı ile anlamayı ve aksanı öğrenmeyi kolaylaştırır.
The Hangover (Felekten Bir Gece)Dört arkadaşın Las Vegas'ta yaşadığı komik olayları anlatan bir film.Günlük konuşma dili ve Amerikan İngilizcesi pratik yapmaya yardımcı olur.
Green Mile (Yeşil Yol)Stephen King romanından uyarlanmış bir film. Aksan çeşitliliği dikkat çekiyor.Farklı İngilizce aksanlarıyla pratik yapma imkanı sağlar.
Finding Nemo (Kayıp Balık Nemo)Deniz canlılarının adlarını öğrenme ve İngilizce eğitimi aynı anda sunan bir animasyon filmi.Basit ve anlaşılır bir İngilizce ile dil becerilerinin geliştirilmesine yardımcı olur.
TitanicDünyaca ünlü bir aşk hikayesini anlatan film.Tarihsel söylemleri anlamak ve İngilizce aşk söylemlerini öğrenmek açısından oldukça faydalıdır.

İngilizce öğrenmek zor ve uzun bir yolculuktur. Bu yolculuğu en keyifli ve eğlenceli bir şekilde tamamlamak senin elinde. Film izleyerek İngilizce öğrenmek eğlenceli bir yöntem. İlk başta kulağa saçma geldiğini biliyorum. ‘’Tabi tabi madem öyle İngilizce öğrenmek için bir sürü kurslar, okullar ve öğretmenler neden var?’’ dediğini duyar gibiyim. İngilizce eğitimi tabi ki almalısınız. film izlemek ingilizce eğitiminizi destekler. film izlerken ingilizce öğrenmenin hem keyifli, hem de hafızanızda uzun süre yer ettiğini görünce inanamayacaksınız. ingilizceyi öğrenmek, ingilizceyi geliştirmek keyifli ve eğlenceli bir süreçte gerçekleşirse kalıcı olur. bu süreçte dil öğrenmenin yanı sıra farklı kültürler de öğrenirsiniz. İngilizce konuşma kursu görevi gören filmleri izleyerek konuşma tarzlarını öğrenebilirsiniz. Sizler için seçtiğimiz film önerilerine göz atabilirsiniz. Haydi sizde hemen filmlerden birini seçip İngilizce öğrenmeye başlayın.

  •  Twilight (Alacakaranlık)   

  •  The Social Network (Sosyal Ağ)

  •  Forrest Gump

  •  The Hangover (Felekten Bir Gece)

  •  The Hunger Games (Açlık Oyunları) 

  •  Green Mile (Yeşil Yol) 

  •  Finding Nemo (Kayıp Balık Nemo) 

  •  Titanic

İngilizce Film Önerileri

Film izleyerek İngilizceyi geliştirmek, İngilizce öğrenme teknikleri arasındadır. İngilizceyi geliştirmek için faydalı ve İngilizcenizin daha akıcı olmasını sağlayacak yukarıda bahsettiğimiz film önerilerine birlikte göz atalım.

Twilight (Alacakaranlık)

Bella Swan adındaki genç kız, yaşıtlarından farklı olduğunu düşünmektedir. Onlar gibi havalı kızlardan olmamıştır. Bella Washington’da küçük bir kasabada babasıyla birlikte yaşamaktadır. Bu sıkıcı kasabada Bella, Edward Cullen adında gizemli yakışıklı bir adamla tanışır. Edward yakışıklıdır, zekidir ve esprilidir. Herkesten oldukça farklıdır çünkü kendisi bir vampirdir.1918’den beri hiç yaşlanmamıştır. Bella ve Edward’ın aşk hikayesi ile film devam eder. İngilizce öğrenmenize katkısı olacak harika bir seçenek. Genç kuşağa hitap eden bu filmde İngilizce günlük konuşmalar  kullanılıyor. Amerikan aksanıyla, net ve açık bir dil kullanılmış.

The Social Network (Sosyal Ağ)

Facebook’un nasıl icat edildiğini anlatan bir film. Harvard öğrencisi asosyal Mark Zuckerberg başkalarıyla iletişime geçmek için bir devrim yapmak istiyor. Mark tesadüfen şöhret oluyor. Marc maddi açıdan her şeye sahip ancak çok az dostu var. Film Facebook sosyal ağının ilk yaratıcısının Mark olup olmadığını sorguluyor. Eğlenceli ve takibi kolay bir film. Sık sık sosyal medya terimleri kullanılıyor. Akıcı ve anlaşılır bir dilde keyif alarak seyredeceksiniz.

Forrest Gump

Forrest Gump (Tom Hanks) çocukken bacaklarıyla sorunu olan ve metal destek takmak zorunda kalan üzücü hikaye ile başlıyor. Diğer çocukların kötü davranışlarıyla zor bir çocukluk geçiriyor. Gençliğinde Jenny ‘ye aşık olur. Bir gün zorba çocuklardan kaçarken bacak desteği kırılır. Ancak Forrest çok hızlı koştuğunu fark eder. Bu ona üniversite bursu kazandırır. Mezun olduktan sonra orduya girer ve Vietnam’da savaşır. Pek çok madalya kazanır. Jenny bu arada uyuşturucu bağımlısı olmuştur ve çok hastadır. Forrest eve döndüğünde ilk işi Jenny’e evlenme teklif etmek olmuştur. Jenny teklifi kabul etmez. Forrest çok üzülür ve koşmaya başlar. Bu üç yıl süren bir maratona dönüşür. İngilizcenin gelişimi için ideal bir film. Konuşmalar yavaş aktığı için takibi kolay.  

The Hunger Games (Açlık Oyunları)

Film hikayesi gelecekte yaşanacak Panem isimli bir ülkede geçiyor. Yaşadıkları bölgeyi temsilen ‘’Açlık Oyunları’’ dövüşünde her yıl iki kişi seçiliyor. 16 yaşındaki Katniss’in yoğun antrenman sürecinden sonra, 74 yıllık açlık oyunlarında kendi bölgesini temsil etmek için bu dövüşün ortasına kendisini atıyor. Çok fazla aksiyon ve görsel içerikli olan bir film. Ancak akıcı bie Kuzey Amerika aksanı konuşulduğundan anlamak kolay.

The Hangover (Felekten Bir Gece)

Las Vegas’a bekarlığa veda partisi için giden dört arkadaşın başlarından geçen olayları anlatan bir film. Başlarını fazlaca derde sokan dört arkadaşın düğüne yetişebilecekleri bile şüpheli. Çok komik ve eğlenceli bir film. Bu yüzden hiç sıkılmadan takipte kalıyorsunuz. Karakterler aralarında günlük konuşma dili kullandıklarından kolayca takip edebilirsiniz.

Green Mile (Yeşil Yol)

Stephen King romanından uyarlanmış bir film. John isimli bir mahkumun hikayesini anlatıyor. John suçsuz olduğu halde hapse atılmış ve ölüm cezasına çarptırılmıştır. Tom Hanks’in başrolünde oynadığı ve hayatınızda mutlaka bir kez seyretmeniz gereken bir film. İngilizce farklı aksanlarda kullanılmıştır. İngilizce kelimelerin nasıl farklı aksanlarla telaffuz edildiğine güzel örnek bir film.

Finding Nemo (Kayıp Balık Nemo)

Nemo ve Dory adında balıklar denizde kayboluyor. Ve maceraları başlıyor. Film denizde geçtiği için birçok deniz canlısının adını öğrenebilirsiniz. Animasyon tarzında olan ve dil öğreniminde çok yararlı filmdir. Basit bir İngilizce konuşulduğu için anlaşılması çok kolaydır. Bu filmle kalıcı ve kolay unutmayacağınız birçok kelime öğreneceksiniz.

Titanic

Romantizmin doruklarda yaşandığı ve pekçok dünya insanı tarafından seyredilmiş gerçek hayattan uyarlanan bir film. Başrollerini Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet paylaşıyor. Titanik adlı dünyanın en büyük gemisinde iki gencin yaşadığı acıklı bir aşk hikayesini anlatıyor. Filmde müziklerde oldukça etkileyici. İngiliz aksanını en doğru bir biçimde bu filmle öğrenebilirsiniz.

Film Seyrederek İngilizce Öğrenmek Bize Neler Sağlar?

Film izlemek günlük konuşma diline katkı sağlar.

İnsanların gerçek hayatta konuştukları İngilizce ders kitapları ve derslerde öğrendiklerinden farklıdır. Derslerde gramer açısından doğru olsa da, gerçek hayatta bu konuşma tarzı olmaz. Filmlerde kullanılan İngilizce insanların günlük yaşamlarında kullandıkları Günlük hayatta ki  konuşma dilini, aksanı öğrenmek için  film izleyerek İngilizce öğrenmek etkili bir yöntemdir. Film izlerken İngilizceyi eğlenceli hale getirmek mümkündür.

İngilizce kelimeleri nerede ve nasıl kullanılacağını öğrenirsiniz.

Okullarda, kurslarda kelime öğrenirken kelime listelerine çalışarak öğreniriz. Bu şekilde kelimenin anlamını öğrensek bile nerede ve nasıl kullanıldıklarını öğrenemeyiz. Oysaki film seyrederken anlamını bildiğimiz kelimelerin cümle içinde ne şekilde kullanıldıklarını görürüz. Çağdaş ve eğlenceli yöntemlerle İngilizce öğrenmek çok keyiflidir.

Sözcüklerin ne şekilde söylendiğini anlarsın.

Sözcükler ne demek istediğimizi anlatmak için çok önemlidir. Bunları anlatırken mimik ve yüz ifadelerimizde sözcüklere anlam katar. Çok farklı İngilizce kelime öğrenme yolları vardır. Film izleyerek, karakterleri inceleyerek yalnızca yeni kelimeler değil, kelimelerin nasıl söylendiği ve ne anlatmak istediğini de öğrenirsiniz. Film izleyerek İngilizce öğrenmek doğru telaffuz ve vurgularla öğrenmeyi sağlar.

Film İzleyerek İngilizce Öğrenmenin Püf Noktaları

Daha önceden seyrettiğiniz filmleri seçin: İngilizce öğrenme merakınız yeni başladıysa önceden konusunu bildiğiniz ve sevdiğiniz bir filmi seyretmeye çalışın. Bu şekilde filmin konusunu öğrenemeye çalışmaz, dilbilgisine odaklanırsınız.

Kısa filmler tercih edin: Önce kısa metrajlı filmler izleyerek başlayın. Böylece hemen sıkılmaz, söylemleri tam olarak anlamaya çalışırsınız.

İngilizce alt yazı ile izleyin: Yeni başlarken alt yazılardan yararlanın. Bir yandan duyarak, diğer yandan da görerek anlamaya çalışın. Filmleri alt yazısız olarak izleyebilecek seviyeye gelene kadar İngilizce alt yazı ile izleyin. Hızlı konuşma dilinde anlayamadığınız sözcükleri anlamanız için bu etkili bir yöntemdir.

Sözlükten yararlanın: Film izlerken mutlaka sözlüğünüz yanınızda olsun. Alt yazıdan takip ettiğiniz anlamını bilmediğiniz kelimeleri sözlüğü açıp bakın. Böylece o kelimenin anlamı hafızanızda kalıcı hale gelir.

Molalar vererek film izleyin: Bir filmi baştan sona tamamen İngilizce izlemek çok yorucu olabilir. Amacınız İngilizceyi anlayarak öğrenmek. O yüzden sıkılmadan küçük molalar verin. Bu sizi filme daha odaklar. 

Duyduklarınızı tekrarlayın: Filmi mutlaka bir internet veya DVD üzerinden izleyin. Bu şekilde istediğiniz zaman durdurup tekrar yapabilirsiniz. Cümleyi önce dinleyin sonra durdurup aynı aksan ile tekrar etmeye çalışın. Sıkça tekrar yapın.

Tarzınıza uygun film türü seçin: Hangi tür film konusu seviyorsanız onu seçin. Aksiyon, komedi, dram bunlardan hangisini seviyorsanız onu seçin. İlginizi çekmeyen film izlemek size keyif vermez ve amacınıza ulaşamazsınız.

Bir bölgeye odaklanın: İngilizce dünyanın birçok ülkesinde konuşulur. Her bölgenin aksanı farklıdır. İngilizce konuşmayı öğrenmek için, ilginizi çeken bir ülkenin filmini seyretmekle başlayın. Amerikan aksanlarıyla konuşulan filmler İngilizce aksanlarına göre daha anlaşılırdır.

Twilight (Alacakaranlık), Genç kuşağa hitap eden bir film Günlük konuşmalar ve Amerikan aksanı ön planda, Günlük Amerikan İngilizcesi ve Amerikan aksanının öğrenilmesine yardımcı olur, The Social Network (Sosyal Ağ), Facebook’un nasıl icat edildiğini anlatan bir film, Sosyal medya terimlerini ve teknolojik dil becerilerini geliştirebilir, Forrest Gump, Tom Hanks'in oynadığı bir film Yavaş ve akıcı bir konuşma dili ile aktarılıyor, Yavaş ve net konuşma dili ile dil becerilerinin geliştirilmesini sağlar, The Hunger Games (Açlık Oyunları), Futuristik bir ülkede geçen aksiyon dolu bir film, Akıcı Kuzey Amerika aksanı ile anlamayı ve aksanı öğrenmeyi kolaylaştırır, The Hangover (Felekten Bir Gece), Dört arkadaşın Las Vegas'ta yaşadığı komik olayları anlatan bir film, Günlük konuşma dili ve Amerikan İngilizcesi pratik yapmaya yardımcı olur, Green Mile (Yeşil Yol), Stephen King romanından uyarlanmış bir film Aksan çeşitliliği dikkat çekiyor, Farklı İngilizce aksanlarıyla pratik yapma imkanı sağlar, Finding Nemo (Kayıp Balık Nemo), Deniz canlılarının adlarını öğrenme ve İngilizce eğitimi aynı anda sunan bir animasyon filmi, Basit ve anlaşılır bir İngilizce ile dil becerilerinin geliştirilmesine yardımcı olur, Titanic, Dünyaca ünlü bir aşk hikayesini anlatan film, Tarihsel söylemleri anlamak ve İngilizce aşk söylemlerini öğrenmek açısından oldukça faydalıdır
ingilizce öğrenmek için en iyi film önerileri ingilizce film önerileri film seyrederek ingilizce öğrenmek bize neler sağlar film izleyerek ingilizce öğrenmenin püf noktaları film önerileri İngilizceyi geliştirmek ingilizce öğrenmek
Uzun, siyah saçlı genç bir kadın mavi ve beyaz çizgili bir gömleğin önünde duruyor. Açık mavi renkteki gömleğin üzerinde hem yatay hem de dikey olarak uzanan beyaz çizgiler var. Saçları başının arkasında topuz yapılmış ve yüzü sol taraftan gelen sıcak bir ışıkla aydınlatılmış. Yüzünde sıcak ve huzurlu bir ifadeyle yana doğru bakıyor. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş, kendinden emin ve güçlü bir duruş sergiliyor. Yirmili yaşlarının başında gibi görünüyor.
Şule Mikdan
Blog Yazarı

Özel bir şirkette, finans sektöründe 14 yıl boyunca Kıdemli Şef olarak çalıştım. Sermaye Piyasaları ile ilgili her türlü takas ve operasyon işlemleri yaptım. Kendimi geliştirmek adına İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından aldığım "İçerik Editörlüğü" eğitimi ile hobi olarak başladığım yazma tutkumu geliştirdim. Ardından Enstitü bünyesinde İçerik Yazarı olarak çalışmaya başladım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Resimde bir oyunun yakın çekimi görülmektedir. Görüntünün ana odağı, üzerinde N harfi bulunan ahşap bir bloktur ve bu blok, üzerinde harfler bulunan iki küçük ahşap blokla çevrilidir. Tahta blokların solunda kırmızı ve beyaz bir yüzey üzerinde siyah bir yıldız, sağında ise beyaz bir yüzey üzerinde siyah bir daire görülüyor. Ayrıca, görüntünün arka planında üzerinde harfler bulunan daha büyük bir ahşap blok var. Ahşap harflerin hepsi kahverenginin farklı tonlarında ve bir oyunun parçası gibi görünüyor.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenme Oyunları

18 Aralık 2019
Bir kişi sarı bir kalemle bir kağıda yazı yazıyor ve görevine odaklanmış durumda. Sol elinde ekranı yukarı bakacak şekilde bir cep telefonu ve sağ elinde de siyah bir keçeli kalem tutuyor. Arka planda açık renk ahşap bir masa, üzerinde beyaz bir bilgisayar faresi ve beyaz bir kalem duruyor. Arkalarında kalem dolu bir kap ve yanında siyah yazılı sarı bir daire görülüyor. Kişinin etrafı çeşitli kâğıt ve belgelerle çevrilidir.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenme Yöntemi

09 Ekim 2019
İngilizce Öğrenme Teknikleri
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenme Teknikleri

23 Aralık 2019
Sarı arka planda bir tablet ve bir çift kulaklık görülüyor. Tabletin solunda bir not defteri, üzerinde bir kalem ve gözlük yer alıyor. Tabletin sağında deri kayışlı bir saat var. Arka planda, karo bir duvarın üzerinde metal bir çubuk var. Görüntünün ortasında bir kadının yakın çekimi ve bir kağıt parçasının yakın çekimi görülüyor. Tabletin aydınlatılmış bir ekranı vardır ve kağıt üzerinde metin ve görüntüler görülebilmektedir. Görüntüdeki öğelerin renkleri canlıdır ve sarı arka plan büyük bir kontrast sağlamaktadır. Genel olarak, bu ilginç bir bağlam sağlayan ilginç bir görüntüdür.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenme Programı Nedir?

29 Kasım 2019