AnasayfaBlogİngilizce Öğrenme Hızınızı Artıracak İpuçları
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenme Hızınızı Artıracak İpuçları

26 Mart 2021
Bu görüntü, üzerinde onay işaretleri bulunan beyaz bir kağıdın yakın çekimini göstermektedir. Kağıt, cetvel ve ataç gibi çeşitli ofis malzemelerinin bulunduğu bir masanın üzerine düz bir şekilde yerleştirilmiş. Görüntünün sol alt köşesinde, bir elin tuttuğu yeşil bir frizbi var. Görüntünün ortasında bir grup ataç var. Sağda, bir tabelanın yakın çekimi görülüyor. Görüntünün üst kısmında, başka bir sarı kağıt üzerine yazılmış kelimelerin yakın çekimi yer alıyor. Ayrıca, sağ alt köşede birkaç renkli kağıdın yakın çekimi görülebiliyor. Genel olarak bu görüntü, üzerinde onay işaretleri bulunan bir kağıdın detaylarını yakalıyor.
Öğrenme YollarıFaydalarıEksiklikler
İngilizce KursuYüz yüze eğitimi ve interaktif öğrenmeyi destekler, öğrencilere dil bilgisini detaylı bir şekilde öğreten kalifiye eğitmenler sunar.Maliyetli olabilir ve öğrencinin kişisel programına göre esneklik sağlamayabilir.
Online İngilizce SiteleriEsneklik sağlar, kullanıcı istediği zaman ve yerde derslere katılabilir. Genellikle daha uygun maliyetlidir.Dil pratiği yapmanın ve gerçek zamanlı geri bildirim almanın zorluğu bulunabilir.
Özel DersKişiye özel öğrenme hızına ve içeriğine uyum sağlar. Gerçek zamanlı geri bildirim sağlar.Maliyeti yüksek olabilir. Öğrencinin kişisel planını organize etmeyi gerektirir.
Sıfırdan İngilizceTemel dil bilgisinin sağlam bir şekilde öğrenilmesini sağlar.Motivasyonunu korumak ve dil kullanımında ilerlemeyi görmek zor olabilir. Pratik yapmak için dış kaynaklar gerekebilir.
Ücretsiz Mobil UygulamalarEsnekliği mevcuttur ve genellikle oyunlaştırılmış öğrenmeyi kullanır, bu da öğrenmeyi eğlenceli hale getirebilir.İçeriği genellikle sınırlıdır ve genellikle gelişmiş dil kullanımını kapsamaz.
Konuşma PartneriGerçek hayatta dili kullanmanın gerçek deneyimini sunar ve anında geri bildirim sağlar.Kalifiye bir öğretmenin rehberliğinden yoksun olabilir ve uygun bir partner bulmak zor olabilir.
Dil Değişim ProgramlarıDili konuşan bir ülkede kalmanın yanı sıra, kültürel olarak da geniş öğrenme deneyimleri sunar.Uzun dönem taahhüt gerektirir ve maliyetli olabilir.
Çevirmen YardımıDili öğrenme sürecinde yardımcı olacak teknolojik araçlar.Birçok öğrenci, bu araçları dili öğrenmeye fazla güvendiği için kullanmada aşırıya kaçabilir.
Dil KitaplarıÖğrenme hızınızı yönetmenizi ve belirli bir konuyu daha derinlemesine anlamanızı sağlar.İnteraktif öğrenme veya anlık geri bildirim sağlamaz.
Podcast ve Sesli KitaplarAktif olmayan zamanlarda bile dili öğrenme olanağı verir. İyi bir dinleme pratiği sunar.Konuşma veya yazma pratiği için ek kaynaklar gereklidir.

yabancı dil bilmek, günümüz şartlarında olmazsa olmaz bir kişisel gelişim etkinliği olarak görülüyor. ingilizce öğrenmek isteyenler genellikle ingilizce kursuna yazılmak, online ingilizce siteleri ve özel ders almak gibi seçeneklere yönelirler. bu seçenekler elbette ingilizce eğitim konusunda yararlıdır. fakat sıfırdan İngilizce öğrenen bireyler tüm bunlara rağmen yabancı dilinin yeterince gelişmediğinin, pratikte ve günlük kullanımda yetersiz hissettiklerini belirtir. 

İngilizce Öğrenmeyi Kolaylaştıracak İpuçları

Bu yazıda, evde nasıl dil öğrenme sürecimizi hızlandırabileceğimize ve bir üst seviyeye taşıyabileceğimize dair birkaç ipucunu ele alacağız. Her gün yaptığınız yabancı dil çalışmalarına ek olarak günlük aktivitelerinize bu ipuçlarından öğreneceklerinizi dahil ederseniz, siz de öğrenme hızınızı artırabilir ve kendinizi İngilizce konuşurken daha rahat hissedebilirsiniz.

Temel Dil Bilgisi ve Pratik

Yabancı dil eğitiminde alınacak kursların ve yardımcı derslerin katkısı azımsanamaz. Bunun yanında dil bilgisi kurallarını öğrenmek için kullanacağınız kitaplar ve uygulamaların önemi çok büyük. Düzenli olarak çalışmak ve bu dil bilgisi kurallarını kavramak için alıştırmalar yapmak, İngilizce öğrenme aşamasının olmazsa olmazlarındandır.

Düzgün bir İngilizce konuşabilmek için, kurallara hakim olmalı ve günlük kullanım aşamasında bu kuralları düşünmek için çok vakit harcamamalısınız. Aynı dil bilgisi kuralları gibi, kelime bilgisi de yabancı dil öğreniminde çok önemlidir. Eğer kullanacak kelimeleriniz yoksa, anlatacak bir şeyiniz de yoktur. Ne kadar çok kelime bilirseniz, o kadar çok alternatifiniz ve kendinizi ifade etmenize yarayacak araçlarınız olur.

Kelime öğrenmek ve dilbilgisi kurallarına çalışmak dil öğrenmenin en temel ve çalışma gerektiren kısımlarıdır. Neredeyse tüm İngilizce öğrenenler bu aşamalarla başlarlar. Tüm bunlara çalışmak için vakit ayırıyor ve üzerinde kafa yoruyorsunuz, tamam. Peki, bir sonraki seviyeye çıkmak için ve dil öğrenimini hızlandırmak için ne yapmalısınız?

İngilizceye Maruz Kalın 

Genelde, en hızlı İngilizce öğrenme tekniklerinin başında, yurt dışına çıkıp, dilin konuşulduğu topraklarda belli bir süre yaşamak olduğu söylenir. Büyük ölçüde doğru bir yargı olduğu söylenebilir. Öğreneceğiniz dilin konuşulduğu ülkelerde vakit geçirdiğinizde, iletişim için o dili kullanmaktan başka şansınız olmayacağından ve sürekli olarak o dile maruz kalacağınızdan, dil öğreniminiz büyük ölçüde hızlanacaktır.

Dil bilgisi kurallarını, günlük kullanım sırasında kavramanız, belirli bir kaynaktan öğrenmeye göre daha etkili olacaktır ve süreci hızlandıracaktır. Fakat herkes için yurtdışına çıkmak mümkün olmayabilir. Her ne kadar yurt dışı kadar etki etmese de, evlerimizde de İngilizceye maruz kalabiliriz. En çok bilinen ve duyulan yöntemlerden bazıları, İngilizce kitap okumak, film ve dizi izlemek, müzik dinlemektir. Bu aktiviteleri, günlük yaptığınız İngilizce çalışmalarına ek olarak uygulamanız, size büyük avantaj sağlayacaktır.

Bunlar gibi aktiviteleri yaparken dikkat etmeniz gereken nokta ise, gerçekten ihtiyacını duymadığınız sürece, çeviri, sözlük gibi yardımcı araçlara başvurmamanız olacaktır. Yurt dışında bulunduğunuz süre içerisinde insanlarla iletişime geçerken, her an sözlük ve çeviri kullanamazsınız. Evde yapacağınız, hobi olarak görülebilecek etkinliklerde de, doğal olarak öğrenmeye yönelmelisiniz. İzleyeceğiniz dizi ve filmleri Türkçe altyazı eklemeden, İngilizce altyazı açarak veya altyazısız izleyerek öğreniminizi destekleyebilirsiniz. Peki, bunlara nereden erişebilir ve farklı olarak neler yapabiliriz? 

İngilizce Öğrenirken İnternet Sizin Dostunuz

İnternet, günümüzün en önemli erişim aracı. Ulaşabileceğimiz kaynakların neredeyse sınırı yok. Peki internet üzerinden İngilizce öğrenme hızımızı nasıl arttırabiliriz? 

Dizi ve filmler: İngilizce yabancı dizi ve filmleri, Netflix, Amazon Prime Video gibi içerik sitelerinin yanı sıra, Google üzerinde küçük bir arama yaparak, istediğiniz filme ve diziye erişim seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. 

Yeni bir hobi edinin: Evinizde yeni bir hobi edinmek internet sayesinde çok kolay. İlginiz olan bir alanda bir şeyler öğrenirken, İngilizce talimatları dinlemek ve yeni birşeyler öğrenmek size yardımcı olabilir. Youtube gibi bir platforma sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Öğrenmekte olduğunuz dilde içeriklere ulaşmak için size yardımcı olabilir. Çeşitli altyazı seçeneklerini de, yardıma ihtiyaç duyduğunuzda kullanabilirsiniz. 

Podcast: Halihazırda ilgili olduğunuz alanlarda zaten alışık olduğunuz terimleri duyabileceğiniz veya keyifli bir sohbet dinleyebileceğiniz araçlardan biri de Podcast. Öğrenmek istediğiniz yabancı dilde Podcast seçeneklerine, Spotify, Youtube gibi platformlardan ulaşarak dil öğreniminize katkıda bulunabilirsiniz. 

Kitap: İngilizce seviyenize göre, halihazırda kendi dilinizde okumak istediğiniz bir kitabı yabancı dilde edinip okuyabilirsiniz. Eğer zorlanacağınızı düşünüyorsanız daha basit kitaplara yönelebilir veya önceden kendi dilinizde okuduğunuz bir kitabı tekrar yabancı dilde okuyabilirsiniz. Yabancı dilde kitapları, D&R, Kitapyurdu, İdefix gibi sitelerin yanında E-Kitap formatında, Google Play Books, Amazon Kindle, Apple Books gibi online platformlardan da edinebilirsiniz. 

Sosyal Medya: İnterneti en sık kullanma amacımız sosyal medyayı es geçmek olmaz. Günlük kullandığımız Facebook, Twitter, Instagram gibi platformlarda öğrenmek istediğiniz dilde bulunan ve sizin ilginize yönelik seçebileceğiniz çeşitli topluluklara katılarak orada farklı kültürlerden insanlarla iletişime geçebilirsiniz. Reddit gibi platformlara üye olarak, sonsuz sayıda topluluğa erişebilir ve orada pratik yapabilirsiniz. Unutmayın, kimse sizi öğrenmekte olduğunuz yabancı dilde yaptığınız hatalarınızdan dolayı yargılamayacaktır.

Online Oyunlar: Birçok insan, özellikle teknolojiyle büyümekte olan ve büyümüş olan nesiller, yabancı dillerini online oyunlardan geliştirdiklerini söyler. Oynarken içerisinde belirli koordinasyon ve iletişim gerektiren online oyunlarla konuşarak İngilizce öğrenebilirsiniz. Steam, Epic Games, Origin gibi platformlardan ulaşabileceğiniz oyunlara dahil olarak hem keyifli vakit geçirip hem de başkalarıyla öğrenmek istediğiniz dili pratik edebilirsiniz.

Tüm bunların yanında, telefonunuza yükleyebileceğiniz Cambly, Duolingo gibi uygulamalarla günlük çalışmalarınıza ek olarak pratik yapabilirsiniz. Bahsettiklerimizin dışında, herkesin kendi ilgisine göre ulaşabileceği farklı seçenekler bulunabilir. Buradaki önemli nokta, sizin ilginiz dahilinde içeriklere ulaşmaktır. İlgi duyduğunuz şeyler hakkında içeriklere İngilizce olarak eriştiğinizde, yabancı dilin aslında ne kadar önemli olduğunu tekrardan anlayacaksınız.

İngilizceyi bir amaç olarak değil, araç olarak kullanmayı öğrendiğinizde, dil öğrenim süreciniz hızlanacaktır. Doğal yoldan öğrenilen İngilizce, kural ve ezber temelli öğrenilen İngilizceden üstündür. Yine de temel olarak dil bilgisi ve kelime bilgisi pratikleri es geçilmemeli, yazıda belirtilen öneriler ek olarak bir rutin haline getirilmelidir. Unutmayın, en hızlı İngilizce öğrenimi sizin isteğiniz ve ilginizle olur. Her ne kadar yurt dışına çıkmak kadar etki etmese de, boş vakitlerinizi yazımızda bahsettiğimiz şekillerde geçirerek dil öğrenme hızınıza katkı sağlayabilirsiniz. 

İngilizce Öğrenme Hızınızı Artıracak İpuçları Nelerdir?

Düzenli olarak çalışmak ve bu dil bilgisi kurallarını kavramak için alıştırmalar yapmak, İngilizce öğrenme aşamasının olmazsa olmazlarındandır. Bunun yanı sıra, İngilizce ile sıkça haşir neşir olmak ve internetteki kaynaklardan faydalanmak da önemlidir.

İnternet Üzerinden İngilizce Öğrenme Hızımızı Nasıl Artırabiliriz?

İngilizce yabancı dizi ve filmleri, Netflix, Amazon Prime Video gibi içerik sitelerinin yanı sıra, Google üzerinde küçük bir arama yaparak, istediğiniz filme ve diziye erişim seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Evde İngilizceye Maruz Kalmak Ne Anlama Gelir?

En çok bilinen ve duyulan yöntemlerden bazıları, İngilizce kitap okumak, film ve dizi izlemek, müzik dinlemektir. Bu aktiviteleri, günlük yaptığınız İngilizce çalışmalarına ek olarak uygulamanız, size büyük avantaj sağlayacaktır.

YAZAR: UYGAR UYAN

İngilizce Kursu, Yüz yüze eğitimi ve interaktif öğrenmeyi destekler, öğrencilere dil bilgisini detaylı bir şekilde öğreten kalifiye eğitmenler sunar, Maliyetli olabilir ve öğrencinin kişisel programına göre esneklik sağlamayabilir, Online İngilizce Siteleri, Esneklik sağlar, kullanıcı istediği zaman ve yerde derslere katılabilir Genellikle daha uygun maliyetlidir, Dil pratiği yapmanın ve gerçek zamanlı geri bildirim almanın zorluğu bulunabilir, Özel Ders, Kişiye özel öğrenme hızına ve içeriğine uyum sağlar Gerçek zamanlı geri bildirim sağlar, Maliyeti yüksek olabilir Öğrencinin kişisel planını organize etmeyi gerektirir, Sıfırdan İngilizce, Temel dil bilgisinin sağlam bir şekilde öğrenilmesini sağlar, Motivasyonunu korumak ve dil kullanımında ilerlemeyi görmek zor olabilir Pratik yapmak için dış kaynaklar gerekebilir, Ücretsiz Mobil Uygulamalar, Esnekliği mevcuttur ve genellikle oyunlaştırılmış öğrenmeyi kullanır, bu da öğrenmeyi eğlenceli hale getirebilir, İçeriği genellikle sınırlıdır ve genellikle gelişmiş dil kullanımını kapsamaz, Konuşma Partneri, Gerçek hayatta dili kullanmanın gerçek deneyimini sunar ve anında geri bildirim sağlar, Kalifiye bir öğretmenin rehberliğinden yoksun olabilir ve uygun bir partner bulmak zor olabilir, Dil Değişim Programları, Dili konuşan bir ülkede kalmanın yanı sıra, kültürel olarak da geniş öğrenme deneyimleri sunar, Uzun dönem taahhüt gerektirir ve maliyetli olabilir, Çevirmen Yardımı, Dili öğrenme sürecinde yardımcı olacak teknolojik araçlar, Birçok öğrenci, bu araçları dili öğrenmeye fazla güvendiği için kullanmada aşırıya kaçabilir, Dil Kitapları, Öğrenme hızınızı yönetmenizi ve belirli bir konuyu daha derinlemesine anlamanızı sağlar, İnteraktif öğrenme veya anlık geri bildirim sağlamaz, Podcast ve Sesli Kitaplar, Aktif olmayan zamanlarda bile dili öğrenme olanağı verir İyi bir dinleme pratiği sunar, Konuşma veya yazma pratiği için ek kaynaklar gereklidir
İngilizce öğrenmek Online İngilizce En Hızlı İngilizce sıfırdan ingilizce konuşarak ingilizce öğren internet üzerinden ingilizce öğrenme İngilizce eğitim hızlı ingilizce öğrenme teknikleri
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü, üzerine beyaz yazılar yazılmış bir kara tahtayı gösteriyor. Yakın çekim bir fotoğraf gibi görünmektedir ve tahta çerçevenin büyük bir kısmını kaplamaktadır. Beyaz metin kalın, net bir yazı tipiyle yazılmış ve tahtaya yayılmış. Tahtanın alt kısmına yakın bir yerde kırmızı bir metin de var ve genel görüntüye biraz kontrast katıyor. Tahta tipik bir okul kara tahtası gibi görünüyor, arka planda biraz toz ve tebeşir kalıntısı görülüyor. Sağ üst köşede bir çeşit eğitim amacını ima eden bir soru işareti var. Tahta, birkaç küçük detayın görülebildiği siyah bir çerçeve ile çerçevelenmiş. Resmin aydınlatması doğal, tahtayı ve içindekileri eşit şekilde aydınlatıyor. Genel olarak bu görüntü, bilgi dolu bir panonun bulunduğu bir eğitim ortamını tasvir ediyor.
Bölümler

İngilizce Öğretmenliği Bölümü

27 Temmuz 2020
Kulaklık takmış bir adam dikkatle bir bilgisayar ekranına bakıyor. Gözleri dikkatle ekrana odaklanmış, konsantre olmuş gibi görünüyor. Kulağında mavi bir kulaklık var ve saçları alnından geriye doğru taranmış. Bilgisayar ekranı parlak beyaz bir ışıkla aydınlatılmış ve görüntü bulanık ve odak dışı. Görüntünün arka planı karanlık ve tanımsızdır. Adamın boynu görülebiliyor ve kulaklık kablosu başının yanından aşağıya doğru uzanıyor. Görüntü adamın yüzünün ve kulaklığın yakın çekimidir ve bilgisayar ekranı sadece kısmen görünmektedir. Yüz ifadesi ciddi ve odaklanmış, sanki derin düşüncelere dalmış gibi.
Yabancı Dil Eğitimi

Kolay ve Hızlı Nasıl İngilizce Öğrenebilirim?

13 Aralık 2019
Resimde bir oyunun yakın çekimi görülmektedir. Görüntünün ana odağı, üzerinde N harfi bulunan ahşap bir bloktur ve bu blok, üzerinde harfler bulunan iki küçük ahşap blokla çevrilidir. Tahta blokların solunda kırmızı ve beyaz bir yüzey üzerinde siyah bir yıldız, sağında ise beyaz bir yüzey üzerinde siyah bir daire görülüyor. Ayrıca, görüntünün arka planında üzerinde harfler bulunan daha büyük bir ahşap blok var. Ahşap harflerin hepsi kahverenginin farklı tonlarında ve bir oyunun parçası gibi görünüyor.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenme Oyunları

18 Aralık 2019