AnasayfaBlogİngilizce Kursu Hangi Ülkede Daha Ucuz?
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Kursu Hangi Ülkede Daha Ucuz?

10 Aralık 2019
Bir kadın bir haritanın önünde durmuş, kameraya gülümsüyor. Üzerinde kısa kollu beyaz bir gömlek var ve gözleri ışıkta parlıyor. Çerçevenin ortasında yer alan haritada, Avrupa'nın dört bir yanına çeşitli ülkeleri gösteren iğneler yerleştirilmiştir. Haritanın sağında, kadının gömleğinin yakın çekimi yer alıyor ve kumaş karmaşık desenlerle süslenmiş. Solda ise, ortasında siyah bir yazı bulunan bir Türkiye haritası yer alıyor. Genel olarak resim, kadın yolculuğunu düşünürken bir neşe ve keşif anını yakalıyor.
ÜLKEDİL OKULU ÖNERİSİAVANTAJLAR
MaltaST Julian’s ACE Language SchoolUcuz yaşam koşulları ve sürekli İngilizce konuşulan bir ortam.
İrlandaCastleforbes CollegeAna dili İngilizce olması ve uygun fiyatlı konaklama imkanları.
Yeni Zelanda-Harika doğası, düşük konaklama ücretleri ve 13 saat part-time çalışma hakkı.
Hindistan-%57'si İngilizce konuşan bir nüfus ve uygun yaşam koşulları.
Filipinler-Gider masraflarının az olması, turizmin ön planda olması ve resmi dilin İngilizce olması.
İngiltere-Ana dili İngilizce olması ve birçok prestijli dil okulu seçeneği.
ABD-Farklı eyaletlerde dil okulu seçenekleri ve pratik yapabileceğiniz geniş bir İngilizce konuşulan ortam.
Kanada-Uygun konaklama ve yaşam maliyetleri ve İngilizcenin yanı sıra Fransızca dil eğitimi seçeneği.
Avustralya-Gelişmiş dil okulları, harika doğası ve part-time çalışma hakkı.
Güney Afrika-Uygun fiyatlı dil okulları ve İngilizce konuşulan bir ortam.

İngilizce öğrenmek için tercih edilen yollardan birisi de yurt dışında dil eğitimi almaktır. Hem yabancı bir ülke görmek, yeni insanlarla tanışmak, farklı kültürler görmek ve sürekli İngilizce konuşulan bir ortamda daha fazla pratik yapabilme şansını bir zorunluluk olarak yakalamak yurtdışında İngilizce öğrenmeyi pek çok kişi için cazip hale getiriyor. Ancak tabii ki bu öğrenim şeklinin maliyetleri de diğer öğrenim modellerine göre yüksek oluyor.

Çünkü sadece dil öğrenmek değil, ülke değiştirerek orada yerleşik bir düzen kurmak pek çok masrafı da beraberinde getiriyor. Yurtdışında İngilizce öğrenmek isteyenler için en uygun fiyatların olduğu ülkeleri araştırdım. ingilizce kursu hangi ülkede daha ucuz, şartları neler ve yaşam koşulları nasıl? Şöyle ufak çaplı bir dünya turuna çıkalım.

İngilizce Kursu için Ekonomik Koşullar Sunan 10 Ülke

Yurt dışında İngilizce öğrenmek isteyenler için en uygun fiyatların olduğu ülkeleri araştırdım. İngilizce kursu hangi ülkede daha ucuz, şartları neler ve yaşam koşulları nasıl? Şöyle ufak çaplı bir dünya turuna çıkalım.

Sakallı ve bıyıklı bir adam kitap rafının önünde duruyor, ellerini teslimiyetle havaya kaldırmış. Üzerinde açık mavi bir gömlek var ve yüzünde hafif bir gülümseme görülüyor. Önündeki rafta siyah metinli beyaz bir işaret ve siyah bir yüzey üzerinde siyah bir daire var. Görüntü yakın açıdan çekilmiş ve adamın yüz hatları ve kıyafetleri hakkında ayrıntılı bilgi veriyor. Arka plan bulanıklaştırılarak adamın sahnedeki varlığı vurgulanmıştır. Görüntü teslimiyet ve potansiyel tehlike hissi uyandırıyor.
Sıfırdan Başla
İngilizce Öğrenmenin Tam Zamanı
İngilizce iş, eğitim ve iletişim dilidir. Günlük yaşamlarında yeterince iyi konuşmayı bilmeyen insanlar için zor olabilir, ancak bu hiç umut olmadığı anlamına gelmez!

Malta

Yurtdışında İngilizce öğrenmenin ucuz olduğu ülkelerden biridir Malta. uçak bileti, kalacak yer ve orada bulunduğunuz süre içerisinde yapacağınız harcamalara baktığınızda sizin için hesaplı olduğundan yurtdışında ingilizce eğitimi almanız daha uygun oluyor. malta, yüzölçümüne bakıldığında bir ülkeden ziyade ada olduğu için aslında ulaşım konusunda pek bir sıkıntı çekmiyorsunuz. ayrıca malta’da sürekli ingilizce konuşulduğu için dil eğitimi süresince daima pratik yapma imkanınız oluyor.

Malta’da İngilizce kursu için en uygun okullardan biri olan ST Julian’s ACE Language School tercih edilebilir. 17 yıldır Malta’da dünyanın her yerinden insanlara ev sahipliği yapan bu okulda kültürel gezilerin yanında sosyal aktiviteler ve spor organizasyonları gibi birçok etkinlikler mevcut. Özellikle Malta’ya Brezilya, Türkiye, Rusya ve İtalya ülkelerinden gelen kursiyerlerin sayısı oldukça fazla. Malta’da İngilizce kursu için bu kadar yoğun talep olması sebebiyle dil okullarının öğrenciler için pansiyonları ve pek çok uygun fiyatlı öğrenci yurdu da bulunuyor.

İrlanda

İrlanda da ana dili İngilizce olmasından dolayı pratik yapabileceğiniz ve dil okulu fiyatları yönünden de zararlı çıkmayacağınız bir diğer ülke. Dil okulunuzun tatil olduğu günlerde İrlanda yakınlarındaki ülkelere gidebilmeniz de avantajlarından bir tanesidir. İrlanda’da 2012 yılından beri dil eğitimi veren Castleforbes College sizin en uygun fırsatları önünüze getiriyor.

Her ne kadar İrlanda dil okullarında danışmanlık fiyatları konusunda bir takım sorunlar yaşasınız da konaklama konusunda İrlanda’nın uygun olduğunu görebilmeniz mümkün. Hostel gibi yerlerde konaklamanın yanında bir diğer seçenek de dil okuluyla bu konu hakkında irtibat kurarak yardım istemek olabilir.

Yeni Zelanda

Harika bir doğası bulunan ve iklimi de bir o kadar güzel olan bir ülkede dil eğitimi almayı istersiniz diye umuyorum :) Yeni Zelanda’da bir yandan dil eğitiminizi alırken diğer yandan da ülkenin birbirinden güzel yerlerini gezip harika anlar neden biriktirmeyesiniz ki? Resmi dilin İngilizce olduğu Yeni Zelanda’da dil okulları Auckland ve Christchurch bölgesinde yer alıyor.

Yurtdışında İngilizce eğitimi veren ABD ve İngiltere gibi yerlere bakıldığında Yeni Zelanda, en uygun ve ekonomik fırsatları beraberinde getiren ülkeler arasında yer alıyor. Bu fırsatların başında yer alan düşük konaklama ücretleri Yeni Zelanda’da dil eğitimi almayı avantajlı hale getiriyor. Ayrıca 1 yıllık dil eğitimi süresince haftada 13 saat part-time çalışabilme hakkına sahipsiniz.

Hindistan

Hindistan’da 2016 verilerine göre halkın %57’si İngilizce konuşuyor. Yazılım konusundaki başarısını ön planda tutan Hindistan’da hayat şartları çok uygun. İngilizce kursu aldığınız süre boyunca tercihinize göre hostelde ya da bir aile yanında kalabilirsiniz.

Hostel’de kalırsanız ülkeyi keşfetmeye gelen turistlerle birlikte iletişim kurarak hem sosyalleşebilir hem de İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. Aile yanında kalmayı tercih ederseniz de Hint kültürünü yakinen tanıma fırsatı yakalayabilirsiniz. Hindistan’da İngilizce eğitimi almak istiyorsanız Yeni Delhi ve Bengaluru şehirlerini tercih edebilirsiniz.

Bütçenizi zorlamayan bu ülkede dil eğitimi alacağınız okulda eğitiminizi 5 kişilik sınıflarda alabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra dil eğitimi aldığınız okulda TOEFL, IELTS, TESOL gibi sınavlara hazırlanmaya yönelik dil eğitimi de tercih edebilirsiniz.

Filipinler

Filipinler’de her ne kadar gider masrafları az olsa da uçak bileti biraz pahalıya mal olabiliyor. Filipinler’de bulunduğunuz sürece birbirinden farklı doğal ve kültürel güzellikleri keşfedebilme olanağınızın bulunmasının yanı sıra turizm sektörünün ön planda olması İngilizcenizi ilerletmeniz konusunda birinci etken.

İkinci etken ise Filipinler’de resmi dilin İngilizce olması. Dil eğitimi için Filipinler’de bulunduğunuz zaman dilimi boyunca cüzi miktarlar konfor içerisinde olmanıza yetecek de artacak bile. Ayrıca Filipinler’e dil eğitimi almak için Japonya, Tayvan ve Güney Kore’den gelen öğrenciler diğer ülkelerden gelen öğrencilere göre çoğunlukta.

Cezayir

Fransa'nın sömürüsüne maruz kalan Cezayir’de ağırlıklı olarak Fransızca konuşulsa da Cezayir halkının çoğunluğu Fransızca bilmesinin yanında İngilizceye de oldukça hâkim. Bu sayede Cezayir’e dil eğitimi almaya gittiğinizde İngilizcenizi pratik yaparak geliştirebileceksiniz.

Cezayir’de İngilizce kursu alabileceğiniz okul olarak BI School bulunuyor. BI School, Cezayir’de eğitim konusunda oldukça kendini aşmış durumda. BI School bünyesinde çalışan alanında uzman ve deneyimli eğitmenlerden İngilizce eğitimi almak büyük avantaj sağlıyor.

Malezya

Dünyanın en çok turist çeken 12. şehri olan Kuala Lumpur, İngilizce kursu için bir başka alternatif. Ayrıca Malezya, Asya ülkeleri arasında dil eğitimi konusunda popülaritesi olan bir ülke. Malezya’da bulunan dil okulunda İngilizce eğitiminizi 15 kişilik sınıflarda rahat bir şekilde alabiliyorsunuz.  Konaklama yeri olarak dil okulunun ayarlayacağı bir yerde kalabiliyorsunuz.

Tercihinize ve ücrete bağlı olarak tek kişilik odalar bulunuyor. Malezya’ya indiğinizde dil okulu tarafından hava limanından transfer sağlanıyor ve seyahat sigortasının yanı sıra İngilizce eğitim alacağınız dil okulu ihtiyacınız olan her konuda size destek sağlıyor.

Güney Afrika

Güney Afrika, diğer Afrika ülkelerine nazaran son derece gelişmiş bir ülkedir. Güney Afrika’da yurtdışı firmaları bolca yatırım yaptığından dolayı bu şirketler tarafından Güney Afrika halkına ücretsiz İngilizce kursları verilmiştir ve bu sebeple İngilizce yaygın olarak kullanılır.

Bu sebeple buraya İngilizce öğrenmek için geldiğinizde Güney Afrika halkıyla iletişim içinde olduğunuzda İngilizcenizi geliştirebilmeniz mümkün. Bunun yanı sıra Güney Afrika’ya gelen farklı milletlerden birçok insanla konuşarak sosyalleşebilir, eğitimde öğrendiklerinizi konuşma diline dökerek pratik yapma şansı bulabilirsiniz.

Avustralya

Yurt dışında İngilizce öğrenmek için en çok tercih edilen ülkelerden bir diğeri de Avustralya. Hem İngilizce kursu ücretleri düşük, hem de barınma ve yaşama şartları kolay ve az maliyetli. Ayrıca Avustralya öğrencilere aynı zamanda çalışma hakkı da tanıdığı için hem çalışıp hem İngilizce eğitim alma fırsatınız da oluyor.

Kanada

Öğrenciler için düşük bütçelerle barınma ve yeme-içme ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri pek çok bölgesi bulunan Kanada İngilizce kursu için en ucuz ülkeler arasında ilk üç içerisinde yer alır. Bir fırsatlar ülkesi olarak görülen Kanada’da hem İngilizce hem de Fransızca konuşulur. Kanada’da eğitim görenlerin vatandaşlığa kabul edilebilmesi de yurt dışında yaşamak hayali olanlar için tercih sebebi oluyor.

İngilizce kursu hangi ülkelerde daha ucuz sıralamasında ilk 10’a giren ülkeler böyle. Tabi her ne kadar avantajlı fiyatlardan bahsetsek de İngilizce kursu için yurtdışına çıkmak demek ayırmanız gereken ciddi bir bütçe ve uzun bir zaman anlamına da geliyor. Ayrıca her nerede öğrenirseniz öğrenin kullanmadığınız sürece İngilizcenizin gerilemesi de aynı orantıda olur.

Eğer hedefiniz yurtdışına çıkmak ve bir yerler görmek değil de sadece İngilizce öğrenmek ise bunu çok daha masrafsız ve zaman kaybetmeden yapabilirsiniz. İngilizceyi ücretsiz olarak Enstitü online eğitim ile öğrenebilirsiniz. İngilizce kursu için ayırmanız gereken bütçeyle yurtdışında güzel bir tatil de yapabilirsiniz.

Malta, ST Julian’s ACE Language School, Ucuz yaşam koşulları ve sürekli İngilizce konuşulan bir ortam, İrlanda, Castleforbes College, Ana dili İngilizce olması ve uygun fiyatlı konaklama imkanları, Yeni Zelanda, -, Harika doğası, düşük konaklama ücretleri ve 13 saat part-time çalışma hakkı, Hindistan, -, %57'si İngilizce konuşan bir nüfus ve uygun yaşam koşulları, Filipinler, -, Gider masraflarının az olması, turizmin ön planda olması ve resmi dilin İngilizce olması, İngiltere, -, Ana dili İngilizce olması ve birçok prestijli dil okulu seçeneği, ABD, -, Farklı eyaletlerde dil okulu seçenekleri ve pratik yapabileceğiniz geniş bir İngilizce konuşulan ortam, Kanada, -, Uygun konaklama ve yaşam maliyetleri ve İngilizcenin yanı sıra Fransızca dil eğitimi seçeneği, Avustralya, -, Gelişmiş dil okulları, harika doğası ve part-time çalışma hakkı, Güney Afrika, -, Uygun fiyatlı dil okulları ve İngilizce konuşulan bir ortam
İngilizce kursu hangi ülkede daha ucuz
Omuz hizasında kahverengi saçları olan genç bir kadın, yüzünün önünde tuttuğu beyaz bir akıllı telefonla selfie çekiyor. Parlak, neşeli bir gülümsemesi var ve gözleri tamamen açık. Sağ eli telefonu desteklerken sol eli yüzünün yan tarafında duruyor. Mavi beyaz çizgili bir tişört ve bir çift kot şort giymektedir. Saçları hafifçe dağılmış ve rahat, kaygısız bir pozu var. Gri bir duvarın önünde duruyor ve etrafı parlak, güneşli bir atmosferle çevrili. Bu neşeli an, anı yaşamanın sevincini yakalıyor.
Banu Cantekin
İçerik Editörü

İstanbul İşletme Enstitüsünde içerik editörü olarak görev almaktadır. Kişisel gelişim ve eğitimlerle ilgili içerik hazırlıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu, insanların TOEFL sınavını öğrenmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış çevrimiçi bir kursun görüntüsüdür. Görselde uzun saçlı, elinde bayrak tutan ve kameraya gülümseyen bir kadın yer almaktadır. Bu, kursun sunduğu motive edici ve destekleyici ortamın harika bir görsel temsilidir. Kapsamlı ve interaktif bir öğrenme deneyimi sunmak üzere tasarlanan kurs, insanların İngilizce dil yeterliliklerini yeni zirvelere taşımalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Kurs, öğrencilere güven kazanmaları ve sınavda başarılı olmaları için ihtiyaç duydukları araçları sağlayacaktır. Uygulama testleri, video dersler ve sesli materyaller gibi kaynakların kullanımı sayesinde öğrenciler TOEFL sınavını geçmek için gereken bilgi ve becerileri kazanabileceklerdir. Ayrıca kurs, öğretmenler, mentorlar ve diğer öğrencilerden oluşan özel bir ağ aracılığıyla rehberlik ve destek de sağlayacaktır. Bu kapsamlı çevrimiçi kurs ile herkes TOEFL sınavında uzman olabilir.
5
(3)

TOEFL Kursu

5 Konu20 Saat
Kısa, siyah saçlı ve sıcak bir gülümsemeye sahip güzel bir kadın kameranın önünde duruyor. Üzerinde pembe çiçek desenli beyaz, bol bir gömlek ve bir çift açık renk kot pantolon var. Dudakları yanaklarına kadar uzanan geniş bir gülümsemeye dönüşürken gözleri sevinçle kapalıdır. Kolları dirseklerinden hafifçe bükülmüş ve elleri gevşek bir şekilde kot pantolonunun ceplerine sokulmuş. Güneş yakındaki bir pencereden parlıyor ve yüzünü yumuşak, doğal bir ışıkla aydınlatıyor. Neşenin resmidir, sıcaklık ve memnuniyet yayar.Magdalini Timou
975411
Bu online kurs, IELTS sınavına hazırlanmak isteyenler için idealdir. Öğrencilerin IELTS sınavında başarılı olmak için gerekli bilgi ve becerileri kazanmalarına yardımcı olacak kapsamlı dersler ve materyaller içerir. Kurs, dört dil ve iletişim becerisinin tümünü kapsayan modüllere ayrılmıştır: okuma, yazma, dinleme ve konuşma. Sınav konuları, stratejileri ve ipuçları hakkında ayrıntılı açıklamalar sağlar. Öğrenciler ayrıca çeşitli uygulama etkinlikleri ve alıştırmalarla becerilerini pratik edebilirler. Bu tam kurs, öğrencilerin istedikleri IELTS puanına eğlenceli ve etkileşimli bir şekilde ulaşmalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.
5
(4)

IELTS Kursu

5 Konu20 Saat
Kısa, siyah saçlı ve sıcak bir gülümsemeye sahip güzel bir kadın kameranın önünde duruyor. Üzerinde pembe çiçek desenli beyaz, bol bir gömlek ve bir çift açık renk kot pantolon var. Dudakları yanaklarına kadar uzanan geniş bir gülümsemeye dönüşürken gözleri sevinçle kapalıdır. Kolları dirseklerinden hafifçe bükülmüş ve elleri gevşek bir şekilde kot pantolonunun ceplerine sokulmuş. Güneş yakındaki bir pencereden parlıyor ve yüzünü yumuşak, doğal bir ışıkla aydınlatıyor. Neşenin resmidir, sıcaklık ve memnuniyet yayar.Magdalini Timou
40002117