AnasayfaBlogİngilizce İletişim Terimleri: Mesajlaşma ve E-posta
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce İletişim Terimleri: Mesajlaşma ve E-posta

12 Temmuz 2023
Bu görsel konseptimiz, 'İngilizce iletişim terimleri rehberimizle, e-posta ve mesajlaşma dili için ihtiyaç duyduğunuz tüm terimler ve ifadeleri öğrenin' konusu üzerinden bir illüstrasyon çalışmasıdır. Bu çalışmaya çizimlerle zenginleştirilmiş canlı ve hareketli bir ifade kazandırmak için yetenekli illüstratörümüz Alper Aydın'ı seçtik. Çalışma, Amerikan pop art tarzında bir masaüstü sahnesini; bilgisayar, kitaplar ve notlarla karmaşık bir şekilde dolu. Odanın penceresinden sızan sonbahar ışıkları ile sıcak bir ambiyans yakalanmış. Sanatçının detaylı çizimleri sayesinde, bilgisayar ekranında beliren İngilizce kelimeler ve ifadeler göze çarpıyor. Karakterlerimiz, öğrenme sürecine odaklanmış ciddi yüz ifadelerine sahip. Aydınlatma, odanın genelinde homojen şekilde dağılmış ve garip bir huzur hissi yaratıyor. Bu detaylı ve canlı çalışma, eğitime ağırlık veren sıcak bir ortamı temsil ediyor.
TerimAnlamıÖrnekte Kullanımı
Messageİletişimde bulunan kişiler arasında bilgi aktarımı yapılan metinI have sent you a message.
InboxE-posta hesabında alınan bütün e-postaların depolandığı bölümPlease check your inbox.
SubjectE-postanın genel içeriğini belirleyen kelime veya cümleThe subject of the email is 'Meeting'.
AttachmentE-posta mesajına eklenen dosyaI am sending you the file as an attachment.
DraftHenüz tamamlanmamış veya gönderilmemiş bir e-posta mesajıI have saved the email as a draft.
Spamİstenmeyen veya yasadışı e-postalarThis email may go to your spam folder. Please check.
Messageİki kişi veya grup tarafından elektronik ortamda karşılıklı bilgi alışverişi için kullanılan metinI have sent you a message.
InboxElektronik posta sisteminde alınan mesajların saklandığı alanPlease check your inbox.
SubjectE-postanın, içerdiği bilgileri genel bir ifade ile özetleyen bölümüThe subject of the email is 'Meeting'.
SpamGenellikle tanıtım amaçlı kullanılan, çoğunlukla kullanıcıların talep etmediği iletilerThis email may go to your spam folder. Please check.

Günümüzün hızlı yaşamı ve internet çağında, İngilizce mesajlaşma ve e-posta yoluyla kurulan iletişim, her yaştan ve her meslekten birey için büyük önem taşır. Bu bloğumuzda, İngilizce mesajlaşma ve e-posta iletişiminde kullanılan ve sıklıkla karşılaşabileceğiniz temel terimlerin anlamlarına ve kullanımına yer vereceğiz. Bu bilgiler, güncel dijital iletişim küresel ortamında aktif bir şekilde yer almanıza yardımcı olacaktır.

İngilizce İletişim Terimleri ve Anlamları

  1. Message (Mesaj): İletişimde bulunan kişiler arasında bilgi aktarımı yapılan metin. Mesajı oluştururken, alıcının bilgiyi doğru ve eksiksiz anlaması için dilin ve tonun doğru kullanılması önemlidir.

  2. Inbox (Gelen Kutusu): E-posta hesabınızda, alınan bütün e-postaların depolandığı bölüm.

  3. Subject (Konu): E-posta gönderirken kullanılan, e-postanın genel içeriğini belirleyen kelime veya cümle.

  4. Attachment (Ek): E-posta mesajına eklenen dosya. Word, PDF, JPEG gibi çok çeşitli formatlarda olabilir.

  5. Draft (Taslak): Henüz tamamlanmamış veya gönderilmemiş bir e-posta mesajı.

  6. Spam (İstenmeyen Posta): İstenmeyen veya yasadışı e-postalar. Çoğu e-posta hesabı, bu tür mesajları otomatik olarak filtreler ve spam kutusuna yönlendirir.

İngilizce Mesajlaşma ve E-posta Terimleri Kullanımı

  1. Message (Mesaj): I have sent you a message.

  2. Inbox (Gelen Kutusu): Please check your inbox.

  3. Subject (Konu): The subject of the email is 'Meeting'.

  4. Attachment (Ek): I am sending you the file as an attachment.

  5. Draft (Taslak): I have saved the email as a draft.

  6. Spam (İstenmeyen Posta): This email may go to your spam folder. Please check.

Etkin ve sağlıklı bir iletişim için kullanılan terimlerin anlamını ve kullanımını doğru bir şekilde anlamak, globalleşmiş dünyamızda daha rahat ve güvenli işlem yapmamızı sağlar. Yukarıda bahsettiğimiz İngilizce mesajlaşma ve e-posta iletişim terimleri, dijital iletişim dünyasının kapılarını sizlere açacak ve bu alanda kendinizi daha donanımlı hissetmenizi sağlayacaktır.

Unutmayın, dil öğrenmek ve yeni terimlerle tanışmak, sadece kendi kültürümüzü genişletmekle kalmaz, aynı zamanda diğer insanlarla bağlantı kurmamızı da kolaylaştırır. Bunun yanı sıra İngilizce e-posta ve mesajlaşma yoluyla yapılan iletişim, profesyonel iş yaşamında da büyük bir rol oynamaktadır. Bu nedenle bu konudaki bilgilerinizi sürekli güncel tutmanızı öneririz.

Kaynakça:

  • Business English Communication, Bovee & Thill, Pearson (2018)

  • Email Etiquette: Improve Your Business Writing Skills, National Seminars (2016)

Bu blog yazısı aracılığıyla, İngilizce mesajlaşma ve e-posta terimlerinin anlamları ve kullanımlarını daha iyi anlamanıza yardımcı olmayı umuyoruz. Bu bilgiler, dijital dünyamızda daha etkin ve kendine güvenen bir şekilde iletişim kurmanızı sağlayacaktır.

bilgi paylaştıkça büyür ve genişler, bu yüzden bu terimlerin kullanımını öğrenin ve diğerleriyle paylaşmaktan çekinmeyin. ingilizce kurslarımızda daha fazla cümle ve ifade öğrenme fırsatını kaçırmayın. sıfırdan ingilizce kursumuza katılarak ingilizceyi etkili bir şekilde öğrenebilir ve globalleşmiş dünyada daha rahat ve güvenli işlem yapabilirsiniz.

Unutmayın, dil öğrenmek ve yeni terimlerle tanışmak, sadece kendi kültürümüzü genişletmekle kalmaz, aynı zamanda diğer insanlarla bağlantı kurmamızı da kolaylaştırır.

Bu nedenle, İngilizce mesajlaşma ve e-posta terimlerini öğrenmek ve bu bilgileri kullanmak, bu globalleşmiş dünyada daha etkin ve anlamlı bir iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. İyi öğrenmeler dileriz!

Message, İletişimde bulunan kişiler arasında bilgi aktarımı yapılan metin, I have sent you a message, Inbox, E-posta hesabında alınan bütün e-postaların depolandığı bölüm, Please check your inbox, Subject, E-postanın genel içeriğini belirleyen kelime veya cümle, The subject of the email is 'Meeting', Attachment, E-posta mesajına eklenen dosya, I am sending you the file as an attachment, Draft, Henüz tamamlanmamış veya gönderilmemiş bir e-posta mesajı, I have saved the email as a draft, Spam, İstenmeyen veya yasadışı e-postalar, This email may go to your spam folder Please check, Message, İki kişi veya grup tarafından elektronik ortamda karşılıklı bilgi alışverişi için kullanılan metin, I have sent you a message, Inbox, Elektronik posta sisteminde alınan mesajların saklandığı alan, Please check your inbox, Subject, E-postanın, içerdiği bilgileri genel bir ifade ile özetleyen bölümü, The subject of the email is 'Meeting', Spam, Genellikle tanıtım amaçlı kullanılan, çoğunlukla kullanıcıların talep etmediği iletiler, This email may go to your spam folder Please check
İngilizce Mesajlaşma E-posta Kullanım Terimler İletişim Message Mesaj Inbox Gelen Kutusu Subject Konu Attachment Ek Draft Taslak Spam İstenmeyen Posta Business English Communication Bovee Thill Pearson Email Etiquette Improve Business Writing Skills National Seminars.
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.