AnasayfaBlogIELTS Puanını Yükseltecek Öneriler
Kişisel Gelişim

IELTS Puanını Yükseltecek Öneriler

24 Eylül 2021
Beyaz bir test kağıdının üzerinde duran kırmızı bir kalemin yakın çekimi. Kalem, arka planda hafifçe kırışmış olan kağıt tarafından yerinde tutuluyor. Kalem iyi sivriltilmiş ve parlak kırmızı renkte. Beyaz arka plana karşı göze çarpıyor. Kalem hafif açılıdır ve görüntüye biraz derinlik ve perspektif kazandırır. Kalemin silgi ucu resmin üst kısmında görülebiliyor. Kalemin ucu sivri ve yazmaya hazır.
ÖneriNedeni/AmacıNasıl Uygulanır
Doğru sınav merkezi seçimiStandartları farklı olabilecek test merkezleri skorlarınızı etkileyebilir.Başvuru formunu doldururken merkezin standartlarına dikkat edin.
Ad ve soyadın doğru yazımıEksik veya hatalı yazım puan kaybına yol açabilir.Test başlamadan önce ad ve soyadınızın doğruluğunu kontrol edin ve büyük harfle yazdığınızdan emin olun.
Uzun süreli pratikten kaçınınÇok pratik yapmak enerji seviyesini düşürebilir ve performansı olumsuz etkileyebilir.Gerçek testten önce 1 saatten fazla pratik yapmayın ve kısa aralar verin.
Speaking bölümüne dikkatBu bölüm genellikle en zorlandığımız bölüm olabilir ve skorun düşmesinde rol oynar.Sınavdan önce speaking bölümü üzerinde fazlaca pratik yapın ve özgüvenli bir şekilde konuşun.
Writing bölümünde rahat olunMakalenizin niteliğine ve niceliğine göre değerlendirilir ve mükemmelleştirmeye çalışırken zaman kaybı olabilir.Doğal bir şekilde ve günlük hayatta olduğu gibi yazmaya devam edin.
Reading bölümünde hızlı olunTarama yaparak hızlıca şeyleri anlamalı ve belirlenen sürede okumanız gerekir.20 dakikadan fazla zaman harcamayın ve okuma parçası üzerinde fazla vakit kaybetmeyin.
Essay yazarken dilbilgisi hatasına dikkatİletişim kurup kurmadığınızı ölçmek adına kısımda gramere dikkat edilir.Essay çalışırken gramer hatalarınızı iyice kontrol edin.
Essay yazarken çok uzun cümleler kullanmayınAkıcı ve doğru bilgi akışı için kısa ve basit cümleler kullanılmalı.Fikirlerinizi kısa ve basit cümlelerle ifade edin.
IELTS kursuna katılınUzmanlar tarafından verilen eğitim ile skorunuzu arttırabilirsiniz.Enstitülerde yer alan IELTS kurslarına katılarak eğitim alın.
Sınav sürecini iyi yönetinSınavda zamanı iyi kullanmak performansı arttırabilir.Her bölüme ayıracağınız süreyi belirleyin ve bu sürelere sadık kalın.

IELTS’den kısaca bahsetmek gerekirse;  "Uluslararası İngilizce Dili Test Sistemi" anlamına gelir. Bu test British Council tarafından tüm ülkelerde yapılmaktadır. Bu testin temel amacı, bir öğrencinin okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerindeki yeteneğini değerlendirmektir. Birçok üniversite, yurtdışına başvururken IELTS puanı ister.

IELTS sınavına giren çoğu kişi, ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar puanlarını yükseltemedikleri konusunda şikayetçi olur. Dürüst olmak gerekirse, puanınızı yükseltmek o kadar da kolay değil. Bu sınavda iyi bir puan bandını yakalamak için çok zaman harcamanız gerekmektedir.

Başarısız olan adayların yaptığı bu hatalardan kaçınırsanız IELTS skorunuzu yükseltebilirsiniz. Ama dediğim gibi bunun için zaman harcamanız gerekiyor. Nerede hata yapmamanız gerektiğini bilirseniz doğru bir çalışma yöntemi planını yapabilirsiniz.

IELTS Puanını Yükseltecek Öneriler

1 - Doğru sınav merkezini seçtiğinizden emin olun

Adayların bu sınavda daha yüksek puanlar alma girişimlerinde başarısız olmalarının ana nedenlerinden biri yanlış sınav merkezini seçmeleridir. Test merkezleri genellikle standartlar açısından farklılık gösterir, bu da testinizin standardının ortalamadan daha düşük veya daha yüksek olabileceği anlamına gelir. Ve açıkçası, eğer sınavınız daha düşük bir seviyede yapılırsa, gerekli beceri ve yeteneklere sahip olmanıza rağmen iyi puan alamazsınız. Bu nedenle başvuru formunuzu doldururken ortalama bir IELTS merkezine başvurup başvurmadığınızı kontrol etmeyi unutmayın.

2 - Adınızın ve soyadınızın baş harfini büyük yazdığınızdan emin olun

Bazı kişiler IELTS sınavından yüksek almaları gerekirken düşük aldığından yakınırlar. Bu yakınmaya sebep olan hataların başında adın ve soyadın baş harflerinin büyük yazılmamasından kaynaklandığını biliyor muydunuz? Testinize sayfanın başına tam adınızı  yazmadan başlamamalısınız. Bu nedenle, sınavınızı teslim etmeden önce adınızı ve soyadınızı doğru yazıp yazmadığınızı kontrol etmeyi kesinlikle unutmayın.

3 - Sınavdan önce çok uzun süre pratik yapmayın

Gerçek şu ki, çok uzun süre pratik yapmak aynı zamanda skorunuzu iyileştirmek yerine önemli ölçüde azaltabilir. 

Bunun başlıca sebebi fazla pratik yapmak sizi yoracak ve enerji seviyenizi o kadar düşürecek ki bildiklerinizi mükemmel bir şekilde gösteremeyeceksiniz. İkincisi, çok uzun süre çalışmak sizi sıkabilir ve bu da skorunuzun düşmesine neden olur. Bu nedenle, gerçek testten önce 1 saatten fazla pratik yapmayın ve ardından enerjinizi yenilemek için kısa bir ara verin.

4 - Speaking sınavına iyi hazırlanın

Skorların düşmesinin ana sebeplerinden biri de speaking sınavında gösterilen düşük performanslardan kaynaklanmaktadır. Aslında bu kısım, IELTS'e dahil olan kısımlardan en zoru olarak kabul edilir çünkü anadili İngilizce olan kişilerle konuşup fikirlerinizi onlarla paylaşırsınız. Bu nedenle, sınav görevlilerinin önünde güvenle konuşabilmeniz ve tüm görüşlerinizi tereddüt etmeden veya zorluk çekmeden akıcı bir şekilde paylaşabilmeniz için konuşma kısmından önce çok fazla pratik yapmanız gerekmektedir.

5 - Writing kısmıda çok fazla düşünmeyin

Sınav görevlileri, IELTS sınavının bu bölümü için bir bant puanı verirken, makalenizi hem niteliğine hem de niceliğine göre değerlendirir. Bu yüzden çok fazla düşünerek kompozisyonunuzu mükemmelleştirmeye çalışmayın ve günlük hayatınızda yaptığınız gibi doğal bir şekilde yazmaya devam edin.

6 – Reading kısmında çok fazla zaman kaybetmeyin

Okumanız gereken her şeyi verilen zaman diliminde okumaya kalkarsanız muhtemelen süre yetmeyecektir. Reading kısmında asıl anlatılan şeyi anlamak için tarama yapmalısınız. Tam olarak bu kısım için 20 dakikadan fazla zaman harcamamalısınız. Okuma parçası üzerinde çok fazla vakit kaybederseniz skorunuzu iyileştirmek yerine büyük ölçüde bir düşüşe sebep olursunuz.

7 – Essay yazarken dilbilgisi hatalarına çok dikkat edin

Essay çalışırken gramer hatalarınızı iyice kontrol edin. Çünkü bu kısımda dilbilgisi hatası yapmamanız gerekiyor. 

Essay kısmını sınava dahil etmelerinin en temel nedeni, akıcı bir şekilde iletişim kurup kurmadığınızı ölçmek istemeleridir. Bu yüzden doğal ve akıcı bir yazı yazabilmek üzerine odaklanın. Buna dikkat ederseniz 9 üzerinden en az 6 skorluk bir başarı yakalayabilirsiniz. 

8 – Essay yazarken çok uzun cümleler kullanmayın

Eğitim seviyenize göre ortalama yazma becerisine sahip olabilirsiniz. Ancak yine de bu skorunuzu arttırmayabilir. Burada dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var.

İlk olarak kısa cümleler kullanmaya özen gösterin. Fikirlerinizi kısa ve basit cümleler yardımıyla dilbilgisi hatasına düşmeden yazmalısınız. Sınav görevlileri tarafından yöneltilen herhangi bir soruya doğru cevabı vermeden önce aklınızda canlananları kısa ve öz ekilde ifade etmeye odaklanın.

Burada genel çerçevede skorunuzu arttıracak dikkat etmeniz gereken 8 önemli maddeyi ele aldık. Bu konuda uzmanından eğitim almanız sizin için oldukça faydalı olacaktır. Enstitü’de yer alan IELTS kursuna kesinlikle katılabilirsiniz. Magdalini Timou IELTS alanında uzman eğitmenlerdendir. Sizi başarıya ulaştıracak teknikleri çok uygun fiyatla uzmanından öğrenme fırsatını kaçırmayın.

Doğru sınav merkezi seçimi, Standartları farklı olabilecek test merkezleri skorlarınızı etkileyebilir, Başvuru formunu doldururken merkezin standartlarına dikkat edin, Ad ve soyadın doğru yazımı, Eksik veya hatalı yazım puan kaybına yol açabilir, Test başlamadan önce ad ve soyadınızın doğruluğunu kontrol edin ve büyük harfle yazdığınızdan emin olun, Uzun süreli pratikten kaçının, Çok pratik yapmak enerji seviyesini düşürebilir ve performansı olumsuz etkileyebilir, Gerçek testten önce 1 saatten fazla pratik yapmayın ve kısa aralar verin, Speaking bölümüne dikkat, Bu bölüm genellikle en zorlandığımız bölüm olabilir ve skorun düşmesinde rol oynar, Sınavdan önce speaking bölümü üzerinde fazlaca pratik yapın ve özgüvenli bir şekilde konuşun, Writing bölümünde rahat olun, Makalenizin niteliğine ve niceliğine göre değerlendirilir ve mükemmelleştirmeye çalışırken zaman kaybı olabilir, Doğal bir şekilde ve günlük hayatta olduğu gibi yazmaya devam edin, Reading bölümünde hızlı olun, Tarama yaparak hızlıca şeyleri anlamalı ve belirlenen sürede okumanız gerekir, 20 dakikadan fazla zaman harcamayın ve okuma parçası üzerinde fazla vakit kaybetmeyin, Essay yazarken dilbilgisi hatasına dikkat, İletişim kurup kurmadığınızı ölçmek adına kısımda gramere dikkat edilir, Essay çalışırken gramer hatalarınızı iyice kontrol edin, Essay yazarken çok uzun cümleler kullanmayın, Akıcı ve doğru bilgi akışı için kısa ve basit cümleler kullanılmalı, Fikirlerinizi kısa ve basit cümlelerle ifade edin, IELTS kursuna katılın, Uzmanlar tarafından verilen eğitim ile skorunuzu arttırabilirsiniz, Enstitülerde yer alan IELTS kurslarına katılarak eğitim alın, Sınav sürecini iyi yönetin, Sınavda zamanı iyi kullanmak performansı arttırabilir, Her bölüme ayıracağınız süreyi belirleyin ve bu sürelere sadık kalın
IELTS kursu ielts ielts sınavı ielst nasıl hazırlanmalı yabancı dil
Resimdeki kadının omuzlarına dökülen uzun, siyah saçları var. Kısa kollu, bol kesim siyah bir gömlek giyiyor. Yüzü hafifçe sola dönük ve kendinden emin bir ifadesi var. Gözleri badem şeklindedir ve yüksek elmacık kemiklerine sahiptir. Dudakları hafifçe ayrık ve kaşları kavisli. Küçük bir burnu vardır ve çene çizgisi görülebilir. Arka planında beyaz bir duvar olan ışık dolu bir odada durmaktadır. Duruşu rahattır ve kolları iki yanındadır. Meraklı bir ifadeyle doğrudan kameraya bakıyor.
Sezin Gök
Blog Yazarı

Akdeniz Üniversitesi İşletme bölümü mezunudur. Üniversiteden fakülte derecesi ile mezun olmuştur. Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi ile çevresine katkıda bulunmuştur. Gönüllü olarak sosyal sorumluluk projesini devam ettirmektedir. İşletme ve alanları ile ilgili yazılar yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Ortasında kırmızı bir harf bulunan mavi ve kırmızı bir logonun yakın çekimi. Logo beyaz bir arka plana sahip ve harf, her biri logonun dış kenarından merkeze doğru uzanan bir çizgiye sahip iki mavi daire ile çevrili. Harf kalın ve logonun parlak renklerine karşı öne çıkıyor. Logo iki renkten oluşuyor: koyu lacivert ve parlak kiraz kırmızısı. Mavi daireler lacivertten biraz daha açık, kırmızı ise vişneden biraz daha açık. Renkler arasındaki kontrast logoya cesur ve çarpıcı bir görünüm kazandırıyor.
Kişisel Gelişim

IELTS ve TOEFL Arasındaki Fark Nedir?

24 Eylül 2021
Uzun kahverengi saçlı bir kadın, üzerinde büyük siyah bir ok işareti bulunan siyah bir arka planın önünde duruyor. Mutlu bir şekilde gülümsüyor ve saçları yüzünden geriye doğru toplanmış. Gözleri parlak, kendinden emin ve gururlu görünüyor. Beyaz bir tişört ve koyu mavi bir kot pantolon giyiyor. Elleri kalçalarının üzerinde duruyor ve duruşu rahat ve konforlu. Görüntünün ana odağı olan siyah ok, ilerlemeyi ve başarıyı simgeleyen yukarı doğru bakıyor. Bu basit ama güçlü görüntü, güçlü bir umut ve hırs mesajı veriyor.
Yabancı Dil Eğitimi

IELTS Çalışma Teknikleri

10 Aralık 2021
Beyaz bir test kağıdının üzerinde duran kırmızı bir kalemin yakın çekimi. Kalem, arka planda hafifçe kırışmış olan kağıt tarafından yerinde tutuluyor. Kalem iyi sivriltilmiş ve parlak kırmızı renkte. Beyaz arka plana karşı göze çarpıyor. Kalem hafif açılıdır ve görüntüye biraz derinlik ve perspektif kazandırır. Kalemin silgi ucu resmin üst kısmında görülebiliyor. Kalemin ucu sivri ve yazmaya hazır.
Kişisel Gelişim

IELTS Puanını Yükseltecek Öneriler

24 Eylül 2021
Bu resim bir kitap üzerine yazı yazan bir kadını gösteriyor. Arkasında siyah bir arka plan olan bir masada oturuyor. Kitaba odaklanmıştır ve yazmaya konsantre olurken gözleri kapalıdır. Saçları uzun ve arkaya doğru toplanmış, üzerinde beyaz bir bluz var. Arka planda, siyah zemin üzerinde birkaç beyaz harf var. Sağında bir kadının yüzünün yakın çekimi, solunda ise siyah zemin üzerinde beyaz bir O harfi var. Resmin en sağında ise bir maskenin yakın çekimi yer alıyor. Kadının etrafı huzurlu ve rahat bir atmosferle çevrilidir.
Yabancı Dil Eğitimi

IELTS Çalışma Planı: Hedefinize Ulaşın

23 Ocak 2023
Bu online kurs, IELTS sınavına hazırlanmak isteyenler için idealdir. Öğrencilerin IELTS sınavında başarılı olmak için gerekli bilgi ve becerileri kazanmalarına yardımcı olacak kapsamlı dersler ve materyaller içerir. Kurs, dört dil ve iletişim becerisinin tümünü kapsayan modüllere ayrılmıştır: okuma, yazma, dinleme ve konuşma. Sınav konuları, stratejileri ve ipuçları hakkında ayrıntılı açıklamalar sağlar. Öğrenciler ayrıca çeşitli uygulama etkinlikleri ve alıştırmalarla becerilerini pratik edebilirler. Bu tam kurs, öğrencilerin istedikleri IELTS puanına eğlenceli ve etkileşimli bir şekilde ulaşmalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.
5
(4)

IELTS Kursu

5 Konu20 Saat
Kısa, siyah saçlı ve sıcak bir gülümsemeye sahip güzel bir kadın kameranın önünde duruyor. Üzerinde pembe çiçek desenli beyaz, bol bir gömlek ve bir çift açık renk kot pantolon var. Dudakları yanaklarına kadar uzanan geniş bir gülümsemeye dönüşürken gözleri sevinçle kapalıdır. Kolları dirseklerinden hafifçe bükülmüş ve elleri gevşek bir şekilde kot pantolonunun ceplerine sokulmuş. Güneş yakındaki bir pencereden parlıyor ve yüzünü yumuşak, doğal bir ışıkla aydınlatıyor. Neşenin resmidir, sıcaklık ve memnuniyet yayar.Magdalini Timou
40002117
Bu YDS ve YÖKDİL Sınav Hazırlık Kursu (Hızlandırılmış Kurs), YDS ve YÖKDİL sınavına hazırlanmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış çevrimiçi bir kurstur. Sınav konularını hızlı ve verimli bir şekilde anlamanıza yardımcı olmak için kapsamlı ve hızlandırılmış öğrenme materyali sağlar. Kurs, video dersler, yazılı materyaller, alıştırma testleri ve interaktif alıştırmalar içererek materyallere hakim olmanıza yardımcı olur. Ayrıca, öğrencilerin sınavı geçmelerine yardımcı olma konusunda yılların deneyimine ve başarısına sahip deneyimli YDS ve YÖKDİL eğitmenlerinin rehberliğini de içerir. Kurs ayrıca, materyali anlamanıza ve en iyi sonuçları elde etmenize yardımcı olmak için kişiselleştirilmiş geri bildirim ve rehberlik sağlar. Bu kurs, YDS ve YÖKDİL sınavını geçmeniz için gereken avantajı sağlamak üzere tasarlanmıştır. Kapsamlı materyalleri, deneyimli eğitmenleri ve kişiselleştirilmiş geri bildirimleri ile bu kurs, sınavda başarılı olmanıza yardımcı olacaktır.
5
(24)

YDS Kursu

16 Konu80 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
40402278
Gözlüklü bir kadın elinde bir yığın kitap tutarken gülümsüyor. Mavi bir gömlek ve fermuarlı siyah bir sırt çantası giymektedir. Arka planda beyaz bir duvar ve üzerinde el yazısı ile yazılmış bazı metinler içeren siyah bir tabela var. Kadın ayakta, başı hafifçe sağa eğik, gözleri kitaplara bakıyor. Yüzünde sıcak ve dostane bir ifade var. Saçları geriye doğru at kuyruğu şeklinde toplanmış ve yüzü gözlükleriyle hafifçe çerçevelenmiş. Dudakları, elindeki kitaplardan duyduğu mutluluğu ifade eden bir gülümsemeyle hafifçe ayrılmış. Oda iyi aydınlatılmış ve renkler canlı, kadını doğal ortamında gösteriyor.
5
(152)

İngilizce Eğitimi (C1-C2)

6 Konu5 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1139464