AnasayfaBlogGünün Mottosu: Ben Buradayım!
Motivasyon

Günün Mottosu: Ben Buradayım!

09 Mayıs 2019
Resmin ön planında kırmızı bir satranç taşı tutan bir kişinin eli görülüyor. El, taşı yandan ve yakın plandan tutmaktadır. Taş kırmızıdır ve ortasında haç şeklinde bir desen vardır. Görüntünün arka planı odak dışıdır. El ve taş birlikte görüntünün büyük bir bölümünü kaplıyor. Satranç taşı, kenarlarında küçük kavisli çıkıntılar bulunan klasik bir tasarıma sahip. Taşın dokusu pürüzsüz ve parlaktır. El hafif kavisli, başparmak ve işaret parmağı taşı kavrıyor. Parmak eklemlerinin kırışıklıkları ve parmakların tırnakları gibi elin ayrıntıları görülebilir.
KonularAçıklamalarSonuçlar
Öz GüvenAynada kendinize 'Ben buradayım.' diyebilmekÖz güven artışı, güçlü bir duruş
Pozitif Bakış AçısıPozitif bir bakış açısıyla hayata bakabilmekDaha renkli bir hayata bakış, yaşamdan keyif almak
Ritmik EnerjiÖz güven ile birlikte ritmik enerjiye sahip olmakUmut dolu bir gelecek, daha pozitif bir zaman geçiş
İçgüdülerİçgüdülerin harekete geçirilmesiYeni hedefler koyabilmek ve onlara ulaşmak
YolKendine ait bir yol bulma ve ona emin adımlarla yürümeHedefe ulaşma, kendi hayatımızı kontrol etme
KararlılıkHedefe kararlı bir bakışÖzgüveni destekleme, cesur adımlarla ilerleme
ÖğrenmeYaşamdaki her şeyden bir ders çıkartabilme ve öğrenmekKendini geliştirebilme, yeni bilgiler edinme
EtkileşimÇevrenin enerjinizi hissetmesi ve etkilenmesiFark edilme, etrafında pozitif enerji yaratma
MutlulukYaptıklarından keyif almak, mutluluk bulmakKendi başarınızı kutlamak, sevinç paylaşmak
UyanmaUmutla uyanmak ve güne başlamakPozitif bir yaşam, güne güzel bir başlangıç

"Ben buradayım"ne güzel bir söz değil mi? Kim söylemek istemez ki...Elbette hepimiz söylemek isteriz. Söylememe konusunda tereddütü olan varsa, öncelikle aynaya bakarak bir tebessüm etsin kendine. Sonra bir silkelensin ve ayna karşısında kendine öz güven ceketini giydirsin. Hayali bile güzel değil mi? Hayalini bile kurduysanız ilk adımını atmışsınız demektir. Bakıyorum da yürüyüşünüz bile değişti. Yüzünüzde güller açmış gibi... İlk adımda bunlar nasıl oldu, diyen arkadaşlarımız olacaktır. Elbette olur arkadaşlar, çünkü biz en önemli adımı attık. Belki de fark etmedik. Çoktan “Ben buradayım” dedik bile.

Peki Ne Yaptık?

Ayna karşısında öz güven ceketimizi giyerek kendimize olan bakış açımızı değiştirdik. Aynaya baktığımızda kimi gördük biliyor musunuz? İşte o cümleyi söyleyecek kişiyi. Gözlerinden belli “ Ben buradayım ” diyor. Bir daha bakmalısınız. Gözleriniz hala “Ben buradayım!” diyor değil mi? Hem de içten bir şekilde. Kendinizi baştan yazıyorsunuz değil mi? Sanki kendinizi keşfediyorsunuz. Yeni bir sayfa, farklı bir pencere açar gibi.

Şu anda zaten bu aşamaları aştık. Penceremizin camlarını bile sildik. Her şey çok net. Daha güzel görüyoruz. Bakarken daha renkli bakıyoruz. Tüm bu söylediklerimizi başaran da aynaya bakıp “ Ben buradayım ” diyen kişi, bunu sakın unutmayın! Çünkü hedefleri gerçekleştirmenin yolu içsel motivasyondur.

Pozitif Bakış Açısı

Bu pozitif bakış açısını devam ettirmek kendi ellerimizde. Öz güven ceketimizi giydiğimizde o gücü, o kuvveti kendimizde bulacağız zaten. Ritmik enerjiye sahip olacağız. Günlerimiz, saatlerimiz, dakikalarımız kendimiz için pozitif bir şekilde geçecek. Daha umutlu bir şekilde yarınlarımıza bakacağız. Yaptığımız her şeyi hoşumuza giderek yapacağız. Bunları yapabilmek bizim elimizde, biraz önce söylediğimiz gibi: ''Neden olmasın?'' İçimizde o öz güven ve motivasyon var.

İçgüdülerimizi harekete geçirmeliyiz. Onlar hareketlenmeli, kesinlikle statik olmamalı. Yeni hedefler belirlemeliyiz, o hedeflere ulaşacağımıza dair inanç bizde var. “ Ben buradayım ” diyebilen insanlar olarak bu öz güven bizde var.

Emin adımlarla arkamıza bakmadan yürümeliyiz. Bu noktada öz güven ve hayatımızdaki rolü çok önemlidir. Böylece önümüzü daha net görürüz. Çünkü gideceğimiz yeri biliyoruz. Bu yolu isteyerek yürüyoruz. Çünkü içimizde kıpır kıpır olan güdülerimiz var. Hissediyoruz bunları. Yolun sonunda hedefimize ulaşacağımızı hissediyoruz. İnanıyoruz kendimize.

Yarınların hayalini kuruyoruz. Sakin sakin güvenli bir şekilde adımlarımızı atıyoruz. Ayaklarımızın sesi duyuluyor, hatta yankılanıyor. Çevremizdeki insanlar bunun farkında gibi. Onlar da bizim “ Ben buradayım ” mottomuzu duydular. Bizim enerjimizi gözlerimizde gördüler. Bizdeki farklılığı çoktan hissettiler. Bu farkındalığı yaratan da biziz. Bunu biz başardık.

Artık hayatımızı kontrol ederek yaşıyoruz. Her şeyin farkındayız. Hiçbir şeyi akışına bırakmadık, bilinçli bir şekilde yaşamımıza yön veriyoruz. Çünkü biz gideceğimiz yolu biliyoruz. Bu yolda kararlıyız. Cesaretli adımlarla yol alıyoruz. Motivasyonumuz her daim yanımızda. 

Kararlı Olmak

Yaşamımızda karşılaştığımız her şey bizim için bir derstir. Onlardan bir şeyler kapmalıyız. Kendimize yeni bilgiler, düşünceler katmalıyız. Öğrenmeye istekli olmalıyız. “ Ben buradayım ” diyebilmek için yeni bilgilere hala açız. Değişime açık olmalıyız. Kendimizi geliştirmeliyiz.

Bunları yapmalıyız ki öz güvenimizi tetikliyelim. Çünkü yol arkadaşımız, onunla da ilgilenmeliyiz değil mi?

Yapmak istediğiniz bir şeyde çevrenizin hayatınızı etkilemesine izin vermeyin. Onların görüşlerine saygı duyup önünüze bakın. Çünkü şu ana kadar kendi ayaklarınız üzerinde geldiniz. Kendi ayaklarınız üzerinde emin adımlarla yürüdünüz. “ Ben buradayım ” diyen sizsiniz.

İçinizde istediği her şeyi başarabilecek biri var. Boşuna demedik. Gözlerinin içi gülerek “ Ben buradayım ” dedin bir kere. Siz alıştınız buna değil mi? Hoşunuza da gidiyor sanki… İşte çevrenizdekiler de buna alışacak ve hatta bunu hissedecekler.

Sizlere bir örnek de vermek isterim, “Cristiano Ronaldo”. O dünya yıldızı bir futbolcu. Attığı her golden sonra tribündeki taraftarlara “ Ben buradayım ” hareketi yapar. Onda öyle bir öz güven var ki herkes bunun farkındadır. Formasını giydiği takımın taraftarları, maçı izlerken arkasına yaslanıp rahat bir şekilde izler. Çünkü Ronaldo var. O kazanmak için gerekli çaba ve inanca sahip. İşte arkadaşlar, bizim de bunu başarmamak için bir sebebimiz yok. Bu güveni çevremize verebiliriz. Bunu yapabiliriz.

Artık sabahları umutla uyanma vakti. Yaptığımız her bir şeyi hoşumuza giderek yapma vakti. Bunları yaptığımızda yüzümüz gülecek ve mutlu olacağız. Hatta sevincimizi paylaşacağız ve sonunda kendimize “Başardın arkadaş, başardın”, diyeceğiz. Kim demek istemez ki öyle değil mi? Eee o zaman aynanın karşısına koş ve “ Ben buradayım ” diyen yüzü tebessüm eden insanı gör.

Pozitif Bakış Açısı Nasıl Kazanılır?

Bu pozitif bakış açısını devam ettirmek kendi elimizde. Özgüven ceketimizi giydiğimizde o gücü, o kuvveti kendimizde bulacağız zaten. Ritmik enerjiye sahip olacağız. Günlerimiz, saatlerimiz, dakikalarımız kendimiz için pozitif bir şekilde geçecek.

Özgüvenin Hayatımızdaki Rolü Nedir?

Özgüven ve hayatımızdaki rolü çok önemlidir. Böylece önümüzü daha net görürüz. Çünkü gideceğimiz yeri biliyoruz. Bu yolu isteyerek yürüyoruz. Çünkü içimizde kıpır kıpır olan güdülerimiz var. Hissediyoruz bunları. Yolun sonunda hedefimize ulaşacağımızı hissediyoruz. İnanıyoruz kendimize.

Öğrenemeye Açık Olmak Neden Önemlidir?

Yaşamımızda karşılaştığımız her şey bizim için bir derstir. Onlardan bir şeyler kapmalıyız. Kendimize yeni bilgiler, düşünceler katmalıyız. Öğrenmeye istekli olmalıyız. “Ben buradayım” diyebilmek için yeni bilgilere hala açız. Değişime açık olmalıyız. Kendimizi geliştirmeliyiz.

Yazar: Ethem Bozkurt

Öz Güven, Aynada kendinize 'Ben buradayım' diyebilmek, Öz güven artışı, güçlü bir duruş, Pozitif Bakış Açısı, Pozitif bir bakış açısıyla hayata bakabilmek, Daha renkli bir hayata bakış, yaşamdan keyif almak, Ritmik Enerji, Öz güven ile birlikte ritmik enerjiye sahip olmak, Umut dolu bir gelecek, daha pozitif bir zaman geçiş, İçgüdüler, İçgüdülerin harekete geçirilmesi, Yeni hedefler koyabilmek ve onlara ulaşmak, Yol, Kendine ait bir yol bulma ve ona emin adımlarla yürüme, Hedefe ulaşma, kendi hayatımızı kontrol etme, Kararlılık, Hedefe kararlı bir bakış, Özgüveni destekleme, cesur adımlarla ilerleme, Öğrenme, Yaşamdaki her şeyden bir ders çıkartabilme ve öğrenmek, Kendini geliştirebilme, yeni bilgiler edinme, Etkileşim, Çevrenin enerjinizi hissetmesi ve etkilenmesi, Fark edilme, etrafında pozitif enerji yaratma, Mutluluk, Yaptıklarından keyif almak, mutluluk bulmak, Kendi başarınızı kutlamak, sevinç paylaşmak, Uyanma, Umutla uyanmak ve güne başlamak, Pozitif bir yaşam, güne güzel bir başlangıç
ben buradayım motivasyon içsel motivasyon öz güven
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.