AnasayfaBlogGirişimcilik Nedir Sorusuna Cevap Niteliğinde 5 Harika Örnek
Girişimcilik

Girişimcilik Nedir Sorusuna Cevap Niteliğinde 5 Harika Örnek

12 Aralık 2019
Siyah ve gümüş çizgili kravat takan bir adam görülüyor. Beyaz yakalı bir gömlek giymiştir ve belinde uyumlu bir siyah kemer vardır. Elleri kucağında ve doğrudan kameraya bakıyor. Görüntünün arka planı bulanık ama hafif çizgiler görülebiliyor. Görüntünün odak noktası adam ve taktığı kravattır. Kravatın renkleri gömleğin renklerini tamamlıyor ve tüm görünümü bir araya getiriyor. Adamın ifadesi ciddi ve kararlı.
Girişimcilik TanımıGirişimci Olma ŞartlarıÖrnekler
Kar amacıyla risk alan ve projelerini hayata geçiren kişilere girişimci denir.Yaratıcılık, inovasyon ve cesaret çok önemli özelliklerdir. Ayrıca pazar araştırması ve piyasayı gözlemleme yetenekleri gereklidir.Simit Sarayı ve özel tasarım pasta oluşturan bir girişimci.
Var olan bir işin ya da fikrin geliştirilerek farklılık yaratılması ve yeni bir proje olarak hayata geçirilmesidir.Rekabete açık olmak, yaratıcılığı ortaya koymak ve riske girebilmek gerekir.Bir girişimci elindeki yetenek ve becerileri kazanca dönüştürerek yeni bir iş modeli geliştirebilir.
Kendine has özellikler, fikirler ve projeler ile yeni ürünler ya da hizmetler sunma ve bunları ekonomiye kazandırma sürecidir.Bir girişimcinin çalışkan, yeniliklere açık ve geniş bir bakış açısına sahip olması gereklidir. Borç almamak ve belirli bir birikime sahip olmak da önemlidir.Girişimci köyde bahçe kurarak, elindeki yeteneklerini ve becerilerini kazanca dönüştürebilmiştir.
Bir fikrin ya da projenin hayata geçirilmesi için gereken riskleri almak ve işi en iyi şekilde yönetmektir.Özetle; yaratıcı, araştırmacı, cesur, kararlı, çalışkan, yeniliklere açık, geniş bir bakış açısına sahip ve birikim sahibi olmak gereklidir.Evinde el emeği ürünler yapan bir girişimci, bu işi büyüterek çok başarılı bir girişimci olabilir.
Kendi işinin patronu olma düşüncesi ve bu fikri hayata geçirme çabası olarak tanımlanabilir.Bir girişimcinin özgüvenli, sabırlı ve disiplinli olması gereklidir. Ayrıca iyi bir pazar araştırması yaparak iş fikrini doğru bir şekilde değerlendirmesi gereklidir.Çoğu girişimci başarıya ulaşmak için başarısızlıklar yaşamıştır. Örneğin Thomas Edison 1000'den fazla denemeden sonra elektrik ampulünü icat etmiştir.

Hepimizin aklında kendini işini kurma hayali vardır. Kurumsal şirketlerdeki çalışma koşullarının zorluğu, daha fazla para kazanma isteği, kendi işinin patronu olma düşüncesi... Tüm bunları geride bırakmak ve hayallerdeki projeleri hayata geçirmek için atılan birtakım adımlar olur. İşte bu adımları atarak, kar amacıyla riski üzerine alan kişilere girişimci denir.

Girişimci risk alır. Çünkü; projesindeki koşullara göre mal ve hizmeti üretimini en iyi şekilde kendi sağlamak zorundadır. Bu üretimle istihdam sağlar. Ülke ekonomisine katkıda bulunur. Bu kadar yükün altına girmek ise cesaret işidir.

Girişimciliğin avantajları da vardır, dezavantajıda. Peki bir girişimci nasıl olmalıdır? Hangi niteliklere sahip olmalıdır? Kimler girişimci olabilir? Soruların cevaplarını verdikten sonra, girişimci olmaya cesaret edip adım atmış örneklerle "girişimcilik nedir" sorusuna cevapları bulmuş olacağız. 

Girişimcilik Nedir?

Öncelikle anlatmaya en temel sorudan başlayalım. Girişimcilik nedir? Normalde varolan bir işin ya da fikrin, geliştirilerek, farklılık yaratılması ile bir proje oluşturulması sonucu, bu projenin hayata geçmesi için bilgi ve birikimin değerlendirilerek hayata geçirilmesine girişimcilik denir. Girişimcilikte o işe farklılık katmak önemlidir. Rekabete açık olmak ve yaratıcılığı ortaya koyarak riske girmek gerekir. Bunları yapabilmek için de belli özelliklere sahip olmak gerekir. Mesela en bilinir örneklerden verecek olursak, simit satan bir simitçi girişimci olmaz.

Ama bu işi bir fikir altında geliştirerek ona belli bir sermaye ve pazarlama bilgisi ile "simit sarayı" haline getirmek en bilinir ve başarılı olmuş bir girişimcilik örneğidir. Ya da daha normal örneklerden verirsek; doğum günü için pastanede çıkan frambuazlı yuvarlak bir yaş pasta yerine, kişiye özel bir tasarım kullanılarak film karakterinin silüetini pastaya dökmek bir girişimcilik örneğidir.

Tabiki girişimcilik türleri de mevcuttur. Karar verirken bunları da iyi araştırmak gerekir. Kurumsal bir şirkette tasarımcı olarak çalışıyorsanız ya da el işi, yemek gibi bir çok yetenek ile hobiye sahipseniz, bir sürü proje oluşturabilirsiniz.

Bu dönemlerde el emeğine fazla yönelinmesi, doğal ev yapımı beslenme ürünlerinin daha da önem kazanması sonucu birçok insan iş hayatından kaçarak yeteneklerini ve becerilerini kazanca dönüştürmeye başladı.

Kimi insan büyükşehirlerden kaçarak köylerde bahçeler kurdu. Kimi insanlarda çalışmıyorken kendine evden üretebileceği bir sistem geliştirdir ve el hünerlerini kazanca dönüştürdü. Yani girişimci olmak için çok büyük adımlar atmaya da gerek olmayabiliyor.

Çünkü attığınız ilk ufak adım, sonrasında gelişerek bir büyük elma haline de gelebiliyor. Bunlar içinde sahip olunması gereken bazı özelliklerde lazım tabi. Bunları bilmiyorsanız işiniz çok zor değil. Enstitü online eğitimler kapsamında girişimcilik eğitimi alabilirsiniz. Ayrıca kurs sonunda girişimcilik sertifikası da elde edebilirsiniz.

Girişimcide Olması Gereken Temel Özellikler

Bir girişimci öncelikle yaratıcı ve sürekli düşünerek yeni fikirler üreten biri olmalıdır. Ortaya çıkan fikirlerin geçerliliğini bolca araştırmalıdır. Araştırmak, bir girişimcinin doğru adım atmasına yardımcı olur. Cesaretli olmalıdır. Yaratıcılık ve piyasa araştırması sonrası fikrini, korkmadan gerçeğe dönüştürebilmelidir. Kararlı olmalıdır.

Fikirden fikire atlamamalı istediği şeyi net belirledikten sonra o işi sonuna kadar ilerletmelidir. Yani ne istediğini bilmelidir. Çalışkan olmalıdır. Eğer girişimci iseniz, çok çalışmanız, gecenizi gündüzünüze katarak oluşturduğunuz parçanızın ilerlemesi için çok çalışmanız gerekir. Unutmayalım ki başarı, çok çalışmaktan geçer. Yeniliklere açık ve geniş bir bakış açısına sahip olmalıdır.

Olaylara sürekli bencil bir düşünce ile yaklaşmadan fikirlere açık olmalıdır. Bu da bir girişimcinin ilerlemesinde oldukça önemli faktörlerdendir. Ve tüm bunlar yanında yetecek kadar bir birikime sahip olunması gereklidir. Elbette borca girmeden yapmak garantidir. İşi yürütürken borç harç mevzularına çok takılmadan rahatlıkla ilerleyebilinir.

Ama hiç birikim yoksa da bankaların girişimcilere özel vermiş olduğu kredilere de başvurulabilir. Daha bir çok sayabileceğimiz özellik var tabiki. Ama girişimci olmak için en başta olması gereken temel özellikler bunlardır. 

En Başarılı Girişimcilik Örnekleri

Başlığımızda olduğu gibi "girişimcilik nedir sorusuna cevap niteliğinde 5 harika örnek" vererek, umudun her daim olduğunu anlatan marka hikayelerini paylaşalım. Böylelikle sahipleri olan girişimcilerin işlerinde sergiledikleri duruşları inceleyebilir, girişimcinin sahip olması gereken özellikleri bu duruşlarla karşılaştırabilirsiniz.

Üstelik bunları yaparken bir şirketin CEO'su ya da bir fabrika sahininin varisi olmak zorunda değilsiniz. Belli başlı bir takım özelliklerle birlikte, işinizi piyasaya sürebilecek kadar yeterli bir birikiminizin olması ya da bir şekilde farklı yöntemlerle elde ettiğiniz ufak bir sermayenin elinizde olması yeterli. Girişimcinin sahip olması gereken temel özelliklerin bazılarını aşağıdaki başlıkta işleyelim. 

Koton

Öğretmen ve subay olan Yılmaz çifti, Kuzguncuk'ta açmış oldukları küçük bir giyim mağazasında imalat fazlası ürünleri satmakla işe başlamışlardı. Daha sonra işlerine sımsıkı sarılıp, satışlarını arttırarak kazançlarını yükseltmişlerdi. Daha sonraları ürün çeşitliliğini daha da arttırarak, sektördeki yolları açılmış ve git gide yükselerek yurtdışında showroom açmışlardır.

Bu şekilde kendini geliştiren, müşteri odaklı yaklaşıma önem verip, çıktıkları bu yolda farklılık gösteren "Koton" markası ile Yılmaz çifti, 2012 yılında dünyanın en iyi kadrosuna sahip yatırım ve girişim danışmanı Turkven'e satarak, elde ettikleri kazanç işe oluşturduklar bu küçük dükkanı bir marka devi haline getirmeyi başarmışlardır. 

Yemeksepeti.com

E-ticarete merak duyan Nevzat Aydın, internetten alışverişin yeni başladığı ve çok aşina olmadığı dönemlerde, yemeksepeti.com internet sitesini kurdu. İlk zamanlar, tam oluşmayan internet bilincinin gelişmemiş olmasından dolayı adını duyurmakta zorluk çekti.

2004-2005 yıllarında peş peşe kazandığı "en iyi web sitesi" ödülleri ile yavaş yavaş dikkatleri üzerine çekmeyi başararak, yaratıcı fikirlerle başarılı hamleler gerçekleştirdi. Bu yetenekleri sayesinde 2001 yılında kurduğu ve başarılı adımlarla yükselttiği markası yemeksepeti.com ile Cnbc-e Business dergisi tarafından "Türkiye'nin en başarılı genç girişimcisi" olarak seçildi. 

Starbucks

1971 yılında kahve sevdalısı iki öğretmen, o dönemlerde sadece kahve tohumu satan bir dükkan açmışlardır. Aynı zamanlarda İsveç dizaynı mutfak gereçlerinden sorumlu müdür olarak çalışan Schults, sipariş veren bir firma ile tanışır. Burası Starbucks'tır.

Uzun zaman Starbucks'ın ekibine dahil olmaları için kurucularını ikna etmeye çalışır ama dükkan büyümeye pek parlak bakmıyordur. Daha sonra ortaklar arasına katılan Schults, gittiği bir Milano seyahatinde kahve fikrinin ne kadar iyi yapılabileceği hevesiyle ülkesine tekrar döner.

Zor ikna ve kabullendirme ile birlikte kahve denemeleri gibi aşamalardan geçtikten sonra müşterinin taleplerine göre ilk çıktığı, ayakta kahve satışı değişikliğe uğrar. Ardından ortaklığın tüm hisselerini üzerine almak için 4 milyon dolar daha toplayarak, kendi markasını bırakarak ilerde büyük bir kahve zinciri olacak Starbucks'ın sahibi olur. 

Apple

Doğumundan sonra evlatlık verilen Steve Jobs'ın zorlu geçirdiği bir hayat ve sonuda sahip olduğu kararlılıkla gerçekleşen bir başarı öyküsü. Steve, Apple Computer'ı kurmadan önce birçok işle meşgul oldu. Üvey babasının elektroniğe olan becerisi ona da aşılanmıştır. Oturdukları evin garajını atölye olarak kullanırken elektroniği ve dijital çipleri birleştirerek bir bilgisayar kurdu. Üniversitede kendine bir gelecek bulamayan Steve, okuduğu bölümü bırakarak sadece ilgisini çeken derslere giriyordu.

Bir çok işte çalıştı. Ruhsal problemler yaşadı ve bunlardan kurtulmak için birçok şey yaptı. 21 yaşında Wozniak ile birlikte üvey babasının evindeki garajda Apple Computer şirketini kurdu. Şirketi geliştirmek için alakasız birçok şeyin satışını yaptılar.

Para kazandılar. Kazandıkları paralarla Apple Computer'i daha da geliştirerek, sıradan kullanıcınında ulaşabileceği, ucuz, kullanışlı ve daha küçük boyutlara getirerek, bilgisayar endüstrisinde bir devrim yarattılar. Böylelikle ilk döneminde 1.2 milyon dolarlık bir değere sahip oldu. 

Amazon.com

Jeff Bezos, girişimcilik fikrini kimle paylaşsa, çoğu kişi onu ciddiye almıyordu. Aklındaki iş, her tür video oyunu, DVD ve kitap gibi şeyleri bir internet sitesinde satmaktı. Çok hırslı olan Jeff Bezos, bu hırsını iş fikrine adadı ve ortaya dünyada mega dükkan olarak bilinen amazon.com'u kurdu.

Kar amacıyla risk alan ve projelerini hayata geçiren kişilere girişimci denir, Yaratıcılık, inovasyon ve cesaret çok önemli özelliklerdir Ayrıca pazar araştırması ve piyasayı gözlemleme yetenekleri gereklidir, Simit Sarayı ve özel tasarım pasta oluşturan bir girişimci, Var olan bir işin ya da fikrin geliştirilerek farklılık yaratılması ve yeni bir proje olarak hayata geçirilmesidir, Rekabete açık olmak, yaratıcılığı ortaya koymak ve riske girebilmek gerekir, Bir girişimci elindeki yetenek ve becerileri kazanca dönüştürerek yeni bir iş modeli geliştirebilir, Kendine has özellikler, fikirler ve projeler ile yeni ürünler ya da hizmetler sunma ve bunları ekonomiye kazandırma sürecidir, Bir girişimcinin çalışkan, yeniliklere açık ve geniş bir bakış açısına sahip olması gereklidir Borç almamak ve belirli bir birikime sahip olmak da önemlidir, Girişimci köyde bahçe kurarak, elindeki yeteneklerini ve becerilerini kazanca dönüştürebilmiştir, Bir fikrin ya da projenin hayata geçirilmesi için gereken riskleri almak ve işi en iyi şekilde yönetmektir, Özetle; yaratıcı, araştırmacı, cesur, kararlı, çalışkan, yeniliklere açık, geniş bir bakış açısına sahip ve birikim sahibi olmak gereklidir, Evinde el emeği ürünler yapan bir girişimci, bu işi büyüterek çok başarılı bir girişimci olabilir, Kendi işinin patronu olma düşüncesi ve bu fikri hayata geçirme çabası olarak tanımlanabilir, Bir girişimcinin özgüvenli, sabırlı ve disiplinli olması gereklidir Ayrıca iyi bir pazar araştırması yaparak iş fikrini doğru bir şekilde değerlendirmesi gereklidir, Çoğu girişimci başarıya ulaşmak için başarısızlıklar yaşamıştır Örneğin Thomas Edison 1000'den fazla denemeden sonra elektrik ampulünü icat etmiştir
girişim girişimcilik girişimcilik nedir kimler girişimcidir nasıl girişimci oluruz girişimcilik eğitimi
Gözlük takan ve genişçe gülümseyen genç bir kadın. Orta uzunlukta kahverengi saçları var ve gözleri parlak ve ışıltılı. Gülümsemesi geniş ve doğrudan kameraya bakıyor. Pembe yanakları ve dostça bir ifadesi var. Gözlükleri kahverenginin açık bir tonunda ve yüzünde hafifçe orantısız duruyor. Üzerinde gri bir gömlek ve boynunda siyah bir eşarp var. Rahat ve mutlu görünüyor.
Dilara Şimşek Yılmaz
Blog Yazarı

Kadir Has Üniversitesi Grafik Tasarım mezunudur. Yaklaşık on iki yıldır pazarlama, kurumsal iletişim ve perakende gibi büyük markaların direktörlüklerine bağlı olarak çalışmıştır. Yaklaşık üç sene öncesinde hobi olarak başladığı blog/içerik yazarlığının eğitimlerini almıştır. IIENSTITU başta olmak üzere, çeşitli blog sitelerinde karma ve mesleki konularda içerik yazarlığı yapmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Beyaz gömlekli bir kadının yakın çekimi. Yana doğru bakmaktadır ve saçları arkaya toplanmıştır. Sağ eli beline dolanmış kahverengi bir kemer tutmaktadır. Yüzü kısmen görünüyor ve dudakları hafifçe ayrılmış. Gözleri görünmeyen bir şeye odaklanmış ve ifadesi nötr. Arka plan bulanık ve odak dışı. Kadın parlak, doğal bir ışıkta duruyor ve gömleği aydınlanmış. Gömleğinin kumaşı kırışmış ve yakası hafifçe yamuk. Vücudu ince ve duruşu rahat. Fotoğraf beyaz gömlekli bir kadının net bir temsili ve kadının kendine has özellikleri ve giysileri onu öne çıkarıyor.
Girişimcilik

Girişimcilik İçin 6 Fikir

26 Kasım 2019
Resimdeki kadın koyu renk saçlı ve çizgili bir gömlek giyiyor. Arka planda gökyüzünü ve birkaç ağacı gören bir pencerenin önünde durmaktadır. Pencereden giren güneş, kadının yüzüne ve vücuduna sıcak bir ışık saçıyor. Gözleri kapalı, sanki düşüncelere dalmış gibi. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş, düşünceli ve dalgın bir hava yaratıyor. Dudakları sanki konuşmak üzereymiş gibi hafifçe ayrılmış. Duruşu ve ifadesi huzur ve dinginliği yansıtıyor. Resimdeki renkler mavi ve beyaz vurgularla sessizleştirilmiş. Genel etki durgunluk ve sükunetten oluşuyor.
Girişimcilik

Ticari Girişimcilik Nedir?

28 Haziran 2021
Gözlüklü ve dizüstü bilgisayarlı bir adam beyaz tuğla bir duvarın önünde duruyor. Yüzünde bir gülümsemeyle doğrudan kameraya bakmaktadır. Dizüstü bilgisayarı açık ve iki eliyle tutuyor. Arka planda, duvara çizilmiş parlak turuncu alevli bir roket karikatürü var. Adam koyu yeşil bir gömlek giyiyor ve kısa, siyah saçları var. Teni hafifçe bronzlaşmış. Ayaklarını hafifçe açmış ve kollarını hafifçe bükmüş bir şekilde rahat bir pozda durmaktadır.
Girişimcilik

Dijital Girişimcilik Nasıl Yapılır?

08 Temmuz 2021
Beyaz bir bluz giyen genç bir kadın aşağıya doğru bakarken resmedilmiştir. Kucağındaki, bir şehir silüetini gösteren resme dikkatle konsantre olmaktadır. Şehir manzarası, birçoğu karmaşık ve detaylı tasarımlara sahip yüksek binalarla doludur. Kadının elinde bir kalem var ve çizime karmaşık detaylar ekliyor. Etrafı, çizimine hayat vermek için kullandığı bir dizi renk ve malzemeyle çevrili. Pencereden içeri süzülen güneş ışığı çizime ekstra bir parlaklık katıyor. Kadın kendini tamamen çizimine kaptırmış, şehrin özünü yakalayan güzel bir sahne yaratıyor.
Genç Girişimciler

Yeni Nesil Girişimcilik Nedir?

24 Ağustos 2021
Bir el, ön planda renkli ekranlı bir cep telefonu tutuyor. Telefonun parlak mavi ekranlı siyah bir kasası var. Telefonun arkasında beyaz bir çiçek deseni görülüyor. Telefonun sağında ahşap bir yüzey üzerinde duran bir fincan kahve var. Telefonun arkasında beyaz tuşları ve siyah harfleri olan bir klavyenin yakın çekimi yer almaktadır. Arka planda beyaz bir köşe görülüyor. Daha geride bir defter, bir kalem ve bir telefon görülüyor.
Girişimcilik

Dijital Girişimcilik ve E-Ticaret

22 Kasım 2018
Takım elbiseli ve gözlüklü bir adam bir odada durmaktadır. Gülümsüyor ve kravat takıyor. Gözlükleri siyah çerçeveli ve takım elbisesi açık gri renktedir. Bir eli cebinde, diğer eli hafifçe havaya kalkmış. Arkasında üzerinde siyah yazılar olan beyaz bir duvar var. İçeri doğal ışık alan ve odayı aydınlatan bir pencerenin önünde duruyor. Saçları kısa ve düzgünce taranmış. Kendinden emin ve memnun görünüyor.
Girişimcilik

Sosyal Girişimcilik Nedir?

12 Kasım 2020
Bir kişi masa başında bir dizüstü bilgisayarın önünde oturmaktadır. Kişinin elinde mavi bir baskının üzerinde duran beyaz bir cep telefonu var. Dizüstü bilgisayarın sağ tarafında yakın çekim bir saat görülüyor. Kişinin elleri dizüstü bilgisayarın klavyesinde ve yazı yazıyor gibi görünüyor. Aynı masanın üzerinde üzerinde kalem bulunan bir not defteri vardır. Dizüstü bilgisayar, üzerinde bir saat bulunan beyaz bir kılıfla çevrelenmiştir. Dizüstü bilgisayarın sağında bir evin mavi baskısı vardır.
Girişimcilik

Türkiye’de Girişimcilik Ekosistemi

16 Aralık 2019
Bir kadın kolunu yukarıya, bir dizi roketin üzerine kaldırıyor. Yüzünde kararlı bir ifade var, sanki kendini hedefine adamış gibi. Kolunu güven ve kararlılıkla yukarı kaldırmıştır. Sol elinde, üzerinde bir kelime çizimi olan bir ampul tutmaktadır. Ampulün üzerinde sarı bir nesnenin karikatürü var. Arka planda, ortasında yuvarlak bir nesne olan sarı bir robot karikatürü var. Robotun göğsünde, üzerinde bir delik olan sarı bir nesne var. Sağ üst köşede de bir kuş çizimi var. Görsel genel olarak umut, hırs ve kararlılık hissi uyandırmaktadır.
Girişimcilik

Girişimcilik Ekosistemi

10 Mayıs 2021
Siyah şapkalı ve mavi kot pantolonlu bir kadın dizüstü bilgisayarının önünde oturuyor, gözleri dikkatle ekrana bakıyor. Elinde bir çift beyaz kulaklık var, kablosu dizüstü bilgisayarına doğru uzanıyor. Yüzü, arkadan at kuyruğu şeklinde bağladığı siyah saçlarıyla çerçevelenmiş. İnce parmakları tuşlara hızlı ve doğru bir şekilde dokunarak yazıyor gibi görünüyor. Odaklanmış ve kararlı görünüyor, yüz ifadesi bir konsantrasyon ifadesi. Bir koltuğa oturmuş, çalışırken vücudu dizüstü bilgisayarına doğru eğilmiş.
Bölümler

Girişimcilik Bölümü Nedir?

19 Ekim 2020
Bir grup insan, gülümseyerek ve başparmaklarını kaldırarak bir odada durmaktadır. İlk kişi siyah gömlek ve kot pantolon giyen bir kadındır ve sağ eliyle başparmağını kaldırmaktadır. İkinci kişi beyaz gömlekli bir erkektir ve iki eliyle de başparmak işareti yapmaktadır. Üçüncü kişi ise pembe gömlekli bir kadın ve o da iki eliyle başparmağını kaldırıyor. Resmin arka planında, içinde bir rulo kağıt ve keçeli kalem bulunan bir kutu ve sağda pembe bir yüzeyin yakın çekimi var. Oda iyi aydınlatılmış ve neşeli bir atmosfer yaratılmış. Resimdeki insanların yüzlerindeki ifadeler mutlu ve memnun olduklarını gösteriyor.
Girişimcilik

Girişimcilik Nedir? Türleri Nelerdir?

01 Aralık 2019