Bireylerin ve öğrencilerin çalışacakları alanlarda ve kurumlarda başarılı olması için bazı değerlere önem veren bir anlayışı benimsemeleri gerekir. Bu anlayış türü hem yeni bir anlayış hem de tamamen değer olgusunu ön plana çıkartan bir işleyiştir. Sadece bireylerin değil aynı zamanda kurumların da bu yeni olguya dayalı girişimleri iş dünyasına uygulaması gerekir.
Girişimcilik Eğitimi bazı hedeflere ve amaçlara yönelmektedir. Bu amaçlardan en önemlisi de kişilerin girişimcilik ile ilgili temel becerileri kazanmasına yardımcı olmaktır. Böylece geleneksel rekabete dur diyerek daha modern ve yaratıcı bir iş yönetimi oluşturulur. Aslında oluşturulmak istenilen bu model iş dünyasında değer yaratmaya yarayan bir strateji gibidir.
İş dünyası kendi içerisinde 2 farklı evreye ayrılır. Son zamanlarda ise bu evre aşamaları 3’e çıkmıştır. Daha önceleri iş dünyası önce üretime dayalıydı. Zamanla rekabete dayalı ilkeler benimsendi ve iş dünyasına hakim oldu. Son zamanlarda ise iş dünyasında üçüncü evre kendisini gösterir oldu. Bu 3.evre ise inovasyona ve kişisel değerlere sahip bir evredir.
3.evrede aslında kişilerin yapmak istedikleri şeyler ortaya koyulan ürünle ilgilidir. Yani bir ürün müşteri açısından anlamlı bir değer ifade etmiyorsa en düşük fiyat sunmanın da bir anlamı olmaz. Sadece en yüksek değer olduğunda fiyat ve kalite üçgenine bakılabilir. Günümüzde bu değer sisteminin farkına varan pek çok şirket artık inovasyon çalışmalarına ve değer olgusuna önem vermeye başlamıştır.
Girişimcilik ve Değer Yaratma Stratejileri Eğitimi esnasında uluslararası şirketlerin kendi iş dünyalarında uyguladıkları stratejiler ve örnekler teorik şekilde kişilere aktarılır. Online eğitim dersi içerisinde tartışma ve fikirleri paylaşma bölümleri de çok önemlidir.
Özellikle öğrenme ve gelişim açısından eğitime katılan kişilerin tartışmalarla yönlendirme yapması sağlanır. Eğitim sonunda kişinin bir sertifikaya sahip olması da çok önemlidir. Özellikle eğitim içeriklerini belgelemek açısından mutlaka sertifika veren sistemlerden eğitim almak gerekir.
Girişimcilik Eğitimi esnasında katılımcıların iş dünyasında girişimcilik becerilerini öğrenmesi amaçlanır. Yaratıcı bir iş modeli katılımcılara aktarılarak, geleneksel yöntemlerden vazgeçilmesi gerektiği aktarılır. Özellikle ders ve eğitim boyunca girişimcilik ana konusu katılımcılara aktarılır. Eğitimde girişimcilik becerileri katılımcılara aktarılırken özellikle 4 girişimcilik özelliği üzerinde durulur. Bu özellikler;
Bu ana özellikler kapsamında girişimciliğin iş dünyasını nasıl etkilediği de ortaya koyulmuş olur. Bununla beraber girişimcilik açısından bazı temel konular derslerde eğitim başlıkları olarak sunulmaktadır. Bu eğitim başlıklarının her biri eğitim boyunca verilmekte ve sertifika uygulaması ile ilgili sınav yapılmaktadır.
Eğitim kapsamında dersler farklı konu başlıklarından oluşur. Özellikle ders boyunca genel olarak girişimcilik üzerinde durulur. Girişimcilik ve Değer Yaratma Stratejileri Eğitimi'nde katılımcılara şu konu başlıklı dersler verilmektedir;
Verilen ders başlıklarının her biri birbiri ile bağlantılı konuları içermektedir. Bu sebeple çoğu online kurslar verdikleri dersler ile ilgili sınav yaparak öğrencilerin eğitimden aldıkları verime bakmaktadır.